I SEE FIRE, OH YOU KNOW I SAW A CITY BURNING. I SEE FIRE, FEEL THE HEAT UPON MY SKIN.

 
Älskar den här låten just nu. Repeat repeat repeat.
 
Appropå låten så såg jag The Hobbit med Tove i lördags. Men de tre människor som är lika nördiga som jag och faktist vill höra mina åsikter har redan hört dem så jag tänker inte skriva nån utläggning här.
 
Annars så... Har den här hösten, och speciellt den senaste månaden, varit alldeles totalt bläig. Har fortfarande inte fått nån förklaring till min konstanta stegring, men jag har i alla fall fått piller för årstidsbunden depression och hoppas på att börja hitta lite energi så småningom. Och den senaste veckan har faktist varit helt okej. Har orkat träffa en del folk och jobbat några kvällar. Men på dagarna gör jag fortfarande inget alls. Har gett mig själv till andra veckan i januari att vara seg, sen måste jag verkligen ta tag i gradun igen om jag ska hinna bli klar. Men jag får ångest bara av att tänka på det.
2013-12-16 @ 20:15:41 Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()


HOW DO THE LEAVES LOOK SO ALIVE WHEN THEY`RE DYING? AND HOW ARE YOU SO BEAUTIFUL WHEN YOU`RE CRYING?

Stjäl en torsdaglista av niotillfem.
 
En bild på dig nu:
 Hejhej. Här är jag och mina favoritkuddar. Mitt finaste Stockholmköp.
 
Ditt skrivbordsunderlägg på datorn:
 How very hipster of me...

Högst upp i din facebook-feed just nu:
 

Din senast pinnade bild på Pinterest:
 Har inte varit så Pinterest-aktiv på sistone men där finns mycket fint. Nördar mera på Tumblr nuförtiden. Check it out, jag repostar fina saker och smarta ord mest hela tiden.

 
Låten som spelas nu i ditt Spotify:
Hold You In My Arms - Ray LaMontagne
 
Senaste nedladdningen i itunes?
Fredagspodden med Hanna&Amanda
 
Senast skrivna anteckningen i din mobil?
Värmeljus
Julstjärna
Ljusstakar
 
(skulle handla julpynt till kyrkan igår och tyckte tydligen det var för mycket att komma ihåg...)
 
Din plan för kvällen?
Var påväg till kyrkan men är alltför trött och frusen (surprise surprise) så nu är planen att ligga hemma på soffan och maratonkolla Firefly. Älskade älskade Firefly. Best in the ´verse!
 
2013-12-05 @ 18:43:25 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


TAKK.

Okej, så i lördags åkte jag, Elin och Jonathan ner till hufvudstaden och mötte upp Lukke för att se Sigur Rós i Hartwall Areena. Sista konserten på en 1,5-års turné. Alldeles fenomenalt vackert var det, precis som förväntat. Och jag älskar fortsättningsvis Kveikur-låtarna eftersom de blir sådär härligt mörka live och byggs upp i all evighet. Sällskapet var också helt klart det bästa möjliga, man borde alltid ha med sig människor som älskar musiken lika mycket som man själv gör! Hauschka som spelade som förband var också en random men trevlig överraskning.

Hade en teori om att man njuter mer av musiken andra gången man ser ett band live, eftersom man inte riktigt kan ta in allt första gången. Efter att ha sett både Hurts, Bastille och Sigur Ros för andra gången den här månaden måste jag dock nästan avfärda teorin som osann. Det har varit helt fenomenala konserter, men det är ändå en viss "chock" första gången man ser ett band live som är svår att slå. Bastille var dock betydligt bättre nu eftersom provinssikeikkan var så liten och regnig. Inte för att de andra varit sämre, speciellt inte musikaliskt! But still.
 
Här kommer i alla fall några bilder och så den obligatoriska konsertfilmen. Vill man se den i HD kan man klicka sig till Vimeo och kolla där. Och ja, han spelar fiol på en elgitarr. Och ja, den är ganska lång, men se den för allt i världen, det kan ju inte finnas mycket som är vackrare än det här. Jag gillar speciellt slutet när både gitarrer och stolar flyger...
 
Nu är det slut med konserter för i år så jag lovar att ni slipper de här inläggen för en tid framöver. Men i februari kör jag igång igen. Har redan bokat in One Republic och Thirty Seconds to Mars. När det inte händer nåt annat roligt i livet måste man ju hitta på nåt. Och det finns få saker jag njuter av så mycket som musik.
 
 
 
 
 
Svefn-g-englar
Stormur
Seaglópur
Varúð
Brennisteinn
Kveikur
Hoppípolla
Popplagið
 
2013-12-03 @ 23:11:00 Permalink Musik Kommentarer (0) Trackbacks ()