SEND ME TO THE EDGE OF THE WORLD, SHOW ME WHAT A LIFE IS WORTH

Människor. Människor. Människor.

Fy vad livet blir intressant när man har alla möjliga sorters människor runt omkring sig, människor att dela livet med. Den inkommande veckan är fullbokad med människomöten. I like.

Den här dagen har bestått av söndagsgudstjänst (med dop och medlemsintagning-alltid lika kul!), nån timme i Sions tambur innan vi kom oss vidare, och sen har vi suttit hos Janette ett gäng och käkat plättar, skrattat åt hennes kebab-hund och kollat Knight Rider ;)

Men jag är slut efter den intensiva helgen så nu ska jag ta det lugnt och förhoppningsvis komma mig i säng småningom. Imorgon är det statistikföreläsning (blörk) och cell i närpes (wohoo!).

Och helgen ja. Den var ultrainspirerande. Har alltså varit på Team Actions ledardagar, där vi hade besök av ND Strupler från Schweiz-arma trevlig typ med massvis med intressanta tankar och funderingar och en fantastisk förmåga att utmana folk. Hans inspirerande blogg kan man läsa här. Har fått mycket nytt att fundera på och processa. Life sure is intreresting.

Bjuder på några bilder från helgen.

Jakob och Steffi-mitt resesällskap på vägen ner till Hesa

Edith, Jossan, Mathias och Benna = Vasa-teamet minus Jakob och mig

festmiddag på lördag

Jullan och ND

vi hann med en hel del givande diskussioner


2010-10-31 @ 22:30:48 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


AND THE TEARS AREN`T OURS ALONE, LET THEM FALL INTO THE HANDS THAT HOLDS US

(weheartit)Ibland är livet och ens funderingar extra snurriga. Då är det skönt att ha nån man kan se en fjantig film med och sen prata bort en timme eller fyra. Man behöver liksom få tömma hjärnan ibland, prata tills man inte orkar forma orden mer. Tack för det. <3

Tåget går 06.22. Nu är klockan 02.53. Jag ska stiga upp om två timmar. Oj. Vilken tur att man kan sova på tåget. Jag har en känsla av att det här kommer att bli en sån där sömnbrists-helg. Men bra ändå.
2010-10-29 @ 01:54:34 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


MY HEART IS STILL AT HOME WHEN I HEAR YOU CALL MY NAME

Jag har skrivit en halv hemtent flera veckor innan deadline. What´s wrong with me? (Att jag egentligen borde börja läsa in mig på mitt ämne för kandidaten försöker jag däremot ignorera)

Jag sticker till Ekenäs imorgon och ska sova på ett kyrkgolv men kom precis på att min luftmadrass gick sönder i Bosnien i somrast och håller nu inte luften ens en halv natt. Ojdå.

Dessutom har jag ingen aning om hur vi ska ta oss dit förutom att det blev tåg iställe för bil. Tider tack?

Jag har spenderat dagen med att pyssla på med allt möjligt vettigt och onödigt och lyckats göra största delen av det jag borde förutom att diska.

Jag ska hänga med Elin ikväll. Och försöka få tag i en luftmadrass. Och tågtider.
2010-10-28 @ 17:51:01 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


THERE´S NOTHING IN THIS WORLD THAT I CAN STAND UPON, APART FROM YOU, APART FROM YOU

Flumm flumm flumm. Jag borde skaffa rutiner. Jag blir så flummig den här tiden på dygnet.

Men nåja. Det jag tänkte säga var att idag har varit en bra dag. På grund av fina människor.

-fick skjuts till stan med Ika och Ann som jag inte träffat på evigheter
-fördrev litet tid hemma hos Elin tillsammans med henne och Ann
-spenderade hela kvällen på Linas soffa med te och genomintressanta diskussioner

Jag fortsätter förundras över hur fina människor jag har omkring mig.

