EVERYONE IS KNOWN FOR SOMETHING, WHAT´S IT GOING TO BE FOR YOU?

Söndagar hör också till mina favoriter. Söndagar och fredagar. Kyrk-dagarna ;D Min dag idag har bestått av bandövning, gudstjänst (och fy vad roligt det var att spela, once again. Alltid lika kul när afrikanerna blir på G och börjar dansa runt i hela salen! :D ) och sen har vi suttit i Edith och Jodes nya lägenhet ett helt gäng och ätit tortillas (och killarna tryckte i sig en massa chili också) och skrattat och diskuterat allt möjligt intressant. Trivselfaktorn var hög. Åtminstone för mig.


Fy vad jag har det bra alltså!
Men Jesus ge mig ett större hjärta som rymmer mer kärlek för fler människor!


Livet är spännande, det måste jag säga. Det finns liksom inga gränser för vad som kan hända, eller för vad man kan göra!


<3
2010-01-31 @ 23:07:02 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


I THINK I HAVE A PROBLEM, I THINK I THINK TOO MUCH

Jag har en ny favoritknäppmin. Den kommer liksom helt automatiskt.

 

Jag gör ett försök att faktist ha på mig glasögonen idag istället för linserna. Får se hur bra det lyckas, jag brukar bli obekväm så fort jag kommer utanför dörren med dem.

 

Ska snart försöka ta mod till mog och cykla iväg till Sion. Jag avskyr kylan. Jag vill ha sommar; värme och bar asfalt!

 

Jag är trött i huvudet.

2010-01-31 @ 12:26:10 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


I WANT TO TELL YOU HOW I MISS YOU BUT I´LL KEEP QUIET, TOMORROW I`LL BE FINE

Hittar ny favoritmusik. Maria Mena. Fantastiskt. Tack Lukke!
För övrigt har det varit en Shinedown och Breaking Benjamin-dag idag. Ibland är det det enda som fungerar för att jag ska hållas i balans.

Vad jag gjort idag? Städat och fixat, funderat på artiklar och försökt lösa världsproblemen. Samt legat på soffan och kollat på romantisk komedi gånger två. Ojdå. Inte alltför nyttigt :P

Men jag steg faktist upp klockan nio imorse! Av mig själv. Frivilligt. Iofs gjorde jag inget vettigt innan klockan ett men iallafall...

Imorgon leder vi lovsången på gudstjänsten, sen blir det nån sorts planeringsmöte.
Nästa helg tror jag bestämt att jag åker hem till Närpes. Efter det är nästa helt lediga helg (så långt jag hunnit planera nu) den 9-11 April.Mitt hår luktar iallafall gott. Så det så.
2010-01-31 @ 02:35:03 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


KÄRLEK

Josefin, Jacob, Jonathan och Elin

Ia och Jakob

älskade underbara ungdomar! <3

 

Några bilder från kvällens ungdomsmöte. Fy vad jag tycker om domhär människorna alltså!

 

Och fy vad jag är trött idag. Det blir alltid såhär när jag har ansvar för någonting (lovsången ikväll); när det är slut och färdigt och fixat känner jag mig helt urblåst.

 

Att stå på scen är nog nån sorts hat-kärlek-grejj för mig. För innan jag ska ställa mig upp där, och ofta också medan jag står där, känner jag mig så liten och okvalificerad. Ska jag vara helt ärlig undrar jag ibland hur det kommer sig att ingen kommer springande och släpar ner mig därifrån. Men samtidigt älskar jag att stå där, för nånstans i mig vet jag ändå att sången är min grej, att Gud gett mig en gåva. Och vad kan jag då göra annat än att ge den tillbaka till honom, använda den för att ära honom. Han har gett mig livet, med allt vad det innebär, hur kan jag då göra något annat än ge mitt ALLT till honom. Det går så way above my head så jag inte kan få ner det i ord.

2010-01-30 @ 00:37:30 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


AND IF WE JUST KEEP CUTTING ALL THE CHAINS FROM OUR HEARTS WE´LL LOSE CONTROL

Haha, mitt liv är som en bergodalbana just nu.
Har ett minne av att jag inatt skrev nånting om min frustration över att jag aldrig kommer nånstans eller nånting ditåt. Igår var en sämre dag. Idag är en bättre. För som sanningen ska fram är jag involverad i sjukt många sjukt intressanta program. Jag sitter på olika planeringsmöten mer än dubbelt så ofta som jag är i skolan, och jag gillar det starkt. Jag lär mig nya saker, för större ansvar och det känns som att jag växer så det bara knakar.

Men som sagt, livet är en bergodalbana. Ena dagen är jag så lycklig så jag nästan studsar på stället, nästa sitter jag bara och gråter. Men egentligen njuter jag av det. För det är mycket roligare att känna nånting-positivt eller negativt-än att bara vara neutral.

Idag har min dag bestått av SC-planeringsmöte, chill och lunchfixande hos och med Jullan, EC-planeringsmöte samt en genombra bandövning! Jag är verkligen välsignad med underbara människor att jobba tillsammans med! <3

Nu har jag fixat middag/kvällsmat/nattmat och ska se några avsnitt Veronica Mars innan jag kryper under täcket.

Fridens liljor!
2010-01-28 @ 22:23:01 Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()


SOMETHING ABOUT LOVE AND HOW IT`S WORTH FIGHTING FOR


Hmm. Har just kollat The timetraveller´s wife. Fin på något sätt, även om jag inte riktigt kan bestämma vad jag tyckte om den.

Jag är pratsjuk ikväll. Behöver få prata med munnen istället för med fingrarna. Men det är ju iallafall tur att fb-chatten och msn finns ibland.

Har känt mig ganska ensam på sistone och det suger. Men man har väl bara sig själv att skylla, det är väl bara att ta upp telefonen och ringa åt någon. Men samtidigt vill jag inte bara träffa folk för att träffa folk, ibland stjäl det bara mer av en än vad det ger. Äh, jag vet inte vart jag vill komma.

