Off to sweden we go

 

 

Nu har jag panikpackat i sista minuten-trots att mina försök att planera all packning höll på till klockan två inatt.

Nu bär det av mot bussen och sen mot Uppsala på Youth konferens.

I´ll be back sundaynight.

 

Ha ett bra liv! :P

2009-10-28 @ 12:38:32 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


oh beautiful i sing this song for you

'

(jag är litet småkär i min svarta stickatröja, inskaffad på Gina igår. Perfekt som myströja och perfekt som fintröja :))


To do before departure 14.00 tomorrow:

Men just nu sitter jag och läser modebloggar (och äter kvarg) och blir inspirerad och jag har en känsla av att det här kommer att sluta med en total garderobsgenomgång för att planera vilka kläder som ska åka ner i väskan.
2009-10-27 @ 23:02:51 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


Random update

Jag är förvånad över hur långa dagar man får när man stiger upp åtta, åker till skolan nie och slutar elva. Sen är liksom hela dagen ledig och man behöver inte ens gå och sova lika tidigt som när man måste stiga upp halv sju.

Jag har spenderat min lediga tid med Edward och Bella. Fick för mig att börja läsa Twilight-böckerna ett andra varv här i helgen. Är mitt uppe i en läsperiod igen och jag älskar det. Beställde elva böcker från adlibris igår (men det mesta var rea så det blev faktist inte alls särskilt dyrt)...
Och igår var jag så trött att jag kröp i pyjamasen och ner under täcket redan klockan åtta, men tror ni jag kunde somna före jag läst ut new moon (där efter ett nångång)? Nej precis :P

Statistikkursen är för övrigt smått farlig att ha sådär tidigt på förmiddagarna. Znarkvarning. Men det är skönt att vara i skolan igen och träffa folk, och skönt att få en ordentlig start på dagen fast man inte jobbar.

Imorgon åker jag till Sverige. Till Uppsala på Youth-konferens. Blir verkligt intressant, jag vet ju knappt vem som ska med heller! :P Och så har jag planerat att få in en eftermiddag på stan också, för att shoppa snygga skor! :P

Nu åter till mina böcker!
2009-10-27 @ 14:41:35 Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()


it´s a dream i´m having and i keep relapsing

 

Jag behövde den här dagen.

Var egentligen på väg tillbaka till stan redan imorse men det gick helt enkelt inte. Behövde få stanna hemma en stund. Koppla bort och koppla av. Har egentligen inte gjort nåt annat idag än ätit den vanliga söndagspizzan med ann och ika.

Det lugnar mig att vara i Närpes (så länge det inte är för någon längre tid :P) samtidigt som jag inte riktigt klarar av det heller.

 

Nåja, nu blir det sängen. Åker tillbaka med pappa imorgon och då är det statistik som gäller för hela slanten, enda fram till jul!

2009-10-25 @ 23:14:04 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


I´m sorry honey but I feel so lonely trapped inside my skin


and all I hear are the voices in the air that keep reminding me

Har en känsla av att denna blir dagens repeatlåt. Until June är sjukt bra och jag blev överlycklig när jag märkte att de kommit ut med en ny skiva (redan i våras faktist) som jag missat. Dessutom vet jag att Melissa Horn också borde ha gett ut en skiva här i början av oktober så nu har jag en del ny musik att lyssna på iallafall :)

Jag är helt slut.
2009-10-25 @ 10:32:05 Permalink Musik Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kanske itt rektit nain proffsfotograf ikvield itt... :P

 

 

 

 

 

Nepp, e som itt e sku funk ti va ut ti JP namäjr, får bare läjdon å ja je itt ömsand om a. Sku kon ga gräv nier me jag å men tå finns e ju föståss itt nar som grievär opp ika imyön..

