DARLING, I´LL GROW WEARY, HAPPY STILL, WITH JUST THE MEMORY OF YOUR FACE.


Ålderdomen, ålderdomen.

När vi igår skulle ta oss iväg till Ollis för lite snabbt socialiserande var suckarna många och segheten ihärdig. Och även om det var trevligt att se människor var glädjen stor när vi efter två timmar kom hem igen. Sängen <3

Måste dock till mitt försvar påpeka att gamylerna Tove&Jessica, som vinner mig med 2,5 månad i ålder, stod för den allra största delen av segheten.

Nu har vi skickat iväg Tove till Åbo och Jessica sitter på styrelsemöte. Själv sitter jag på Tritonia och ämnar ägna hela dagen åt min stackars kandidatuppsats. Inget pampasfirande här inte. Och ikväll lutar vi mer mot mat&dryck&soffa&brasällskap än mot Pampashärjande.

Idag är det exakt tre veckor till de 24 åren.

Ålderdomen, ålderdomen.
2012-03-30 @ 08:37:51 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


SEEMS THESE DAYS I DON`T FEEL ANYTHING, UNLESS IT CUTS ME RIGHT DOWN TO THE BONE. WHAT ON EARTH IS GOING ON IN MY HEART?


Idag ska här pluggas. Nu gäller det. Biblioteket är tomt och tyst nu när alla studenter ligger hemma och sover efter skrivningarna, och jag har gårkvällens godisrester som sällskap. Om jag känner efter riktigt noga kanske jag till och med hittar lite inspiration någonstans. Jag är iallafall inspirerad att få det här skräpet färdigt. Själva skrivandet är inte så inspirerande tyvärr.

Och det här skriver jag för att få mig själv att förstå att jag faktiskt ska skriva och inte bara flytta mitt slösurfande hemifrån till biblioteket...
2012-03-26 @ 10:14:44 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


"HERE`S SOME ADVICE. STAY ALIVE."

(klicka på bilden för att komma till trailern)

Har precis varit på bio med Hanna, Elin och Andreas och sett The Hunger Games, filmatiseringen av första delen i en trilogi jag läste förra veckan. Med tanke på hur höga förhoppningar jag hade var filmen riktigt bra, men jag rekommenderar verkligen att man läser boken innan. Utan boken blir filmstoryn rätt så tunn och slutet aningen intetsägande. Men enligt mig är filmen absolut sevärd!

Annars så läste jag ut The Name of the Wind idag och längtar nu efter fortsättningen jag just beställt efter, tillsammans med en hög andra intressanta böcker. Här emellan tänkte jag dock hugga tag i serien Mistborn av Brian Sanderson. Fick en extra fin överraskning när jag oväntat fick alla tre böckerna på posten.

Ursäkta fantasytemat, har på känn att det kan hänga med ett tag. Det enda förutom böcker som händer i mitt liv är just nu bara jobb och kandidatskrivande. Böckerna blir min tillflykt, och jag gillar det, även om jag gärna skulle hitta lite inspiration för vardagen också.
2012-03-23 @ 23:12:49 Permalink Check this out Kommentarer (0) Trackbacks ()


JAG HAR EN LÄNGTAN SOM ALDRIG VILL GÅ ÖVER, JAG TROR JAG MÅSTE STANNA HÄR TILLS JAG ÅTERVÄNDER HEM.


Bild härifrån.

"Remember this, son, if you forget everything else. A poet is a musician who can´t sing. Words have to find a man´s mind before they can touch his heart, and some men´s mind are woeful small targets. Music touches their hearts directly no matter how small or stubborn the mind of the man who listens."
-Arliden (The Name of the Wind by Patrick Rothfuss)

Ibland hittar jag böcker som är så bra att jag stundvis knappt klarar av att läsa dem, och ibland bara måste ge ifrån mej små förtjusta tjut eller sparka omkring mig lite för att ge uttryck för mina känslor. The Name of the Wind av Patrick Rothfuss är en sådan och jag rekommenderar den starkt, även om jag bara läst halva första boken än. Gillar att den innehåller en hel del humor, samtidigt om den är mörk och vacker. Och det bästa med den här sortens böcker - mina favoriter - är att de oftast kommer i grupper om tre. Eller tolv. Eller tjugo.

2012-03-20 @ 20:43:21 Permalink Check this out Kommentarer (0) Trackbacks ()


NO I´M NOT ALRIGHT, I KNOW THAT I`M NOT RIGHT. FEELS LIKE I TRAVEL BUT I NEVER ARRIVE. I WANNA THRIVE NOT JUST SURVIVE:


Jag är av någon totalt oförklarlig orsak helt såld och samtidigt aningen småstörd på den här låten. Så därför får den hamna här. I brist på annat.