För övrigt konstaterade jag typ i morse, eller kanske var det inatt, att jag håller på att göra nån sorts revolt mot att bli vuxen. Jag är livrädd för ansvar. En viss sorts ansvar iallafall. När andra förväntar sig saker av mig, när en hel stor grej är helt beroende av mig. Jag får ångest. Och jag är trött på att det ska vara så. Jag kommer ju aldrig att komma nånstans om jag fortsätter så.

Lyssnar på Sigur Ros-SamskeytiEn del av mig vill hem till Närpes på lördag. För just nu känns Närpes mer hemma. Kan bero på att jag trivdes så sjukt bra förra helgen. En annan del av mig tänker att jag kanske borde stanna här och bjuda in till nån slags inflyttningsfest.

Jag är frustrerad. Ofta. På mig själv. Av många olika orsaker.

Och nu är klockan alldeles för mycket och jag har skrivit alldeles för mycket flummerier. Over and out.
2010-01-28 @ 01:51:14 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


DET HÄR INLÄGGET ÄR FÖR TRÅKIGT OCH YTLIGT FÖR ATT FÅ EN FIN RUBRIK

Jag har för övrigt sprungit ärenden med pappa idag. Hämtar papper från skolan (och efter Fjalars kommentar om att jag "kanske borde ha deltagit i undervisningen" som enda hjälp med inlämningsuppgiften har jag konstaterat att statistiken trots allt får bli nästa års problem), hämtat ut paket från posten, kollat på telefoner på Gigantti samt storfyndat på Hemtex.

På Hemtex i Stenhaga hade de halva priset på alla reavaror vilket resulterade i att jag kom hem med:

-ljuskopp 2€

-brun löpare 4€

-stor brun duk som täcker hela bordet 4€

-4 små dukar 0,75 €/st

-grytvante 2€

-stooor mjuk röd handuk 6€

-satinlakan 10€ (satinlakan är det enda jag kan sova i numera, klarar inte av vanliga bommullslakan. Bortskämd snorunge som jag är.)

 

Dessutom gjorde jag ett till fynd på Cittari idag; nämligen en plattång för 17€. Jag har aldrig ägt en plattång. Har bara snyltat på mina systrar. Men kanske jag vågar börja variera mina frisyrer litet mer nu. Nog för att mitt vanliga lock-rufs är min all time favourite.

 

Men nu har jag shopping-stopp för en lång tid framåt. Om jag inte lyckas hitta ett jobb förstås.

 

Men alltså ja. Egentligen behöver jag ju en ny telefon... Och en skohylla. Och en lampa till köksfönstret. Och blommor till köket. Ojdå.

2010-01-27 @ 19:44:18 Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()


I´VE BEEN LIVING OUT OF SANITY, I´VE BEEN SPLITTING HAIRS AND BLURRING LINES

En av de bra sakerna med att vara "vuxen"/bo ensam är att ingen säger åt en på vilket sätt/i vilken ordning saker och ting ska göras. Så om ens efterrätt smälter bort i brist på frys kan man äta den medan man lagar den "riktiga" maten. Mums.

Min nya favoritmat är för övrigt chili con carne. Så om jag någon dag känner för att faktiskt laga mat är det det jag kokar. Som idag. Och det är lika gott att äta de kalla resterna som att äta den nylagad.

2010-01-27 @ 19:25:52 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


PAMPADAMPADAM

Känner mig halvhurtig. Kom igång (nåja, det beror ju på hur man definiterar det uttrycket) relativt tidigt idag och har nu spenderat eftermiddagen med att reda upp i det kaos som är min lägenhet. Tvättmaskinen snurrar sitt andra varv, en veckas disk är diskad och garderoben är städad.

Övrigt som ska fixas idag:
-damsuga
-kasta i en tredje tvättmaskin
-panta flaskor
-sortera avfall :P
-fixa en intervju
-plocka ihop en låtlista till fredagen och skicka ut den till alla musiker
-söka bra, röjiga (och gärna också svenska) låtar
2010-01-26 @ 17:12:44 Permalink Livet Kommentarer (2) Trackbacks ()


DON`T LET YOUR MIND GET WEARY AND CONFUSED.....


Urk.

Känner mig en aning ur form idag. Hade tänkt ta mig till skolan och hämta litet papper och börja på med både statistikfunderingar och artikelfunderingar. Har Activate-deadline om exakt två veckor och jag har knappt fått något alls gjort än. Men, jag arbetar ju som känt bäst under press.

Nåja, vad har jag gjort istället?
Kollat två avsnitt Prison Break samt ätit 4 kiwifrukter. Kom mig precis i duschen så nu har jag kommit ur pyjamasen också. Avancerat, verkligen. Misstänker den intensiva helgen kan ha något med min slöhet att göra. Fast jag är ju iofs alltid slö innan klockan 18.

Men snart blir det bandövning med killarna. NAJS. Det blir mycket denhär veckan. Övning idag och torsdag, spelning (+övning) fredag och söndag. Aj lajk it.

Jag känner mig invecklad idag. Schizofren. Och trött.

Den här veckan ska jag försöka ta tag i mig själv och min dygnsrytm för jag behöver få mer energi. På tidpunkter då inte resten av min omvärld sover.
2010-01-25 @ 16:04:14 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


BÄSTASTE HELGEN PÅ LÄNGE

Jag hade tänkt gå och sova tidigt ikväll eftersom jag fick max 2 timmar sömn inatt. Men nej, det går inte alltid som man tänkt.

Hade världens bästa kväll/natt igår. Först bjöd Ann på lyxig middag i Kaldnäs. Satt och pratade gamla minnen och gapskrattade. Tror det är länge sedan jag sist varit så fjållig och skrattat så mycket. Jag tycker det ibland känns som att jag är värst fast jag är den som är nykter! ;D Och jag trivs som fisken i vattnet. Jag har världens underbaraste vänner.

