Tuesday once again

*sov länge, ti11 tiden, hur skönt som helst.
*slöa hela förmiddan å halva eftermiddan. Evelina laga korvsås som ja åt ti frukost ;P
*kom igång å vakna på riktit när ja for me elin på kaffe på eftermiddan
*va en sväng ti citymarket eftersom ja had inspiration att faktist laga mat å köpt kalasfisk ingredienser, å tilåme potatis som ja int ha koka typ sen ja flytta hemifrån för över ett år sen. :P Men siståslutligen blev de aldri nån mat...:P
*Våra grannar Roger å Westberg kom över en stund. Å låna damsugarn igen :D
*Ivar va in en stund på frissabesök :P
*gick ut å promenixa i höstmörkret me en från skolan. Hur trevlit som helst att lära känna nytt folk. Diskutera massa intressant!
*fösökt lägga på en film men de funka int så ja blev trött, skrev ett omotiverat blogginlägg å gick å sova.

Hoppas ni har de bra njuter av liver alla där ute vem ni nu e.
De e för kort för att slösas bort.
(de e sent, ja e trött å ja ha haft filosofiska diskussioner ikväll :D)
2008-09-30 @ 23:30:54 Permalink Livet Kommentarer (3) Trackbacks ()


plööp!

Måndagar e mina aktiva dagar. Idag ha ja vari i skolan från 9 till 3. Avancerat! :P
Å så ha ja storstäda å diska å tvätta å handla. Fixa å dona.
Nu sku ja borda skriva lite IKT-arbete... Men igentligen sku ja vila baka... :P Får si va de blir :D
Ledig imorgon. Blir antagligen film ikväll/natt då...:P

Igår va en åxå en trevlig dag. Va i närpes på lördan- också roligt (fast då va ja mest bara trött :P)- å kom tibax ti stan me buss på söndamåron. For iväg ti Sion ti klockan två på lovsångsövning, gudstjänsten börja 4, hur bra som helst å ja älskar att få va me i lovsångsteamet å sjunga!! Men man borde skaffa sej en kondition när man härjar på scen...:P Efter möte for vi iväg på kebab ett gäng å efter att ha äti for vi ut å köra å de sluta me att vi for å gräva i nå containrar bakom möbelaffärer :D:D
Sprang i lite löv i nån park åxå å promenera på begravningsplatsen å jaga harar å såna saker. Å sen  avsluta vi  dagen me te här hos mej...:) Mysig dag med höstfeelis :)Har Winamp på shuffle på hela mitt musikarkiv å hittar massa bra musik ja int ha lyssna på på jättelänge.
2008-09-29 @ 21:57:47 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


en alldeles passlig fredagkväll

...de e va de ha vari ikväll :)
innan de blev kväll var det dag (ingen morgon, den sov jag bort) och den började jag med IKT-lektion i Tritonia. Gick igenom excel. Jei, väldigt avancerat. NOT. Tror faktist int ja sku ha haft några större problem me att klara förtenten, men nu ha rja ju iaf nånting att göra på fredagar annat än att sova, haha :P
Sen efter en liten stunds vila hemma traska ja iväg ti Sion för att öva me lovsångsteamet. Första gången ja va me å ledd lovsången i Sion faktist, så de va nästan lite spännande :) Övningen va smått kaotisk men möte va jättebra å de va mycke Jesus å ja trivdes på scenen å jaa... ja brinner för musiken överlag men de e nog i lovsången ja känner mej mest hemma. Oftast nog. :)
Nicco prata om att leva ett "others-liv", att sätta andra före sig själv, att ge sitt liv för andra och sluta vara så bekväm.
Jesus gav sitt liv för oss, varför sku då int vi ge våra liv för dom runt omkring oss?
Att älska andra människor, i vardagen, såna som dom e, att ge tid, engagemang, kärlek... Även när det kostar och inte är så motiverande....
De vill ja bli bra på!! Att älska människor! Å att kunna visa det!

