IT PLAGUES YOUR MIND, EVERY DAY THAT PASSES, FASTER THAN THE LAST DID, AND YOU`LL BE OLD SOON, YOU`LL BE OLD. DO YOU LIKE THE PERSON YOU`VE BECOME?

Mitt liv den här veckan:
 
BÖCKERNA: Har under de senaste dagarna avklarat Paper Towns av John Green, Will Grayson Will Grayson av John Green och David Levithan, samt An Abundance of Katherines av John Green. Nu har jag slut på John Green och måste hitta på nåt annat.
 
SERIERNA: När jag läser ser jag nästan inga serier men jag såg faktist piloten av nya serien Dracula idag. Finns väl en viss potential där kanske. Om inte annat har jag alltid haft en liten crush på Jonathan Rhys Mayers så att se honom som Dracula är ju inte helt fel.
 
MUSIKEN: Drogar Hurts och längtar efter helgen. Börjar med Ludovico Einaudi i Kulturhuset på fredag och fortsätter med Hurts i ishallen på lördag. Att resesällskapet dessutom är mina absoluta musiknördvänner gör ju inte saken sämre.
 
ANNAT: Hade besök av Edith i måndags. Såg världens minsta tant idag. Hade bastukväll i Kronvik igår. Har chillat på studenthälsan. Är effektiv med systers slutarbete istället för mitt eget. Får med 97 % säkerhet träffa Emilia i helgen. Ska åka iväg på jobb nu.
 
 
2013-10-30 @ 15:15:00 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


WE`LL FALL JUST LIKE STARS BEING HUNG BY ONLY STRING.


 
Ibland är tillvaron så perfekt att man känner för att skriva en facebookstatus. Har dock av någon orsak slutat skriva såna, så när abstinensen slår till styr jag mina steg hit istället. Har tillbringat dagen med att storstäda lägenheten -  har bland annat bytt gardiner och tvättat golven. Så nu är allt skinande rent, lakanen i sängen är nya, mysbelysningen är upphängd och ljusen är tända. Dessutom har jag hunnit med en riktig långpromenad i höstvädret. Så nu sitter jag här i mitt soffhörn, nyduschad och allmänt mysig, och dricker en gigantisk kopp te, läser John Green och lyssnar på Bon Iver. Ultimat höstkväll skulle jag säga.
 
Vi avslutar med ett exempel på varför jag älskar John Green.
 
Before Jefferson Park was a Pleasantville, and before it was a navy base, it belonged to an actual Jefferson, this guy Dr. Jefferson Jefferson. Dr. Jefferson Jefferson had a school named after him in Orlando and also a large charitable foundation, but the fascinating and unbelievable-but-true thing about Dr. Jefferson Jefferson is that he was not a doctor of any kind. He was just an orange juice salesman named Jefferson Jefferson. When he became rich and powerful, he went to court, made "Jefferson" his middle name, and then changed his first name to "Dr." Capital D. Lowercase r. Period.
John Green, Papertowns
2013-10-25 @ 22:01:53 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


HÄSTAR.

 
 
 
2013-10-24 @ 21:42:00 Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()


I`M FEELING ROOTLESS IN MY WANDERING MIND, TIME IS MOVING, IT`S MOVING.

 
Känner ett behov av att väga upp gårkvällens depressiva inlägg med nåt trevligare. För idag mår jag bra. Av många orsaker.
 