Sen åkte vi iväg till Kristinestad där vi dansade och skrattade resten av natten. Fyratiden åkte vi hemåt. Jag, Ika och Elin tog den obligatoriska rundan via Teboil. Där stötte vi på samma Kasköbor vi träffat på i Kristinestad också, så vi satt där och skrattade en stund till innan jag körde hem tjejerna och själv åkte hem. Klockan halv sju kröp jag ner under täcket. Det tog ungefär en timme innan jag kunde varva ner ordentligt och somna och klockan nie steg jag upp igen för att hinna med bussen till Vasa.

Nu har jag suttit på Team Actions utskottsmöte hela dagen, där jag också fått skratta en hel massa mitt i allt planerande och visionerande. Sen blev det pizza med Jode och Tomppi, och kombinationen av Tomppis humor och min sömnbrist resulterade i att jag skrattade åt allt som sades. Kvällen avslutades med några avsnitt Veronica Mars och en burk Ben&Jerrys tillsammans med Jullan-gullan! <3

GREAT MINDS THINK ALIKE! typist ;P

jag och mina nya tatueringar, en tidslinje med de-enligt ika och tove-viktigaste ögonblicken i mitt liv

tidslinjen visade även i vilket skede mina vänner kommit in i mitt liv :D

på Nightbird i Kristinestad

Elin och Kix

Tove och Jessica. Och Malins plussakort. (Kvafö je he mie åp alla bildär ja haar? Fattar itt he ja! :D)

jag och ultrasnygga Malin! (bilden snattad av Malin)

Svempa: I live in London. You live in Yorkshire!

Elin: NÄJ, Ytärmartchen!

Svempa: Yes, Yorkshire!

 

Alltid glada! ;D Ikkis och Slussnäs.

2010-01-25 @ 00:29:25 Permalink Paarrteeey! Kommentarer (0) Trackbacks ()


WHAT TO DO AND WHAT TO WEAR?


Okej, jag brukar inte ha så stora problem med vad jag ska ta på mig, det brukar bli första bästa jag hittar. Men idag har jag problem. Fastän skåpet innehåller alldeles för mycket grejer hittar jag ändå INGENTING som passar för kvällen! Suck och stön. Och dessutom ändrar ju mitt humör väldigt mycket, så det jag väljer ut nu kan vara heeelt fel sen ikväll när jag är hemma i Närpes och ska klä på mig!
Alltså resulterar det hela i att jag släpar hem en sånhär hög med kläder bara för en kväll. Suck.

Ibland är jag faktist ganska tjejig jag också.
2010-01-23 @ 14:16:47 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


JESUS DU ÄR ALLT JAG BEHÖVER, MITT LIV HAR JAG I DIG

Blir alldeles lycklig av dom här fredagkvällarna. Jesus, musik och en massa underbara människor. Sådär så jag bara vill hoppa och skutta. Jag borde dock skaffa mig en kondition! Allt hoppande och skuttande på scen resulterar bara i en massa mikrofonflåsande istället för sång ;D

Dessutom fick jag spendera den senare delen av kvällen tillsammans med systrarna. Eller okej, jag satt och sjöng singstar för mig själv medan Evelina klippte Felicia.

Imorgon hem till Närpes (fick låna en bil så att jag kan ta hem Felicia imorgon istället för att åka hem med mami å papi ikväll. snällt.). Saknar mina tjejer, ska bli skönt att träffa dem.


Herre Du min Frälsare
Du ÄR min Gud
Du min tröst i sorg, mitt skydd, min borg
Du ÄR min Gud
Du min styrka, kraft, mitt hopp, mitt allt
Du ÄR min Gud
Herre jag lever nu, helt fullt igenom Dig

När jag är hos Dig är jag hel
då LEVER jag
inser jag
att bara i Dig är jag fri
jag lever nu, i Dig Gud

Bara i Dig Gud, vet jag vem jag är
2010-01-23 @ 01:54:25 Permalink Livet Kommentarer (2) Trackbacks ()


I´VE SEEN ENOUGH TO SAY THAT I KNOW THAT THIS OLD WORLD IS NOT MY HOME


Jag fryser och känner mest för att gömma mig under täcket resten av dagen. Har redan spenderat största delen av dagen hittills där.

Men jag ska ta mig i kragen och försöka komma igång nu. Bandövning inför kvällen om en halvtimme (hoppar in i M-L:s team när de har sångarbrist). Sen ska jag ta mig till syster en stund, hon har inflyttningskaffe för familjerna Lytz. Hinner dock inte vara där så länge, ska tillbaka till Sion på ungdomsmötet sen. Liiite det ska röjas ikväll!! ;D

Sen åker jag hem till Närpes. Har varit hemma en gång sedan julen men då hann jag inte träffa nån annan än pappa så det blir skönt att komma hem och träffa alla. Tjejmiddag och utgång i Kristinestad är det som gäller på lördag.
Söndag Vasa igen och utskottsmöte.

Full rulle alltså. I like it.

Här kommer förresten spellistan jag lovade. Bäst på länge alltså!
Jag märkte det fanns några missar där när jag lyssnade igenom den men när jag skulle ta bort dem hittade jag dem inte så ni får tyvärr stå ut med dem. ENJOY!

BÄSTA SPOTIFY-LISTAN I ÅR
2010-01-22 @ 15:08:56 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


YOU LOOKED RIGHT TROUGH ME, WHEN THERE WAS NO ONE ELSE, I SAT BESIDE YOU AND BECAME MYSELF

Har analyserat intervjuer med Jonna och Alina ikväll och nu sitter jag och fixar det sista på min del innan jag skickar uppsatsen vidare.

Lyssnar på Joshua Radin och känner mig nostalgisk. Funderar över om jag borde sätta ihop en spellista med mina favoritlåtar ur Joshua-Joe Purdy-Ray LaMontagne-Rosie Thomas-osv osv osv-genren..

