SET THE NIGHT ON FIRE IF WE WANT TO, HANGING OUT WITH THE STARS AND THE BIG MOON, I´M VERY WELL THANK YOU, HOW DO YOU DO?

 
Blev plötsligt ivägtvingad på bastukväll (ibland är lite tvång exakt vad man behöver!). Brudpar nummer ett är hemma från sin honeymoon i Frankrike och Spanien, så nu var det dags för lite äkta finsk sommar. Regnet öste ner men vi simmade ändå. Och skönt var det. Och lika roligt som alltid.
 
Egentligen borde vi ju bara starta ett kollektiv och bo tillsammans allihop. Oskar och Emmell och de två extra hjulen. 
2013-07-30 @ 00:23:00 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


AND FROM TODAY I WISH YOU JOY, FROM THIS DAY ON I WISH YOU PEACE, I HOPE THAT LIFE WILL PASS YOU BY AS SOFTLY AS THE FALLING LEAVES.

Bröllop bröllop bröllop. Har taggat för Fredde&Åsas bröllop i flera veckor redan och har nog aldrig sett så mycket fram emot ett bröllop förut. Och ändå lyckades dagen överträffa mina förväntningar. Vacker vigsel, underbart brudpar, tårar som rann och skratt så man fick ont i magen, galet roligt bordssällskap och allmänt fenomenala människor överallt! Halv tre på eftermiddagen åkte vi iväg mot Korsnäs och halv fem på morgonen var vi i Vasa igen. Passlig längd på en fest.
 
Skumpa i feelisbilen på väg till Korsnäs.
Efter vigseln i Korsnäs kyrka där Fredde sjöng så underbart vackert för Åsa. Och så svarade de ju båda ja förstås! <3
Såå många fina vänner på samma ställe!
 
 
En obligatorisk vink-bild snattad av Malin.
Fredde sjöng tillsammans med Brahe Djäknar. Och så blev det förstås brudvals.
2013-07-29 @ 01:00:00 Permalink Paarrteeey! Kommentarer (0) Trackbacks ()


YOUR HEART CAME BOLDLY THROUGH THE DOOR, AND THROUGH THE STORM, AND FOR THAT I GIVE YOU MY LIFE AND LOVE IN STORE.

 
Efter ett fenomenalt bröllop igår (bilder kommer!) har jag idag satsat på att återhämta mig. Lunch med Tove&Micke på Strampen, en lång tupplur och sen den mysigaste filmen jag sett på väldigt länge. "Flipped" har legat i min att se-mapp hur länge som helst men nu var det dags. På tiden. Rekommenderar den varmt!
2013-07-29 @ 00:22:59 Permalink Filmer & Serier Kommentarer (0) Trackbacks ()


BUT BLESSED WAS THE DAYLIGHT THAT FLOODED MY HEARTS WINDOWS AND CLEARED THE SMOKE THAT BILLOWS OUT.

En närpeshelg avklarad. Passligt mycket slöande med Evelina&Anders, en träff med min kära tvillingbror, två Casa-besök och två festliga kvällar med Ika och diverse annat trevligt folk. Hur bra som helst. Men nu styr vi kosan mot Vasa där jag ska isolera mig utan människor i ett dygn ungefär innan jag försöker mig på lite Vasa-semester. Det här med att bo tillsammans med familjemedlemmar i närmare en vecka kan bli något påfrestande när man är van att bo ensam... ;)
 
 
 
2013-07-21 @ 14:45:00 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


OH I`LL SEE YOU IN THE FUTURE WHEN WE`RE OLDER AND WE`RE FULL OF STORIES TO BE TOLD.

Alltså. Det finns så fruktansvärt mycket bra musik! Tillbringade halva gårdagen med att skapa de ultimata spellistorna (och dissa alla gamla), so here you go. Den första - Once more with feeling (new and improved) - är all den bästa chillmusiken. Den andra - Awake is the new sleep - innehåller all den bästa peppmusiken. Sen finns det en lista för allt som inte hör till någon av dessa kategorier också, men i den finns än så länge bara en låt. Dessa ska då lyssnas på med shufflefunktionen aktiverad. Och de uppdateras och förändras hela tiden. Enjoy! 
 
2013-07-19 @ 10:09:00 Permalink Musik Kommentarer (0) Trackbacks ()


DON`T LET THE WAVES PUSH AND PULL YOU AWAY. NOW YOU`RE FREE AND IT SETS YOU APART.

