Hemmahemmahemma

I morse när jag vaknade fanns det färska scones i köket. Mums vilken lyx! Tack Bianca och Hanna!
Hoppade sen i bilen med Macke, Maja, Lotta och Torkjell och vi begav oss mot Närpes.
Nu har jag packat upp mig, druckit en liter Närpesvatten, ska ut och inspektera Evelinas nya Punto och sen ska jag skriva det sista på uppsatsen (hur många gånger har jag sagt det nu?:P).
Ikväll ska jag bara njuta av att vara ledig och ha undan alla "måsten", kanske åka ner till Evelinas och Anders villa, eller bara ta det lungt här uppe i Näsby och kolla film och äta gott.
2009-08-29 @ 14:56:06 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tjejmiddag


Linnea, Lotta, jag, Jennie och Evelina en gång för lääänge sen (minst 5-6 år sedan)

Ikväll har jag varit på tjejmiddag med Lotta, Johanna, Jennie och Linnea. Spenderade 40 minuter på citymarket för att välja pizzaingredienser och sen for vi iväg mot Brändö, till Johannas (och Markus) lägenhet.
Det blev jättemumsig pizza trots att min bit hade en intressant blandning bestående av skinka, ananas, champinjoner, majs, räkor och blåmögelost ;)
Och mumsig kladdkaka till efterätt förståss! Man måste ju få sin dagliga dos choklad ;D

Var verkligen kul att samlas vårt gamla gäng igen. Man träffar folk sådär en och en lite här och där ibland, men det är sällan man träffas alla på samma ställe och verkligen har tid att prata och umgås.

För övrigt har dagen bestått av jobb och värmeslag. Hade tänkt hinna ett varv via ett avskedskalas också men somnade genast jag kom från jobbet... oj.

Har Hanna och Bianca här över natten men jag tror dom är på avskedskalas än.
Lika bra det, jag måste spendera några sista timmar tillsammans med min uppsats.
Imorgon far jag till Närpes
2009-08-28 @ 23:28:14 Permalink Paarrteeey! Kommentarer (0) Trackbacks ()


and as i wait for you maybe i´m made more faithful

Jag ger upp.
Skrev iallafall litet.
Och jag vet ganska exakt vad som ska skrivas ännu imorgon natt innan jag mejlar in den.

Idag fick jag massage. På jobbet. På arbetstid. Och jobbet betalade hälften plus att jag fick lön under tiden. LYX säger jag bara!
Så otroligt skönt, kände mig som en helt ny människa efteråt.

Hm. Jag har nog inte så mycket att säga.
Ingen tråkig information. Inga flummiga funderingar.

Känns som att en beskrivande låt skulle sitta bra nu men jag vet inte vad det skulle vara.

Den här kanske. Som jag lyssnade på varje kväll/natt under teamet för att somna.


2009-08-27 @ 20:58:29 Permalink Why so serious? Kommentarer (2) Trackbacks ()


rubriklös

Dagarna bara flyger förbi. Snart är det fredag (som Marcus och Sussa på jobbet glatt proklamerar alla dagar!).

Today so far:

-jobb
-sjukhus
-drömmande inne på Unisound
-loppisfixande
-kebab med pappa
-ligga framför datorn och läsa bloggar och lyssna på musik och söka bilar åt Evelina och ignorera uppsatsenMen NU ska ja ta tag i den! Borde skriva klart ikväll. Ska bara lägga ut mattan i köket och hänga upp tvätten först. Och gå i duschen. Och uppdatera facebook 20 gånger. Och planera mina studier. Och ringa Evelina för att se om hon köpt nån bil änn. ELLER SÅ KANSKE JAG BARA BÖRJAR SKRIVA!
2009-08-27 @ 18:34:43 Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()


pompetipom

Åååh, vill till Ritz imorgonkväll och lyssna på Esther! (<-deras myspace, rekommenderar att ni lyssnar!)
Esther består av Jonna, Macke, Igge, Danne, Petter och Martin. Bara känt (och halvkänt) folk. VILLVILLVILL!
Problemet är bara att jag inte har råd. Var just tvungen att ringa och övertyga pappa om att få låna några euro så att jag ska klara mig tills nästa fredag när studiestödet kommer... Suck. Lider fortfarande av "efter-team-ekonomi". Det blir sådär när man inte jobbat på ett och ett halvt år... :S
Men hej, det fixar sig! Jag jobbar ju nu iallafall! (även om jag inte kommer att se något av några större pengasummor förrän i mitten av oktober...)

