THE ONLY ONE WORTH HOLDING ON TO IS HOLDING ON TO ME.

Det är energikrävande att jobba. Även om man bara sitter och plockar med papper och springer av och an till kopieringsmaskinen hela dagarna. Men det är skönt att vara tillbaka. Jag trivs, även om det är mycket annat folk än ifjol.

Men trött blev jag. När jag kom hem åt jag nudlar och sen somnade jag och vaknade exakt samma tid som jag borde ha befunnit mig hemma hos Jakob på Filippinerna-träff. Då var det bara att hoppa på cykeln, med sånadär fina streck av kudden på kinden.

Och nu, nu är det nog bara sängen som gäller. Det gäller att hålla nån slags dygnsrytm nu om man ska orka jobba heltid i över två månader och dessutom påbörja kandidaten och vara engagerad i ungdomsarbetet och lovsången. Det finns ju så mycket man vill satsa på. Den här hösten kan nog bli en övning i att prioritera.
2010-08-30 @ 21:56:21 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


WE WERE MEANT TO OPEN DOORS AND WE WERE MEANT TO FACE THE DANGER, NEVER KNOWING WHAT`S IN STORE

 

Såhär såg jag ut idag när jag cyklade till Sion. Två varv på en dag.

 

Började dagen med inspirationstillfälle för lovsångarna, tillsammans med Debbie-Ann Bax från USA/Australien. Sen blev det att åka hem en liten stund på matpaus och så tillbaka till Sion på gudstjänst. En riktigt bra sådan. Kvällen har spenderats på Mäcken med Elin, diskuterandes världsproblemen. Eller kanske inte riktigt, men pratade gjorde vi iallafall.

 

Imorgon börjar jag jobba på skolfoto. Det blir najs att få komma tillbaka. Undrar hur många från ifjol som kommer att vara där iår också..

 

Imorgon blir det också vår första träff inför Filippinerna... DET blir najs.

 

Men nu MÅSTE jag faktist sova... Man vill ju inte försova sig första dagen på jobbet heller.

2010-08-29 @ 21:47:01 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


JUST THE MENTION OF YOUR NAME AND I KNOW, I KNOW I`VE FOUND LOVE

Lester: I mean people, do you have any idea of what working with fried food will do to my complexion?
Jeff: I can´t leave the Buy More, I won´t survive in the real world, I´m institutionalized!
Chuck s02e20

Jag ser på Chuck och lyssnar på Jeremy Camp Live om och om igen. Det här är speciellt bra.

Idag är en sån där dag då jag njuter av att vara för mig själv. Jag har en del småprojekt som jag smider planer för sådär mellan varven. Igår städade jag genom min garderob inför hösten och kastade ut en hel del. Idag ska småfixandet fortsätta, ska bland annat bestämma vilka bilder som ska framkallas och fixa min böne-/dröm-/inspirationsvägg.

Hade tänkt vara i Närpes på villafest ikväll men det blev litet skralt med busspengar. Får väl improvisera litet istället. Men för tillfället trivs jag ganska bra precis just här.
2010-08-28 @ 15:45:55 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


SHE SAYS SHE´S SEEN THE LAND BEYOND

 

På begäran måste jag väl ta och visa upp nya hårfärgen ;) Men det är nog inte så stor skillnad egentligen, tror att det bara är jag som märker det. Men jag blir fortfarande aningen fövånad över hur mörkhårig jag är varje gång jag ser mig i spegeln. Vilket bevisar att förändringarna alltså vanligtvis inte alls brukar vara särskilt stora.

 

Idag har jag äntligen införskaffat en ny torkställning, så nu behöver jag inte längre hänga tvätt över varenda dörr och stol i lägenheten.. Det känns bra.

 

Nu ska jag sticka iväg på celledarsamling. Så de så.

