GOTT NYTT ÅR!

 
Skål på er och gott nytt år! Jag ska strax hoppa i bilen och ta mig iväg till Tjärlax för ett lugnt nyår med mat, bastu och trevligt sällskap. Men först förfestar jag lite här hemma med att pimpla PepsiMax och mysa över dagens reafynd (fördelen med att bo ett kvarter från torget är att man kan dela upp den tröttsamma mellandagsshoppingen i många trevliga småbitar).
2012-12-31 @ 16:16:05 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


IF I HAD A BOAT, I WOULD SAIL TO YOU, HOLD YOU IN MY ARMS, ASK YOU TO BE TRUE.

Inledde nyårsfirandet redan på söndagen med nyårsfest i kyrkan. Festligt värre, med "nästan-trerätters", ljuvlig musik och en massa snygga människor. Spenderade hela halva lördagen med att förbereda kalaset med Julia så det kändes extra fint när allt klaffade. Hängde kvar i kyrkan hur länge som helst sen och hann med lite välbehövligt tjejsnack innan vi drog vidare till Benjamin för att kolla film. Nedan följer bildbevisen. 
 
Nu ska jag dock försöka ta mig i säng utan att fastna alltför länge i någon bok. Imorgon bär det iväg till Närpes (igen) för att fira nyåret. Jag tror att det enda sättet att få ett lyckat nyår är att inte ha några förväntningar ALLS. Det har jag inte haft i år, så jag hoppas att min teori fungerar ;)
 
2012-12-31 @ 01:27:00 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


AND THROUGH EVERYTHING WE`VE LEARNED, WE`VE FINALLY COME TO TERMS, WE ARE THE OUTSIDERS.

En jobblunch blev till shopping som ledde till en kaffedejt som ledde till mer shopping. Och plötsligt var den dagen slut. Eller inte riktigt, men jag har bestämt mig för att ta det lugnt ikväll. Konstaterade att jag haft program alla kvällar sedan långt innan julen, så kanske jag borde hinna med lite jullugn i min ensamhet jag också. Så nu ska jag städa upp min lägenhet som mest bara varit en mellanlandningszon de senaste dagarna, och sen ska jag ligga på soffan med mina böcker resten av kvällen!
 
Paparazzibild på mitt söta lunchsällskap samt den föredetta ostkakan jag avnjöt i sällskap av Jessica.
2012-12-28 @ 17:55:35 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


SO I HAVE A PROBLEM YOU SEE, MY DEAR, ´CAUSE I CAN`T MOVE ON AND I CAN`T STAY HERE. I GOTTA FIX IT, I NEED YOUR TEARS, BUT MOSTLY NOW I NEED YOUR EARS.

 
 
Min senaste repeat-låt.
 
Knasig dag. Vaknade närmare eftermiddagen efter att ha nördat mig alltför länge med Johannes igår. Fellowship of the ring extended med grillmatspaus i mitten och två avsnitt Supernatural gjorde att det var mer morgon än natt när jag till sist stupade i säng. De resterande timmarna av dagen har gått åt till att söka en vinterjacka på mellandagsrean. Helt galet var det ute i butikerna och jag insåg plöstligt varför jag undvikit julrean tidigare år. Men jag kom iallafall hem med en varm vinterjacka för halva priset. Fina fisken.
 
I övrigt är jag fortfarande aningen bitter över min hals. Som att det inte skulle räcka med att jag hostat och haft feber i tre veckor nu, framkallar varannan hostning kräkreflexer som följs av avstannad andning. Så har det varit i en vecka - speciellt på nätterna - men idag när jag vaknade var det första gången jag faktist fick stå ovanför toaletten och hosta i femton minuter innan jag kunde börja andas normalt igen. Och eftersom jag inte bor tillsammans med någon vänlig själ som kan ta hand om mig och tycka synd om mig får bloggen bli utloppet för all ynklighet. 
 