Jepps, det ska jag nog göra. I´ll be back later.
2010-01-20 @ 22:22:22 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


AND I´M GONNA GET IN MY BOAT AND TO YOU I WILL FLOAT

Jag fortsätter att fascineras över hur intressant ungdomar&politik-kursen är. Det är så kul när man märker att man är intresserad av saker man aldrig brytt sig om förr och att man mitt i allt kan sitta i intensiva diskussioner om saker man tidigare ansett vara jättetråkiga. Det gäller hela mina studier, huvudämne och biämnen, egentligen och jag gillar det. När man tvingas formulera sig märker man att man trots allt alltid har någon form av åsikt, och ju mer man diskuterar och lär sig, desto intressantare blir allt. För ett och ett halv år sedan skulle jag aldri ha nämnt t.ex. "globalisering" eller det "post-industriella samhället" i samma mening som ordet "intressant".

Annars ja. Jag sitter mitt i ett kaos av pärmar, notpapper och låttexter. Försöker organisera det gamla samt hitta nytt. Men jag borde börja städa upp kaoset en aning.. Jonna och Alina kommer hit ikväll. Vi ska fundera över vår metodikuppsats som tydligen är värsta evighetsprojektet.

Idag har jag bytt ut Ray LaMontagne (som snurrat ett bra tag nu) mot Joe Purdy

2010-01-20 @ 16:37:29 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


MUSIC IN MY HEART AND MY VAINS, YOU SPEAK WITHOUT WORDS

Har haft bändövning med killarna ikväll. Såååå najs! Tror det är den bästa övning vi haft.
Spenderade två och en halv timme med att öva två låtar. Och det blev bra!


Haha, det här är så typiskt! Vi försöker fixa fram ett intro och har stenkoll på läget. Not.

 

2010-01-19 @ 23:43:59 Permalink Musik Kommentarer (1) Trackbacks ()


HOW TO EXPLAIN SO PRISTINE THE PAIN, KINDNESS MADE THE CUT SO CLEAN

God morgon.

Kunde omöjligt sova inatt så där efter fem nångång steg jag upp. Tog ut en sång tills nästa bandövning.
Nu måste jag bara hitta en passlig tonart också... Det är det eviga problemet när man är alt, typ ALLA låtar går så högt så man måste sänka dem för att man ska kunna sjunga melodistämman.

Nåja, gick iallafall tillbaka och sova sextiden. Steg upp för inte alltför länge sen. Knasigt värre.

Ray LaMontagne är för övrigt ett geni.

Dagens planer:
-försöka komma mig för att ta tag i metodiken
-umgås litet mera med min gitarr
-bandövning

Ibland skrattar jag åt mig själv och mitt lilla knasiga liv. Sådär på ett bra sätt.
2010-01-19 @ 12:05:21 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


SHE WALKS THROUGH THE GARDEN ROWS WITH HER BARE FEET, LAUGHING
Okej, jag har kanske inte varit ultraeffektiv idag. Men jag har iallafall spenderat en hel massa kvalitetstid med min gitarr som så länge blivit försummad. Nu har jag däremot spelat sönder mina fingrar totalt. Eftersom det är så länge sedan jag spelat riktigt ordentligt är de nu alldeles trasiga. (hmm, missbruk av förstärkande ord? :P)

Mellan allt mitt eget spelande lyssnar jag på Ray LaMontagne eller Melissa Horn eller nånting annat trevligt.
2010-01-19 @ 00:15:07 Permalink Musik Kommentarer (0) Trackbacks ()


OH, I WANT TO LET GO AND TRUST THAT YOU ARE IN CONTROL, WON´T YOU TAKE ME AND MAKE ME, BEAUTIFUL, BEAUTIFUL?
Hmm. Känns som att jag inte haft så väldans mycket vettigt att säga här i bloggen de senaste dagarna. Skriver mer på inte lika offentliga ställen istället. Tänkt och funderat mycket, det har jag gjort de senaste veckorna. Utvärderar mitt liv en aning. Vet dock inte riktigt vad jag kommit fram till än.

Det är det sköna, och samtidigt jobbiga, med dagar som till exempel denna. Man hinner tänka. Ibland blir man dock väldigt frustrerad när dagarna bara går och man inte får något vettigt gjort, trots att man har en massa extra tid.

Idag har jag bara pysslat på här hemma, städat och sånt. Men eftersom lägenheten är så liten tar sånt inte särskilt länge. Bakat har jag också. Metodikuppsatsen som jag tänkt fixa på har jag dock inte rört än. Men jag hinner.

Så har jag spelat en massa gitarr igen och kommit fram till att jag vill lära mig nånting nytt. Jag vill bli duktig. Sådär så att jag kan ha nån nytta av mitt spelande, sådär så att jag skulle våga kompa mig själv på en scen.

Sjungit en massa har jag också. Stackars grannar. Och jag tänker igen på sånglektioner och funderar över vem man skulle kontakta. Problemet är bara att sånglektioner ruinerar en. Oberoende om det är privat eller via ett musikinstitut.

Just nu känns det som att jag vill massor och har en massa drömmar, planer och funderingar men jag själv och min bekvämlighet står ivägen för att jag ska komma framåt.


Filosofiskt värre.
2010-01-18 @ 21:24:16 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


AND IF WE JUST KEEP DIGGING WE CAN REACH THE FOUNDATION OF OUR SOULHar just käkat Amarillo-lunch med syster, Nicolina, Jode, Nicke och Beni.
Och förstås hade jag inte med någon kamera, har varit extremt dålig på att ta bilder på sistone.

Gårdagen spenderades med syster, Nicke och Beni. Fixade pizza, slöade i sofforna, var på Nicolinas beachparty och kollade film.
En riktigt skön helg har det varit, med trevligt sällskap.

