OUT OF MY WAY! YOU SEE, YOU MISSED WITH YOUR MAGIC, I`M FIGHTING WHEN YOU FALLBACK, I´M SHOOTING ARROWS AT THE SKY.

Brukar försöka undvika alltför långa inlägg med alltför många YouTube-klipp. Den här gången lyckades jag inte riktigt. Det är så mycket musik nu. Här kommer några av den senaste veckans favoriter. Enjoy!
 
All This Bad Blod (extended version av Bastilles skiva Bad Blood) finns nu på Spotify och jag drogar de nya låtarna The Draw och Skulls.
 
Har fastnat totalt på soundtracket till Cathing Fire och älskar den här.
 
Och den här. Och typ alla andra också för den delen. Lyssna på hela skivan för allt i världen.
 
Random tjej jag aldrig hört förut. Me likey.
 
Och så min nya favorit To Kill a King förstås. Gillar videon stenhårt.
 
Och så förbereder jag mig för Sigur Ros live på lördag. Trots att jag var tveksam i början kan jag bara konstatera att jag älskar deras nyaste skiva.
2013-11-26 @ 19:21:16 Permalink Musik Kommentarer (0) Trackbacks ()


KEEP ME TOGETHER, DO NOT ABANDON ME, HOLD MY BONES TOGETHER.

 
 
Idag är jag så fruktansvärt trött att jag knappt funktionerar alls. Vaknade 12.30 och det mest avancerade jag gjort är att gå till Citymarket. Annars har jag bara läst och surfat och sovit... Orkar liksom knappt röra på mig, eller ens tänka. Det är bara att konstatera att jag inte är riktigt frisk. Febern är fortfarande ett faktum, börjar väl ha passerat tvåmånadersstrecket redan. Som tur är fick jag svar på mina blodprov här om dagen (en månad efter att jag tagit dem) så det går i alla fall lite framåt. Ska reda ut dem med min diabetesläkare så fort som möjligt. Själv lägger jag just nu mina pengar på att jag har hypotyreos (nedsatt funktion i sköldkörteln vilket gör att typ hela kroppen fungerar långsammare).
 
Som tur är börjar mina kollegor återvända till jobbet nu och jag går ner i halvtid efter söndag. Jobbar måndag och tisdag och sen är jag ledig en hel vecka. En hel vecka som borde tillbringas med den försummade gradun (vilket ger mig lite väl mycket ångest) men ändå...
 
För det mesta funkar livet helt okej. Men sen ibland får jag bara konstatera att det nog inte kan vara meningen att man ska vara såhär trött, frusen och omotiverad, även om det är november.
2013-11-23 @ 20:48:35 Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()


SO BURN ME WITH FIRE, DROWN ME WITH RAIN, I`M GONNA WAKE UP SCREAMING YOUR NAME.

 
Såg Cathing Fire ikväll, uppföljaren till The Hunger Games. Hade inte särskilt stora förväntningar eftersom jag tyckte ettan var en ganska fattig och platt version av boken. Men jag blev riktigt positivt överraskad. Är fortfarande smått chockad faktist. En riktigt riktigt bra överföring från bok till film, och ändå utan några stora eller frustrerande manusförändringar. Se den!
 
Det jag gillar mest med Hunger Games är att det finns en vettig poäng i storyn, samhällskritisk som den är. Det som stör mig är den vid det här laget uttjatade kärlekstriangeln som finns i allt för många filmer och serier, och att de förstärker den i filmen jämfört med i boken.
 
Sen är soundtracker riktigt bra också! Check it out.
 
 
 
2013-11-23 @ 01:24:00 Permalink Filmer & Serier Kommentarer (0) Trackbacks ()


THERE`S ROOM BETWEEN TODAY AND THE LAST TIME THAT I SAW YOU.

De obligatoriska konsertfilmerna som jag själv drogar om och om igen.
 
Den blev visst ganska lång...
 
Icarus
Things We Lost in the Fire
What Would You Do
Blame (NY LÅT!)
The Silence
The Draw (NY LÅT!)
Of The Night
 
 
Och så förbandet To Kill A King som var riktigt riktigt bra!
 
Howling
Cold Skin
2013-11-21 @ 18:46:00 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


I`M FEELING ROOTLESS SO I KEEP MOVING.