Så är dagen slut igen..

Idag:
06.30 väckning
07.30 cykla iväg mot Sunnanvik
08.00-14.30 jobb
14.40 sjukhustid på hudpoli
15.45-15.55 fast i hissen på hudpoli. Ganska humor. Sen kom en gubbe å "hämta ut mej" :P
16.10 mötte på min jobbarkompis/granne på exakt samma tid och plats som igår :P
SNABBMAKARONER
17.00-19.30 lovsångsplanering inför hösten i Sion
20.00-21.30 diskning och storstädning av köket och sovrummet

Hade tänkt hinna skriva en massa uppsats ännu ikväll men det känns som att jag bara gjort en massa nyttigheter och faktist har gjort mig förtjänt av att... ja jag vet inte vad... läsa en bok? kolla ett serieavsnitt? skriva dagbok? gå och sova?

Hoppas på att ha en hel hög med kataloger som väntar på att bli ihopplockade imorgon. Tiden går så långsamt när man inte har nånting att göra. Plockade EN hel katalog idag. Annars satt jag bara och läste. Har snart läst två böcker på de tre dagar jag suttit där.
Hoppas också på att regnet ska avta tills imorgon. Är inte så pigg på att cykla 20 minuter i regnväder :S

Förresten; hudpoli är ytterst fascinerande! Där är så lungt och tyst så det kan ju inte vara sant! Har sett/hört två olika patienter på de 4 gånger jag varit där. Första gången jag var där fick jag inte anmäla mig för tanten i luckan var påväg på kaffe. Jag hade tid till läkaren 14.50 men då satt precis hela avdelningen inne i kafferummet och skrattade, 15.20 hade dom tid för mig :P Vad gör dom där om dagarna när dom aldrig har några patienter? :O :P
2009-08-26 @ 21:32:00 Permalink Why so serious? Kommentarer (1) Trackbacks ()


tisdag.Paloma Faith-New York. Me like!

Klockan är halv tie och jag ska snart gå och sova. Knasigt värre!
Tycker dagarna blir så korta! (Fast jag stiger upp 06.30!) Kommer ju hem först 5-6 tiden eftersom jag far via loppis när jag slutar jobbet också. Sen är det inte så mycket kvar av dagen, litet uppsatsskrivande bara!
Men som sagt, det är skönt med rutiner!

VILLA-AVSLUTNINGEN ÄR ETT STORT FRÅGETECKEN.
Närpes? Vasa?
Finns det nån i  Närpes som tänkt hitta på nånting trevligt? :P
2009-08-25 @ 20:37:08 Permalink Musik Kommentarer (3) Trackbacks ()


my new "hectic" life

Idag, under min allra första arbetsuppgift, noterade jag en "musiker-skada" jag lider av. Jag skulle skriva alla alfabetets bokstäver på någåt papper för förvaring och jag märkte mitt i allt att jag inte längre kan alfabetet! Jag kommer så långt som A B C D E F G men sen vill jag hoppa tillbaka till A och fortsätta med H C och sen tar det stopp! Det tog seriöst ett bra tag innan jag kom på vilken bokstav som kommer efter G istället för vilken ton...

För övrigt verkar jobbet riktigt trevligt. Jag sitter och plockar ihop "låtsaskataloger" enligt skolornas katalogbiblar. Litet klippa och klistra och en massa sorterande. Men eftersom så få skolor börjat fotografera sej ännu hade vi typ NADA att göra idag. Borde vara ganska lungt hela den här veckan, men sen blir det riktigt stressigt säger dom.

