WE ARE DESIGNED TO HOPE, BUILT TO LONG FOR SOMETHING MORE, SO I WILL HOLD ON, HOLD ON, CAUSE WE WILL OVERCOME.

Jag jobbar. Jag är trött. Håller på att somna. Ännu 30 minuter innan jag får åka hem till sängen. Har ägnat all dötid under kvällen till att skriva skolarbete men nu orkar jag inte hålla koncentrationen uppe längre. Så det blir ett blogginlägg istället. Här kommer några bilder från min lördag då jag bland annat promenerade i solen, var på inflyttningsfest hos Jonnis (där Simon var den enda som fastnade på bild) och gick på kvällspromenad nere vid fiskarstranden tillsammans med fint folk. 
 
2013-04-29 @ 00:39:20 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


CAUSE THIS IS WHERE I END, RIGHT WHERE YOU BEGIN, THIS IS WHERE I DRAW THE LINE, THIS IS WHERE THE OLD ME DIES.

 
Har lyssnat på Disciple nonstop de senaste dagarna. Många år sedan sist, men just nu är det här precis vad jag behöver i musikväg.
 
Har jobbat två kvällar/nätter på nya jobbet nu och trivs riktigt bra. Trevliga studernaden och många långa intressanta diskussioner med min kollega. Men trött blir man. Är lite rädd att jag ska förstöra min dygnsrytm igen eftersom jag jobbar kl 17-02 och sällan somnar innan 3 på natten när jag till sist kommit hem.
 
Idag ska jag iallafall försöka ta det lugnt. Har en massa skolarbete jag borde få undan innan nästa veckan men det får jag ta i helgen. Behöver några timmars lugn och ro idag. Det tar på krafterna att försöka kombinera två jobb.
2013-04-26 @ 14:12:07 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


IT`S WORTH IT ALL IF I CAN JUST SEE YOU, FEEL YOU.

Nåja. Tog ett tag att återhämta sig och återvända till vardagen efter Malmö-helgen but now I´m back with pictures.
 
Hoppade i bilen på torsdag och körde ner till Sibbo i sällskap av Benjamin, Jonnis, Sami och syster. Trött folk tydligen.
Sov några timmar i Sibbo innan klockan ringde kl 4.20 och vi tog oss iväg till flygplatsen och flög till Köpenhamn. Därifrån blev det sedan tåg till Malmö och vi anlände passligt i tid tills United Open började på fredag morgon.
United Open är en konferens för församlingsledare i Unitedförsamlingen i Malmö. Fick lyssna på en hel massa intressanta föreläsningar och undervisningar och fick mycket att ta med hem och fundera på.
Vårväder och Felicia framför Turning Torso som är nordens högsta skyskrapa.
Far och son hittade matchande glasögon och vi sov på fint hotell med fenomenal frukost. Rullade ut genom dörren på morgnarna.
Sällskapet.
Jonnis och mat.
The love of my life.
Vi åkte till Skandinaviens största köpcentrum och jag traskade runt i en bokhandel en timme och kom ut betydligt fattigare. Jonnis poserade utanför. Felicia och Benjamin var vackra as always.
Ego i hissen och glädjedödare på tågstationen.
Hemfärd på söndag förmiddag. Observera den fina gubben som också ville vara med på bild.
2013-04-24 @ 11:26:23 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


SING YOUR NAME

"I think I am comforted
by the fact
that even if I was broken to bits,
each and every bit
would sing your name."
 
-Tyler Knott Gregson
2013-04-23 @ 21:27:39 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


SHE LIFTS HER SKIRT UP TO HER KNEES, WALKS THROUGH THE GARDEN ROWS WITH HER BARE FEET, LAUGHING.

 
  • För att jag på måndag börjar jobba som internatshandledare på YA:s internat i Gamla Vasa (i april och maj).
  • För att det betyder att jag har tillräckligt med pengar för att kunna ta det lugnt och njuta av sommaren och min fyraveckors semester.
  • För att jag åkter till Malmö imorgon och får tillbringa helgen tillsammans med sköna människor på ett inspirerande ställe.
  • För att det är vår och trottoarerna nu är helt bara och rensopade.
  • För att jag har en ny idé om hur jag ska få in en praktik och 10 sp i mina studier.
  • För att jag mitt i allt inser att jag visst är passionerad för något och drömmer om något. Scary as hell.
  • För att livet är ljust och soligt.
  • För att jag har galet bra jobb och de bästa arbetskollegorna.
2013-04-17 @ 16:34:00 Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()


I STARED UP AT THE SUN, THOUGHT OF ALL OF THE PEOPLE, PLACES AND THINGS I`VE LOVED.

 
Jag är inte helt övertygad av det här med att tillbringa helgen med skolarbete, skolarbete och åter skolarbete. Att analysera diverse antika texter från Främre Orienten börjar kännas aningen segt. Som tur är får jag en våffelpaus tillsammans med Tove och Lina om några timmar. 
 
