I WANNA SEE THE EARTH START SHAKING, I WANNA SEE A GENERATION FINALLY WAKING UP INSIDE.

Den här dagen har gått i kulturfondens tecken. Nu är ansökningarna äntligen inskickade men där i slutet ville jag nog mest göra som någon annan anonym person tidigare idag och visa fingret åt hela alltihop.

Förutom kulturfonden kan dagen sammanfattas med Jodes yttrade tidigare idag: Ett gott skratt förlänger arbetsdagen. Stämmer fint, jag tycker jag mest bara fjantat mig hela dagen. Sånt som händer ibland, speciellt i närvaron av vissa av mina medarbetare.

Som bäst sitter jag och skriver ner en massa uppmuntrande meningar om våra ungdomsledare, som vi ska julfesta tillsammans med på fredag. Prima gäng det där. Det kommer att bli vilt ska jag säga er. Finmiddag, tichuturneringar och shejkshejk.

Nåja. Ska göra ett försök att komma mig i säng innan tolv ikväll så jag imorgon klarar av att ta mig tid för alla skolarbeten som ren gått flera veckor över deadline... Det här med att vara studerande är nog inte min starkaste sida. Men så är det ju inte något jag prioriterar alltför högt heller. Och det är helt okej.
2011-11-30 @ 22:18:04 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


I AM RESTLESS, I RUN LIKE THE OCEAN TO FIND YOUR SHORE, I`M LOOKING FOR YOU


Idag har vi haft en superlyckad välgörenhetskonsert. Fantastisk musik, mycket folk, mysig stämning och dessutom fick vi in över femtusen euro till God Jul Vasa. God Jul Vasa är ett projekt vi ordnar från Sion, där vi vill hjälpa fattiga familjer i Vasa. I år - det nionde året projektet ordnas - gör vi det genom att dela ut matpaket och julklappar åt cirka 150 fattiga familjer. Det är fint med generösa människor som vill vara med och hjälpa!


Annat trevligt som hänt på sistone:
  • Jag och Julia har börjat förbereda oss för att se Breaking Dawn genom att se första Twilight-filmen. Fortsättning följer.
  • Jag har hittat ett par sjukt snygga och bekväma boots på loppis. För ynka tre ege.
  • Jag har haft Simone som övernattningsgäst. Vi pratade till 3.30 på morgonen. Det var fint.
  • Jag har firat lillajul med glögg och skrattfest tillsammans med Johannes, Oskar, Jonathan och syster.
  • Jag har firat finaste Julias 26-årsdag med lyxig tjejbrunch och mysig filmkväll med de bästa.
  • Jag har Spotify Unlimited och det är som att vara i himlen. Dessutom har jag gjort en finfin jul-lista.

Mindre trevligt är att min hals fortfarande bråkar (nätterna är speciellt jobbiga). Men hej, jag tror det här blir en bra vecka.
2011-11-27 @ 22:55:05 Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()


SEE HOW THE SKY IS MADE OF SAPPHIRE, THE COLORS FLOWING THROUGH OUR HANDS, THE MOON IS FIRE IN YOUR HAIR.Några av det senaste dygnets finaste saker:


(Mindre kul är ju att missa både Pleppositzen igår och tvingas tacka nej till eftersläppsparty ikväll... Men, jag har ju Lorelai&Rory.)
2011-11-23 @ 20:27:25 Permalink Livet Kommentarer (2) Trackbacks ()


EN KÄRLEKSFÖRKLARINGIdag blir en av mina allra bästaste bästaste vänner - Ika - 23 år gammal. Henne har jag känt sedan jag var nio år gammal. När vi var små byggde vi kojor av hennes utbäddbara soffa när jag sov över hos henne, hon var kär i teletubbien Po och hade fötter som svängde sig inåt efter att vi sett Bortbytingen på teater. Vi satt vid biblioteket och surfade på lunarstorm och på sommaren sålde vi blommor utanför vårt hus.