Idag somnade jag och sov nästan två timmar när jag kom från jobbet (kunde ju inte somna förrän efter 2-3 tiden så det blev inte så många timmar inatt.. typ 3 ½..) Så dit for den dagen. Jag har lagat mat, prissatt loppisgrejjer och skrivit litet på uppsatsen. Och nu borde jag egentligen sova. Jag är helt fascinerad av det faktum att jag klockan 22.30 överväger att gå och sova! Det är sensationellt och har inte hänt sedan teamet, om ens då! :P

Det är en konstig känsla att börja ha fullbokade dagar också. Jobb 8-16, efter jobbet alltid en sväng via loppis för att hålla litet ordning bland mina grejjer, och nu börjar jag ha mina kvällar fullbokade för den här veckan också. Plus att jag ska hinna skriva uppsatsen också. Men det tror jag faktist går bra, börjar vara igång nu!

Nu sängen!
Gonatt!
2009-08-24 @ 21:42:07 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


going crazy


Blörk.

Jag går runt med en ständig obehagskänsla. Eller oro. Och jag fattar inte varför.
Och jag är inte van med det, vilket gör det ännu mer frustrerande!
Usch usch usch!

(MEN SNÄLLA NÅN SLUTA BORRA!)

I och för sig har jag en känsla av att det kommer bli en aning bättre efter imorgon när jag vet mer hur min närmaste framtid kommer att se ut. Och kanske när jag får uppsatsen färdigskriven och inskickad...Men jag blir ändå rastlös och eländig och...suck.

Det blir så att jag sitter och försöker göra listor och organisera i det oändliga för att försöka få rätsida på allting. Men det slutar ju bara med att jag organiserar istället för att göra allt det där jag egentligen borde göra.

Nu när jag fått ge uttryck för min frustration ska jag återgå till uppsatsen.
2009-08-23 @ 16:47:32 Permalink Why so serious? Kommentarer (0) Trackbacks ()


mummel

Alltså seriöst! Vem är så hänsynslös att de borrar i väggarna en söndag förmiddag!?!?! MORR.

Bortsett från den otrevliga väckningen ser det ut att bli en bra dag. Jag har till och med skrivit en del uppsats trots materialbristen. Mamma plockade ihop några böcker åt mig som hon hade i bokhyllan och visst finns det litet info om traumatiska kriser...men sen står det alltid högst en halv sida om chock-fasen! Fattar inte hur jag ska få ihop en 10-sidors uppsats av det här. Nåja. Det löser sig.

Fredagkvällen spenderades i stan trots mina andra funderingar. Var i Sion på höstens första ungdomsmöte och det var bra som bara den. Sen blev det litet allmänt flippande med bl.a. Elin, Anton och Gråssö och sen var vi säkert över 20 pers som invaderade Calzone :P

Igår förde jag mer grejjer till loppis (där jag förståss fastnade en extra timme), städade och fixade här hemma och träffade Maari som far till Sverige IDAG. Snyft.
Alla bara åker iväg! Sverige, USA, Gayana, Australien... När jag räknar såhär snabbt vet jag åtminstone 8 vänner som flyttat/flyttar utomlands inom en snar framtid...

Imorgon börjar jag jobba... :S

Men jag har röda tånaglar. Bästa och enklaste receptet för gott humör!! :D
2009-08-23 @ 13:18:16 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


oh yeah

Hittills idag:
*väckning 08.30! :D
*gymmet och simhallen
*hem och packa ihop alla loppisgrejjer
*packa upp alla loppisgrejjer på plats
*råka fastna några timmar extra på loppis... :P
*komma hem 10 euro fattigare men 2 tidningar, 2 böcker, 2 tröjor  och ett splitternytt rouge rikare
*MATNu ligger jag här på sängen som vanligt och planerar att börja kolla film. Fick ett plötsligt behov av att kolla x-men igår så jag letade upp alla 4 (!) filmerna. Nu ska det börjas från början :P

Sen ikväll blir det antingen juthbacka med syster, ungdomsmöte i sion, eller rasses avskedskalas i vassor. Egentligen vill jag hinna med alltihop. Får se hur det löser sig..
2009-08-21 @ 14:41:05 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


The Fall


Ååååh... *lycklig suck*
Kollade just på The Fall. Bästa filmen på väldigt länge! Tycker det är sällan man hittar något riktigt sevärt men den här tyckte jag verkligen om! Och den lilla tjejen är så ljuvlig, och otroligt duktig att spela!