Imorgon ska jag hänga med Elin. På fredag morgon packar jag mig i en bil med diverse pastorer och ungdomsledare och sticker till Ekenäs på Team Actions ledardagar. Det blir säkert givande det också. Och så får man ju träffa ett gäng kära nylänningar, som till exempel min kära Trampolina/Emppu/får/varg/sköldpadda <3

Sen har jag seriöst börjat överväga att skaffa katt. Vill ha sällskap, och fast jag aldrig sett mig själv som någon kattperson börjar jag inse att dom är väldigt trevliga och mysiga (och ändå inte lika krävande som en hund). Och jag är trots allt hemma mycket. Det största problemet i nuläget är väl nog att jag snart sticker till Filippinerna för en hel månad, så kanske man borde vänta tills efter det... Hur stor lägenhet borde man ha om man ska ha en inomhuskatt? Nån som vet/har en åsikt?
2010-10-28 @ 00:22:43 Permalink Livet Kommentarer (2) Trackbacks ()


WHEN I´M AT MY WORST, YOUR LOVE, IT FINDS ME FIRST.

 

Det är nog nånting litet extra mysigt med att ha en kisse som viftar med svansen rakt i tangentbordet så fort man försöker använda datorn. Och att dela fotändan av sängen med en kramsjuk katt när man ska sova. Ruska är vår nya tillfälliga inneboende här hemma hos Mamma och Pappa och jag gillar henne starkt. Skulle kunna kidnappa henne till stan.


2010-10-27 @ 10:12:53 Permalink Livet Kommentarer (2) Trackbacks ()


TELL ME, WHAT DO YOU HAVE TO LOSE?

Det är för mycket i mitt huvud nu. Helt plötsligt. Going nuts. 

Men nu får jag rensa ur allt annat en stund och fara iväg till Övermark och träffa mina celltjejer. Ska bli skönt.

Har varit hemma i Närpes halva dan. Och lekt kattägare en liten stund. Fy vad det skulle vara skönt med ett husdjur. Litet sällskap sådär när lägenheten annars kan kännas tom.

Men nu Övermark!
2010-10-26 @ 15:16:26 Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()


THERE´S NOTHING IN MY LIFE, NOTHING IN MY LIFE THAT YOU HAVEN´T GIVEN MEFy vilken trevlig dag. Jag kom mig upp klockan nie fast jag är helt ledig. Har pysslat på litet här hemma och tagit en kort promenad i solen där ute. Nu ska det fixas mat och ikväll blir det både födelsedagskaffe hos syster och Anders och sen bandövning. I like.

Och vad jag också gillar är Jars of Clays nya skiva The Shelter. Första varvet tyckte jag den lät tråkig men nu gillar jag stenhårt.
2010-10-25 @ 11:31:44 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


I ACT LIKE AN ORPHAN, I FORGET THAT YOU FOUND ME, YOU CAME LIKE A WHISPER AND SAVED ME WITH A SPARK.

 

Hahaha. Jag har litet roligt åt den här bilden från igår (som jag stulit av Claudia). Jag ser ut som ett blekt spöke där mitt mellan spanjorerna och Jonas.

 

Idag:

-gudstjänst

-chill på Amarillo tillsammans med gänget på bilden

-kebab med Jonas

-film med J, Cindy å Fjellin.

 

Nu är jag mest bara trött och saknar vettigheter att skriva. Nästa helg sticker jag till Hesa på ledardagar och innan det ska en hel del annat hinnas med också.

 

Men livet är fint. Tack Jesus för att jag har människor att dela det med.

2010-10-24 @ 23:39:41 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


I WAS LOST WHEN YOU FOUND ME HERE AND I WAS BROKEN BEYOND REPAIR. THEN YOU CAME ALONG AND YOU SANG YOUR SONG OVER ME.

Fy vad jag är trött! Och konstigt sjuk i ryggen.

Men hej, nu är det gudstjänst som gäller!