2010-08-27 @ 15:37:26 Permalink Bara Jag Kommentarer (0) Trackbacks ()


GNÄLLGNÄLL

Ibland blir jag litet sådär småstörd på skolan då allt ska vara så krångligt. Som idag.
Jag betalade min 106 euros (!!!) kåravgift redan för nån vecka sedan och jag slutade jobbet en dag tidigare enkom för att åka in till stan och närvaroanmäla mig och hämta ut studieintyg till bl.a. busskortet. Men nä. Först när jag kommer till skolan har studiekansliet bytt plats så jag springer runt halva huset innan jag kommer på att ringa Jonna och fråga om hjälp. När jag äntligen hittar studiekansliet är det tydligen stängt torsdagar och fredagar. Jag som sökt runt halva internet för att försöka hitta några tider så att jag inte behöver åka dit i onödan, men nåt sånt existerar inte.

Så nu får jag börja "nya" jobbet med att försöka låna pappas bil, ta ledigt mitt i dagen och försöka jaga fatt i nån som kan skriva in mig i datorn och ge mig ett studieintyg, och sen åka till studieticket för att få mitt busskort fixat. Suck då allt ska vara så extremt krångligt.

Ibland undrar jag vem som kommit på det här extremt opraktiska systemet med att alla ska jobba på samma gång. När man jobbar till fyra är det helt enkelt omöjligt att få ärenden uträttade.

Jaja, nog med klagande nu. Adjö.
2010-08-27 @ 12:54:30 Permalink Leka Studerande Kommentarer (0) Trackbacks ()


CLOSER TO THE EDGE


Jag tog ett tillfälligt avbrott, endast för kvällen, i godisstrejken som pågått sedan februari. Kan dock konstatera att det inte blir nåt problem att fortsätta strejka eftersom jag nu mår pyton och är alldeles spyfärdig.

Har jobbat sista dagen på plantskolan idag. Imorgon ska jag till skolan en sväng och på måndag börjar nya jobbet.

Och helst skulle jag bara gå och sova nu. Jag är så trött mest hela tiden. Kanske det är vädret.
Men ska nog försöka hålla mig vaken tills klockan nie ändå.
2010-08-26 @ 19:22:29 Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()


THERE IS TRUTH IN LITTLE CORNERS OF OUR LIVES, THERE ARE HINTS OF IT IN SONGS AND CHILDREN´S EYES. IT´S FAMILIAR LIKE AN ANCIENT LULLABY.

Idag är det litet si som så med både energin och hälsan. Och humöret också för den delen.
Min hals är upprorisk och tar ont hela tiden, extra mycket när jag försöker svälja.

Tror bestämt jag ska vara radikal och gå och sova nu.
2010-08-25 @ 20:18:27 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


THERE`S NO OTHER THAT CAN LOVE ME LIKE YOU DO, AND FOREVER I´LL KEEP RUNNING BACK TO YOU

2010-08-24 @ 23:20:05 Permalink Musik Kommentarer (1) Trackbacks ()


I´M SEEING SO MUCH CLEARER LOOKING THROUGH YOUR EYES, I COULD NEVER FIND A SAFER PLACE EVEN IF I TRIED

Om jag ska beskriva dagen som gått med ett ord blir det nog KYLA. Har jobbat utomhus hela dagen och jag och Emma höll på att frysa bort. Vi överkompenserad med att skratta åt allt och ingenting för att hålla oss varma, och har varit helt fjantiga hela dagen. Så arbetdagen gick snabbt trots allt. Nu fasar jag dock för morgondagens utomhusarbete när det som bäst spöregnar utanför fönstret.

Annat jag hunnit med idag är att sova några timmar och få håret klippt och färgat. Färgen blev aningen mörk, men har inte hunnit kolla på den ordentligt än, så nog är det väl säkert bra.

Imorgon måste jag träffa folk tror jag. Annars kan det sluta dåligt det här.

(Det snurrar en massa viktiga, djupa saker i mitt huvud som jag inte kan få ord på och inte lyckas skriva ner...)
2010-08-24 @ 23:12:33 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


GREATER THINGS ARE YET TO COME, GREATER THINGS ARE STILL TO BE DONE

Hjälp vad jag svamlade igår. Inte för att jag tror det är så mycket bättre idag.
Min hjärna har gått på högvarv hela dagen känns det som, men vad jag tänkt på har jag egentligen ingen aning om.  Det har varit en konstig dag nu när jag tänker efter. Inget speciellt alls, men ändå ovanligt mycket, sådär i huvudet.