Handlar om en liten tjej och en man som båda ligger på sjukhus. Mannen börjar berätta en historia som de sen fortsätter på tillsammans.. Efter ett tag börjar historien och verkligheten flyta ihop...men det är inte så flummigt som det låter :P Rekommenderas varmt!


2009-08-21 @ 01:02:47 Permalink Check this out Kommentarer (1) Trackbacks ()


such great hights

Jag är tillbaka uppe på högre höjder. Alltså: jag har satt tillbaka alla madrasser i min säng. Plus att jag bäddat fint med splitternytt marimekko-lakan jag fick till..julen kanske? MYS.

Om jag inte vore totalt pank skulle jag seriöst överväga att börja köpa vatten på flaska! Vattnet här bli bara äckligare och äckligare... Vet inte om det har nåt med de nya rören att göra. Blörk.

Idag har jag cyklat av och an till Sunnanvik och konstaterat att det tar en halvtimme för mig att cykla till mitt nya jobb om jag har riktigt bra fart på. Resultatet av det konstaterandet blev att jag surfade runt på nätet och kollade upp hur lokaltrafiken i Vasa fungerar... Och det går faktist bussar ganska passligt. Men busskortet kostar ju en slant förstås... :S

Men jag är fortfarande nervös över jobbet. Suck och pust. Jag vill ju kunna både jobba och studera men det ser smått omöjligt ut. Alla kurser jag tänkt ta i höst börjar redan nu i september... Och jag jobbar antagligen hela veckorna till slutet av oktober...

ÅÅH, jag har ångest över en massa små icke-existerande saker!!

Har iallafall fått träffa Elin ikväll! Flera månader sedan sist. Skönt att bara sitta och prata.

Ibland blir jag smått orolig över mig själv när jag tänker på hur bra jag trivs ensam. Eller snarare när jag tänker på hur ofta jag faktist undviker sällskap... Det kan ju inte vara nyttigt?
För jag vill ju inte vara ensam?? Jag blir alldeles knäpp bara av att tänka på saken.

Och ibland skrattar jag när jag märker hur otroligt många helt random saker jag kan trycka in i ett litet blogginlägg.
2009-08-20 @ 00:23:20 Permalink Why so serious? Kommentarer (3) Trackbacks ()


Hönan :PFÖRRESTEN! Jag såg en typ på Citymarket idag som såg SÅ ut som HÖNAN!!
Eller, han hade värsta trendiga klädstilen, men sådär annars var han så lik hönan att jag nästan trodde jag befann mig i Polen!

hönan på Free Hugs-kampanj

(för dem som inte vet så döpte vi om några i det polska teamet när vi var i Polen i somrast. De hade så konstiga namn... :P Okej, Hönan hette egentligen Pawel men det fanns två Pawel. Så den andra döpte vi till Plantan. Så fanns det Marsipanen och Kamelen också.)


2009-08-18 @ 21:31:38 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


Det fixar sej!Nu har jag Hannas bilder inramade. Me like.
Jag har avklarat 3 av de 5 punkterna jag hade planerat för dagen. Kaffedejten uteblev, har sån huvudvärk så jag orkar inte ta mig ut. Och uppsatsskrivandet uteblev, surprise, också det. Suck. Kommer aldrig att få det gjort... :S

Men istället har jag tvättat och diskat och bakat och pantat flaskor och småpysslat. Och kollat på The Duchess.

Jag känner mig smått stressad. Har lite små-ångest nånstans under ytan.
Över att jag börjar jobba på måndag och jag inte har en aning om vad jag kommer att ha för tider eller hur mycket jag förväntas jobba, vad jag ska göra eller hur jag ska ta mig dit.
Över att jag inte kommer att få uppsatsen skriven.
Över att min ekonomi är i KRIS.
Över att jag måste till sjukhuset alla dagar nu i två veckor. Sådär passligt tills jag börjar jobba dessutom..
Över att jag borde återuppta mina sjukligt jobbiga tandläkarbesök som lämnade på hälft i våras.
Över att det finns en massa människor jag borde träffa men jag verkar inte komma mig för att göra nånting annat än ligga hemma och läsa böcker.