Peace.
2010-10-24 @ 14:37:03 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


WHEN GOOD THINGS ARE UNRAVELING BAD THINGS COME UNDONE

fina spanjorskor

Elin å Krisse låås va na halvordentli

en onormalt normal bild av Ivar

me and my love ;)


Jag har sedan senast:

-blivit introducerad till en hel hög med metalbänd jag inte lyssnat på tidigare
-varit på Royal med Jonas, Ciara och hennes vänner. Trevligt trots att det var ganska folktomt.
-härjat runt på Fontana med Elin, Ivar och Krisse.
-träffat gulle-Lina
-käkat den obligatoriska Hesematen
-återvänt hem med extremt sjuka fötter eftersom kombinationen "kan inte alls gå i"-skorna och röj på dansgolvet inte är den bästa.


Ska göra innan jag vaknar imorgon:
-äta litet lakrits
-eventuellt påbörja ett avsnitt Bones bara för att lugna ner min hypade hjärna
-soooovaaaaa och drömma om fotmassage


Ska göra imorgon:
-sova lääänge
-fara på gudstjänst
-fika med spanjorerna (och Jonas :P)
2010-10-24 @ 03:52:25 Permalink Paarrteeey! Kommentarer (0) Trackbacks ()


BUT YOU TAUGHT ME HOW TO TRUST MYSELF AND SO I SAY TO YOU, THIS IS WHAT I HAVE TO DO

Helt intressant att träffa en människa man senast träffat för två år sedan och då också bara pratat några meningar med under allt som allt en vecka. Men hon är trevlig och social så det funkade fint, även om hennes vänner inte pratade engelska alls. Någon mat blev det dock inte. Satt på Amarillo en stund och sen for vi till deras hostel (som jag inte ens visste existerade-alltid lär man sig något nytt!) och satt där en stund tills jag och Jonas blev utslängda av ägaren. Oj.

Så vi gick till mig och värmde pizza istället. Funderar på att sticka till Royal sen ikväll och se om vi springer in i spanjorskorna igen eftersom de talade om att gå dit.

Men nu ska pizzan smältas!
2010-10-23 @ 20:21:28 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


MAYBE I`LL JUST SING ABOUT IT
Hej hopp!
Igår och idag har jag suttit i skolan hela dagen. Eller, igår satt vi faktist inne på Föregångarna, men skola var det för det. Intressant dock.

Hade inga speciella planer för ikväll men hastigt och lustigt blir det nu att fara ut till Amarillo och äta med Ciara (en tjej vi träffade i Spanien för två år sen), Jonas och nån till som jag inte har en aning om vem det är. :D

Fördelen med att gå ut och äta på en lördag är 1) god mat och 2) en orsak att använda sin nya fina tajta kjol. Att min skjorta är skrynklig passar inte riktigt in i resten av min outfit men det är inte så mycket att göra åt den saken när han som lånat mitt strykjärn befinner sig i Iran för några månader framåt ;)
2010-10-23 @ 15:51:48 Permalink Livet Kommentarer (2) Trackbacks ()


IF WE COULD SEE THAT THIS WAS ALL THAT WE NEED INSIDE OUR MINDS, BODIES AND SOULS, WE WOULDN`T RUN AND WE WOULD LET GO CAUSE WE`D REALIZE THAT WE HAD NO CONTROL

 

 

2010-10-22 @ 10:42:59 Permalink Musik Kommentarer (0) Trackbacks ()


IF GRACE IS AN OCEAN WE ARE ALL SINKING

Hittade fler bebisbilder som jag scannat in för länge sen. Tänk att man varit sådär cool en gång i världen! ;D Jag blir ju nästan bebisjuk och vill ha egna småbarn att gulla med!

Idag firar jag ledigheten med att ligga i sängen ännu när klockan är halv sex. Vaknade sent och har spenderat dagen med att kolla ifatt några av mina favoritserier; NCIS, Bones och Glee. (Ny säsong av NCIS-I´m happy!)

Har jag tur hittar jag nån människa som fortfarande är kvar i stan att spendera kvällen tillsammans med (de flesta av "det vanliga folket" har stuckit iväg till Helsingfors på Action-festival över helgen)
2010-10-21 @ 16:25:59 Permalink Bara Jag Kommentarer (1) Trackbacks ()


FROM THE FIRST MOMENT WHEN I HEARD YOUR NAME SOMETHING IN MY HEART CAME ALIVE

(Igår spenderade jag kvällen på träff med visionsgruppen och sen blev jag klippt av syster och lämnade där i soffan och pratade till närmare tolv på natten. <3 Oj så det kan gå. Därav bristen på uppdatering.)