Nåja. Nu måste jag sova.
2010-08-23 @ 22:59:23 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


AND BY YOUR GRACE OH GOD I WILL STAND WITH MY HEAD HELD HIGH

Kom precis till Närpes och tänkte just att det är konstigt att jag är så slutkörd eftersom jag inte haft så jobbig helg. Haha säger jag åt mig själv. Det är ju ett bra tecken att jag inte tycker det har varit jobbigt, men det har nog varit en hel del ändå. Som t.ex. en ultrastressig fredag med ungdomsmöte och en predikan. Eller att vi ju faktist ledde lovsången på gudstjänsten idag och en stor del av dagen gick åt till det. Plus att jag varit igång typ all tid utöver det också. Men en bra helg, det har det varit.

Men jo, jag har all rätt att vara trött ikväll.

Nu är det en till vecka plantskolejobb som gäller innan jag återvänder till stan och byter till skolfotojobb.

Annat jag tänkte idag:
"oj vad det är grått, det kommer att börja regna" tänkte jag när jag satt i bussen. Men efter en stund kom jag på att det ju faktist kallas skymning... Det blir liksom mörkt på kvällarna nu..

Ha. Tråkinlägg. Äsch. Nu går jag och sova.
2010-08-22 @ 22:07:57 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


IT´S NOT WHAT I´LL DO BUT WHAT YOU´VE DONE FOR ME

Idag har varit en riktigt bra dag. Chillat med Lukke mest hela dan, käkat Chili Con Carne, varit på fest hos Ida, Jossan och Fia tillsammans med en massa andra fina typer, kollat film med Macke och Lukke, och "nästan-druckit-te" och diskuterat livet.

Skönt att vara i stan en sväng, och att få vara hemma i lägenheten och andas en aning.

Imorgon leder vi lovsången på gudstjänsten och sen blir det antingen härjas eller hemfärd på kvällen. Eventuellt kanske jag tar en tidig buss på måndag också, får se..
2010-08-22 @ 02:41:28 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


BARA JESUS, BARA JESUS...

Utsikten ovanför bordet och under bordet. Och sen fick Lukke och Mätz också vara med. Dels för att de var de enda som fastnade på bild, och dels för att de är BÄST.

 

En fin kväll blev det, trots att jag höll på att stressa sönder mig ett tag där. Men predikan-med rubriken "Bara Jesus"-gick helt bra trots allt. Men jaa, det är nog bara Jesus. Inte har jag så mycket att komma med själv.

 

Efter ungdomsmötet invaderade vi Calzone som vanligt och vände upp och ner på hela stället. Sen avslutade vi med efterfest på gräsmattan mitt på esplanaden.. Jag gick dock hem nästan genast eftersom jag är så genomtrött.

 

Så nu ska jag sova och hämta krafterna så jag orkar aktivera mig imorgon. För då ska jag vara social.

2010-08-21 @ 00:11:53 Permalink Paarrteeey! Kommentarer (0) Trackbacks ()


I RECEIVE YOUR LOVE FOR ME

 

Den här låten är så sjukt bra. Den har snurrat på repeat mest hela dagen. Hela vägen från Närpes till Vasa till exempel. Den lugnar ner mitt stressade jag. Älskade Jesus.

I receive your love.

2010-08-20 @ 23:53:15 Permalink Musik Kommentarer (0) Trackbacks ()


WHAT KIND OF LOVE IS THIS? IT´S THE KIND THAT MOVES THE MOUNTAINS, IT`S THE KIND THAT CALMS THE SEAS, IT`S THE KIND THAT CHANGES PEOPLE, IT`S THE KIND THAT DIED FOR ME.


Åja. Nu tar vi en andningspaus.

Det har liksom gått i ett idag. Jobb, vasafärd, ledarsamling, bandövning, närpesfärd och förberedelser för morgondagen. Det är tungt men det är sjukt roligt. Bandövningen var i vanlig ordning dagens höjdpunkt. Jag har världens bästa bändkompisar, dom är helt fantastiska <3 "Alltså papper luktar konstit!"

Nu börjar jag ha läget under kontroll och ska väl försöka ta och sova några timmar nu så jag orkar jobba imorgon också.