Varför blir det såhär? :P

Men hej, det fixar sej! :D


2009-08-18 @ 21:07:00 Permalink Livet Kommentarer (2) Trackbacks ()


Plans for today:

*lyssna på denhär låten några hundra gånger till.

*gå till Tiimari och köpa foto/tavelramar till Hannas underbara teckningar som nu håller på att skrutta ihop sig där dom står uppe på min hylla.

*handla ägg och pickles eftersom jag aldrig kom mig iväg till Piccolo igår.

*ta mig själv i kragen och börja skriva uppsatsen!

*eventuellt pricka in en kaffedejt tills kvällen
2009-08-18 @ 13:44:10 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


random


Jag saknar min kamera. Inte för att kameran i sig var så bra, det var den verkligen inte, men för att jag saknar att kunna dokumentera min vardag.
Har skaffat nytt bildredigeringsprogram (photoscape) som jag lekt med en stund. Passligt (o)avancerat för mig :P

Hmm. När jag äntligen fick börja använda vatten och avlopp igen (kl 20 ikväll) hittade jag en lapp på toaletten där det stod att man inte fick sitta på toalettstolen före imorgon.. JESS ja blir så glad av denhär renoveringen! I och för sig är jag ytterst tacksam över att ha fått en helt splitterny toalett men det skulle ju vara trevligt att kunna gå på wc när man behöver! :P

Fick inte direkt något gjort på Tritonia. Började bara fundera över en massa alternativa biämnen. Litteraturvetenskap eller svenska tycker jag skulle vara jätteintressant att läsa någon kurs i. Betydligt intressantare än det jag håller på med nu. Jag tror jag går åt!! Har ingen aning om vad jag ska skriva, och inte är min proffessor till så stor hjälp heller!

Får för övrigt mamma på besök över natten. Men nu borde jag gå iväg till piccolo och köpa mera ägg och pickles.
2009-08-17 @ 20:44:37 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


lägenhets-invasion once againHar lägenheten full med bygg-gubbar igen. Suck. Har ingen tillgång till vatten eller avlopp före kl 20 ikväll. Förstår inte riktigt hur det är tänkt det ska fungera... Nåja, har planerat in en lunch med pappa småningom och efter det tänkte jag åka till Tritonia och sitta där och plugga. Så kanske jag får nånting gjort åt min skolarbete, och så slipper jag kaoset här hemma på samma gång.

Äter mina choko-havrebollar till frukost. Har mannagrynsgröt i kylskåpet men köket är invaderat.... :S

Kollade film med Emppu igår. V for Vendetta. Ytterst intressant film måste jag säga.

Nästa måndag börjar jag jobba. Blir nästan litet nervös. Dessutom har jag ännu ingen aning om hur jag ska ta mig till och från jobbet. Det är väldigt långt att cykla i höstrusket!

NEEEEEEEEJ, SNÄLLA, SLUUUUUUUUUUTA BORRAAAAAAAAA!!!
I´m going nuts!
2009-08-17 @ 08:44:47 Permalink Livet Kommentarer (2) Trackbacks ()


and i wondered if i could come home...

Sötast idag: Bright Eyes-The First Day Of My Life

I think I was blind before I met You

with these things there is no telling
we just have to wait and see

besides maybe this time it´s different
i mean i really think you´ll like me....Jag somnade några timmar. Sov inte särskilt mycket inatt :P Kanske en halvtimme innan Tove och Jessica kom hem, och sen eventuellt litet där mellan 7 och 9... :P

Jag känner för att gå till citymarket och köpa choko-havrebollar. Bästa godiset ever! :P
Eller, jag känner för att ha dom här bredvid mig. Inte för att gå ut i regnet och hämta dem.... :S
2009-08-16 @ 16:35:30 Permalink Musik Kommentarer (0) Trackbacks ()


Regn och rusk och mys


Vi var 11 pers här inatt. I morse kom några till också, så som mest var vi 13. Det blev ju värsta högstadieklassträffen här också. Alltid kul med folk! :) Tur att jag har mycket extra madrasser och filtar :P Så nu ligger alla mina extra madrasser i vardagsrummet och jag, som är van med att ha en 2 meter hög (okej, liten överdrift) säng ligger nu på golvnivå. Känns det som iallafall.