Så va de fika och mingel å ja träffa massa trevlit folk. Å Jode ha äntligen flytta opp ti österbotten så ja fick träffa honom vilket jorde min dag extra glad och mitt humör extra flippat :P For ti ABC me honom, edith å nicco sen en stund. Gick hem  bytt ti varmare kläder sen å gick ti torge och joina alla "jesustältare" och bjöd förbipasserande på kaffe å bulla. Och efter att vi va klara och had packa ner blev de igen ABC. Me Cindy, Henkka, Jonas, Solis å Jacki. Men klockan va aningen mycket vilket började märkas på samtalsämen och koncentrationssvårigheterna och inte minst humorn...:D Så efter tre nångång bar det av hemåt och sen satt ja mej här vi köksborde där ja ha äti miniknackkorvar å drucki ett halvt juicepaket medan ja ha skrivi :P ja känner mej smått flummig :D

Imåron ska ja sova, kanske ti simhallen, kanske fika me en ja tala me i tälte ikväll, å sen på kilaas :) that will be verry najjs! :)

Å nu ska ja jöra som alla vettiga människor ha jort för länge sen; gå å sova :P
Fridens liljor ;D
2008-09-27 @ 03:05:11 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


Moulin Rouge

Kolla runt på youtube å hitta klipp från moulin rouge. E totalt förälskad i musiken från den filmen så nu sätter ja in mina favoriter här! :)

Come what mayYour song


Medley
2008-09-26 @ 00:52:20 Permalink Musik Kommentarer (0) Trackbacks ()


Till minne av Tage...
2008-09-25 @ 22:17:29 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


Wasa by night

Jo halloåja! :)

Idag har jag varit i skolan! Sensationellt! Men vi jorde inget... pratade om skolmassakern i en timme å sen fick vi gå hem. Jag och Maria gick ner till hamnen och tittade på alla ljus folk tänt till minnet av Tage. Jag köpte också ett ljus sen men hann inte gå dit med det, går imorgon.
Har svårt att bry mig eller reagera på skolmassakern, det kanske är nära i kilometrar men jag kände ingen, känns avlägset. Tage kände jag och det berör mig personligen. Stänger ut allt kauhajoki-prat helt... kan inte känna något.

Har lånat en kursbok idag också så nu får jag börja plugga :P Sosiaalipolitiikan lähtökohdat. JESS så inspirerande. Finska....:S Så imorgon är det läsning som gäller, plus skolarbete om det sociala trygghetssystemet i Finland. Även där finsk litteratur.... :/

Så har jag varit på loppis idag också. Städat upp bland våra grejjer och fört dit lite nytt och sen shoppat. Några toppar, ljus, ljuslykta, förvaringsburkar, 4 stoora fina glas (vägrar dricka ur små glas längre, man måste ju bara fylla på dem hela tiden :D:P) och en myströja. Burkarna gillar jag skarpt. Röda och vita, passar fint i vårt kök :) Jag har fått pippi på förvaringsburkar....:D:D Bildbevis:


och ja, vår kökslampa är trasig...:D


Jepps. Sov en stund på dagen också å sen kokade jag räksoppa åt mej och evelina.
Och så bar det av ut på stan. Gick till Sky och letade upp Elin, Tom, Björn, Fridell och Lina. Var via Office ett varv, mat på Mäcken och sen Fontanakö i en timme :P Hade helt trevligt men blev aningen uttråkad på Fontana till sist så jag gick hem. Så nu sitter jag hemma i min en-euros nyinköpta loppismyströja och väntar på eventuellt samtal om nattmat och eventuella samtal om nattgäster. Har lovat ut sofforna våra :)
Lyssnar på folk som skriker utanför fönstret. Ska väl kolla film antar jag. Eller läsa nånting intressant :) Är inte så trött nu när jag kom hem, bara i fötterna, har klackar så sällan nuförtiden så jag blir jättetrött av att gå med dem.