I eftermiddag blir det att blanda en del skolarbete med litet Prison Break, och till kvällen blir det säkert att hänga hos Evelina och Anders en stund.

Ja, det blev tråk-blogging a la räkna upp vad du gjort idag.
2010-01-17 @ 15:08:03 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


ORKAR INT FUNDERA UT EN BRA RUBRIK

Plööp. Nu ska jag hoppa iväg till syster. Nicke ska klippas och sen ska det fixas mat. Ikväll blir det beachparty/avskedsfest för Nicolina som sticker iväg till Australien för ett år. Frågan är bara hur man ska våga klä sig i sommarkläder när det alltid är så fruktansvärt kallt inne i Sion (där festen ska vara).
Nåja, det får bli ett senare problem.

Ha en fin lördag!
2010-01-16 @ 13:57:32 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


WHEN I LOOK INTO THE NIGHT´S SKY IT SPARKLES YOUR NAME

Har spenderat största delen av kvällen i Sion. Bandövning/soundcheck och sen ungdomsmöte med värsta praisepartyt och röjkonserten. Med en massa fantastiskt underbara ungdomar. Jag blir så glad av alla fina människor. Och jag blir så glad av att få stå på scen och härja; sjunga, hoppa och dansa för Jesus! :D Och jag blir så glad av att få spela och sjunga tillsammans med så härliga människor.


Som avslutning på kvällen blev det mat på Hese med syster och Anders, ett varv till ABC för att söka studsbollar och två avsnitt Heroes. Mys.


Jag gillar mitt liv. Skulle mitt liv vara en facebookstatus skulle jag gilla. Definitivt.


Visst är det krångligt och tungt ibland. Speciellt när klockan blir alltför mycket, när man börjar tänka i alltför många kringelikrokar, eller när man är ensam alltför mycket. Livet är sällan särskilt enkelt. Men trots allt har jag ju det så sjukt bra och jag är bara så otroligt lycklig! :D


*skulle hoppa och skutta om hon inte var alltför trött*


Jag är liten och för det mesta känner jag mig mest bara okapabel.
Men jag har en stor Gud. Jag ger det lilla jag har och gör det lilla jag kan så gör han det till nånting stort.
It totally amazes me.
2010-01-16 @ 01:44:42 Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()


LET THE SONGS I SING BRING JOY TO YOU, LET THE NOTES I CHOOSE BE YOUR FAVOURITE TUNE

 

Jag har fram gitarren igen. Efter en lång paus. Jag har nog inte spelat på den många gånger under det senaste året. De enda gångerna den blivit använd är när nån av mina gitarrist-vänner varit på besök.

 

Men jag VILL spela. Jag har bara inte haft så mycket inspiration.

 

Men idag dök den upp. Eller, inatt. Lite fel tid på dygnet nog om jag inte vill att grannarna ska börja knacka i väggarna.

 

Kan dock konstatera att min stämmare är värdelös och att jag behöver ett nytt capo. Det gamla försvann i flytten. Inte flytten nu senast utan flytten innan det. Den mellan rådhusgatan och kyrkoesplanaden.

 

Jag behöver bara något riktigt trevligt att spela nu också.


2010-01-14 @ 23:46:33 Permalink Musik Kommentarer (0) Trackbacks ()


THERE IS NO CHANCE TAKING BACK THOSE DAYS BUT NOW IS YOUR CHANCE TO MOVE ON

 

Har precis skickat in min statistikuppgift. Vilket skämt. En av tre uppgifter har jag försökt flumma nånting på, de två andra skrev jag bara att jag inte hade en aning om hur de skulle lösas. Äsch.

 

Nu ska jag precis iväg på medarbetarteam-samling och sen blir det bandövning (with cake! vår kära trummis blir litet äldre).

 

Imorgon kommer Nicke! Jeee.

Och så har jag statistiktent. Vilket skämt.

 

2010-01-14 @ 15:30:27 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


DO WHAT YOU DO SO WELL, GET ME OUT OF THIS MESS UPON TO MY FEET


Mitt humör for åt skogen tack vare mina misslyckade studieförsök. Nu sitter jag här och tycker synd om mig själv.

Det känns som om klockan skulle vara fem och inte halv elva.

Blääää.
Jag behöver sällskap. Trevligt sällskap. Oansträngt sällskap.

Jag kanske borde gå och sova.

(Men för övrigt var det en trevlig dag; "ungdomar&politik"-kursen verkar vara riktit intressant och jag börjar ha resten av mina studier för vårterminen planerade och inprickade. Plus att "socialpolitiska fördelningsprocesser" blev inhiberad och vi fick möjlighet att välja "familjepolitik" istället, vilket jag tycker låter väldigt mycket inressantare!)
2010-01-13 @ 21:38:45 Permalink Livet Kommentarer (3) Trackbacks ()


HATBREV TILL STATISTIKEN

Jag börjar snart gråta. På riktigt. Jag vill så hemskt gärna få den här ultraäckliga statistik-kursen ur världen så jag inte behöver plågas med samma sak nästa år, men det här är helt enkelt omöjligt!

Int ens papi kan hjälpa. Då e de dåligt :P
2010-01-13 @ 20:15:30 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


.......................

jag dör.

på riktigt.

får agressionsutbrott på grund av Fjalle och statistiken.

försöker lugna ner mina nerver.

behöver choko. och pepsi.

*springer till piccolo och handlar*


update.

jag dör.

på riktigt.

av skratt.

mina grannar måste tro jag är knäpp som sitter och gapflabbar för mig själv.

men kombinationen av choko, pepsi å coca-cola-hög Ika via facebook har den effekten på mig.

<3
2010-01-12 @ 20:55:51 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


JAG ÄR SOM ETT SKÄMT

Haha. Jag i kombination med skolarbete är som ett skämt.