Hade tänkt åka hem med Tove och Jessica idag men orkade inte. Regnet öser ner och jag vet att jag bara skulle försvinna under täcket i flera dagar om jag skulle åka hem till Närpes nu. Här kanske jag ändå, möjligtvis, får något gjort. Kanske hinner träffa Emppu litet. Eller Maari. Och Elin! :) Och förhoppningsvis kommer jag mig för att skriva litet uppsats också :P

Men idag ska jag nog krypa under täcket. Kanske bädda ner mig i soffan med litet böcker och filmer. Känns som en ytterst bra idé. Igår läste jag en hel bok. Länge sen jag sträckläst nånting senast. But I love it.

Mysbyxor here I come!
2009-08-16 @ 13:26:27 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


nalete trött å småpluttåt :P

Evelina och Anders är här ikväll :) Och egentligen Tove och Jessica också, men jag misstänker dom kommer "hem" ganska sent inatt/tidigt imorgon :) Har spenderat dagen tillsammans med böcker av alla de slag.
Sorgligt att int vara på humle dock... :/ Men har man int råd så har man int..

But now i´m feeling kinda sad so i think i´ll just go to bed and wait for tomorrow...

I had to make a chocie that was not mine
I had to say goodbye for the last time

Shinedown har snurrat idag igen.

(Återkommer nån annan dag när jag har mer ord att dela med mig av)
2009-08-16 @ 01:09:09 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


ge mig gooodiiiiis :D

Är uttråkad och sitter och klickar hem godis åt mej på gratisgodis.se
Jag är pank och godissnål och det här är relativt enkelt när man inte har nåt vettigare för sig... ;)

2009-08-15 @ 20:20:00 Permalink Why so serious? Kommentarer (0) Trackbacks ()


Humle here I comeI´m off to Monäs.
Åker iväg med Jullan och Anders om exakt..typ...3 minuter...
Ajöss!
2009-08-14 @ 18:00:24 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tänk he!

Jag borde gå och sova. Blev just påmind om att jag ska till läkaren klockan 10 imorgon... :/ nåja, jag planerar bara att förnya mitt recept och sen sticka därifrån...

Smart att sitta och dricka Pepsi (MAX såklart! <3) när man ska sova. Men hej, 2 euro för 4 liter går inte att motstå! ;P

Har spenderat dagen i loppisens tecken. Fyndande stort på Adam&Ewa och hyrde ett bord tills nästa vecka. Sen har jag suttit hemma och satt prislappar på allt som ska säljas. Och där mellan varven har jag faktist fixat litet skolgrejjer också.

Kvällen då. Först en timmes livsgenomgång på sängen med Hanna. Alltför länge sen sist.
Sen åkte hon iväg och Andreas tog över. Pratade team och framtidsplaner.
Trevligt att se litet människor igen, nån dag sen sist känns det som. Har varit smått isolerad. Men det är skönt det också.

Imorgon bär det av till Nykarleby på humlefestivalen. Två år sedan sist. Ska ta ett ordentligt slagsmål med Anton, flippa litet med Emppu och lyssna på litet musik också kanske.. :)
Lördagen får jag Tove och Jessica som inneboende <3
Och efter helgen tror jag att jag måste flytta hem en vecka på grund av extrem pengabrist :P

Nepps, nu sängen. Efter en passlig dos blues :P
2009-08-14 @ 01:01:47 Permalink Why so serious? Kommentarer (0) Trackbacks ()


vill ha vill ha vill ha

Jag behöver:


en extern hårddisk. Min dator är svämmar över!


en ny kamera.... eftersom min gamla lämnade nånstans i Warszawa...


en ny mp3-spelare. kontakten till hörlurarna är trasig på min gamla, så jag får snart inget ljud alls ur den... :/
2009-08-13 @ 13:19:38 Permalink Bara Jag Kommentarer (4) Trackbacks ()


ja je e slakär


eftersom jag inte längre äger någon kamera får ni nöja er med ego-bilder tagna med web-cam när jag känner för att lägga upp något annat än bara text :P

Inget revolutionerande har hänt. Har varit i Närpes tills i morse då jag kom tillbaka till lägenheten. Har spenderat de senaste dagarna med att göra allt annat än att skriva den uppsats jag absolut borde skriva... :/ Det här med krispsykologi var nog inget för mig, känns bara otroligt tråkigt och oinspirerande. Tacka vet jag socialpolitik och sociologi! :)
(något sånt kommer jag dock inte att läsa i höst, bara evighetslånga kurser i bl.a. engelska, statistik och kommunikation...)