myspys

Och eftersom jag glömde kameran hemma ikväll tänkte jag dela med mej av lite bilder från helgen istället, snattade av Malin :D

jag och malin på förfest :)
jag och finaste Malin på förfest hos Cila&Jan

Ikkis å Birch

 
Barin.. å jag i hörne :P


förfest nier Kaj :D

ika&kaj
sötaste kaj å ika! :D
2008-09-25 @ 01:39:34 Permalink Paarrteeey! Kommentarer (4) Trackbacks ()


Faith without deeds is dead

Nu ska ja skriva dedär inlägget innehållande en fin sång å berätta om hur inspirerad ja blev av vår röda kors-föreläsare i måndags. Först låten:Now that I have seen
I am responsible
Faith without deeds is dead


JAG VILL GÖRA NÅNTING!! Göra nånting som betyder någå för andra människor, göra en skillnad.
Int bara ibland eller lite då och då, jag vill leva ett liv som gör en skillnad!!

Å man kan jobba me saker som tilåme jag tycker e intressanta...(:P) å hjälpa människor på samma gång...
biståndsarbete.... inom nån intressant organisation....ja vill ja vill ja vill...
se länder och kulturer och människor och jöra nånting vettigt...
2008-09-23 @ 23:17:30 Permalink Bara Jag Kommentarer (2) Trackbacks ()


Kids Action Night 12.9

Här kommer dom utlovade bilderna :D

 

 

     

 

 

 

Roligt var det...:D
2008-09-23 @ 19:11:24 Permalink Frozen moments Kommentarer (1) Trackbacks ()


Muffins-Björn RosenströmHaha. Tack Lukke! :P
2008-09-23 @ 13:52:35 Permalink Why so serious? Kommentarer (1) Trackbacks ()


Muffinsrapport

Dumlemuffins blev det.Blev int riktit så bra som ja had tänkt, tror dom va lite för länge i ugnen... Men helt goda nog. Å ja har kylskåpet fullt med glasyr, de blev massvis över! Så om nån e glasyrfantast får ni titta in på kyrkoesplanaden så kan ni få en sked eller fem :P Hitta flera recept ja ska prova på så om nån känner för att vara försökskanin e de bara att höra av sej ;)
2008-09-23 @ 00:17:31 Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()


R.I.P. Tage

Ja had tänkt skriva ett glatt inlägg innehållande en fin låt å berätta om hur inspirerad ja blev av att lyssna på vår gästföreläsare från röda korset idag. Och berätta om helgen som varit. Men det får bli ett senare projekt.

Just nu är det bara sorg. Jag har svårt att förstå. Har nog inte insett att han verkligen varit försvunnen fast det har diskuterats flera gånger om dagen och jag har inte förstått vad det igentligen innebär. Nu har han hittats. Och det kom som ett slag i magen för mej. Och jag förstår det endå inte..
Jag blir så ARG!! Är Närpes extra drabbat eller? dödsfall på dödsfall... självmord och onödiga olyckor.

Det tar sjukt. Och jag kände honom ändå inte bra. Det som gör mest ont för mej är all den smärta som mina vänner går och bär på nu. Jag gråter för att Tage är borta men mest gråter jag för dem som mist en av sina allra bästa vänner.

Livet är orättvist. Men Gud är god, det tror jag på och det håller jag fast vid. Han är min styrka.

Nu tänker jag gå till CM och handla och sen baka muffins. För att hålla tankarna i styr.
2008-09-22 @ 19:43:39 Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()


Nya Ronja-frisyren

Okej, tidigare inlägg va aningen flummiga men jaa...dom får nu va där iallafall.... Ja e nu sån ja e :P