Idag är jag lycklig. Inte överdrivet glad, men lycklig. Sådär så jag utan egentlig orsak måste ta en extra liten piruett nere vid postlådorna medan jag väntade på hissen. Jag suckar sådär förnöjt och kan inte säga annat än "Oj Jesus..."

Jag har jobbat sista dagen idag. Det var skönt och litelite vemodigt.
Sen var jag på kandidatseminarium och presenterade mitt idépapper för ett stycke kritisk professor och två stycken kritiska lärare. Förberedde mig på att bli sågad men blev positivt överraskad av deras respons och känner mig ännu litet mer inspirerad och börjar ha litet tro på att den här avhandlingen kanske till och med kan fungera.

Jag firade med att köpa ett nytt nagellack. Typ det femte rosa i samlingen. Men det var fint, faktiskt. Förr använde jag aldrig nagellack. Sedan i somrast använder jag nästan konstant. Tänk så det kan gå.

Dagens bästa var nog ändå dejten med Elin. Satt i ett hörn på O´Malleys och drack Pepsi och diskuterade livet. Fy vad bra. Det finns nog inte mycket som slår att få sitta ner och dela tankar och funderingar, och LIVET,  tillsammans med fina människor.

Och att sen få veta att man får vara med och glädja andra människor och välsigna deras liv, det är nog också en av de största välsignelserna man själv kan få.

Nu ska jag försöka producera några bildtexter såhär i sista minuten och sen bara njuta av att inte vara tvungen att stiga upp 6.30 imorgon. Tänk, jag fick ju faktist höstlov jag också!
2010-10-20 @ 20:32:17 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


HE GAVE THEM SOMETHING TO BELIEVE

Haha. Vi gjorde nog inte så mycket vettigt ikväll men det behövs kvällar när man ligger i en hög på Karolinas golv och gapskrattar åt ingenting och käkar mandariner också. Länge sen jag skrattat så hysteriskt, ni vet sådär så det inte går att stoppa och bara blir värre när man försöker (eller om nån skriker "Tyyyyst, e ringäääär!!!" ;D) Mina celltjejer är dom bästa.

Nu borde jag sova. Ska stiga upp om mindre än sex timmar.

Meeen, HALLELUJA så har jag bara två dar på jobbet kvar nu! Stressen lättade liksom ganska mycket genast jag fick den informationen. Nu hinner man börja leva igen. Fast inte imorgon ännu. Och kanske inte på onsdag heller. Men sen! ;)
2010-10-18 @ 23:23:27 Permalink Livet Kommentarer (2) Trackbacks ()


WITH YOU WITH ME, FACING TOMORROW TOGETHER, I CAN LEARN TO FLY

Jag är helt färdig. Har varit borta hela dagen (och hela helgen också för den delen), men kul det. Brunchade med Jullan, Jossan och Fia och lämnade sen hos Jullan och chillade ända tills gudstjänsten. Lyssnade på en dunderbra predikan, serverade tårta åt folk och firade Steffis 40-årsdag. Kom hem för en halvtimme sen och nu skulle jag egentligen kunna stupa i säng. Måste dock fixa en del småsaker med några artiklar än och så borde jag planera morgondagens cell en aning.

Ska till jobbet imorgon för första gången sen i tisdags. Känns som en evighet. Sen bär det direkt till Närpes för att träffa tjejerna. Jag gillar.

Jag känner fortfarande att livet går väldigt mycket på högvarv. Jag har exakt en helt ledig helg innan vi sticker till Filippinerna den 13 december, och den helgen planerar jag ändå att spendera i Åbo eller Hesa. Men, jobbet tar väl slut snart så då blir det förhoppningsvis aningen lugnare så man hinner med litet bättre.