Idag har jag (nästan) avslutat min garderobsrensning som påbörjades någon gång i förra veckan...
Högarna med kläder, skor och annat som ska till loppis bara växer. Känns skönt att få rensa litet!
Hoppas jag får ihop litet pengar för allt sen också, det skulle verkligen behövas!

Funderar förresten seriöst på att färga håret. Antingen litet mer rödakigt eller så något mörkare; typ brunsvart.
Det är typ ett och ett halv år sedan jag färgade det sist så det börjar kännas som att det är dags :P
Måste dock överlägga med syster en aning innan jag bestämmer mig. Har jag nångång sagt att det är praktiskt att ha en frisör-syster? :D

Nu ska jag sussa, steg upp 7 imorse och har inte ens sovit något under dagen. Jag känner mig stolt ;P
2009-08-13 @ 00:23:08 Permalink Why so serious? Kommentarer (1) Trackbacks ()


Såmarin! <3

Kom fram till att jag simmat alla dagar denhär veckan förutom i tisdags. I måndags låg jag och Emilia vid gustavsborg-stranden typ 5 timmar, i onsdags låg jag där för mig själv, i torsdags med Anton och Jullan och igår var jag ner till Vargholmen med Malin och Ika. I eftermiddag ska jag åka ner till Evelina och Anders villa nere i Nämpnäs och hoppa i sjön ett varv också.

Ikväll blir det att leda lovsången på kvällsmötet på Söff igen, och efter det planerar jag att åka tillbaka ner till Nämpnäs och snylta litet kräftor från systers kräftskiva :)

Saker som ännu "krävs" för att dethär ska bli en riktig sommar:
*en tur ut i båt (helst en heldag ute på nån ö eller holme!)
*en sväng till torpet på Bergö
*simning i Kråsin i Ståbackan!
*ett arbetspass i Fagerö-grillen (måst kolla om Andreas behöver nån hjälp nästa gång)
*en kräftskiva (men kanske jag kan lyckas tillfredsställa mitt kräftbehov ikväll)
*en motorcykeltur!

Ååh, vad jag njuter av livet just nu! :)
2009-08-08 @ 12:26:16 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


What could I do but offer this heart, oh God, completely to You


Jaaa Jesus...
Vilken kväll alltså. Det måst jag nog säga; att vara kristen är nog så långt ifrån tråkigt som nånting bara kan vara om man väljer att leva 100 % för Jesus. Wow, livet är ett äventyr :D
Jag vill ha mer, mer, mer!

Och jag älskar att stå där på scenen med mikrofonen i handen. Inte för att jag är så bra eller för att jag vill synas.
Men för att det handlar om Honom och jag får ge det lilla jag har.
2009-08-08 @ 01:17:51 Permalink Andas Kommentarer (0) Trackbacks ()


FJANT

Gårdagen:
*steg upp klockan 8(!!!!)
*låg på beachen med Jullan och Anton på förmiddagen
*chillade med Anton hela eftermiddagen och åt mumsig kinamat
*dissade konstens natt totalt och låg på soffan och läste och kollade serier hela kvällen :)

Nu ska jag diska och sen far jag till Närpes. Det är konferens på SÖFF i helgen och jag har lovat vara med och leda lovsången tillsammans med Rasse, Torkjell, Linnea och Daniel. Hoppas på att hinna träffa litet andra människor också. Eventuellt blir det beachen med Ika och Malin i eftermiddag :)
2009-08-07 @ 10:15:12 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


Annars då..