  • Hade en riktigt bra jobbkväll igår. Fick använda hjärnan och skriva ihop en åtgärdsplan, och satt och ojjade mig över livet som ett måndagsexemplar tillsammans med min ödessyster Johanna. Pensionärspoäng gånger många, men det hjälper att känna att man inte är ensam om att ha en kropp som gjort uppror mot en på snart alla sätt som är möjliga.
  • Skulle stiga upp klockan sju men vaknade halv två. Först kände jag mej som ett totalt misslyckande och sen kände jag mig ovanligt utvilad. Tror jag behövde det.
  • Har skrivit på gradun några timmar idag och precis skickat in tjugo sidor färdig text för nästa veckas mellanseminarium.
  • Har kokat ihop ekologisk deodorant av kokosolja, potatismjöl, matsoda och kanel och den fungerar bättre än allt annat jag använt förut.
  • Är ledig ikväll. Att få vara hemma och mysa när det är mörkt ute känns som en stor och sällan inträffande lyx nuförtiden. Oftast är jag hemma under de deprimerande gråa dagarna och jobbar på kvällarna.
  • Mumsar på min kycklingsoppa som är så fenomenalt god. Och jag blir glad över att jag börjat hitta inspiration att laga mat. Dessutom fyller jag kylskåpet med ekologiska matvaror och känner mig nyttigare än på länge. Prisma har det bästa utbudet kan jag ju meddela.
  • Ska tillbringa kvällen med att dippa äpplen och blomkol och se ikapp lite serier. Med tända ljus och tredubbla stickasockor.
2013-10-23 @ 18:22:33 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


CALL THE SURGEON, MEND THE PIECES.

 
Nej nu räcker det. Är inne på min femte vecka med stegring varje kväll och nu är det bara så att jag släpar mig upp och traskar iväg till studenthälsan klockan åtta imorgon (idiotiskt att jag inte kommit mig för tidigare, jag vet). Jag är så galet trött på att vara trött hela tiden. Jag har noll motivation och inspiration. Vilket resulterar i att mina dagar ser ut som följer: stiger upp klockan 11, segar framför datorn tills jag börjar jobba klockan 17 och sen segar på jobbet tills klockan blir 2 då det bär av hem till sängen. It sucks.
 
Så nu ska jag reda ut det här. Och hitta lite ork och motivation på köpet. Så att jag får den där äckliga gradun ur världen och får börja göra nåt roligare. Längtar efter 2014, efter att få vända blad och göra nånting nytt. Jag är trött på min skola, jag är trött på mitt jobb, jag är trött på min lägenhet och trött på Vasa.
 
Ibland har man ju som bäre läjdon.
 
Men nästa helg bär det i alla fall av till Helsingfors på Hurts-konsert! Joyjoyjoy!
Och nu ska jag avnjuta min egenkokade(!) kycklingsoppa och vara tacksam över att jag har ett lugnt jobb.
2013-10-22 @ 17:09:39 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


...EACH AND EVERY BIT WOULD SING YOUR NAME.

En av mina absoluta favoriter på instagram är Tyler Knott Gregson (tylerknott). Tänkte dela med mig lite av de av hans texter som jag fastnat för. Enjoy.
 
 
 
 
 
 
2013-10-20 @ 01:24:00 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


SOON THEY`RE GONNA HEAR THE SOUND, THE SOUND, THE SOUND, WHEN WE COME RUNNING.

 
Hahahaha. Jag förgås. Det här är det absolut bästa sättet att skratta. Totalt okontrollerat. Och totalt smittsamt.
2013-10-18 @ 14:23:23 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


WHEN THE WORLD´S GONE QUIET, I SEE YOU DANCING SLOW, FEELING SATISFIED, WHERE YOU NEVER KNEW YOU`D GO.

 
Idag har vintern anlänt. Vet inte riktigt vad jag tycker om detta. Jag har minnen av att jag ifjol var väldigt upprörd över snöns tidiga ankomst, men jag måste erkänna att mina känslor inte är fullt lika starka i år. Kan mycket väl bero på anskaffandet av motordrivet fordon. Fordonet som numera går under namnet Hjalmtyr, thanks to Ika. Honom gillar vi.
 
Jag har nån slags höstlov. Jobbade dagtid (hjälp, hur överlever folk så tidiga morgnar hela tiden?) måndag och tisdag och tillbringar nu resten av veckan tillsammans med gradun. Går sisådär, men idag har jag iallafall lyckats ta mig igenom några artiklar och författa ett avsnitt om Social Network Sites. Har bara vissa problem med hur man ska översätta alla engelska internettermer till svenska... 
 