Gonatt.
2010-10-17 @ 20:25:21 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


I KNOW YOUR HEART MY CHILDVilken helg. Mys, lyx, mängder av god mat, fina människor och en hel massa Jesus. Så skönt att bara få vara utan krav. Jag är inspirerad igen.

Dock med stegring fortfarande, och efter dåligt med sömn inatt och en intensiv dag bäddar jag nu ner mig i sängen och kollar ett avsnitt House, eller kanske läser en bok, innan jag tar natt.
2010-10-16 @ 23:14:22 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


ETT NATTCITAT

"Allt som är sant tål att ifrågasättas. Den sanning som blivit dig given inte bara tål utan bör ifrågasättas om du vill bygga en egen grund i livet."

Tommie Sewón, citat stulet ur Carl-Henric Jaktlunds bok "Jesus gick vidare och kyrkan står kvar"

Precis vad jag alltid har sagt. Är det sant, då håller det att ifrågasättas och att prövas. Och vi behöver tänka igenom vad vi tror på, vad vi bygger våra liv på, så att det inte bara är andras tankar och idéer vi tar in utan att ens reflektera. Tron, och allt annat i livet också för den delen, behöver bli vår egen.

Jag vet att jag vet att jag vet. Inte för att nån annan berättat hur det är, utan för att jag själv ifrågasatt, funderat, tvivlat, upplevt och erfarit.
2010-10-15 @ 22:56:56 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


MY FLAG IS TURNING WHITE, I NEED YOUR HOPE TONIGHT


Har varit hemma från jobbet sedan i tisdags. Helt skönt att hinna vila upp sig litet utan att vara helt död. Var och tog blodprov igår så på måndag borde jag veta vad jag har för fel. Börjar nog vara i skick nu ändå, litet stegring än bara.

Sticker iväg på Jesushelg nu, hemma hos Marina med ett gäng fina tjejer. Sover nog hemma men återvänder sådär påriktigt nån gång på lördagkväll.
2010-10-15 @ 17:39:29 Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()


I MUST CONFESS THAT IT`S TRUE THAT I`M NOTHING WITHOUT YOU

 

 

Mamma och Pappa är inte så dåliga dom heller. <3

 

Har spenderat kvällen med Mamma. Skulle intervjua henne för en artikel men det blev så mycket mer än bara det. Jag tycker om det här med att vara så pass gammal att man klarar av att ha vettiga diskussioner med sin mamma. Att vara så pass gammal att man till och med vill be sin mamma om råd och höra om hennes erfarenheter.

 

Har efter den här kvällen än en gång konstaterat hur otroligt mycket jag älskar min familj och hur tacksam jag är.

 

(dessutom har jag kommit fram till att den absolut bästa medicinen om man mår dåligt eller känner sig litet ful, eländig eller bara annars bläig nån dag är att kolla på bebisfoton. För helt ärligt så var jag en arma söt unge ;D)

2010-10-13 @ 22:46:26 Permalink Livet Kommentarer (2) Trackbacks ()


OH I LOVE YOU FROM THE DEPTHS OF MY HEART AND NOTHING HERE WILL TEAR US APART

Jag är storasyster till två av de absolut finaste, vackraste och mest fantastiska människorna i världen. Jag älskar dem mest i hela världen och jag skulle göra vad som helst för dem.

storasyster (2 år gammal) tillsammans med syster nummer ett-en nyfödd Evelina

storasyster (7 år gammal) tillsammans med syster nummer två-en pytteliten Felicia

2010-10-13 @ 22:35:12 Permalink Människor Kommentarer (4) Trackbacks ()


I CAME TO MY SENSES, LETTING GO OF MY DEFENSES. THERE`S NO WAY I`M GIVING UP THIS TIME.

Är tillbaka i stan för en stund. Har suttit på skolhälsan hela förmiddagen. Blev sjukskriven tills söndag och fick en nya antibiotikakur. Jag gillar skolhälsan. Både hälsovårdarna och läkaren är trevliga. Dom bryr sig och tycker synd om. Anstränger sig för att fixa och ordna. Gulliga är dom.