Men nu ska jag sluta vara ynklig och istället piffa upp mig och dra iväg till DooBop för lite kvällsunderhållning. Man kan ju inte vara sjuk och tråkig hela tiden heller. 
2012-12-27 @ 18:42:00 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


HEY NOW, THIS IS MY DESIRE, CONSUME ME LIKE A FIRE, CAUSE I JUST WANT SOMETHING BEAUTIFUL TO TOUCH ME.

 
Om man kan vara kär i en grupp människor så är jag kär i det här gänget. Det här är de människor jag umgåtts med sedan högstadiet/gymnasiet. När gruppbilden togs hade Tove, Jonathan och Elin inte anlänt än och vår kära Lina firade på annan ort, men annars var hela gänget samlat plus några hedersgäster. Det är något av en tradition att vi festar tillsammans på juldagen när alla ändå är hemma i Närpes. Det dumma med juldagen är dock att man måste ta sig till Logen så tidigt för att alls slippa in, så förfesten blev inte särskilt långvarig. Men vi lade beslag på ett långbord istället och satt där hela första halvan av kvällen. Och sen blev det att shejka loss på dansgolvet. Undrar när det senast varit sånt röj i Logens disco... Tack alla fina för en bra kväll! <3
 
2012-12-26 @ 18:23:00 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


MERA GULLIGHETER.

2012-12-23 @ 15:22:46 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


YOU ARE THE EARTH THAT I WILL STAND UPON, YOU ARE THE WORDS THAT I WILL SING.

 
Vill bara upplysa er om att jag hade en ytterst trevlig kväll igår. Närpes är fyllt med så många fina och roliga människor. Malins bild på mig och Ikkis får illustrera kvällens roligheter. Nu är jag dock tillbaka i Vasa för två dagar och ska fortsätta festligheterna med att fira mammas födelsedag. Tjohej!
2012-12-23 @ 12:39:23 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


SO EXCUSE ME DARLING WHILE MY HEART EXPLODES.

 
Och att Evelina&Anders har kattungar igen gör ju inte tillvaron sämre direkt.
2012-12-22 @ 16:28:50 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


GIVE ME SOMETHING BRIGHTER, GIVE ME SOMETHING I CAN SEE, GIVE ME SOMETHING VICIOUS, GIVE ME SOMETHING I CAN BE, GIVE ME ALL THE LOVE AND PEACE TO END THESE WARS, GIVE ME SOMETHING SACRED, SOMETHING WORTH FIGHTING FOR.

 
I torsdags friskförklarade jag mig själv eftersom tålamodet tog slut. Har fortfarande feber och speciellt nattetid hostar jag alltför mycket för att det ska vara behagligt, men energin börjar sakta men säkert återvända. Sedan friskförklaringen har jag bland annat hunnit julstäda min lägenhet, se The Hobbit, frukostdejta och lunchdejta, julshoppa och vara på släktmiddag, och nu ligger jag på systera soffa i Närpes. Ikväll ska jag ut med tjejerna och planen för morgondagen är att åka tillbaka till stan för att klä julgranen och fira mammas födelsedag med familjebio. Julafton firas i Vasa med familjen och juldagen i Närpes med gymnasiegänget. Det blir bra det här!

Bilder från gårdagen.
2012-12-22 @ 16:19:00 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


WHY DON`T WE DANCE ANYMORE, I`M NOT OK WITH THAT. WHY DON´T WE LAUGH ANYMORE, I`M NOT OK WITH THAT.

 
När man känner sig allmänt trött, sjuk och glåmig och just påbörjat en antibiotikakur för inflammerade luftrör kan man ju alltid ignorera alltihopa med att åka iväg på julmiddag med jobbet. Styrelsemiddag på rondo står på agendan för ikväll och jag klär upp mig så mycket jag kan för att kompensera mitt mående. Tjohej, here we go!
2012-12-17 @ 17:18:10 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


YOU WON`T TALK ME INTO IT NEXT TIME, IF I`M GOING AWAY YOUR HEART´S COMING TOO.

 
Har varit på julmöte idag, ett riktigt feelis sådant. Ja, jag mår fortfarande lika sunkigt, men man blir ju faktist lite knäpp om man bara sitter hemma för sig själv och hostar. Efteråt blev det pizzasällskap och sen glögg med Benjamin och Julia för att fylla det sociala behovet. Fin kväll.
 