Fy vad livet är bra ändå. Tack Jesus. Ibland är man bara så lycklig, oberoende av hur omständigheterna ser ut.
Såndär lycka som bubblar på insidan. Det bubb-bubb-bubb-bubb-bubblar inom mej! ;D
2010-08-19 @ 23:55:06 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


...Å VI SLÅR ER I HOVO, ME EN SPADA, TILLS JAPAN FÖRSVINNER!

mitt hår behöver klippas och mitt rum behöver städas.


Jag ber om ursäkt för dålig uppdatering. Det känns plötsligt som att jag inte har några extraminuter alls... Det är jobbigt att jobba, det tar så mycket tid.

Nåja. Ikväll ska jag iallafall hinna träffa Tove. Imorgon blir de en sväng till Vasa på ledarsamling och bandövning och på fredag är det ungdomsmöte i Sion där jag ska predika. Hur jag ska hinna förbereda vad jag ska säga, det är dock ett mysterium.. Och sen kommer Lukke upp också så helgen spenderas chillandes i Vasa.

Det blir alltid såhär när jag har dåligt med tid. Mina uppdateringar blir slöa "det här har jag gjort och det här ska jag göra"-uppdateringar. Well, that´s life.

Som övrig information kan jag meddela att min årliga höstshoppingfeber har slagit till. Idag räknade Emma och jag upp allt vad vi vill köpa och sen satt vi och drömde om lönedagen ett bra tag. Hon är bra, Emma. Det är skönt att ha nån att prata med och våra diskussionsämnen blir bara djupare och mer intressanta(bortsett från shoppingen då...). I like.

(Å angående rubriken så ha ja lyssna alltför mycke på x3m de tre senaste dagarna. typ konstant mellan 8 och 16.30)
2010-08-18 @ 17:26:30 Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()


WE´LL FADE THE SCARS, REPAIR THE HEART, AND STAND TALL.

Tjohej.

Jag borde sova den här tiden på dygnet eftersom jag nu är en flitigt arbetande kvinna och kommer att vara så i minst 2½ månad framöver. Jestas. Jag känner mig nästan vuxen och mogen och allt sånt. Men bara nästan.

Har avklarat min första arbetsdag på plantskolan. För andra gången i år. Finns inte alltför mycket att säga om det, att klippa sticklingar är inte direkt sådär über-äventyrligt.

Genast jag slutade snattade jag dock pappas bil och stack tillbaka till stan för att hänga med Emppu som för tillfället bor i min lägenhet. Det blev en riktigt skön kväll. Först träffade vi Jullan på Amarillo en stund, sen blev det Kebab på Calzone, och till sist glass hemma hos mig. Och en massa prat. <3

Jepps. Det blir vasa torsdagkväll och hela helgen också. Men innan det ska jag försöka hinna träffa mina närpestjejer också. Abstinensen börjar vara stor.

Sådär. Nu vet ni-och jag-mina planer framöver. Tjoho. Nu kan jag sova.
2010-08-16 @ 23:25:06 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


AND THE SUN WILL COME ON THROUGH, IT`S GONNA SHINE FOR YOU ´CAUSE I ADORE YOU

Nu är jag totalt helt och hållet dödstrött. Har inte varit så här trött sen vi var ute på team (vilket iofs bara är 2½ vecka sedan men det känns som en hel evighet sedan). Mumin har sovit alltför litet den här helgen.
Så nu har jag redan dragit på mig pyjamas och krupit under täcket. Men eftersom det känns fjantigt att gå och sova halv tie på en lördag kollar jag litet Chuck innan jag lägger huvudet på kudden och slocknar.

Imorgonkväll sticker jag till Närpes och jobbar på plantskolan två veckor.

Gonatt.
2010-08-14 @ 20:41:14 Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()


MED SAMMETSNOS OCH KORTA BEN, SÅDÄR SOM MUMIN.

 

Att vara Mumin, det är hot, I tell you! Som typ 50 grader minst.

Den där dräkten, den är varmare än Mostar.

 

Men det är ett trevligt jobb att krama småbarn 4x10 minuter om dagen och få full dagslön.