Mittiallt fick ja för mej att ja behövd en frisyruppdatering. Så en fin bild i en hårtidning å sen drömd ja en hel natt om att evelina klippt en lugg åt mej så följande dag, efter omfattande övertalning och mutor, klippt evelina mej.
Å nu sir ja ut ungefär såhär. Vissa tycker ja sir 10 år ungre ut, andra 5 år äldre. Din åsikt tack? ;PAnnars jaa... e hemma i närpes nu. Ska ut å träffa folk ikväll. Ha vari ut me ika idag.
Å ja ha vari ut å kört me min minsta lillasyster å hennes kompis å nui sitter ja å halvumgås me dom. Alltså ja e så cool :D
Ja har igång min egen dator för en liten stund men den slocknar snart igen...:/
Annars sku ja kuna lägga in bilder från barnfesten men ja tror int ja hinner :P
Å ja iis nu int skriva så mycke annat heller. Borde iaf snart få min nya strömsladd, då e ja back for good iaf :P

Tack å adjö!
Ha en trevlig lördag människor!
2008-09-20 @ 16:37:56 Permalink Bara Jag Kommentarer (8) Trackbacks ()


Mitt hjärta tätt intill ditt

Mittiallt skrev ja nånting igen för första gången på väldigt länge.... Å för att ni ska få läsa nånting annat än bara ytligheter om va ja jör om dagarna tänker ja faktist lägga opp de här.

Å för att ja vill vara äkta å genomskinlig.

De e int meningen att de ska vara perfekt å vackert å poetiskt eller ens färdigt, men de e va mitt hjärta ropar just nu...
...jag längtar efter att igen få
släppa allt
och falla ner i dina öppna armar.
Och jag längtar efter att igen få
gråta
tills smärtan är borta och förlåtelsen är allt som finns kvar.

Jag längtar efter att igen få
höra din röst
viska älskade, ingenting kan skada dig nu.
Och jag längtar efter att igen få
känna dig
villkorslöst älska allt jag är och har.Håll mig hårt
och släpp mig aldrig
Håll mig hårt
och krama mörkret ur mig
Fader håll mig hårt
tills besvikelsen försvinner
Håll mig hårt hårt hårt
tills jag går sönder
  och forma mig om igen

Håll mig hårt
tills smärtan är bortgråten
Håll mig hårt
tills misstagen är förlåtna
Fader håll mig hårt
och viska kärleksord i mitt öra
Håll mig hårt hårt hårt
  tills sveket för alltid är borta

Håll mig hårt
skydda mig och göm mig
  Mitt hjärta tätt intill ditt.2008-09-17 @ 00:21:53 Permalink Andas Kommentarer (4) Trackbacks ()


mina andetag saknar riktning

Idag har jag haft en riktigt behaglig dag :)
vakna ren halv nie för ja had planera att fara ti skolan å skriva en datatent men ja ångra mej. Om ja sku ha klara dendä tenten sku ja int behöva gå på datakursen men ja kom fram till att om int ja går på den har ja ju absolut ingenting att göra!! Kan ju lika gärna fara dit en gång i veckan å träffa lite folk å kanske tilåme lära mej nånting ;P

Så sånt. Iställe spendera ja dagen me andra trevligheter.
Va tilexempel ti simhallen å simma :) Huur skönt som helst!
Gick hem å laga ost- å broccolisoppa, for ut me elin på strumpshopping å kaffe på waynes.
Så hem å äta några smörgåsar å läsa en stund å sen for ja å träffa Hanna å for ti Tiita å Maari på 18+18 års-kalas. Träffa gamla fkf-are å lärd känna några nya fkf-are å åt tårta å titta på idol å skratta.

Annars så e allt ganska underlit just nu. Försöker komma underfund me mej själv, relationer å livet överlag.
E lite vilsen nog. Fast i grund å botten vet ja ju no allti var ja hör hemma. Men de e så mycke omständigheter ja int förstår å ja vet int va ja ska ta mej till å hur ja ska ta mej upp på fötter å vartåt ja ska gå å hur ja ska undvika att såra och mista människor ja älskar. Ä framför allt handlar de om att våga vara ärlig mot sej själv.