Imorgon ska jag ta mig iväg till studenthälsan och förhoppningsvis få lite hjälp mot mina envisa lungor. 
2012-12-17 @ 00:24:03 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


YOUR HEART`S AGAINST MY CHEST, LIPS PRESSED AGAINST MY NECK. I`VE FALLEN FOR YOUR EYES BUT THEY DON`T KNOW ME YET.

 
Den här låten är så fin att jag blir lite kär bara av att lyssna på den. 
 
Mina dagar består fortsättningsvis mest av sömn och lite serier mellan varven. Fattar inte att man kan vara så trött fast man sover så mycket. Någon dygnsrytm existerar inte längre, jag sover eller är vaken lite enligt hur jag har lust bara. Det stora problemet just nu är att mina magmuskler är så sjuka att jag inte lyckas hosta ordentligt... Och ja, jag är uttråkad, trött och tycker synd om mej själv. That´s what happens efter sju dagars intensivt hostande och feber. PLUTT.
2012-12-15 @ 18:53:36 Permalink Musik Kommentarer (0) Trackbacks ()


I NEED SOMEWHERE I CAN DRIVE ALL NIGHT, OUT INTO THE DARKNESS, FOLLOW THE HEADLIGHTS DOWN.

Rebelliska lungor och hals säljes till högstbjudande! Eller ges bort gratis. En upprorisk kroppstemperatur kan man också få på köpet.
 
Dagens bedrift var att sitta igenom en tvåtimmars biofilm (Twilight) utan alltför många hostattacker. Lyckades inte alltför bra, och om det inte sker någon drastisk förändring under natten får jag nog ställa in morgondagens planer rörande The Hobbit. Längtar efter att få se den, men att sitta och ha dåligt samvete i tre timmar för att man stör andra känns inte helt lyckat. Den filmen ska jag se utan störande distraktioner.
 
Nu ska jag tillbringa resten av fredagen med att se film hemma där jag inte stör nån annan än mig själv och grannen.
 
2012-12-14 @ 19:58:00 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


DAYS THEY FORCE YOU BACK UNDER THOSE COVERS, LAZY MORNINGS THEY MULTIPLY, BUT GLORY`S WAITING OUTSIDE YOUR WINDOW, SO WAKE ON UP FROM YOUR SLUMBER, BABY OPEN UP YOUR EYES.

 
Det här med att hosta hela tiden, it´s killing my calm. Tog en sväng till jobbet imorse men blev hemkörd igen ganska fort eftersom jag "bara hade halvljus på", som Steffi så fint uttryckte det. Och jag tackar inte nej till att vila. Även om jag inte har så mycket mer än stegring känns det som att min hals håller på att ge upp totalt. Tyckte så galet synd om grannen inatt. En gång under natten hörde jag honom hosta och jag undrar om det liksom bara var en medveten demonstration för att visa mig hur bra hostningar hörs genom väggen...
 
Det var den klagovisan. Tack och gonatt!
2012-12-12 @ 22:47:00 Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()


I DON`T CARE, I`M STILL FREE, YOU CAN`T TAKE THE SKY FROM ME.

I´m such a GINORMOUS nerd. De senaste 36 timmarna och den här förkylningen är nog det bästa som hänt mitt nörd-jag sedan jag upptäckte The Name of the Wind (min favoritbok ifall nån missat det...). Sedan igår eftermiddag har jag tillbringat all min tid med att maratontitta på serien Firefly som sändes på tv år 2002-2003. Serien fick tyvärr bara en enda säsong men är något av det bästa jag sett. Serien är skapad av Joss Whedon som gjort bl.a. Buffy, Angel och The Avengers och ska du se nånting i serieväg så se det här! Och ge den några avsnitt, höll på att ge upp ännu i andra avsnittet men den är definitivt värd att lägga ner lite tid på. Det är trots allt bara en säsong och den är så ofattbart bra. Min entusiasm kan förstås ha en del att göra med att jag varit instängd i min lägenhet det senaste dygnet med det här som enda distraktion från mitt hostande, men jag uppskattar att sisådär 90 % av min fascination bara har att göra med karaktärernas absoluta epicness. Helst skulle jag bara vilja börja från början och se alltihop ett varv till.
 