Jepp. Är hemma och har återhämtat mig från helgens bravader. Här kommer bildbevisen.
 
Tog bilen till Åbo på fredag och hoppade på Baltic Princess tillsammans med dessa tre.
Anlände till Stockholm kl 6 på morgonen och satt i all vår trötthet i hotellreceptionen och väntade på att frukosten skulle öppna.
Sen fördrev vi resten av dagen på stan eftersom vi inte fick checka in före kl 15.
Lite shopping och allmänt kringstrosande i Gamla stan.
Till kvällen var det sen äntligen dags att ta tunnelbanan till Fryshuset för att se Bastille. Kvällens stora positiva överraskning var förbandet To Kill a King. I kinda loved them.
Bastille var förstås fantastiska. Ångrar inte för en sekund att jag åkte. Så helt annorlunda att se dem på det här sättet än på en liten festivalscen med liten publik. (Film kommer... förstås!)
Att de dessutom spelade två helt nya låtar gjorde lyckan total. Lite mörkare sound än tidigare och jag älskade dem!
På söndag sov vi länge, åt hotellfrukost och begav oss ut på stan igen. Efter lite shopping och extremt sjuka fötter satte jag mig på ett café med en nyinförskaffad bok för att ta igen lite egentid. Sen åt vi middag på London innan vi tog taxi till terminalen och åkte hem igen. Alldeles fenomenalt måste jag säga!
2013-11-20 @ 18:45:49 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


AND ALL YOU HOLD ON TO IS BREAKING IN YOUR HANDS...

Tänker mycket på Filippinerna just nu. Ön Leyte som är den som drabbats värst av tyfonen är också den ö där vi var för några år sedan och där jag fortfarande har bekanta. Jag har också vänner från Finland som är där som volontärer just nu. Har fått veta att svenskarna och finnarna har klarat sig och nu tagit sig till storstaden Cebu, men allt är totalförstört. Har sett bilder och filmer från missionärerna Andreas & Lailas hus där taket slitits av och mycket förstörts. Så tänker jag på alla de människor jag mötte då för tre år sedan som bara bor i hyddor gjorda av bambu och bananblad... Ibland förstår man inte hur bra man har det...
 
 
Om man vill vara med och hjälpa till kan man t.ex. betala in en summa på Sions katastrofkonto FI58 4970 1010 7224 17 och ange referensnummer 1119, så går pengarna oavkortat till FSPMs (finlands svenska pingstmission) missionärer som jobbar i ett av de värst drabbade områdena. Pengarna går bland annat till nödvändigheter som vattenrenare, ris, konserver, medicin och tältdukar.
 
 
Lånar Marias och Andreas facebook-uppdateringar...
 
"Vi lever, men hela Leyte är utslaget. Allt är totalt demolerat. Elektriciteten väntas vara tillbaka om en månad. Eftersom maten och vattnet höll på att ta slut i Merida, for vi idag till Cebu (på en annan ö) för att samla ihop till hjälpsändningar. På tisdag väntas en ny tyfon, men be att den tar en lång omväg runt Leyte! Vi vill inte ha några fler katastrofer. Tack för all omtanke och alla förböner!"
Maria Söderlund
 
"Vi aker till cebu idag dar vi har mobiltackning och internet. Allt ar utslaget I leyte. Alla storstader. Elektricitet. Internet. Vatten borjar bli daligt. Vi har med oss alla svenskar och finnar och kommer stanna I cebu och se till att hjalp borjar floda till leyte darifran. Maten ar slut pa butikerna I merida och bensin kostar dubbelt sa mycket. Pa den 40km langa vagen till ormoc sag jag att nastan alla hus var utan tak. Enorm skadegorelse. Har aldrig sett nagot liknande. Vi ar bara overlyckliga att alla lever. Vrrkligen ett guds mirakel."
Anderas Pettersson
 
2013-11-10 @ 22:32:44 Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()


YOU WERE SORTA PUNK ROCK, I GREW UP ON HIP HOP BUT YOU FIT ME BETTER THAN MY FAVOURITE SWEATER.