 
 
Hänger i torpet på Bergö den här veckan. Först ensam med Ruska och sen också med mamma&pappa som sällskap. Saker jag gjort sedan i måndags:
  • Läst böcker. Växlar mellan 1Q84 och The Eye of the World som bäst. Föredrar den senare.
  • Gosat med Ruska i x antal timmar.
  • Solat halva gårdagen.
  • Redigerat bilder och klippt filmer.
  • Lyssnat på fenomenal musik och påbörjat processen att skapa världens bästa Spotify-spellista. 
  • Sovit länge. Med vääärldens skönaste täcke.
  • Diskuterat livet med mina föräldrar.
Imorgon drar jag vidare till Närpes. Nästa vecka kanske jag ska försöka mig på att semestra i Vasa också. Eller så återvänder jag hit igen. Jag <3 semester.
2013-07-18 @ 15:50:31 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


SO HELP ME, HELP ME, HELP ME BE A LITTLE MORE LIKE YOU. WHEN EVERYTHING IS FALLING I´M GONNA DO THE THINGS YOU DO.

 
Här kommer några klipp från spelningen med Imagine Dragons. Om man inte orkar se allt kan man ju iallafall se den sista minuten när de röjer loss på Radioactive.
 
Har också plockat ihop några klipp från Bastille-konserten och en låt med Sigur Ros, men dem laddar jag upp nån gång när jag har tillgång till nåt mer än bara telefonens internet.. (är som bäst på Bergö och chillar i några dagar).
2013-07-16 @ 23:19:00 Permalink Musik Kommentarer (0) Trackbacks ()


I´M ON TOP OF THE WORLD, AY, I´M ON TOP OF THE WORLD, AY, BEEN WAITING ON THIS FOR A WHILE NOW.

Det har varit en händelserik helg. Bröllop i lördags och Ilosaarirock på söndag. Bröllopsbilder kommer så småningom, men först lite festivalbilder. Söndagen ligger definitivt hööögt uppe på listan över sommarens roligaste händelser! 
 
Lördagens bröllop drog ut ganska sent så det här med att stiga upp 7.30 kändes inte helt tjohejsan. Tydligen inte för Johannes heller eftersom jag efter några små panikattacker äntligen fick tag i honom 10 minuter innan planerad avfärd och han lät passligt yrvaken... ;) Men trots att vi startade en timme senare än planerat flög de 500 kilometrarna förbi och vi var framme i Joensuu i god tid.
Så efter ankomst placerade oss på en gräsmatta och tog en tuppur med von Hertzen Brothers i bakgrunden. Jag fick så gott som värmeslag eftersom jag klätt mig enligt Vasavädret som var tio grader och mulet. I Joensuu gassade solen och temperaturen låg kring 25 grader. Jeans kändes som en dålig idé... Efter att sedan ha stått och väntat framför scenen i en timme körde äntligen Imagine Dragons igång!
Och spelningen överträffade mina förväntningar så otroligt! Har aldrig sett nån med så mycket energi som deras sångare Dan Reynolds. Musiken var bra men showen var otrolig!
Att bändet själva verkade förvånade och överväldigade av finländarnas entusiasm gjorde ju det hela extra kul.
Sen när jag kom hem läste jag att det var Dans födelsedag i söndags. Grattis grattis! ;)
Efteråt - när vi instagrammat färdigt - chillade vi några timmar, fick i oss lite mat och lyssnade på Michael Monroe och konstiga och lite jobbiga Squarepusher. Och så var det dags för Sigur Ros. Wow säger jag bara. Jag har inte lyssnat på dem jättemycket, har några favoritlåtar jag knäpper på när jag behöver lugna ner mig. Men det här var så fenomenalt fint och det gjorde inget att man inte kände igen alla låtar, det är ju inte som att man kan sjunga med i deras isländska texter. Och jag fattar inte hur nån kan sjunga så högt och så rent och så vackert... Konstaterade ganska fort att det måste vara så här det låter i himlen.
När de 90 ljuvliga minuterna var över hoppade vi genast i bilen och åkte iväg hemåt. Då var klockan 23.30 och 4.40 var vi hemma i Vasa. Tack Gud för Redbull.
2013-07-16 @ 14:43:00 Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()


SING `TIL YOU MEAN IT AND LOVE `TIL YOU FEEL IT, CAUSE I STILL BELIEVE IN YOUR HEART.

Det här är något av det finaste jag hört på länge. Tänkte bara dela med mig.
 
2013-07-11 @ 15:17:00 Permalink Musik Kommentarer (0) Trackbacks ()


YOUR DREAMS AND MEMORIES ARE BLURRING INTO ONE. THE SCENES WICH HOLD THE WAKING WORLD SLOWLY COME UNDONE.

Igår byggde vi hus i Gottböle!
Jag målade och gick i en något rödmylle-aktig ton innan dagen var slut.
Och så gosade jag med hästarna förståss! Finns få saker som är så fina som en mjuk hästmule.
Till kvällen blev det skolmusikkårens humorshow i Hallis där bland annat Krista Sigfrids och Kaj medverkade. Blev lite småkär i Kaj som definitivt stod för kvällens mest underhållande inslag.
2013-07-10 @ 20:34:00 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


ROUND AND ROUND, I WON`T RUN AWAY THIS TIME, TILL YOU SHOW ME WHAT THIS LIFE IS FOR.