Å så handlar de om att ja vill hitta tibax ti Hans famn.. fö så ofta e ja så långt borta fast Han e så nära. Å ja fyller min tid å mitt liv me så mycke annat men ingenting kan ju ta Hans plats eller tillfredsställa mej eller göra mej hel på de sätt som Han kan. Å ja älskar så mycket men Han älskar så mycke mer å ja fattar int allti att Hans kärlek e kravlös så ja tror att ja borde vara lite dukti ibland å glömmer att Han vill ha mej precis sån ja e.

tänk att du älskar en liten människa som jag
tänk att du älskar en liten människa

ingen annan håller mig,
ingen annan rör vid mig,
ingen annan älskar mig som du görutan dina ögon blir jag osynlig
och jag vågar inte släppa taget
för jag är livrädd att bli ersatt
övergiven lämnad betydelselös


2008-09-16 @ 22:48:30 Permalink Andas Kommentarer (2) Trackbacks ()


tröttheten personifierad

Ja e trött å ja borde gå å sova! Vaför ja int jör de vet ja int....
Har huvudvärk å ha haft de hela dan så ja ha vari ganska...nedstämd...

Ha haft två föreläsningar idag, på den första had ja väldiga svårigheter att hålla ögonen öppna...:P
Va på mat me pappa å syster åxå. Va hemma å sov några timmar, va på kaffe me elin, ha vari hemma å läst å vari ut på en promenad. En allmänt händelselös dag.

Nu e ja no på dålit humör...men de beror no bara på att ja e så trött...
FATTA att gå å sova Julia!!

saknar.
2008-09-16 @ 00:12:56 Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()


Nickel Creek

When You Come Back Down

 


Reasons WhyWhere am I today, I wish that I knew
'Cause looking around there's no sign of you
I don't remember one jump or one leap
Just quiet steps away from your lead


And knowing how hard it hurts when we fall
We lean another ladder against the wrong wall
2008-09-15 @ 23:39:39 Permalink Musik Kommentarer (0) Trackbacks ()


Söndagschill

Igår hadd ja roligt :)
Va ti JP.
For ti jimmy en sväng imellan, gick husesyn, å for sen tibax ti barin me lite mera folk i bilen.
Mera JP.
Ganska mycke folk, men ja had nu lite halvtråkit nog.
Sen sjussa hem lite folk.
Å va ti TB me ika, sofia, kaj, jimmy å toffe.
Skratta som bara den :D Ika me mögle å plåster-kaj :D
Sen körd ja hem allihop å for hem å sova i gästsängen :P

Ha vari på pizza me Ann, Lille, Dan å Conny idag.
Å ja klarar int av att vara här hemma mera :P Blir knäpp.
Däför ska ja sticka iväg nu.
Bara byta några ord me mamma å pappa först, ha bara sagt hej då ja va hemma 10 minuter igår å gomåron före ja for på pizza...:P

Over and out.

(imåron ska ja ladda upp bilder från Kids action night...:) söta ungar :))


2008-09-14 @ 12:29:47 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


What if it´s love?What if-Nicole Nordeman

What if you’re right?
And he was just another nice guy
What if you’re right?
What if it’s true?
They say the cross will only make a fool of you
And what if it’s true?
What if he takes his place in history
With all the prophets and the kings
Who taught us love and came in peace
But then the story ends
What then?

But what if you’re wrong?
What if there’s more?
What if there’s hope you never dreamed of hoping for?
What if you jump?
And just close your eyes?
What if the arms that catch you,
catch you by surprise?

What if He’s more than enough?
What if it’s love?


What if you dig, What if you dig
Way down deeper than your simple-minded friends
What if you dig?
What if you find
A thousand more unanswered questions inside
That’s all you find
What if you pick apart the logic
And begin to poke the holes
What if the crown of thorns is no more
Then folklore that must be told and retold

But what if you’re wrong?
What if there’s more?
What if there’s hope you never dreamed of hoping for?
What if you jump?
And just close your eyes?
What if the arms that catch you,
catch you by surprise?
What if He’s more than enough?
What if it’s love?