Satt i skolan en stund och konstaterade att jag aldrig kommer att klara av inlämningsuppgiften. Gjorde några tafatta försök. Sen gick jag och hälsade på Evelina, köpte en bok och en bagel och nu sitter jag hemma och lyssnar på Planetshakers och försöker planera hur jag ska få det här inlämnat till torsdag kl 16.

steg ett: ladda ner SPSS så att jag kan jobba hemma istället för i skolan done and done
steg två: gör något helt onödigt under tiden inte särskilt svårt
steg tre: köp mera pepsi max (har gjort ett försök att ersätta pepsi med pommac här nån dag nu, bara för att testa liksom, men jag kan meddela att det inte alls fungerar)
steg fyra: läs igenom allt föreläsningsmaterial och hoppas på att Fjalar kan göra sig mer förstådd i text än i tal
steg fem: spendera resten av kvällen med min nya bok
steg sex: stiga upp och åka till skolan imorgon och hoppas på att där finns någon som förstår litet mer än jag
2010-01-12 @ 17:43:03 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


I WANNA DANCE LIKE THIS AGAIN

Inte särskilt bra kvalitet men den här låten e såå najs ;P

Här finns den på spotify

 

 

skjuter upp att fara till skolan? va? jag? nejdå.

2010-01-12 @ 14:07:06 Permalink Musik Kommentarer (0) Trackbacks ()


I MUST CONFESS THAT IT´S TRUE, I´M NOTHING WITHOUT YOU

Bullen goes crazy. Och nej, mina tavlor ska inte hänga sådär... PAAAPPPAAA, kom hit med borrmaskinen!


Wohoo! Jag vaknade 11.20 idag! Innan klockan 12 alltså. Ganska duktigt.
Men det var iofs bara för att Evelina ringde och väckte mig. Det verkar som att det är det enda som fungerar.

Jag ska ta mig till skolan alldeles strax och ta mig an statistiken och SPSS. Suck och pust. Jag fasar för hela grejen. Inlämning på torsdag och tent på fredag.
Nåja, det händer en hel del kul denhär veckan också som uppväger all jobbig statistik. Övning med ny bänduppsättning, Nicke hit på fredag, praiseparty på ungdomsmötet, fest på lördag, jei jei jei.

Lyssnar på en salig blandning av needtobreathe och shawn mcdonald.

trallalalalaaa.
2010-01-12 @ 13:56:28 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


WHO I AM

Okej, jag är inget fan av Jonas Brothers men jag råkade kolla på den här videon som faktist är ganska snygg. Och seriöst, hur coola snubbar kan en liten kille (17 år) ha i sitt bänd! Trummisen är coolast på länge.

 

Och om nån undrar hur mitt väckarklocks-/stiga upp innan tolv-experiment gick kan jag bara meddela: EPIC FAIL

2010-01-11 @ 20:49:33 Permalink Musik Kommentarer (0) Trackbacks ()


SOMETIMES I WANNA JUMP FROM THIS TREE I´VE CLIMBED UP IN AND TRUST THAT YOU WILL CATCH ME

min syster är den bästa och den knäppaste. båda systrarna faktist. är bäst. och knäppast.

Jag har spenderat dagen tillsammans med syster och Anders. Eller, kvällen egentligen, men för mig är det ju dag eftersom jag sällan kommer igång förrän på eftermiddagen någon gång.

-har ätit skaldjurspaj, sallad och fruktkvarg.
-har diskuterat vad som hänt sedan vi sist sågs (på julen...).
-har tagit en vinterpromenad mellan våra lägenheter och konstaterat att Evelina kan använda sina nya skor som skidor, vilket i sin tur ledde till att vi sköt ner henne för en hel backe som hon bara gleeeed nedför.
-har fnissat åt katter som pissar i sängen och Evelina som byter lakan för tredje gången idag.
-har kollat ett avsnitt Heroes.

Nu sitter jag hemma för mig själv igen, äter kvarkrester och funderar över morgondagen och den kommande veckan.

Utdrag ur programmet för veckan som kommer:
-föreläsningx3: socialpolitiska fördelningsprocesser samt ungdomar&politik
-statistiktent
-deadline för statistikinlämningsarbete
-medarbetarteamsamling
-lovsångsplanering/-övning
-ungdomsmöte
-bästaste Nicke på besök!!
-avskedsfest/beachparty för Nicolina

Ska försöka mig på att ställa väckarklockan relativt tidigt imorgon och släpa mig till skolan för att bråka med SPSS en stund. Måste dock komma på något nytt eftersom jag konstaterat alltför många morgnar att telefonens tjutande inte är särdeles effektivt. Ska istället försöka komma underfund med inställningarna på cd-spelaren och få den att börja spela NeedToBreathe på hög volym när jag ska vakna. Utvärdering av den nya metoden kommer imorgon.

(haha, jag lyssnar på Moulin Rouge-soundtracket. lovely :D)

2010-01-10 @ 21:54:58 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


JAG HAR EN SOFFA!Jeijj. Har spenderat hela dagen i bil, och största delen sovandes. Fick äntligen min soffa, köpt av en islänning i Tammerfors, och nu har jag fått den inlyft i lägenheten (som plötsligt blev väldigt mycket mindre!).

Nu ska här städas och fixas, tvättas och handlas och sen tänkte jag spendera resten av kvällen mysandes i soffan.

Ha en trevlig lördagkväll!
2010-01-09 @ 18:48:56 Permalink Livet Kommentarer (2) Trackbacks ()


THE BLOOD IN MY VAINS AND MY HEART YOU INVADE


Måste definitivt börja göra något åt min dygnsrytm nu! Jag tycker jag har varit så duktig hela hösten, även om jag inte haft så mycket att göra (förutom när jag jobbade då..) har jag ändå tagit mig upp där 10-tiden de flesta dagar. Åtminstone innan klockan 12! Men nu, från och med "jullovet" (vet inte riktigt vad som räknas till mitt jullov, har ju i princip inte varit i skolan sedan slutet av november..) har min dyngsrytm blivit ungefär lika skruttig som förra vårvintern.
Det innebär alltså att jag ligger vaken till 3-4-5-tiden nångång och sen sover till två. INTE BRA alltså. För när jag gör så, blir jag så sjukt trött så jag skulle kunna sova dygnet runt.
Jag menar, vem snoozar flera timmar när väckarklockan ursprungligen är ställd på 11.30?!?