Men e va nu skönt ti få träff gröbbår (å fredde!) iallafall. Men ibland kändär man se no gambäl tå man sitär å talar om boånän å huusän... :P

Ha nu hienda
-siti nier Tobias å jet e epäl
-snurr runt i niesby hondra kvarv
-va åp barin å ha småläjdon
-smätt i se en massa mat åp TB
-stjuss häjm allihop å kom häjm sjölv
-dreck e trip

Hååre mett låftar tobak å i nae skede ha ja ga från ti avsky a ti nästan tyck om honde låftän. Itt så friiskt kanske :P


Å ja ber så mycket om ursäkt men e funka som itt me na anna än närpesdialektin ikvield.. :P
2009-10-25 @ 02:54:37 Permalink Paarrteeey! Kommentarer (1) Trackbacks ()


Lördagsplaner


Ber om ursäkt för den bristande uppdateringen (samt för min scary stare på bilden ovan ;P). Det här är första gången jag har på datorn sen jag kom hem igåreftermiddag. Jag är ganska imponerad av mig själv (den brukar ju faktist stå på dygnet runt).

Hela gårkvällen spenderade jag läsandes på vardagsrumsgolvet, precis som halva denna dag. Men idag har jag dessutom hunnit umgås litet med lillasyster och sitta hos Tove på kafferep :D
Nu är jag färdig fixad inför kvällen och sitter och väntar på Ika så att vi kan åka och plocka upp resten av gänget. Ska väl köra runt i näsby och fördriva tiden några timmar och sen blir det troligtvis JP. :)

Ha en trevlig kväll alla, det planerar iallafall jag ha! :)
2009-10-24 @ 19:03:19 Permalink Livet Kommentarer (2) Trackbacks ()


Glee

 

Jag har förälskat mig i en ny serie. Glee. Så feelgood så det finns inte :D Musikal i serieform, i love it! :D

 

Har annars trott att det varit lördag ungefär tills för tre timmar sedan... :P

2009-10-22 @ 22:17:12 Permalink Check this out Kommentarer (1) Trackbacks ()


Frustration

Suck. Hudpoli ger inget särskilt proffessionellt intryck...
Första gången jag var där var kanslisten påväg på kaffe när jag kom och hade inte tid med mig, så hon tyckte jag skulle anmäla mig först efter att jag varit in till läkaren. Så jag satt och väntade på läkaren i 40 minuter medan resten av avdelningen var helt öde, såg inte en enda levande varelse för dom satt alla inne i kafferummet.
Och läkaren sen, hon var en gaaaammal tant som kunde väldig dålig finska och inte kunde förklara vad jag hade för fel och inte visste hur behandlingen hon rekommenderade åt mig fungerade.
Och sen när jag äntligen fick börja behandlingen var det ingen som visste hur apparaten fungerade...

Och idag, när jag skulle ringa och beställa tider för ny behandling är tydligen HELA avdelningen på fortbildning.
2009-10-22 @ 10:58:01 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tillägnat dem som känner Robert

Detta blogginlägg (åtminstone dess inledning i form av denna bild) är tillägnat de fyra personer utöver mig själv som känner Robert (men kanske förhoppningsvis har glömt honom...;D). "-...det var allt för mig, över till dig Robert! -Tack Robert! Mitt namn är Robert..." Till er andra: bara sjuk humor från förr i världen! (seriöst, vi var ju typ 13 år (!!!!) och sjuka i huvudet!!)

 

Ååh, nu blir jag ju alladeles överväldigad av minnen.... :D jag har nog världens bästa-och sjukaste-vänner! ;D

slut på tillägnat blogginlägg


Jag är nu en fri kvinna. Eller, i fyra dagar iallafall, tills jag börjar skolan.
Fick sluta jobbet redan idag, hade så litet att göra. Inte mig emot, det är bara skönt att få några helt lediga dagar.