Sen däremellan har jag hunnit diskutera allt mellan himmel och jord med Janette, aka Lilla My.

2010-08-14 @ 15:42:43 Permalink Livet Kommentarer (5) Trackbacks ()


NI ÄR FINAST <3

 

Konstens natt var det ikväll. Släpade mig ut och lyssnade begåvade vänner- Esther (så sjukt duktiga och de har fantastisk energi på scen). Träffade alltför mycket folk så jag inte visste vem jag skulle prata eller hänga med och bestämde mig för att chilla med "småbarnen" en stund. Det hela slutade med att jag hade lägenheten full med tonåringar. I like. Älskade fina människor. <3

 

Nu ska jag sova några små timmar innan mina två hektiska dygn kör igång. Imorgon blir det att leda lovsången på ICCC med Iddo, sen genast iväg till muminjobbet på Masku med Janette, och sen genast iväg till Sion på ledarsamling och ungdomsmöte (som jag dessutom ska leda). Lördan ser nästan likadan ut. Åtminstone med ICCC och muminjobb. Sen kanske en fest.

 

Söndan sen, e int så spikad ännu, men den blir najs. De tror ja starkt på.

2010-08-13 @ 01:22:40 Permalink Paarrteeey! Kommentarer (0) Trackbacks ()


BEAUTIFULLY BROKEN

Borde jag skriva nånting? Som typ att jag haft en fin dag med flera uppmuntrande människomöten. Det här kommer att bli en bra höst, det känner jag på mig. Livet är så spännande när man känner hur man hela tiden utvecklas och utmanas.

Och ikväll har jag träffat bästaste Vasa-närpesborna, Elin och Lina, och pratat och pratat och pratat i nästan fyra timmar. Det gjorde mig gott.

Dessutom blev jag igenkänd av en kvinna som brukade vara barnvakt åt mig och syster när vi var små och bodde i Vasa. Jag har nog inte sett henne sedan vi flyttade från Vasa när jag var 7 år, och ändå kände hon igen mig. Häftigt.

Och som övrig information kan jag nämna att min hallampa gått sönder och jag inte orkat byta den, samt att det är smått störande att det ska vara så mycket ljud ute på gatan om nätterna när jag måste sova med fönstret öppet pga av värmen.

Imorgon är det konstens natt som gäller och Felicia och Lena ska sova hos mig. I like. <3

Eftersom jag sov några timmar på eftermiddagen idag kommer jag inte att kunna somna på ett tag än, så nu ska jag kolla Burn Notice och sen fundera över livet, skriva av mig på nåt mindre offentligt ställe och planera hösten en aning.
2010-08-11 @ 23:51:07 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


SOUNDS FAMILIAR?

Sitter och lyssnar på MaryMary. Ganska teamfiilis det också.

 

Om ni inte har annat att göra kan ni ju jämföra (introna på) de här låtarna. Nån annan än jag som tycker de påminner om varandra?

 

(fast hey ya börjar först vid 2:30.... :P)

 

MaryMary vs Outkast

MaryMary vs S Club 7

2010-08-11 @ 11:12:24 Permalink Musik Kommentarer (1) Trackbacks ()


I WAS LOST, I WAS DESPERATE AND BROKEN. WOUNDED HEART AND THE WOUNDS WERE STILL OPEN, THAT`S THE WAY YOU FOUND ME


Now that I, I belong

to the One who has given the words to the song

I will freely sing of all that you are

And all You´ve done for me

As long as I live I´ll sing

I´ll sing redemption´s songs


-äter kokosbollar och kollar Burn Notice
-har spenderat kvällen med att prata med bästaste lillasyster (som befinner sig i stan denhär veckan)
-ska extraknäcka som Mumin i helgen ;D
-ska på höstens första ungdomssamling-SuperFridayChurch på fredag <3
-ska hinna träffa bästaste Nicke den här veckan
-har hunnit med kaffedejt med både Maari och Elin idag
-tycker att det till och med kan vara skönt när livet är litet småjobbigt av den enkla orsaken att man blir så mycket mer beroende av Jesus då. Min klippa.