You’ve been running as fast as you can
You’ve been looking for a place you can land so long

But what if you’re wrong?
What if you jump?
And just close your eyes?
What if the arms that catch you,
catch you by surprise?
What if He’s more than enough?
 What if it’s love?
2008-09-13 @ 21:31:18 Permalink Andas Kommentarer (1) Trackbacks ()


You touch my heart once again

Jesus Jesus Jesus Jesus Jesus Jesus Jesus Jesus Jesus Jesus Jesus Jesus...

and when I cannot stand
You are where I land


That´s about it for now.

(Igår va ja me å sjöng på Kids Action Night. De vä mäktigt. De kommer bilder. )
2008-09-13 @ 20:21:20 Permalink Andas Kommentarer (0) Trackbacks ()


9/11

Idag är det sju år sedan world trade center... konstigt...
Och jag fortsätter leva som vanligt, quite unaware of the world around me.
Idag har jag inte heller haft nån skola. Jag börjar bli uttråkad. Man orkar inte sova hur mycket som helst och man orkar inte läsa hur många böcker som helst och man orkar inte se hur många filmer som helst utan att göra något vettigt emellanåt. Nog för att jag gör ganska vettiga saker ibland också men det är mest bara på kvällarna.

Igår gick sladden till min dator sönder så nu får jag den inte laddad och på den finns alla filmer. Så nu kan jag åtminstone inte se på mer film. Snyltar på evelinas dator istället. Men hon har inga filmer...
Av den orsaken gick jag och sova just före klockan ett igår (ganska sensationellt faktist!!) och vaknade riktigt pigg just före 11. Steg upp och diskade och sen har jag läst hela förmiddan (och eftermiddan). Så tog boken slut och jag och evelina lagade makaronilåda och gick sen ut på stan. Vi köpte vägghållare åt våra båda gitarrer så att dom inte behöver ligga i soffan eller på golvet och skräpa och så hittade jag äntligen en vettig kalender! Men skitdyr.... :/
Så köpte jag ett par pärlörhängen (inte riktiga alltså).Jag har en enorm omsättning på sådana. Senast jag köpte ett par var i spanien och före det ett par just innan vi åkte iväg på team och ändå har jag varit utan nu i snart en månad! :P Dom går sönder och försvinner stup i kvarten! Så var vi till HM en sväng, jag behövde nya svarta strumpbyxor. Dessutom köpte jag en vit polotröja och en svart stickad top. Har extrem brist på varmare höst-/vinterkläder. Det blev också ett par skor, har letat i flera dagar ren och nu hittade jag exakt sådana jag sökt, extra billigt på andiamo. Glad! :)
Så var jag evelina och wickman till arnolds på kaffe. gott :)

Nu har jag skolkat från min egen gulisintagning och sitter hemma och tar det lungt och funderar på hur jag skall spendera kvällen. Hade inte den minsta lust att fara ut med massa fulla klasskompisar och skämma ut sig/bjuda på sig själv (beroende på hur man ser det). Tycker om att vara ute med mina kompisar och har inget emot att umgås med fulla människor, trivs oftast hur bra som helst, och tycker oftast också att det är jättekul att träffa nya människor. Men kombinationen av alkohol, okända människor och "tävlingar" ute på stan... neej...jag orkar inte.Känns meningslöst. Lär hellre känna folk på rikigt någon annan gång.
2008-09-11 @ 17:53:15 Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()


I don´t want to fit you in my pocket...

Idag har det inte hänt mycket. Jag fortsätter min jakt runt stan på en vanlig hederlig kalender i storlek A5 (så att jag får in alla mina extrapapper som jag alltid släpar på i mängd och massor). Jag har läst en del (Mias hemlighet).
Så hade jag och Sofia cellsamling i vår ensamhet. Åt fruktsallad. Nam. Och så var jag en sväng till FKF för att öva barnsånger inför Kids Action Night i övis på fredag. Halventusiastiskt :P Rektorn ville jag skulle skotta grus, haha :D Jag saknar nog FKF lite :)

Jag lyssnar på JJ Heller. Najs. Lyssna.
Håller på att bli kär i denhär låten ;)

2008-09-10 @ 20:41:50 Permalink Musik Kommentarer (2) Trackbacks ()