Igår köpte jag en kalender för hösten. Den är redan full med konferenser och sångkeikkor, sjukhusbesök, jobb, inprickade kurser, humlefestival och annat intressant :P Ikväll står det "lovsångsövning inför helgen" och imorgon står det "konstens natt". Funderar på att gå och se My fair lady gratis på finska om jag inte hittar på annat.

Idag borde jag studera. Hämtade mina böcker från Tritonia igår men jag känner mig inte särskilt inspirerad... "Psykotraumatologi" och "traumatic stress" befinner sig just nu under min dator så att den inte ska bli överhettad av att ligga på sängen.. Jag föredrar nog socialpolitik där det finns mer utrymme för åsikter och värderingar än all "fakta" inom krispysykologin... Tror strarkt på att jag ännu kommer att byta till något annat biämne.. Man hinner ju.

Men just nu funderar jag starkt på att ta mina böcker, hoppa på cykeln och lägga mig nere vid stranden och ta vara på solen. Jepps, det tror jag bestämt jag gör!
2009-08-05 @ 12:05:58 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tänk vilket bra liv jag har!

De senaste dagarna har jag bara njutit av att finnas till.

Lördagen blev helt underbart skön! Var hemma på dagen och tog det lungt och gick igenom bilder. På kvällen åkte jag ner till Nämpnäs och åt ost och kex och grillkorv, gick i bastun och hoppade i sjön, och alltihop tillsammans med världens skönaste människor. Som avslutning på kvällen tog Ika och jag ett varv via JP också, och det var jättekul att få se alla människor igen, även om det kändes jättekonstigt och ovant att vara på baren igen.

söndag åkte jag till Vasa igen för att träffa Emilia som bor hos mig nu några dagar. På kvällen blev det möte i Sion och sen McFlurry på Mäcken tillsammans med flera teamare och några till. Det känns bara så otroligt skönt att se teamarna igen, fast man sett varandra bara för några dagar sedan. Man känner sig litet fjantig men man blir ju nästan beroende av varandra :P

Idag har vi haft en riktigt perfekt vasa-sommardag. Sov lääänge och sen tog Emilia och jag brunch/lunch i solen ute vid Loftet. Köpte fruites och donitsar från Arnolds och sen gick vi ner till Gustavsborg-stranden och låg där i solen nästan 4 timmar. Jullan joinade också. Hur skönt som helst! Jag och Julia var till och med ner i vattnet också. Där sju-tiden släpade vi oss hem igen och så städade vi upp lägenheten och kaoset byggubbarna lämnat efter sig (vilket gick snabbt och behändigt när man var två!) Sen beställde vi pizza och gjorde egna smoothies och kröp ner i soffan och kollade film. Så skön och lyxig dag!

Imorgon ska jag dock försöka börja ta tag i saker och ting, till exempel gå till Tritonia och låna alla böcker jag behöver för att börja på min andra krispsykka-uppsats.

Jag känner att jag har ett väldigt stort behov av att föra gamla kläder till loppis...... (tog en snabbrensning av garderoben när vi städade idag)

Nåja, nu natten! :)
2009-08-04 @ 00:07:24 Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()


Sarah Kelly och teammänniskor


Är hemhemma i Närpes. Har varit på konsert med Sarah Kelly ikväll. Hon har så underbart ljuvlig röst! Jag vill också!

Men bäst med kvällen var nog ändå att få träffa några teamare igen, redan igårkväll började jag få abstinens! Men Andreas, Elin och Anton släpade sig ända från Nykarleby/Vasa till lilla Närpes och det var sååå skönt att se dem! Känns som att man tappat en del av sig själv när man inte har några teamare i närheten. Men jag får träffa åtminstone Andreas och Anton på söndag igen och säkert några fler teamare också, vi ska nämligen vara i Sion och berätta om sommaren och allt vi sysslat med.

Imorgon har jag inga särskilda planer. Eventuellt far jag med Evelina och Pappa till Nokia och kollar på en bil åt lillen.
Hoppas på att få se litet närpesbor också, kanske far en sväng ti baren och lyssnar på karaoke ;D

Men nu sängen :)
2009-08-01 @ 00:26:21 Permalink Musik Kommentarer (1) Trackbacks ()