Ja, och om nån undrar vad Firefly handlar om: Spacecowboys. Ungefär.
 
2012-12-11 @ 23:41:00 Permalink Filmer & Serier Kommentarer (1) Trackbacks ()


AND THIS IS HOW I SEE YOU/IN THE SNOW ON CHRISTMAS MORNING/LOVE AND HAPPINESS SURROUND YOU/AS YOU THROW YOUR ARMS UP TO THE SKY/I KEEP THIS MOMENT BY AND BY.

 
Jag nämnde redan min jullista på Spotify som går under namnet "Så mycket bättre julfeelis". Jag är lite kär i den själv måste jag säga. Och eftersom jag nördat in mig helt på extra trevlig julmusik på sistone tänkte jag passa på att tipsa om en del skivor jag gillar när jag tröttar på alla låtar jag hört hundra gånger om. Enjoy!
 
 Sarah McLachlan - Wintersong
Min favoritversion av O Holy Night. Sången börjar vid 1:04 och hela skivan finns här: Shane & Shane - Glory in the highest.
 Israel & New breed - A timeless Christmas
Folk Angel - Comfort & Joy  
Jeremy Camp - Christmas: God With Us 
2012-12-10 @ 23:05:00 Permalink Musik Kommentarer (0) Trackbacks ()


ALL YOU RICH MEN AND THE HIGH ABOVE, ALL OF THOSE WITH AND WITHOUT LOVE, ALL YOU BURDENED AND BROKEN DOWN, BRING ALL OF YOUR TROUBLES, COME LAY THEM DOWN.

 
Woppidoo. Gårkvällens julkonsert blev - enligt mig - en succé. Omkring 300 pers var samlade och tillsammans samlade vi in över 7000 € till behövande familjer i Vasa. Och Rombergs var så proffsiga och sjöng så man fick gåshud mest hela tiden. Jag blir så glad när saker man jobbat med i flera veckor bara funkar och blir bra och människor är glada och nöjda. På sistone har jag verklige trivts extra bra med mitt jobb.
 
Annars i mitt liv så sitter jag som bäst hemma och rosselhostar och har feber. Har mest sovit idag. Utöver det springer jag på loppis en hel del eftersom jag säljer halva mitt bohag. Och köper nästan lika mycket nytt. Har bland annat hittat de perfekta vinterstövlarna, en varm och trevlig vinterklänning som är diskret halv-julig och den perfekta toppen till vår nyårsfest i Sion kvällen innan nyårsafton. Gymmandet har saktat av en aning, då jag varken hunnit eller haft inspiration och nu är sjuk. Förhoppningsvis kommer jag igång igen snart! Diabetesen går det helt okej med, men inspirationen tryter. Därför har jag flyttat min Lantus-dos igen. Jag riskerar att få mer låga värden men hellre lite lågt ibland efter som "it keeps me on my toes".... Men annars är allt fint. Det enda som tär på mitt samvete en aning är att jag egentligen borde vara helt inne i skrivandet av min magistersuppsats. Istället funderar jag ännu över ämne och frågeställningar. Kombinationen tråkig skola - roligt jobb är inte den mest lyckade.
 
Anyhow. Nu ska jag återgå till att vara sjukling och spara bekymren till någon annan dag. 
 
2012-12-10 @ 20:10:00 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


YOU CAN`T FIND YOUR WAY THROUGH THE BLACK SO YOU PRAY FOR LIGHT.

 
Som kontrast till min egen materialistiska önskelista i det tidigare inlägget kommer här något heelt annat.
 