De senaste åren har vår relation snarare gått ut på att köra runt i Näsby i många långa timmar och bara prata. Eller också har det vari partymode: extra crazy som gällt. Vi har hunnit med så sjukt mycket tillsammans. När jag blir gammal och berättar vilda historier från min ungdom kommer Ika att finnas med i en stor del av dem. Alla nätter på JP tätt följda av den obligatoriska turen till Teboil (alltid tillsammans med random upplockat folk...), alla totalflippade K-stadsturer, sommaren 08 som inte kan beskrivas annat än som "DEN DÄR SOMMAREN", pisspauser mitt på nån random väg, söka efter B i diken i bocentrum, konstiga fester man mitt i allt befunnit sig på, alla random människor vi lärt känna, alla "Uli, hjälp, kom å kyör häijm me"-sms... KÄRLEK.

Jag har sökt igenom mina arkiv efter bilder och hittade ganska exakt en "normal" bild på Ika och ganska exakt en bild på oss båda där vi har ögonen öppna (fast då fick jag klippa bort en skelande B istället...) Det är inte det att det saknas bilder, det finns bilder så långt tillbaka som vi känt varandra. De flesta klarade sig dock inte genom censuren. Men, här får ni iallafall ett smakprov från några av våra (lugnare) strapatser.

Avslutningsvis mitt favorit-Ikacitat som jag aldrig kan sluta skratta åt: MEN, GLYÖM ITT MIEG, SKA ITT VI Å HÄMT MIEG Å!?

Tack för att du finns!
2011-11-23 @ 13:31:53 Permalink Människor Kommentarer (1) Trackbacks ()


DEN SISTE MOHIKANENNanna och Niclas är helt klart de snyggaste indianerna jag känner. Måst bara få dela bilden här också, får feelis bara av att titta på den. På fredag blir det alltså indiantema på SFC. Ser redan fram emot att få klä ut mig. Det kommer att bli vilt, so be there or be square.
2011-11-22 @ 22:34:45 Permalink Paarrteeey! Kommentarer (0) Trackbacks ()


I`LL BE WAITING, ANTICIPATING, ALL THAT I AIM FOR, WHAT I WAS MADE FOR.Idag har jag snöat in mig på den här låten.
Fiilisen är relativt bra trots att jag sitter hemma med feber och tvingades sälja bort min biljett till kvällens Pleppositz. Jag har trots allt lyckas få undan två stora skolarbeten av fem.
Kvar på dagens todo-lista står bara att fixa till en ny spotify-lista och lägga upp julgardinerna. Sen ska jag bara läsa bra böcker, sova och kolla How I met your mother.
2011-11-22 @ 14:30:20 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


I`VE BEEN AWAKE FOR AN HOUR OR SO, CHECKING FOR A PULSE BUT I JUST DON`T KNOW
Ursäkta min ärlighet men det här har nog varit den värsta veckan på evigheter. Har varit så totalt energilös att jag inte har lust med nånting alls. Har dissat fler fester bara för att sitta hemma för mig själv, eller sitta och slöa hos mamma och pappa. Det är det enda jag orkar med. Till på köpet har min dator gått sönder igen (don´t even wanna talk about it) och mina tonsiller håller på att svälla upp totalt, precis som förra vintern.

Positivt är dock att jag, trots att jag behöver sol och värme, börjat tycka det är lite mysigt med vinter och jul. Inatt har det snöat.

Nu ska jag trotsa febern och kicka igång min supersöndag: eventmanager, söndagsmöte, infoträff för musikerna och till sist bandövning.
2011-11-20 @ 12:09:56 Permalink Livet Kommentarer (2) Trackbacks ()


HEAR US SING TONIGHT, LIKE THE LAST NIGHT ON EARTH, WE WILL RISE LIKE THE TIDE.


Foto: Amanda Ehn

Igår hade vi en snabbt ihopkastad bändfotografering inför välgörenhetskonserten vi spelar på nästa söndag. Här är resultatet. En del av det iallafall. Vi har världens bästa team, så är det bara. Skönare människor finns inte.
2011-11-18 @ 12:04:36 Permalink Människor Kommentarer (0) Trackbacks ()


THANK YOU.