(observera det coola introt med tonartsbyte i låten ovan! Det blir bara snyggare för varje gång man lyssnar på det! :D)

 

2010-08-10 @ 22:01:12 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


JESUS JAG ÄLSKAR DIG. MER ÄN ALLT ANNAT.

2010-08-10 @ 17:04:45 Permalink Andas Kommentarer (0) Trackbacks ()


SOMETIMES THE HARDEST THING AND THE RIGHT THING ARE THE SAME

Jag tycker att livet är en aning knepigt och ganska jobbigt ibland.


Det pågår så mycket invecklade saker i min tanke- och känslovärld just nu, och eftersom det inte är saker jag kan skriva ner på bloggen bara sådär så blir det nog inte så många uppdateringar. Det känns smått onödigt att skriva om vad jag gjort eller andra ytligheter.

Men jag kan ju iallafall berätta att dagens höjdpunkt var att vara med och leda lovsången på ICCC-en internationell ungdomskonferens som kristna handelskammaren ordnar här i vasa, med folk från typ hela världen.

Imorgon ska jag träffa Maari, Elin, Felicia och Mamma. Ååh så social jag är.
Sedan jag kom hem från team har jag varit helt ensam en enda dag och det var dagen efter att vi kom hem. Det behövdes. Men jag gillar min nya anti-isoleringskampanj: att MEDVETET/PLANERAT träffa och spendera KVALITETSTID med minst en människa per dag-åtminstone om jag inte vet om att jag kommer att befinna mig i några större folksamlingar med kända människor under dagens lopp. Det är så lätt att bli alltför bekväm i sin ensamhet ibland, så då behöver man ha en strategi. Det är ju trots allt människor som ger mervärde åt livet och tillvaron.

2010-08-10 @ 01:46:44 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


NO NEED TO WONDER WHAT`S BEEN ON MY MIND, IT´S YOU

JA. Jag ska skriva nåt mer om helgen. Men nu är jag så snål på Mäcken-glass så jag tänker springa iväg dit innan de stänger. Om jag orkar skriver jag sen ikväll, men jag har svängt upp och ner på hela dygnet under helgen och är litet allmänt borta så vi får se hur det går. NU GLASS!
2010-08-08 @ 20:42:12 Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()


BECKA <3 AXEL 7.8.2010

vacker vigsel i Sion

Beni och Lukke

my very goodlooking friend Hanna

Becka och Axel

förrätten och mitt finfina bordssällskap

Petter och Matilda sjöng så vackert för de nygifta :)

fina Edith

2010-08-08 @ 20:34:44 Permalink Paarrteeey! Kommentarer (0) Trackbacks ()


I CANNOT SING YOU A SONG ABOUT WHAT HAPPENS WHEN YOU´RE GONE. EVERYTHING AROUND COMES CRASHING DOWN, I FIND MYSELF ON THE GROUND.

 

Imorgon är det bröllop som gäller. För dessa två vackra. Rebecka och Axel. Som jag bland annat var ute på team tillsammans med sommaren 2008. Bilden är tagen nånstans i Belgien den sommaren.

Har precis försökt planera vad jag ska ta på mig imorgon för att se någårlunda representabel ut.

 

Men ikväll, ikväll ska jag hänga med Skeeter och Skippy.

Eller inatt snarare. Killarna ringde just och informerade mig om att dom startar om en stund. Från Esbo alltså. Sen när dom anländer ska vi bära in Benis flyttlass, upp till femte våningen. Och sen ska vi ha filmnatt.

2010-08-06 @ 16:51:38 Permalink Människor Kommentarer (0) Trackbacks ()


GUARD YOUR HEART ABOVE ALL ELSE, FOR IT DETERMINES THE COURSE OF YOUR LIFE

Proverbs 4:23 NLT

 

 

2010-08-06 @ 00:05:28 Permalink Andas Kommentarer (1) Trackbacks ()


DIFFERENT SIDES OF THE STORY

Foto: Amanda Ehn

Foto: Jag

2010-08-05 @ 23:46:18 Permalink Teamliv Kommentarer (0) Trackbacks ()