För tionde året i rad ordnar vi från Sion julprojektet God Jul Vasa. Genom det hjälper vi 150 familjer med matpaket och julklappar. Idag är det dags för välgörenhetskonsert till förmån för de behövande familjerna i Vasa och facebook-eventet hittar ni HÄR. Så om du inte har annat för dig kl 17 idag tycker jag att du ska komma till Sion och lyssna till julmusik av Rombergs och ta del av julstämningen. Inträdet är fritt men vi tar upp en frivillig gåva till förmån för God Jul Vasa. (Dessutom får du en liten insyn i vad jag jobbar med - på sistone har det känts som att jag blir mer och mer av en eventplanner.)
 
Om du inte har möjlighet att vara med idag men ändå vill vara med och understöda finns kontonummern här ovan. Märk betalningen med "God Jul Vasa". Dessutom finns det möjlighet att vara med och hjälpa till med paketeringen av alla julklappar på lördag 15.12 kl 12 i Sion. Ta med din egen sax så går det smidigare! Om man vill vara med och köra ut matpaket och julklappar kommer detta att göras på lördag den 22.12. Vi börjar tidigt på morgonen och fortsätter hela dagen så det är bara att dyka upp i Sion när man vaknat. 
 
God Jul!
 
2012-12-09 @ 11:06:00 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


HAVE YOURSELF A MERRY LITTLE CHRISTMAS, LET YOU HEART BE LIGHT, FROM NOW ON OUR TROUBLES WILL BE OUT OF SIGHT.

 
Ackompanjerat av ljuvliga Andrew Belle kommer här Önskelistan version 2012. Om någon känner för att lyssna på mer julmusik men redan har börjat tröttna på de vanliga versionera kan jag passa på att tipsa om den här listan, där jag plockat ihop några klassiska favoriter och en hel hög alternativa versioner och helt nya jullåtar.
 
Önskelista version 2012
Andra saker som också går hem:
  • En slimline-Bibel med dragkedja (Svenska Folkbibeln). 
  • Höst/vintergardiner.
  • Sånglektioner.
  • Vinterjacka.
Även om jag själv tycker det är så väldigt roligt att fundera på julklappar att jag föredrar att strunta i listor vill jag uppmuntra min familj till att hålla sig till listan iår. En hel del av sakerna behöver jag verkligen och resten representerar i stort sett alla de begär som finns i mitt hjärta. When in doubt go with a giftcard for books!
2012-12-08 @ 19:22:00 Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()


LET THE SONGS I SING BRING JOY TO YOU, LET THE WORDS I SAY PROFESS MY LOVE, LET THE NOTES I CHOOSE BE YOUR FAVORITE TUNE.

 
Finlands självständighet firade jag som festfixare och kökschef på kyrkans självständighetsfest. Jag befann mig alltså mest inne i köket, men åtminstone där var stämningen god. Gick hem glad och nöjd, även om mina fötter än en gång var heldöda efter allt spring. Nu ska jag ta igen mig tills söndag då det blir välgörenhetskonsert! Ibland förundras jag över hur välsignad jag är som trivs så bra med det jag gör.
 
Idag har jag varit smygeffektiv utan att egentligen göra så mycket. Eller kanske tvärtom - gjort mycket men inte varit så effektiv? Jobbat några timmar, traskat runt på loppis och organiserat lite hemma. Kvällen bestod av några serieavsnitt, perfekt musik och ett påbörjande av årets julstädning. Har gått igenom bokhyllan, skrubbar och lådar och rensat så mycket jag bara vågat. Jag har inte så mycket förvaringsutrymme i min lägenhet och slänger eller säljer med jämna mellanrum allt jag inte använder, men jag hade tydligen lyckats samla på mig en del skräp ändå. Så imorgon blir det att prissätta allt och fylla på loppisbordet jag hyr som bäst.
 
Men nu sängen! Gonatt.
2012-12-08 @ 00:58:30 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


IT`S IN HER VOICE I HEAR THE CHANGES, IT`S IN THE WAY SHE SINGS BUT NOT FOR ME.

 
Tillvaron på jobbet är kylig. Min näsa fryser. Resten av mig också för den delen.
2012-12-05 @ 14:32:11 Permalink Livet Kommentarer (2) Trackbacks ()


THERE`S A HIDING PLACE/ON THE BEDROOM FLOOR/I COVER MYSELF/WHEN THE COLD WIND BLOWS.