Så egentligen borde jag ju fira med att dra på mig halaren och fara iväg på årets oktoberfest som inleds i academill om en timme.. Men istället sitter jag här, uppkrupen i soffan med stickatröja och tjocksockor och huttrar. En liten del av mig tycket det skulle vara jättekul att träffa alla människor och se gulisarnas spex och allt sånt som hör till, men största delen av mig vill bara krypa ihop i soffan och läsa i väntan på att de två nyaste bonesavsnitten ska komma ner... :)

Planerar ändå att åka hem i helgen, och efter att ha pratat med Ika misstänker jag det blir en del party då också. Så jag tror jag sparar mig till det :)

Nu ska jag återgå till mitt läsande och ignorera rösten som säger att det nog skulle vara kul att fara på oktoberfest och att jag ännu hinner dra på mig halaren och traska iväg... :P
2009-10-21 @ 17:32:57 Permalink Why so serious? Kommentarer (4) Trackbacks ()


Åbolainen heljinen

Jag har alltså, om någon på något sätt missat det (efter att ha upplyst er  om detta i typ hundra inlägg:P), spenderat helgen i Åbo.

Jag och Lina åkte iväg med Åboveteranerna Linda och Jessica på fredag eftermiddag och anlände till storstaden omkring niotiden på kvällen. Vi stuvade in oss i Toves genomfina lägenhet och begav oss sedan ut på stan. Spenderade kvällen i fåtöljerna på Koulu (gammal skola omgjord till bar och restaurang) och hann diskutera litet ett som annat innan vi åkte hemåt till studentbyn igen.

nyinkvarterade Lina och Julia provligger Toves madrass och bäddsoffa :)Lördagen spenderades, efter en passlig sovmorgon, på IKEA. Jag som hade lönedag i fredags var smått rädd att jag skulle spendera precis allt jag hade i denna trevliga affär, men som tur var fanns det ju begränsat med utrymme i bilen hem till Närpes/Vasa.. Lyckades dock införskaffa bland annat en ny bordslampa (kastade min gamla i golvet någon gång i förra veckan och där har den legat i en hög sedan dess), tidningsställ till vessan, nya kastruller, en rad krokar till väggen i mitt rum (att hänga upp handväskor och kläder på) och underbart stora muggar att dricka oboy eller te ur! :)
Förstås blev det köttbullar på IKEA, och till efterrätt blev det te och glass hos Jessica och Fredrik.

Kvällen spenderades på ÖN:s plättfest på Gadolinia. Riktigt rolig sitz var det, med trevligt sällskap! Och eftersom eftersläppet var ganska obefintiligt begav vi oss sen ut på stan till The Monkey, där vi spenderade resten av natten på dansgolvet! :D
Efter nattmat vid mantun grilli kom vi oss hem, stelfrusna och ömma i fötterna någon gång efter fyra.

Jessica, Lina, Lisa, Tove och Linda (med extra vit fläck i ögat :P)

plättarna! :P

en del av bordssällskapet

jag och Lina

skönheterna Emilia och Tove

dans med skurmoppen till tonerna av Lena PH :P

på väg till monkey bestämmer sig poli-ester (aka tove) för att byta skor mitt på gatan

och när det är dags för nattmat börjar alla vara litet suddiga... :P om det beror på kameran, köld-darrningarna hos fotografen eller alkoholhalten i blodet på de fotograferade kan ju diskuteras :)På söndagen blev det lång sovmorgon, krapulamat på ett knallrosa Hese på Caribia och hemfärd till Närpes (som jag sov största delen av).

Emilia, Fredde och Jessica

Linda och sudd-Lina

 

Har haft en genomlyckad helg tillsammans med fina vänner! Tack allihopa! <3

2009-10-19 @ 20:55:15 Permalink Paarrteeey! Kommentarer (5) Trackbacks ()


Tell me I belong

Nu känner jag mig duktig. Jonna och Alina har varit här och vi har varit flitiga studeranden och skrivit ihop en intervjuguide. Det tog ju inte så många minuter men duktigt var det ändå! :P

Annat som skett ikväll är att jag tagit farväl av mina favoritskor. Det var dags för dem att få flytta hem till skohimlen! Blev nästan tvungen att hålla en tyst minut, det var en mycket sorglig stund när jag kastade dem i grovavfallscontainern... :´(

 

Och jo, jag ska skriva om helgen. Men det får bli ett eget inlägg :)

 

Har förresten konstaterat att mitt schema är ganska fullspäckat framöver! Eventuellt hinner jag hem till Närpes fre-lö denhär veckan men efter det kommer jag att vara borta, inte bara ha program, utan vara borta alla helger fram till december.