Åker tillbaka till Närpes ikväll ännu ett varv och sen imorgon stan igen. Ska på blodprov från morgonen. Men annars är det nog bara ta det lugnt som gäller.

Skulle egentligen ha kandidatseminarium idag, men nej. Fast jag inte känner mig übersjuk tänker jag stanna hemma och ta det lugnt den här gången. Dom började prata om att operera bort tonsillerna nu så nej, nu tänker jag bli frisk på riktigt och inga återfall! :P

Hittade ny skiva av Lifehouse på spottan här om dagen. I like.

Nu ska jag göra nånting helt onödigt. Som typ kolla på house.
2010-10-13 @ 12:22:39 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


FIELD OF STARS ABOVE US, YOU PICK ONE, WE FRAME IT WITH OUR FINGERS INTERTWINED

 

Är i Närpes och spenderar lite tid med min favoritdatanörd. Vi ligger på min säng med varsin laptop framför oss. Nördar litet och däremellan diskuterar vi världsbekymren. Eller nånting ditåt.

Får se om jag lämnar här en dag till eller om det blir stan imorgon. Jag borde ju iofs ta mig till läkaren...

Nåja. Morgondagens bekymmer.

2010-10-12 @ 20:13:49 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


AND I´M LIVING JUST TO SAY THAT I LOVE YOU

litet väl kallt är det nog här i denhär höst-världen...


Åkte till jobbet imorse men fick komma hem igen ganska fort, febern steg och energin rann bort. Men det är skönt. Jag är inte sådär fruktansvärt utslagen som förra gången och jag är inte lika stressad. Ska åka hem till Närpes ikväll och träffa mami, papi och Felicia en stund och fixa en artikel men det borde jag orka med. Imorgon ska jag ta mig till läkaren och förhoppningsvis få en nya antibiotika-kur utskriven.

Men just nu njuter jag bara av att ligga på sängen och inte vara tvungen att göra nånting speciellt. Det var ett tag sen sist. Lyssnar på Yiruma och känner mig ganska harmonisk. Humöret är fint trots kylan, huvudvärken och halsen.

Imorse när jag kom till jobbet haglade det. Det var nästan lite lustigt.
2010-10-12 @ 12:35:24 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


YOUR WARM WHISPERS, LETTING ME DROWN IN A POOL OF YOU


Jag överlevde. Nu är det inskickat och klart. Fatta min lättnad. Nu är det bara en artikel kvar, som jag ska skriva färdigt imorgon, och sen har jag mitt liv tillbaka ;)

Förhoppningsvis lyckas jag sova bort febern, huvudvärken och den svullna halsen också :)
2010-10-11 @ 22:23:39 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


HOPPLÖSHETEN

Välkommen tillbaka feber och halsont. Eller nej, egentligen inte välkommen alls. Jag avslutade min förra antibiotika-kur i lördags...

Var helt färdig på jobbet nu på eftermiddagen. Vilket resulterade att både Tritonia-pluggandet och Filippinerna-träffen fick ställas in. Jag som ren ställt in cellen för att kunna plugga och filippin-planera. Nu har jag istället försökt sova bort febern och sitter och kämpar med idépappret hemma, med alltför få källor... Blörk.
Jag dör litet nu. Vill helst bara gråta och skrika. Varför ska det vara så sjukt svårt att hitta material? Det finns hur mycket som helst men allt som kan räknas som en vetenskaplig artikel, publicerad i en vetenskaplig journal, är sånt där skit som man måste betala för att få ladda ner. Jag dör. Jag har deadline kl 14 imorgon. Och ifall jag är i skick imorgon måste jag till jobbet, vilket betyder att jag borde få det här inskickat nu. Jag dör.

Jag vill bara sova.

Det är inte så smart att ändra sin rubrik fyra gånger så att man sen har två dagar på sig att åstadkomma nånting vettigt.
2010-10-11 @ 20:22:49 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


I`M MORE TALANTED THAN ALL OF YOU. I SEE THAT CLEARLY NOW -Brittany


"I don't brush my teeth.
I rinse my mouth out with soda after I eat.
I was pretty sure Dr. Pepper was a dentist."