Sions "fängelsefönster".
 
Jag är aningen bitter på vädret just nu. Ja, jag kan medge att det är vackert ute. Men jag är fast övertygad om att alla de som är glada åt vädret åker buss/bil till skola/jobb. Eller så är jag helt enkelt bara en extra känslig individ. Imorse när jag promenerade till jobbet inbyltad i stickade saker och världens tjockaste utedräkt hann jag tänka en mängd otrevliga saker om temperaturen som låg på -16°. Strunt i det där med att man blir sur och pluttlig när man är hungrig - en av de få saker som påverkar mitt humör riktigt ordentligt är kyla. Ja, man blir lite gladare när snön gör det ljusare ute, men man blir ju tio gånger surare när det är så förhärdat kallt - både ute och inne! Jag är helt enkelt inte byggd för vinter. Tack och hej!
2012-12-04 @ 20:33:49 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


GIVE ME AN ANSWER, GIVE ME A WAY OUT, GIVE ME THE FAITH TO BELIEVE IN THESE HARD TIMES.

.
..not hoping to get to Heaven as a reward,
but wanting to act in a certain way
because a first faint gleam of Heaven is already inside you.
 

Det här citatet av C.S. Lewis har jag återkommit till gång på gång de senaste dagarna.Tänkte väl inte säga så mycket mer om det, ville bara dela med mig av tänkvärda ord. Just nu sitter jag i soffan och lyssnar på Josh Groban som sjunger julmusik. Första advent har firats i kyrkan och nu ska jag precis återvända till boken jag är smått fast i just nu (Paksenarrion-böckerna jag var så besviken på tidigare har helt klart blivit bättre!). 
2012-12-02 @ 21:26:57 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


EVERY HEART HAS AN HOUR OF EXISTANCE, EVERY BREATH BRINGS A CHANCE FOR REDEMPTION. IF SOMEHOW WE COULD WAKE UP.

 

På torsdag hoppade jag och Linda på bussen till Åbo. Bussresan var alltför lång men när vi äntligen var framme gick vi direkt till Bremer och åt efterlängtad mat och umgicks med trevliga människor. När klockan närmade sig läggdags traskade vi hem i snöstormen och bäddade ner oss på Jessicas soffa - min favoritsoffa av alla soffor jag sovit på.
På fredag tog jag en efterlängtad och välbehövd sovmorgon och njöt av julmyset och snöovädret hela förmiddagen. Efter lunch på Kåren gick jag och Linda på stan en stund och sen mötte jag upp Elina och Simone över en gigantisk muffins. Dem hade jag inte sett på flera månader så det var verkligen dags att träffas.
Mot kvällen traskade jag tillbaka till Jessica där vi gjorde oss i ordning för kvällens julfest. Sällskapet utökades med Johan och Andreas och vi förglöggade en stund innan vi hoppade i taxin och begav oss mot Österbottniska Nationens julfest.
Dessa var mitt utomordentliga sällskap för kvällen. 
Axelbandet spelade och den skotska gårdstomten delade ut julklappar.
Jag och Linda med julpappret som jag och Andras fick i lillajulklapp. Mycket underhållande present. När julfesten var slut drog vi vidare till Koulu där vi satt och diskuterade jämställdhetsfrågor och saknade vänner. Kvällen avslutades förstås med ett obligatoriskt hesebesök och en promenad hem i den isande kylan. (Den andra bilden har jag snott av Lina)
På Lördag bjöd Jessica på lyxbrunch innan jag och Linda hakade på med Ika och Malin hem till Närpes. Undertecknad hade planerat att fira lillajul på Logen men efter att ha sovit på systers soffa några timmar blev det bussen hem till Vasa istället - med muminpappret i släptåg hela vägen hem. Lillajul firades sedan på soffan med chips och en film, vilket passade väldigt bra efter flera intensiva helger. 
 
Tack alla inblandade för ännu ett trevligt Åbobesök - jag trivs som fisken i vattnet!
(Och förlåt Tove ;))
 
2012-12-02 @ 21:06:00 Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()