Min blogg håller på att förvandlas till ett fotoalbum. Här kommer iallafall bilderna från helgen då det blev både tomatkarneval och garden party. Har själv inte varit hemma på karnevalen på fem år, så nu var det verkligen dags. Sen har jag knappt varit i Närpes alls sedan i vintras så allt var liksom dubbelt så roligt nu. 
 
På fredag mötte jag, Evelina & Anders upp med Hampus & Emelie och Kintan och vi fördrev en stor del av kvällen med att sitta och prata strunt. Sen hittade jag en massa andra trevliga människor och hamnade på gårdsfest hos Ruffe där jag satt tills myggorna blev jobbiga och vi cyklade hem till Finby igen.
På lördag kollade vi på gamla traktorer och tändkulemotorer. 
Sen bar det iväg på mitt livs första Kraftmatch där stämningen verkligen var på topp. Att Kraft vann över Sporting med 4-2 gjorde inte upplevelsen sämre direkt.
Sen var det dags att åka ner till Andreas villa där det var fullt med trevligt folk.
Totten <3
Och så for vi förstås iväg till tältet där det var smockfullt med folk. Själv tog jag ganska exakt en bild så jag lånar några av Malin och Tove.
Klockan tre kom taxin efter oss och mot bättre vetande åkte jag ner till Ledörssundet igen istället för att promenera hem till syster. 
Jag, Tove och Andreas satt ute på terassen till klockan sex på morgonen och njöt av lugnet och morgonsolen. Tillvaron kändes sådär smått perfekt.
Efter några (väldigt få) timmars sömn på soffan ringde jag efter syster och medan jag väntade på att få köra iväg mot Vasa och jobbet låg jag i hängmattan och kände mig allmänt lycklig.
Stannade längs strandvägen för att införskaffa dekorationerna till garden partyt i Sion, som var söndagens program och det sista jobbet innan semestern.
Överlag en mycket gemytlig eftermiddag och kväll. När allt var slut och undanstädat packade jag om min väska och körde tillbaka till Närpes och nu har jag legat på soffan här några dagar och gjort mest ingenting. Semester <3
 
2013-07-10 @ 13:09:00 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


WE´RE IN THE SPOTLIGHT, WE`RE ON THE FLOOR, WRAPPED IN ARMS THAT MAKE US FEEL SECURE.

Och eftersom jag tydligen inte kan sova ikväll kommer här lite bilder från helgens möhippa för den blivande fru Lindman!
 
Hela gänget innan det bar iväg till Ylährmä på spahotell.
Knasiga egopics blev liksom extra roliga med blond peruk på huvudet! Och M-L var lika vacker som alltid, även som blondin.
När vi anlände blev det att ta av håret och gå på middagsbuffé. Hann också med simning, bastu, hundra gånger photoshoot och en massa annat trevligt. Roligaste kvällen på länge!
Våra alter egos vilar upp sig... inför mötet med den finska palmen Olof Palme. Humorn låg på en väldigt intressant nivå.... ;)
Fröken Jacobson är ett helt kapitel för sig... ;)
Kvällsfikan och vädret dagen efter...
...då vi spelade in en musikvideo innan vi checkade ut och åkte hem till Vasa igen.
Tack och förlåt! 
2013-07-03 @ 00:40:04 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


OH YOU GO TO SLEEP ON YOUR OWN AND YOU WAKE EACH DAY WITH YOUR THOUGHTS, IT SCARES YOU BEING ALONE, IT`S A LAST RESORT.

Såhär såg jag ut på midsommardagen.
 
Om en vecka blir det semester! Innan det ska jag försöka dra av ett helt garden party för hundra pers på (så gott som) egen hand, förbereda jobbet för en månad utan mig, förbereda en 2x45 minuters undervisning för årets kristendomsskola, ha pyjamasparty i Nykarleby och partajja på Tomarkarnevalen. Och skaka av mig febern och den kvardröjande lunginflammationen.. Har på känn att semestern kommer att vara mycket välkommen när den äntligen anländer. Men det går bra. Såg filmen Limitless med Simon ikväll och de senaste dagarna har jag känt mig som killen där - smått speedad med extra hög hjärnkapacitet. Jag har gått på mentalt högvarv sedan i söndags. Nu kör vi!
2013-07-02 @ 23:43:25 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


BLUE JEANS, WHITE SHIRT, WALKED INTO THE ROOM YOU KNOW YOU MADE MY EYES BURN. IT WAS LIKE JAMES DEAN, FOR SURE, YOU`RE SO FRESH TO DEATH AND SICK AS CANCER.

 
I. CAN. NOT. WAIT.
2013-07-01 @ 22:53:00 Permalink Filmer & Serier Kommentarer (0) Trackbacks ()