Min plan för den här veckan var att hinna ha lite socialt liv eftersom jag har lediga kvällar. Det enda jag lyckats med hittills är att vara på Enjokväll med Jonas (nån som vill komma på städparty snart?). Men förra helgen lyckades jag faktist socialisera mig en aning med både Närpeskväll, succén Wasa Bar Cluedo med Faffas Fruar och en filmkväll. Helt okej att komma ut ur min plugg-/internatsbubbla lite. Hoppas på favorit i repris nu i helgen.
 
Nu ska jag avsluta studerandet, fixa smörgåsar och se senaste avsnittet av NCIS.
2013-10-17 @ 19:46:00 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


DARLING, WHAT WOULD YOU DO IF YOU WERE ME?

Okej, lyckades komma ihåg att ta med telefonsladden till jobbet ikväll så här kommer lite bilder från förra helgens doktorsmiddag. Roligt att få vara med på en sån en gång! Maten var god, bordssällskapet var fenomenalt, musiken var ljuvlig och dansen var underhållande. Hur fint som helst.
 
'
 
 
2013-10-10 @ 19:18:08 Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()


BEEN WONDERING IF YOUR HEART`S STILL OPEN AND IF SO I WANNA KNOW WHAT TIME IT SHUTS.

Nu har jag haft stegring i två och en halv vecka. It is kind of killing me. Även om tillvaron annars är helt trevlig är jag så väldigt väldigt trött och väldigt ineffektiv och omotiverad.
 
Det händer inte så mycket spännande att skriva om. Jag jobbar på kvällarna och pluggar tillsammans med syster på dagarna. Om jag skulle lyckas vara effektiv och göra något åt mina studier medan vi pluggar skulle det ju vara fint, men nu är jag liksom lite mer inspirerad att hjälpa henne istället. Hon skriver om ekologisk kosmetika och köpvanor. Så nu har jag snöat in mig på det här med ekologiska produkter och shoppar loss på ekosoppi med några dagars mellanrum...
 
Det mest exotiska som hänt på sistone är väl att jag var på min farbrors frus doktorsdisputation i fredags. Och på doktorsmiddag på kvällen. Festligt värre. Har ju faktist en del bilder att visa men eftersom jag nördar vid jobbdatorn som bäst blir det inget av det nu.
 
Om jag har tur blir det dock Helsingfors med värsta partytjejerna i helgen. Men vi får se.
 
Sen så längtar jag efter november - min musikmånad. Och medan jag väntar på att få åka iväg på konserter lyssnar jag bl.a. på Arctic Monkeys, Awolnation, The New Electric Sound, Youngblood Hawke och William Fitzsimmons. Fina saker.
 
2013-10-09 @ 23:00:39 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


I NEVER MEANT FOR THIS TO MEAN A THING.

 
Hmm. Jag bloggar tydligen bara när jag är på jobb nuförtiden. Vilket kanske inte är så konstigt då det känns som att jag inte gör så mycket annat än jobbar. Inte för att jag jobbar SÅ många timmar i veckan, men det här med att jobba kvällar är väl inte ultimat när man vill hinna ha ett socialt liv också. Och det här med att bibehålla en ordentlig dygnsrytm när man jobbar 17-02 är inte heller så lätt. Det går utför med mig och mina sovmorgnar. Och pluggandet har inte heller lyckats så bra den senaste veckan. Men imorgon ska det minsann skrivas uppsats!
 
Sitter iallafall på internatet och fryser om näsan som bäst. Hela livet är kallt nu. Dels för att jag haft stegring i en vecka och bara fryser hela tiden, och dels för att det typ blivit vinter. Men jag har iallafall en bil nu! Mycket älskad är den, min opel vectra.
 
Nu ska jag kolla några avsnitt House i väntan på att Johanna ska anlända och vi kan åka till ABC och köpa godis. Jag har helt klart världens tyngsta jobb.
2013-10-01 @ 18:37:18 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()