Dagarna som gått och människorna jag mött

Tidigare inlägg dök alltså plötsligt upp på bloggen medan Jode och Edith va här hos oss på lunch.
Sammanträffande? :D

Mmm, ja vet, ett tag sen ja ha skrivi nu igen :P

Sånt som hänt:
*jobb i Fagerö 19-03 i lördast. de e ett trevligt jobb men den kvällen va alla ovanligt otacksammma... :/
efteråt TB me jimmy å ika. Kom hem 5tiden.
*fixa prislappar på loppisgrejjer halva söndan (ska föra en massa gammalt ti röda korsets loppis här i stan... tjäna sejj lite pengar vha :P)
*pizza å film me jens på söndaskvällen. slackråt :D
*första socialpolitik-föreläsningen på måndan. Fick en definition på socialpolitik. Ha glömt den. Kanske borde leta upp den så ni vet va ja studerar...ett ögonblick... "kollektiv riskhantering". typ. de säjer ju mycke. Men de va en intressant föreläsning å de känns som om de sku kuna bli riktit bra dehär.
*tekväll på måndan me hanna å annina å macke å maja å lotta å torkjell å nicco å irre :) fina mänskor. riktit trevlit. Å sen kom jode in en sväng senare å vi satt å tala alltmöjlit tills missinassen. Ja har så fina vänner :) *tacksam*
*idag ha ja fixa småärenden från min dator å telefon, som tillexempel att boka en akuttid ti tandläkaren (i november...akut jovisst...). Å sen va som sagt jode å edith här å vi laga mat. god kycklinggryta. å nu tenkt ja kanske sova en stund.. fast egentligen borde ja damsuga å gå ti unisound å ti citymarket...hmmm... får se hur de blir :P
2008-09-09 @ 16:05:50 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


vilken onskaaa!

Muhahahaha nu ha ja äntligen hacka in mej! :)
2008-09-09 @ 12:28:45 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tekalas

De va den kvällen de.
Traska iväg ti sion efter att ja skrev senste inlägg. Där va de riktit bra, Jappe höll basic-predikan om va Jesus ha gjort för oss å va de innebär att han dog för oss. Å Nicco sjöng så vackert :)
Träffa massa trevlit folk åxå, bl.a. så e lukke i österbotten på besök å jonas e hemma från slappträsk över häljen :)
Efter möte lassa vi jesustälte i bilen å for iväg ti torge. Sto där en stund men vi va så många å det övriga folket var väldigt få så jag, hanna, nicco, jonas, lukke å joel for ti mej å drack te iställe. Satt runt matborde å lekt att vi int känd varandra å presentera oss nervöst :D Å fundera på va vi kommer att göra om 5 år...intressant.
Å förresten måst vi no börja me domdä officiella måndagstekvällarna igen nu!! å mcgyver-kvällar! Så ja tror de blir måndagste hos mej nu den här veckan, bara så ni vet alla som e intresserade :P

Nu funderar ja på om ja ännu ska kolla en film innan ja går å sova, klockan e int så mycke för att vara en juliafredag å ja får ju sova nestan hur länge ja vill imåron. Eller okej, min närpesbuss går 13.45 men de e ju ingen panik. Ska alltså hem å jobba imåron, i fagerögrillen me tom once again. Blir säkert helt trevlit de åxå :) Sen söndamåron tar ja bussen tibax hit ti stan, ska va me å sjunga på gudstjänsten så :)

Nästa vecka ska ja studera. NOT.
Haha. Ja har två föreläsningar på hela veckan må 9-12 å ons 9-12. Avancerat alltså! :P
2008-09-06 @ 01:55:43 Permalink Paarrteeey! Kommentarer (0) Trackbacks ()