I´m a mess ;P

Idag hade jag tänkt stiga upp 11.
12.45 måste jag till sist tvinga mig upp för att hinna få i mig litet frukost innan jag ska till Sion.
Och på tal om det ska jag ge mig iväg nu.

Blä för kylan. Var är min globala uppvärmning??
2010-01-08 @ 12:38:21 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


IHJÄLFRUSEN

Jag kan ju informera er om att bussen som skulle ha gått från Brändö till stan 20.50 tydligen inte gick idag. ÄSCH, SYND FÖR MIG.

Så nu har jag officiellt frusit ihjäl och dött två gånger idag. Inte alltför angenämt.

Men jag tröstade mig själv med att krypa upp i sängen med comfort-food i form av en McFeast-ateria så fort jag kom hem, in i värmen. Nu har jag surfat runt och kollat på kläder och har beställt efter några små grejjer från HM utan att det alls var meningen. Allt är Ikas fel!

Imorgon: lovsångsplanering inför vårterminen och EC, sen eventuellt en buss hem till Närpes.
2010-01-07 @ 23:10:47 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


TRÅK.

Blörk.
Sitter hos Beni och tråkar. Han har typ somnat -arma slöfock- och jag väntar på att klockan ska bli 20.50 så jag slipper hem. Jag var totalt knäpp i huvudet och GICK hit. Tror aldrig jag haft så kallt om mina ben förr. Det kändes som om det skulle falla isbitar ur dem ifall jag rört om dem.

Ibland är jag alltför snäll. Har diskat pojkens säkert flera veckor gamla disk medan han gjort några ynkliga försök till att städa ;P Men jag fick iallafall mat i utbyte.

Funderar på resor med Ika.

Nu ut till bussen.

2010-01-07 @ 19:42:53 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


MY SOUL LONGS FOR YOU

Jag har ordbrist. Det är aldrig bra.

Jag har iallafall spenderat dagen på Activate-redaktionsmöte tillsammans med Bianca, Sara och Jakob. Utöver allt planerande och funderande blev vi dessutom bjudna på ultragod Amarillo-lunch. Dagen kan beskrivas som Najs.

Kvällen har spenderats snörvlande och med en liten aning tycka-synd-om-mig-själv-fiilis. Sådär småynklig ni vet.

Jag försöker planera framåt men lyckas inte så bra. Funderar på att dra ihop en samling med lovsångsteamet imorgon, om jag har energi. På lördag tänkte jag släpa med mig Beni och hämta soffan om jag bara får tag på en släpkärra. Invecklat med allting. Eller så är det bara min hjärna som vägrar fungera på grund av allt snor.

Lyssnar på Youth Alive och funderar, planerar, drömmer, längtar, läser och funderar litet till.

(Jag hade tänkt göra en översikt av året som gått-för det gör ju alla andra (märk mitt smått ironiska tonfall)- men jag kom inte längre än till April, sen gav jag upp)
2010-01-07 @ 00:37:59 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


CAUSE I AM, I´M CAPTIVATED BY YOU IN ALL THAT YOU DO I AM, I´M CAPTIVATED

Det är sjukt hur stor skillnad det är på mig om jag umgås med killar eller tjejer. Umgås jag med ett tjejgäng blir jag så gott som alltid tyst och försvinner in i mig själv. Åtminstone till en del. Jag slutar ta plats. (Undantaget är tillsammans med mina Närpestjejer <3)
Men umgås jag med ett killgäng är jag så mycket mer mig själv, vågar ta plats, diskuterar och är med. Jag är bekvämare helt enkelt.

Har funderat en hel del på varför men inte riktigt kommit fram till något vettigt.

Har spenderat kvällen med tre av mina favoritkillar; kollat på Hulken och diskuterat musik och lovsång av hjärtans lust, så det bara sprakade om det!
Jämför kvällen med söndagen som jag spenderade med tre helt underbara tjejer. Då jag ändå stängde in mig i mig själv, satt tyst och mm:ade när dom andra pratade, och stängde in allt jag tänkte på.

Kanske jag borde lära mig att umgås med tjejer... Men då det kan vara så arma obekvämt ibland!

Men nackdelen med att bara umgås med en massa killkompisar är att de alla förr eller senare hittar nån flickvän och gifter sig. Typ. Och så får man finna sig i att vara dissad :POch annars... så brinner mitt hjärta. Musiken musiken musiken.
Jag vill så mycket. VI vill så mycket. Drömmer, längtar och planerar.
Hoppas vi kommer längre än så.
2010-01-06 @ 01:43:13 Permalink Livet Kommentarer (2) Trackbacks ()


PLAY ME A SONG, YOUR NEWEST ONE

Haha. Jag känner mig så produktiv. Det jag lyckats åstadkomma idag är att stiga upp (halv ett), gå i duschen, och hämta vårrullar från saluhallen. Resten av dagen har jag suttit och möglat framför datorn med tredje säsongen Gilmore Girls. Nåja. Förhoppningsvis blir det film med pojkarna ikväll. Och morgondagen ska spenderas på redaktionsmöte.