Brittany Pierce-Glee

Will: Who can tell me who Christopher Cross is?
Brittany: He discovered America.


Gudstjänst, intervju, artikelskrivande, kebabrulle och två avsnitt Glee. Det är vad dagen har bestått av.
Superbraig gudstjänst, skönt att få en artikel ur världen och Glee är sådär passligt IQ-befirat, avslappnande och gör mig otroligt inspirerad att sätta igång och sjunga för full hals här mitt i natten.

Nästa avsnitt jag ska kolla, det senaste, går under namnet "Grilled Cheesus" och beskrivningen låter så här:

"An episode featuring on religion and its significance to the members of the glee club where, upon seeing the face of Jesus in his grilled cheese sandwich, Finn has an existential crisis."

Det låter ju liksom bara för underhållande för att låta bli att kolla ännu ikväll ;D
2010-10-10 @ 22:35:19 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


I DON`T KNOW IF YOU NOTICE ANYTHING DIFFERENT. IT`S GETTING DARK AND IT`S GETTING COLD AND THE NIGHTS ARE GETTING LONG.


Ibland är det liksom bara...jaa...nej. jag vet inte.

Det här har varit en frustrationsvecka. Ett visst mått av frustration i livet är nyttigt, men nu har det blivit litet väl mycket av det goda.

Känner ett gigantiskt behov av att uttrycka mig, avreagera mig.. nånting. Men just nu är jag ändå mest bara trött.

Kom hem för några minuter sen. För första gången idag. Har hunnit vara till Närpes efter jobbet, på ögonbottenfoto och bli halvt blind. Sen var det skola resten av kvällen. Helt intressant kurs faktist. Synd bara att den stjäl min lördagssovmorgon. Sen satt jag hos Beni en stund också men gav upp och åkte hem när resten skulle börja kolla film.

Nu ska jag läsa i min feministbok och sen sova.
2010-10-08 @ 22:29:08 Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()


YOU BREATHE INFINITY INTO MY BLOODSTREAM

Det är helt knäppt hur vissa saker kan ha så sjukt stort inflytande över ens liv, också fast det egentligen bara är småsaker som existerar nånstans i periferin.

Dagen har bestått av regn och rusk, ultraeffektivitet på jobbet, litteratursökningar på Tritonia och ett möjligt rubrikförslag till kandin (kvinnorörelser och välfärdsstaten), middag och Glee med syster och sen chill på Mällis med Elin.

Nästa onsdag, då ska jag börja leva på nytt och sluta tänka på allt jag måste göra. Att tänka på det tar ju liksom ännu mera energi än att verkligen göra det.

I helgen blir det skola. "Ungdomar med risk för marginalisering"
2010-10-07 @ 22:15:12 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


WHAT ARE YOU WAITING FOR, THE DAY IS GONE? I SAID I`M WAITING FOR DAWN.

Idag har det stått stilla. Kommer ingen vart. Frustrerande. Jag behöver få göra nånting annat än sånt jag måste göra (eller sånt jag gör bara för att smita undan det jag måste göra). Jag har nog varit litet off idag.

Morgondagen blir inte så mycket bättre tyvärr. Tritonia för att plugga direkt efter jobbet. Men förhoppningsvis är humöret aningen bättre.

(Egentligen har det inte varit en dålig dag, jag är bara litet kvällspluttig.)
2010-10-06 @ 21:55:10 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


IMORGON MÅSTE JAG VERKLIGEN BESTÄMMA RUBRIK/ÄMNE FÖR KANDIN.

Men jag har varit småproduktiv idag iallafall. Har haft ledaträff med Jullan, lagat mat (chili con carne förståss!) och planerat och skrivit ett utkast på en större artikel. Nu borde jag sova för jag är så sjukt trött.
2010-10-05 @ 21:58:22 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


IF I CAN FIND IN MYSELF DESIRES NOTHING IN THOS WORLD CAN SATISFY, I CAN ONLY CONCLUDE THAT I WAS NOT MADE FOR HERE

Ibland känner jag att mitt jobb och humorn det kan innehålla är bortkastad på människorna jag jobbar med.