Mitt icke-existerande studieliv :P

Oj. Ha sovi bort halva dan fast de int alls va meningen..:P
Had första kursstarten idag, IKT(data) i tritonia så ja va riktit dukti å släpa mej upp ur sängen så att ja hann ti brändö ti klockan 9. Tidigaste ja ha stigit upp på hela veckan :P (ja blir lat av att studera :P)
Lyssna på föreläsning ti klockan 12 å sen va den skoldan slut. For in ti stan me Macke, Patrik å Hanna å for ti thai house å åt. Sen hem å sova :P Vakna för en stund sen å nu borde ja igentligen va påväg ti Sion om ja ska hinna dit före ungdomsmöte börjar men ja tar de nog lungt.. ska no snart gå men måst vakna ordentligt först :D

Igår var jag inte i skolan alls. Hade inget viktigt, bara nån info om utlandsstudier. På kvällen var det rektorsmottagning där vi drack stockmoscider å åt sallad :P sen var det lär-dig-sitza-sitz på fontana. Helt kul nog men smått besviken blev jag nog. Man lärde ju inte direkt känna någå folk eftersom man bara satt me samma människor hela tiden och sen gick ju allt igentligen bara ut på att snapsa och sjunga snapsvisor, det kunde ha varit lite annat program också... Så de blev att sitta och pimpla cola för mej :P


jag och min för kvällen nyinköpta klänning :P


KAVen på bordet, KAVen på bordet...Patrik å Hanna
2008-09-05 @ 18:09:26 Permalink Leka Studerande Kommentarer (2) Trackbacks ()


Stacie Orrico-Strong Enough

Måst bara lägga hit en låt ja hitta å int ha lyssna på på evigheter men den e så...bra.punkt.He took my life into his hands and turned it all around
in my most desperate circumstance
it´s where i´ve finally found
that you are strong enough
that you are pure enough
to break me. pour me out and start again
that you are brave enough
to take one chance on me
oh thank you for my chance to start again
2008-09-03 @ 00:12:02 Permalink Musik Kommentarer (1) Trackbacks ()


I forgot how to speak...

Idag ha ja fått sjunga. Å ja njöt av de. Åxå fast de bara va några simpla barnsånger :D De e någå barnjippo i Sion nästa fredag då vi ska spela... Vem e kungen i djungeln, å huvud axlar knä och tå å sånt :D De va småkaotiskt men humor :) Å de va ju int särkilt svåra låtar så de va ingen panik :D Å vi va i FKF å öva, kändes nästan konstigt att vara där igen...:)
Å igår va ja på lovsångarsamling i sion åxå. Blir kul att få engagera sej i nånting på riktigt iår.

Annars ha ja idag
*haft 1 ½ h i skolan :P
*vari ti posten å äti me våra tutorer
*vari ti Indiska å kolla på allt ja vill ha me Maria å Alina
*sutti hemma å lekt me redigeringsprogram :P
*laga å äti äcklig vitlökspotatisgratäng...:P
*vari på Kids Action Night-övning
*sutti hemma å lekt me bloggen :P

E arma rastlös. Kan int ens lyssna på hela låtar, måst hela tiden byta fö ja kan int bestämma mej va ja vill lyssna på!
Tror ja igentligen borde gå ut å gå lr nånting...fast de börjar va lite sent att gå ner ti stranden nu...
fast en bra bok sku ju å sitta bra... men då de e som om man sku fastna här vi datorn så arma lätt!!

ja slösar no bort en massa tid på ingenting... som man igentligen sku kuna göra nånting vettigt av. Int nödvändigtvis nånting särskilt aktivt-men nånting som betyder nånting för en själv. Iställe för att bara sitta vi datorn...sku ju kuna läsa, skriva, sjunga, spela gitarr, bara andas... Hoho...

De blev Jennifer Knapp nu...


 (fast sen fick ja nestan personlig trubadur...:D)
2008-09-02 @ 23:40:24 Permalink Musik Kommentarer (0) Trackbacks ()


Break my heart for what breaks yours

de va ungefär de ja sku säja.
Jesus.
Håll mej hårt.
Å lär mej att älska så som du älskar mej...

Underbara människor.

Gonatt :)
2008-09-01 @ 00:28:13 Permalink Andas Kommentarer (0) Trackbacks ()