NÄSTA ÄVENTYR


Ja, jag har kanske inte skrivit det här, men jag sticker ju faktist till Filippinerna en månad i vinter. Från mitten av december till mitten av januari, datumen är inte helt spikade än. Hittills är vi 6 pers som sticker iväg. Vi kommer att befinna oss i Merida på ön Leyte där vi kommer att jobba tillsammans med Andreas och Laila Pettersson som är utsända som missionärer från Sion. De jobbar med bl.a. cellgruppsverksamhet, feeding och förskoleundervisning för fattiga, fängelsemission, odlingsprojekt m.m. Sjukt spännande ska det bli och jag ser framemot att få åka på ett team där man inte är så väldigt många och där man får hjälpa till med nånting rent praktist. Att sen få sticka iväg till solen och värmen när Finland är som mest grått och trist skadar ju inte heller! ;)

Livet är allt bra spännande! Ge mig mera äventyr! <3


(Den här kvällen blir det dock inte så stora äventyr. Väntar på att M-L ska anlända och sen blir det filmkväll i soffan. Det behövs också ibland.)
2010-08-05 @ 18:44:20 Permalink Teamliv Kommentarer (0) Trackbacks ()


I COULD REALLY USE A WISH RIGHT NOW

Mina kvällar har haft en tendens att bli sociala till sist trots en hel del frustration tidigare under dagen. I söndags blev det pizza med Elin, i måndags tichu hos Olins, igår chill på Strampen med Jullan och ikväll har jag suttit hos Cindy och blivit uppdaterad om vad som hänt sedan jag såg henne sist (vilket var vid nyår..).

Att vara social is the shit.

Imorgon ska jag hänga med M-L och på fredag kommer Lukke och Beni. Happy happy joy joy.

(Men det skulle fortfarande vara kul att vara fjorton, när somrarna gick ut på att hänga med sina kompisar dygnet runt. Och det skulle vara kul att bo tillsammans med nån annan-igår var första gången sen jag flyttade för mig själv som jag tänkte det. Eller så skulle det helt enkelt vara kul att vara på team igen..
Fast, som Jullan informerade mig om igår, det är väl nog bara att gifta sig som gäller ;))


Nu: ett avsnitt burn notice innan jag tar natt.
2010-08-04 @ 23:31:45 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


SHUTTER ISLAND

 

Kollade just på Shutter Island. Helt intressant måste jag säga. Gillar när allt inte är så förutsägbart. Helt tillräckligt obehaglig också, fast jag kollade den mitt på ljusa dagen. Är inte så mycket för skräckfilmer, men thrillers- i like!

 

Vad man ska göra resten av kvällen är dock en väldigt bra fråga...

Nu är jag rastlös och uttråkad igen-sådär för ovanlighets skull.

Teamkrapula, någon? ;P

2010-08-04 @ 18:43:44 Permalink Check this out Kommentarer (0) Trackbacks ()


OH, YOU CAN HAVE THIS LIFE THAT I`VE BEEN HOLDING FOR SO LONG

 

Mysigt med ett ordentligt sommarregn.

Men att cykla till simhallen var kanske inte den smartaste idén jag fått denhär veckan.

 

Nu ska jag iallafall bädda ner mig i soffan med myskläder, film, takeaway-wok från tanten i saluhallen och pepsi max. Livet är allt bra fint ibland.

2010-08-04 @ 15:16:41 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


YOU MAKE ME SHINE

Foto: Jonas Nygård

 

Så kan det gå om man ligger ute på balkongen och tittar på stjärnorna för länge och nån ondskefull själ(Jonas) stänger dörren.

 

Jag gillar det här fotot stenhårt. Bara för att jag har världens bästa vänner och vi är så fjantiga ibland.

 

2010-08-03 @ 20:54:12 Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()


SOCIAL BUTTERFLY

Jag är tacksam att jag inte behövt spendera hela sommaren i Vasa. Jag hade nog blivit knäpp ganska fort. Även om min umgängeskrets (såna som jag verkligen umgås med alltså...) egentligen är större här än i Närpes är det ändå svårare att bara ringa till nån och hitta på nåt. Även om det brukar vara knepigt i Närpes också finns det oftast ändå nån som kan tänka sig att komma ut och köra en stund. Här vet jag för det första inte vem jag ska ringa åt, och sen har folk en massa annat program hela tiden. Plus att alla redan har sina gäng de umgås med. 