Har förresten hittat en soffa. En begagnad sådan, men annars helt perfekt. Bortsett från att den befinner sig i Tammerfors. Ska försöka hitta nån vänlig själ som vill komma med mig och hämta den. Någon som orkar bära, kan backa med släpkärran och som eventuellt är litet bättre på att prata finska än vad jag är. Men jag känner mig iallafall ganska duktigt som mejlat på finska med säljaren. (I´m pathetic, I know ;P)

Och min Pepsi-konsumtion börjar anta astronomiska proportioner.... *skäms litet*
2010-01-05 @ 16:13:57 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


WON´T YOU BREATHE YOUR BREATH ON ME AND HELP ME TO BELIEVE?

knyckte några mvv-bilder av Nicolina. Beni, Kajsa, Jag och David.

 

Tröstade mig själv med en hallmatta och femte säsongen av NCIS när soffan uteblev.

Har spenderat kvällen med att socialisera via facebook. Min msn har gett upp för flera evigheter sedan så facebookchatten är min enda kontakt med yttervärlden. Men nu överger alla mig och jag funderar över ifall jag ska orka trotsa kylan och ta mig iväg och hälsa på Emppu.

Idag är det "de misslyckades dag" konstaterade vi, jag och Ikkis. Även om jag egentligen är på ganska gott humör.

Men här kommer några av orsakerna:

-jag, Jonna och Ida konstaterade att vi aldrig kommer att få den andra statistikinlämningsuppgiften gjord. Inte ens Jonna som faktist varit på föreläsningarna fattade nåt, då är det verkligen kört för mig! ;)

-jag konstaterade tillsammans med Pappa att jag är och förblir sofflös om jag inte är beredd att lägga ut sisådär 800 euro och leva på luft och vatten och bo ute på gatan i fem månader framöver. Äsch.

-konstaterade med Freddi att jag är typ latast i världen. Inget nytt direkt.

-konstaterade med min sjölejon-vän Callis att konferenser, som det gångna MVV t.ex. kan vara arma jobbiga.

-Ika och jag konstaterade att vi var patetiska när vi var 16. Och att vi egentligen fortfarande är det. Plus tusen andra mer eller mindre deprimerande funderingar. Men vi har ju iallafall varandra och kan vara misslyckade tillsammans ;D

-jag konstaterade med favorit-Nicke att jag aldrig kommer att klara av att ha ett vanligt jobb och att jag inte har en aning om vad jag blir eller vad jag vill göra när jag studerat färdigt. Äsch.

Men jag är alldeles genomlycklig ändå. För alla dessa konstaterande innefattade andra människor, och så länge jag har dem/er spelar det ingen roll om jag annars känner mig smått misslyckad ibland :D

You mean the world to me!
2010-01-04 @ 23:05:16 Permalink Människor Kommentarer (0) Trackbacks ()


SOFFJAKT

Efter att ha kört runt till alla möbelaffärer Pappa och jag kunde komma på: Suomisoffa, Jysk, Isku och Masku, PLUS två loppisar, kan jag konstatera att jag är och förblir sofflös. Det kommer jag att förbli tills jag blir miljonär och tycker det känns som en bra idé att spendera sisådär 800 euro på en soffa.
Eller tills jag går med på att ha en sjukt ful, tråkig, sliten, tvåsitsig soffa.

Allra helst vill jag ha en hörn/divansoffa som gärna skulle få vara utbäddbar. Och en passlig färg. Typ svart eller grå. (Och INTE läder!)
Den billigaste versionen jag hittat är en för 500 euro på Jysk. AJ säger min plånbok, och jag också för den delen, när jag tänker på hur fattigt jag skulle få leva ett halvår framöver för att få den affären att gå ihop.

Jesus, ge mig en soffa tack? ;)

Jag ska trösta mig själv genom att gå till Anttila och köpa shampo och kolla på serieboxar en stund... :P
2010-01-04 @ 16:40:37 Permalink Livet Kommentarer (2) Trackbacks ()


PLÖÖP-APA

AAAHAHAHAHAAAAAAAAAAA.
Jag har världens bästa kompis. Som har ännu sämre humor än jag ;)
Som skickar dåliga vitsar åt mej och lyser upp min vardag.
Som nästan alltid delar och förstår mina känslostämningar.
Som förstår det här med att kärlek ska uttryckas med förolämpningar.

Och idag har vi båda hällt i oss alltför mycket cola/pepsi, på varsitt håll och våra hjärnor klibbar ihop.

Så vi lyssnar på det här.
2010-01-03 @ 00:45:43 Permalink Människor Kommentarer (3) Trackbacks ()


YOUR HEART SEEMS TO HAVE HIT THE FLOOR BUT I DO BELIEVE THAT YOU´RE MENT TO SOAR

 

Intresseklubben antecknar:

Har ätit för mycket mat och är sjuk i magen.

Somnade mitt i filmen ikväll. Tror dock inte jag missade så mycket.

Ray La Montagne snurrar fortfarande på repeat.

Jag skar sönder mitt finger med min egen nagel i morse och nu värker det och är ömt.

Nästa vecka ska jag ta tag i allt skolarbete. Och sitta på redaktionsmöte.

Just nu är energin lika med noll.

2010-01-02 @ 22:42:55 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


Midvinterveckan slut för iår.

Öh.

Ungefär så känns det nu.

Har sovit alldeles för litet i natt. Kört lillasyster och Lena till Närpes, varit hemma en halvtimme och sen hoppat på bussen tillbaka till stan.

Ska tydligen laga mat med Flinck och Stefan om en stund. Och hoppas på att hinna chilla litet med Emilia ikväll.

Nyårsafton var helt okej, men inte alls lika bra som vanligt och jag kände mig gammal och tråkig. Sånt är livet :P

Jag har varit ytterst dålig på att ta fram kameran, men de få bilder som blev tagna kan jag ju bjuda på. Enjoy!

Emilia och jag

Elin min. Hon är typ aldrig så här lessen på riktigt.

Fick en välbehövlig FKF-dos en av dagarna när Lillen, Toni o Thomas kom via MVV på besök

Paddington-konsert på nyårsafton

David ritade en hel saga på min systers arm igårkväll...2010-01-02 @ 16:43:35 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()