Ja, vad har jag annat att säga... Om någon vill komma med mig till Provinssi (Seinäjoki) och lyssna på Bastille fredag 14.6 tar jag hemskt gärna emot sällskap! Jag MÅSTE få höra dem. Jag mernar, Seinäjoki, det är ju knappt en timme härifrån. Kan bara inte missa chansen.
2013-04-13 @ 12:27:54 Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()


I JUST CAN`T FEEL THE BEAT ´CAUSE MY HEART´S FALLEN OUT.

 
Att jag inte tidigare har förstått vilket genialiskt medium podcasten är! De senaste tre dygnen har jag konsumerat hela 24 avsnitt av Alex Shulmans och Sigge Eklunds podcast och jag vet inte när jag senast haft en så galen blandning av djupa existentiella funderingar och totala galenheter i min hjärna. Intellektuellt stimulerande är det i varje fall. Jag gillar det här mer och mer för varje avsnitt. Djupt personligt, smart, filosofiskt, humoristiskt och totalt sjukt i huvet. Bättre blanding får man nog inte. Det fina är att man har något att lyssna på medan man diskar, städar, promenerar till jobbet eller handlar och det är mer stimulerande än att lyssna på musik. Det knasiga är att man går runt på Citymarket och storflinar och mellan varven till och med skrattar högt. Det dumma är att jag prioriterar alla saker jag kan göra med hörlurar i öronen och är mindre duktig på att fokusera på mina uppsatsdeadliner. Därför tillbringar jag nu fredagkvällen med att skriva om främreorientaliska paralleller till klagovisorna och äta jordgubbskvark. Och lyssna på lite podcast mellan varven förstås.
 
Jag ska bestämt lyssna in några andra podcastar också men först känner jag ett behov av att lyssna ikapp allt av Alex och Sigge. Jag är lite såld. Speciellt på Sigge måste jag erkänna. Det är nåt väldigt attraktivt med smarta människor. Och jag tycker att alla ska lyssna på det här. Så att jag får börja använda ord som fölket och jeg och skrika HÄIJ och fortfarande bli förstådd. 
2013-04-13 @ 00:01:00 Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()


YOU HAVE ALWAYS WORN YOUR FLAWS UPON YOUR SLEEVE AND I HAVE ALWAYS BURIED THEM DEEP BENEATH THE GROUND. DIG THEM UP, LET`S FINISH WHAT WE STARTED, DIG THEM UP, SO NOTHING´S LEFT UNTURNED.

 
 
Helt klart årets bästa och mest random EC-bild. Vill man se fler kan man kolla HÄR.
2013-04-09 @ 13:59:00 Permalink Kyrka Kommentarer (0) Trackbacks ()


YOU`RE ELECTRIC, YOU KNOW YOU LIGHT UP MY WORLD WHEN IT`S HARD TO TAKE, SO LET`S RUN AWAY.

Även idag har jag dokumenterat lite mer än vanligt, om än inte lika mycket som igår. Måndagar är min helt lediga dag. Eller, jag gör mitt bästa för att hålla den så ledig som möjligt, utan både jobb och skola. Eftersom jag alltid jobbar söndagar och sällan kan undgå att jobba lite både fredag och lördag så behöver jag en dag där jag får stänga av helt. Så här såg det ut den här veckan.
 
God morgon. Jepp, jag har blivit vuxen och stiger upp klockan 8 på min lediga dag. Men iofs sov jag två timmar på eftermiddagen istället.... Känns som lite pensionärsvarning på det...
Däremot är jag inte särskilt snabb på att komma igång med dagen även om jag vaknar...
Till sist kom jag iallafall ur sängen och ner mot Sandviken. På grund av feber och halsont har jag bannlyst mig själv från gymmet så det blev en promenad i "vår"vädret istället för att inte försoffas totalt. 
När jag kom hem igen placerade jag mig i soffan och konstaterade att min lägenhet var lätt kaotisk. Övervägde att städa eller skriva skolarbete men valde att göra lunch och fortsätta läsa. 
Sen somnade jag och tappade balansen i mitt dokumenterande. Vaknade och gick ut på stan en stund och uppdaterade solglasögonförrådet. Sen traskade jag till Sion och bevittnade två dop. Sånt blir man glad av. Resten av kvällen gick åt till ledarsamling och nu ska jag läsa mig till sömns. 
Piis&Lööv
2013-04-08 @ 21:26:05 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


AND I WILL BE RELEASED, BREAK THESE CHAINS, SET ME FREE.

Även om denna söndag varit väldigt lugn och händelselös bestämde jag mig imorse för att köra en "one photo every hour". Tänker att det kan vara ganska skönt att dokumentera händelselöshet också. So here we go. 
 