Jag är socialt understimulerad. När man vant sig att ha folk runt sig 24-7 är det litet svårt att klara sig med att träffa en enda människa per dag. Eller två egentligen, fick mig en snabb pratstund med Benna efter kaffedejten med Amanda, men ändå.

Jag saknar att vara femton och hänga med mina kompisar dag och natt.


Jag har för övrigt försökt ladda upp teamfilmer på fejjan men det bara stärvar varje gång.
2010-08-03 @ 18:57:09 Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()


RAISE YOUR HEAD, IT`S TIME TO SAY THOSE WORDS THAT I HAVE LEFT UNSAID

 

Goodmorning sunshine!

 

Jag skulle stiga upp tidigt idag och ställde klockan på 9. Måste ha tryckt snooze några gånger och sen stängt av för jag vaknade 11.59. Illa Julia, ILLA.

 

Nåja, nu är jag iallafall igång och ska precis springa ut på stan och möta Amanda. Hänga på café, that´s the plan. Jag har saknat att bara sitta och titta på människor, det är nåt av det roligaste man kan göra.

 

Later!

2010-08-03 @ 11:47:58 Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()


ALL OF THESE THINGS, I´M SO MUCH AFRAID, SCARED OUT OF MY MIND...OH SWEET JESUS, NEVER EVER LET ME GOKvällen har gått åt till att öva upp mina Tichu-skills tillsammans med Jullan, Anders och Jonathan. Även om jag inte är någon spel- och lekmänniska kan jag nog erkänna att Tichu kan vara helt intressant. Till skillnad från t.ex. pidron- som jag aldrig riktigt lärt mig och inte riktigt orkar anstränga mig för att lära mig heller.

För er som inte vet det är Tichu alltså ett kortspel, lite liknande som kung och neger, fast mer invecklat och med annorlunda kort.

Ja, det var väl dagens viktiga information det.

Annars idag har jag stigit upp duktigt tidigt, städat min garderob (ett ganska omfattande projekt), tagit en cykeltur till Tritonia i jakt på uppsatslitteratur, cyklat in i M-L, kollat en film, försökt planera min höst, kokat mat, mejlat en massa lärare.. ja det är ingen ände på hur aktiv jag varit ;)
2010-08-02 @ 23:33:31 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


STAND TALL TAKING EVERYTHING IN


Jag börjar jobba heltid den 30 augusti. På skolfoto, i två månader, precis som ifjol.
Vad jag ska göra innan det ser ni på bilden. Två uppsatser i krispsykologi. Intervention och storolyckor. Urbota tråkigt tycker jag personligen, men vad gör man inte för att få sommarstudiestöd=ha råd att åka på team.

Utöver att plugga har jag dock också tänkt satsa på att vara social. Så hör av dig om inte jag gör det! ;P
2010-08-02 @ 15:40:14 Permalink Leka Studerande Kommentarer (2) Trackbacks ()


OUR HEARTS SING LESS THAN WE WANTED

 

Det här är seriöst något av det vackraste jag hört på länge.

2010-08-02 @ 14:35:14 Permalink Musik Kommentarer (0) Trackbacks ()


I JUST WANNA SAY I`M NOT AFRAID, I KNOW THAT YOU ARE WITH ME

 

Jag ser bara framför mej hur hela framsätet på minibussen hoppar och skakar när vi shejkar till den här.

Feelis så in i norden.

2010-08-02 @ 09:50:09 Permalink Musik Kommentarer (1) Trackbacks ()


HOLD MY HEART

Är ute på Bergö med familjen. Nu har alla andra gått och sova och jag sitter här och nördar mig och totalt tänker sönder min hjärna. Kanske borde ta en paus och sova litet också.

Egentligen har jag ingenting att säga men jag kände för att skriva nånting iallafall.

Jag undrar hur det egentligen går ihop att vara så mycket känslomänniska och ändå så ultra-analytisk som jag är. Eller ja, jag analyserar ju mina känslor helt enkelt... Fjantig är jag iallafall.

Nu ska jag sova.
2010-08-01 @ 00:29:54 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()