De flesta skolor vill ha situationsbilder i sina fotokataloger, så kallade sit.bilder. Sit.bilderna kommer på en skild CD och från den väljer jag ut de bästa bilderna (oftast finns det inte så mycket att välja på, morr på fotograferna) på vår skruttiga dator som används för endast det ändamålet. Sit.bilderna heter oftast något i stil med DSC_5437.jpg.
Idag fick jag en CD med fyra vanliga DSC-bilder. En bild var dock döpt till "Litet större på sidan.jpg". Jag höll på att skratta ihjäl mig. Fotografens tanke var alltså att bilden skulle ta upp halva sidan och svängas 90 grader, istället för att ta upp en fjärdedel. Och istället för att skriva det här på katalogbibeln, där all info ska skrivas, döpte han bilden enligt instruktionerna.

Försökte dela med mig av det roliga men ingen annan förstod hur hysteriskt roligt det var. Litet större på sidan?!? Jag tänker liksom bara på en människa som är "litet större på sidan" och hur man eventuellt ser ut då.

Hittade också ett alldeles hysteriskt efternamn idag men det har jag glömt bort eftersom jag inte hade nån att dela det med.

För nån vecka sen hittade jag en utländsk tjej som hette Mumin i mellannamn.
2010-10-05 @ 20:43:28 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


I`M FORGIVEN, I DON´T HAVE TO CARRY THE WEIGHT OF WHO I`VE BEEN CAUSE I`M FORGIVEN.

Haha. Ibland kan jag inte annat än skratta åt mig själv. Traskade till Brändö efter jobbet idag för att hämta cykeln som stått där över en vecka. Om jag fick hem den? Nåja. Halvvägs. Tog en sväng via Rewell Center och när jag stod utanför dörren där hemma konstaterade jag att cykeln nu står på torget. Igen. Jag är så duktig på det här. Disträ? ;)
2010-10-04 @ 17:07:37 Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()


YOU TOOK ME FROM ALL THAT I KNEW, YOU´VE SHOWN ME HOW IT FEELS TO HOPE


Ja, jag lever, trots dåligt med uppdatering. Det blev litet för mycket att vara sjuk och ha hundra saker att göra på samma gång. Men nu är den här veckan avklarad, och med den både sjukskrivningen och en predikan.
Nu är det fokus på nästa projekt som gäller. Nämligen Activateartikel x2 och idépapper för kandidaten.

Jag var i Närpes idag jo. På söndagsmöte. Ungdomarna hade ansvar för allt och spelade jätteduktigt. Och jag predikade. Om Fil 1:21 "Ty för mig är livet Kristus och döden en vinst". Det var fint. Det är så häftigt när Gud använder en också fast man känner sig som den mest okvalificerade människan för jobbet.

Nu ska jag sova så jag har nån energi för att orka med veckan.
2010-10-03 @ 21:57:12 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


"TY FÖR MIG ÄR LIVET KRISTUS..." fil 1:21


(weheartit)

 

 

2010-10-01 @ 22:01:38 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


AND HONEY, YOU KNOW ME IT`S ALL OR NONE

 

Tyvärr har youtube litet dåligt med Missy Higgins-klipp. Men hon är definitivt värd att lyssna på. På spotify till exempel, här.

 

Nu har jag varit till skolhälsan för fjärde gången den här veckan, diskat och tvättat och skrivit klart och skickat in min bokrescension. Nu ska jag nog kolla ett avsnitt Bones och sen är det förberedelser för söndagen som gäller resten av kvällen.

 

Skulle egentligen ha varit ledare på ungdomarnas Jesushelg nu fredag-söndag men jag måste nog vila mig några dar än. Hade fortfarande ett alltför högt infektionsvärde även om febern börjar hålla sig på stegringsnivå och halsen känns hundra gånger bättre.

2010-10-01 @ 17:41:52 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()