9.00 Så här ser jag ut när jag vaknar. Minus glasögon och ett instafilter. 10.00 Tillbringade morgonen med denna nya bekantskap. Me likey.
11.00 Konstaterade att dagen var tillräckligt grå för att berättiga sängliggande ännu en timme. 12.00 Time to start the day with a shower. Min syster är en stor förespråkare för allt som är ekologiskt och sakta men säkert färgar hon av sig på mig också. Mina nyaste favoriter är detta shampo och balsam som doftar ungefär som chokladpudding. Helt okej sätt att starta dagen.
13.00 Lunch. Och ja - det här är ungefär det enda jag äter nuförtiden, periodare som jag är. 14.00 Läsaläsaläsa.
15.00 Iväg till kyrkan på bandövning. 16.00 And this is what I looked like.
17.00 I väntan på att gudstjänsten skulle köra igång fick dessa två fenomenala människor ställa upp som foto-objekt. Mer Basse och Jonas åt folket! 18.00 Anders hade en suverän predikan om frihet.
19.00 Traskade hemåt genom ett grått Vasa. Med de nya skorna som jag egentligen bara "köpte på köpet" med ett annat par men nu är totalt förälskad i. 20.00 Bananplättar in the making.
21.00 Kunde inte hålla mig från att spendera några av gårdagens födelsedagspengar (firade med familjen igår även om det är två veckor kvar tills mina 25 år) och klickade hem de två uppföljarna till boken jag läser nu. 22.00 Varvade bloggläsande med bokläsande.
 
Och nu ska jag sova. Tack och gonatt.
2013-04-07 @ 21:39:00 Permalink Livet Kommentarer (2) Trackbacks ()


I DON`T CARE, I LOVE IT.

 
Här kommer en till sneakpeak från helgen. Enjoy.
2013-04-04 @ 14:39:06 Permalink Kyrka Kommentarer (0) Trackbacks ()


AND IT SEEMS I`VE LIVED MY LIFE WITH YOU AS MY RHYTHM.

 
Det blev nog ett litet bakslag i min effektivitet såhär efter helgen. Det är tungt att stiga upp på morgnarna och jag har svårt att hitta motivationen till allt skolarbete som borde göras. Tog ledigt från jobbet idag för att hinna plugga, men har mest bara lyckats sova, luncha med syster och träffa Elin. Och nu lockar Game of Thrones mer än uppsatser och diskussionsuppgifter. Kanske jag lyckas bättre imorgon. Det måste få vara helt okej att vara lite off efter så intensiva veckor. Och solen lyser ju trots allt, så jag kan inte annat än vara på bra humör.
2013-04-03 @ 18:20:45 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


YOU CARRY US WHEN THE WORLD GIVES AWAY, YOU COVER US WITH YOUR ENDLESS GRACE.

Här kommer en överdos av bilder från helgen. Har som vanligt inte fotograferat med nåt annat än telefonen så vi kör på instagram-format.
 
Vi har alltså haft påskfestival i kyrkan med några hundra ungdomar. Räknade idag ut att 150 frivilliga har varit involverade i festivalens genomförande, och sen har vi haft en hel massa besökare också. Själv har jag för första gången på flera år kunnat ta det ganska lugnt eftersom största delen av mitt jobb bestått av att dra i trådar och få allting att fungera redan för flera månader sedan. Har jobbat med så fantastiska människor och allt har löpt ovanligt smidigt. När man lyckas genomföra ett sånt här projekt och bara älskar varandra mer under tiden och efteråt - istället för att vara arg och bitter och stressad - då har man lyckats! :)
Vill någon läsa mer och se mer bilder kan man alltid kolla in Uprising-bloggen på www.theuprising.fi
 
Hela festivalen började på torsdag men då var jag aningen överbokad och glömde bort att dokumentera. På fredag lyckades jag dock dra fram kameran.
 
Becklon och Felicia var extremt fotogeniska på fredag morgon. Och Johannes var på plats och var allmänt militärisk. 
På fredag eftermiddag var det dags för EC-championship och det var galet värre.
Jonnis var tävlingsledare och Oskar lagledare. Därav det smått galna utseendet.
Jonas ledde mötet en kväll när det målades på tygskärmar. Och till höger Uprisingteamet som avtackar Andreas Frankner (som var festivalens huvudtalare) och hans familj med varsin muminmugg.
På lördag blev det både A cappella och Harlem Shake.
Matilda, Emeline och Clara sjöng. Och älskade M-L ledde lovsången lika bra som alltid och sjöng sin egen låt.
Simon och Niclas ledde lördagens nattshow och turades om att vara den kvinnliga parten av programledarparet. 
Linnea sjöng som en ängel och Jonathan och Jakob var inte så dåliga de heller. Det blev party med glowsticks och Niclas fick nya örhängen.
På söndag blev det dop. Till vänster dopkandidaterna och till höger fina Patricia nere i dopgraven.
Benjamin levererade en grym predikan och Daniela och Ella sjöng.
Sen var det plötsligt slut. Vi städade undan allt på bara några timmar och övergick sen till att chilla resten av dagen - Jonas och Jonas ute i solen och jag hemma i soffan. 
Men en efterfest ute i Sundom hann vi också med innan dagen var slut. Fantastiskt gäng det här!! Så tacksam över att få känna så fina människor. 
 
 
2013-04-01 @ 20:35:00 Permalink Kyrka Kommentarer (1) Trackbacks ()


I´LL SAVE MY LAST DANCE FOR YOU MY FRIEND.

 
Bilder från helgen kommer så småningom, men här får ni iallfall ett smakprov på vad vi hållit på med. 
2013-04-01 @ 18:47:00 Permalink Kyrka Kommentarer (0) Trackbacks ()