Sen ibland älskar jag verkligen det här jobbet. Det finns så många förutsättningar för att det skulle vara det ultimata jobbet för mig, men för det mesta räcker det liksom inte hela vägen fram. Men ibland, de där gångerna när man faktist får kontakt med nån studerande, när man lär känna dem lite mer och verkligen når fram, då trivs jag som fisken i vattnet. Eller när jag får sitta och skriva åtgärdsplaner, styra upp nåt eller organisera om. Men det händer alltför sällan för att jag ska orka i längden. Så som bäst sitter jag och funderar över vad jag vill med livet. Funderar på resor, jobb, mellanår och att sköta om lejonungar i Zimbabwe.
 
Är ännu mitt uppe i min tiodagars arbetsvecka då jag gör tre personers jobb ensam. Men det går helt okej. Har bara en total avsaknad av övrigt liv. Som tur var blev helgens jour händelselös, så jag sov 20.30-12.00 från fredag till lördag. Det behövdes tydligen. Och idag hann jag med farsdagsbrunch tillsammans med familjen innan jag skulle vara på jobb igen. Nu väntar jag bara på helgens Stockholmresa med Bastille på Fryshuset på lördag.
 
Så här lät det när vi såg dem på Provinssirock i somras.
 
2013-11-10 @ 19:53:00 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


HEADED FOR THE OPEN DOOR, TELL ME WHAT YOU`RE WAITING FOR.

(sista bilden är snattad av Jonathan)
 
Här kommer resten av bilderna från helgen. Har redan spammat både instagram och facebook men bra helger kräver ordentlig dokumentation. Hann ju med både Ludovico Einaudi (filmen finns här) och Hurts. Och däremellan hängde jag med alla de galna människorna på bilderna. Nu behöver jag inte säga "det är så länge sen jag skrattat" på ett tag (återkommande konstaterande förra veckan)! Två tummar upp!
 
Förra helgen och det faktum att jag om en vecka åker iväg till Stockholm är det som får mig att orka just nu. Har varit ensam på jobbet sedan förra onsdagen och är mitt uppe i en 10-dagars arbetsvecka. Mina kollegor lyckades tajma pappaledighet och sjukskrivning och det här med vikarier är tydligen svårt. Så nu sitter jag här för femte kvällen i rad och jobbar 17-02. Imorgon blir det 12-17 och direkt efteråt har jag jour i två dygn och direkt efter det jobbar jag 17-02 tre dagar igen. Sen har jag EN dag ledigt. Lyckat. Att jag sen är långt ifrån frisk gör ju det inte roligare direkt. Har väntat på röntgen- och blodprovssvar från studenthälsan i 1,5 vecka nu. Är inne på sjunde veckan med feber. Meeeeeen, jag får pengar och jag är definitivt glad att jag har ett jobb!
 
Bäst är det att fokusera på det roliga. Som Stockholm med Ika, Anders och Elin. Sverigebåten, Bastille live på fryshuset, hotellsäng och hotellfrukost, Stockholmsshopping och sånt trevligt. Och om tre veckor Sigur Ros. Och efter det är det nästan jul. Och sen 2014. Och vad som händer då är det ingen som vet!
2013-11-08 @ 00:25:23 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


WHEN THE WORLD SURROUNDS YOU I`LL MAKE IT GO AWAY, PAINT THE SKY WITH SILVER LINING.

 
 
Några korta klipp från Blind, Sandman, Illuminated, Blood, Tears & Gold och Help.
 
Trallalalala. Jag betvivlar starkt att det finns något bättre här i världen är livemusik.
I och för sig är det sällan någon annan än de som själva varit på konserten som bryr sig i konsertvideon, men här har iaf jag, Jonathan, Felicia och Johannes nåt att droga fram tills nästa gång. För en nästa gång måste det ju bli, älskar Hurts för att dom faktist kommer till Finland, typ flera gånger i året!
 
Och seriöst, hur kan en människa vara så fin som Theo Hutchcraft? Nog för att jag blir kär i allt som rörs, men jaa...
2013-11-05 @ 13:21:00 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


SUDDENLY MY EYES ARE OPEN, EVERYTHING COMES INTO FOCUS, OH, WE ARE ALL ILLUMINATED, LIGHTS ARE SHINING ON OUR FACES, BLINDING.

Ibland är det bara helt meningslöst att försöka förklara upplevelser med ord.
 
2013-11-04 @ 21:59:45 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()