Jag kan låssas skylla min fråvaro på att mitt 100 M internet blev dyrt och jag nu har fightats med mokkula-nät en månad. Men idag borde jag få mitt nya 20 M modem, så kanske det blir ändring. Eller så int. Det har nog mest med humör och inspiration att göra. Nowadays går all min fritid åt till att läsa böcker, väldans bra böcker. När jag inte jobbar eller studerar alltså.
2012-03-20 @ 17:26:58 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


I SPENT MY TIME WATCHING THE SPACES THAT HAVE GROWN BETWEEN US, AND I CUT MY MIND ON SECOND BEST.


Mitt i allt är den här veckan slut och jag har knappt hunnit tänka på att en ny vecka börjat imorgon. Helgen har bestått av SFC, DooBop-kväll, en krya på dej-lördag med min favorit V.Mars, kyrka och kebab.

Annars. Så är jag fortfarane något avtrubbad och allmänt mystisk. Ska göra ett försök att bota mig sjäv genom att träffa så mycket fina människor jag bara orkar och hinner med den här veckan. Nu däremot, ska jag söka mig mot sängen och sömnen för att orka med det andra jag ska lägga tid på denhär veckan: SKRIVA KANDIDATAVHANDLING SÅ DET RYKER OM DET.
2012-03-11 @ 21:30:58 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


THE RICHES OF YOUR LOVE WILL ALWAYS BE ENOUGH.

weheartit

You are here, You are here
In your presence I´m made whole
You are God You are God
of all else I´m letting go

Oh I´m running to your arms, I´m running to your arms
the riches of your love will always be enough
nothing compares to your embrace

Forever Reign - Hillsong
2012-03-09 @ 12:25:28 Permalink Andas Kommentarer (0) Trackbacks ()


OH MY COLD HEARTED CHILD, TELL ME WHERE IT ALL FALLS, ALL THIS APATHY YOU FEEL WILL MAKE A FOOL OF US ALL.

snattade denhär av Lena eftersom den beskriver den gångna veckan så bra.

Tänk vilken tur att inspirationen stiger i samma takt som febergraderna, snorproduktionen och halsrosslet. Annars hade jag nog fått kasta in handduken vad gäller morgonkvällens predikan på SuperFridayChurch. Men nu är jag riktigt pepp, trots det allmänt krassliga hälsotillståndet. Jag blir alltid lite extra tacksam och glad över livet när jag får prata om hur fantastisk Gud är.

Men. Hela den här veckan, och en stor del av den förra, har tillbringats i nån sorts survivalmode. Vet inte riktigt varför, men jag har stängt av en stor del av mina känsloreaktioner. Och den här veckan har det bara varit nyttigt, annars hade jag säkert fått en panikattack för länge sen. Inte för att jag haft ett superspäckat schema (bara lite ;)) men för att jag haft lite för många stora projekt att tänka på.

Mina kollegor är i Sverige hela veckan så jag gör mitt bästa för att sköta församlingsruljansen på egen hand. Dessutom har jag vikarierat mamma på dagis i två dagar (KÄRLEK) och försöker samtidigt tänka på och komma framåt i både EC-planerandet och kandidatskrivandet. Och så predikan imorgonkväll och spelande på söndag. Helt tillräckligt så att säga.

För att tillägga lite allmän intresseklubben antecknar-information kan jag också berätta att jag är inne i en läsperiod igen. Sedan i fredags har jag plöjt igenom fyra böcker och är mitt uppe i den femte. Det finns få saker som är bättre än att få avverka böcker på löpande band.
2012-03-08 @ 20:39:13 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


THINGS AIN`T GOING MY WAY, YOU KNOW I NEED YOU HERE, HERE BY MY SIDE, OH, CAUSE YOU ARE THE BEST THING EVER HAPPENED TO ME.

På lördag hoppade jag på bussen till Närpes, där jag inledde kvällen med att fjanta mig med mina systrar i några timmar.
Vi slogs om utrymmet framför spegeln, och Evelina fick för sig att klippa lugg mitt i allt.
När klockan blev åtta traskade jag över till J&P för en riktig festmiddag tillsammans med ett gäng härliga och skitsnygga tjejer.
Toast skagen till förrätt. "Gotinanna" för att citera födelsedagsbarnet! Som huvudrätt åt jag lax med limeyoghurt och örtpotatis, och även om den inte kom med på bild kan jag lova att det var ytterst välsmakande.
Dajmcheescake till efterrätt. Godast på länge.
Kvällens huvudperson - allra vackraste Ann <3
Solstrålen Elin
Bästast-i-världen-Ika.
Röjj.


Tack till alla inblandade, det var en fin och extremt välbehövlig kväll.
Närpes, i lagom doser, är bra för själen.
2012-03-04 @ 21:53:37 Permalink Paarrteeey! Kommentarer (2) Trackbacks ()