Har tillbringat farsdags-kvällen hos mamma och pappa. Ätit paj&tårta och tittat på gamla hemmafilmer. Min pappa är den bästa.
2011-11-14 @ 00:01:05 Permalink Livet Kommentarer (2) Trackbacks ()


BUT YOU ARE NOT ALONE IN THIS, YOU ARE NOT ALONE IN THIS

2011-11-11 @ 00:02:13 Permalink Musik Kommentarer (0) Trackbacks ()


STANDING HERE LOOKING BLIND, STUMBLE AROUND TO FIND MY WAY THROUGH YOUR DOOR


Idag går jag sönder en aning. Livet är inte alltid bara tjohejsan. Och det är helt okej. Idag ligger jag i en hög på golvet och lyssnar på det här. Så hjärtskärande vackert.
2011-11-09 @ 16:53:36 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


VORT NALETE NOSTALGISK SÅDE IN MOÅNDASKVIELD...2011-11-07 @ 16:24:32 Permalink Musik Kommentarer (0) Trackbacks ()


HERE`S TO THE MEMORIES, THESE ARE MY SOUVENIRS, MY MENTAL PICTURES OF EVERYTHING.


Har varit i Närpes två dagar. Träffat fina tjejer och varit på FilaFriday med bland annat de här fina människorna. Bilden har jag snattat av Lenalainen.

Konstaterar att jag alltmer känner mig som en alien i Närpes. Man känner hur folk stirrar på en när man går genom centrum, för att många av dem som snurrar runt där nu är så unga att de inte känner igen mig. Och bara det enkla med att promenera genom Näsby väcker en hel massa minnen av platser och människor. Det är sjukt vad mycket man hunnit vara med om ändå. Men ja, nog kommer Närpes ändå fortsätta vara ganska hemma en lång tid framöver. Det är ju människorna som gör det, och jag har fortfarande fantastiskt fina vänner där.
2011-11-05 @ 16:03:22 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


YEAH, DON`T LET NOBODY TRY TO STEAL YOUR SOUL. YOU`RE THE ORIGINAL!


Jag har sagt det förr men det tåls att sägas igen; mina småsystrar är världens coolaste. Den äldre av dem är sedan några månader tillbaka en framgångsrik egen företagare vid sidan av sina studier. Driftigare tjej får man leta efter. Jag blir så inspirerad av människor som vet vad de vill, som har planer, drömmar och ideér. Evelina har alltså startat en egen frisörssalong med ekologisk inriktning och hon har potential till att utveckla konceptet hur långt som helst.

Den yngre av mina systrar är ungefär den smartaste sextonåring jag känner. Och det är ingenting jag bara säger, hon är faktist väldans klok. Och duktig på allt. Hon sjunger, spelar, predikar, fotar och är allmänt söt, rolig och übersocial.

Och båda två har de världens största hjärtan, fantastiska people-skills som ger dem förmågan att bli kompis med främlingar på två minuter, och en fantastisk humor som passar perfekt med min. Och så är de ju sjukt snygga också, båda två.

Fatta att jag är stolt över att få vara syster till två så fantastiska tjejer!
2011-11-02 @ 23:21:01 Permalink Människor Kommentarer (1) Trackbacks ()


I COME ALIVE WHEN I HEAR YOU SINGING


Idag har jag gått runt och varit extra finsminkad efter att ha lekt modell för systers skoluppgift. Sådär passligt för vår talko-kväll i Sion.

Det har varit en intensiv dag. Inledde med mitt hittills mest obehagliga tandläkarbesök, och gick efter en timmes borrande sen runt och var bedövad i halva ansiktet resten av dagen. Sen blev det jobb nån timme, modellande, mera jobb och sen talko från fem till tio. När jag kom hem kunde jag konstatera att jag haft på mig skorna i tretton timmar. Det kändes, kan jag berätta.

Intensivt men väldans roligt. Inte tandläkarbesöket då, men allt annat. Jag har konstaterat det förr, men det är sant: allt blir så mycket roligare när man har roliga människor runt sig!
2011-11-01 @ 22:30:07 Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()