28.10-1.11 Youth-konferens i Uppsala

6-8.11 Global Leadership Summit i Sion

13-15.11 Team Actions ledardagar i Helsingfors

20-22.11 Jesushelg på Kronvik lägergård

27-29.11 Teamreunion och outreach i Helsingfors

Och jag har inte en programlös helg i min kalender förrän 8-10 januari! Men det är ju bara massa roliga grejjer så mig stör det inte! :D Men kanske det är tur jag börjar skolan så man får litet mera fritid. Fredagen blir sista dagen på jobbet. Skön men sorgligt.


2009-10-19 @ 20:02:01 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


singin´ ain´t this life so sweet

Är hemma från Åbo. Har haft sjukt kul. Men nu ska jag sova, jobb imorgon och inte alltför mycket sömn i helgen :P
2009-10-18 @ 21:33:01 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ajöss!

Nåja, tänkte bara säga adjö.
Åker till y-mark med mamma och felicia direkt när jag slutar jobbet imorgon, och därifrån till Åbo med Linda och Lina. Ska bo hos Tove över helgen. Återvänder på söndagkväll nångång misstänker jag.

Ha en fin helg allihopa, det tänker åtminstone jag ha! :D
2009-10-15 @ 21:44:19 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


sail away with me, what will be will be

Har jag nån gång uttryckt mig om min kärlek till David Gray? Har lyssnat på honom i ett och ett halvt år nu och inte tröttnat det minsta! Och då menar jag inte periodlyssnat som med så gott som all annan musik, nej, han hänger med hela tiden. Han är helt genialisk! Och jag älskar hans röst!
...och av någon konstig orsak kan jag inte sluta koppla ihop honom med musikturneén våren 08, trots hur mycket jag än spelat låtarna efter det :P

Sitter och kollar liveklipp på youtube nu och bara njuter av musiken.


(kolla in den överlyckliga speedade trummisen med hawaii-skjorta ;D)

 

Mera vackerheter finns bland annat här, här, här, här och HÄR!

2009-10-15 @ 21:13:41 Permalink Musik Kommentarer (0) Trackbacks ()


goooooooooodmorning sunshine!

Haha, jag är vaken! Och har fem minuter kvar tills jag ska gå til bussen. Vad gör man då? Jo, skriver ett till onödigt blogginlägg.

Jag behöver nämligen förbereda mig mentalt inför dagens utmaningar: att berätta åt chefen att jag behöver sluta efter nästa vecka, samt be om en halvtimme ledigt imorgon (för att hinna med åbobussen till Yttermark för att hinna med Linda och Lina till Åbo ;P). Tycker inte om att be om ledigt, speciellt inte när jag gjort det så mycket... :S

Dessutom har jag massvis med viktiga samtal att ringa idag och andra viktiga ärenden. Får se hur det går med den saken.

Nu ska jag iallafall tvinga mig ut i kylan så jag inte missar bussen. Det skulle vara just typiskt.

Ha en bra dag! :)
2009-10-15 @ 06:38:58 Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()


It´s all been said once before...

 

Jag känner mig smått däckad idag. Nåja, har iallafall fått värktabletter införskaffade nu så huvudvärken har lättat en aning.

 

Dessutom har Evelina införskaffat hårfärg åt mig, men har inte orkat göra något åt saken ännu. (Och nej, det är inga drastiska förändringar på gång, bara en vanlig mörkbrun hårfärgning. Har inte haft håret färgat på ett och ett halvt år så jag tyckte det kunde vara skönt med en liten uppdatering.)

 

Annars har jag inte åstadkommit mycket. Har träffat Anton en stund och vi har suttit på Subway och fjantat oss. Utöver det har jag mest vilat. Det behövdes. Nu ska jag gå och sova i tid och vakna och åka till jobbet pigg och hurtig imorgon!

 

I övermorgon bär det av till Åbo med Linda och Lina! Ska bo hos Tove och vara med på ÖN:s plättfest på lördag. Njuta av gott sällskap och litet miljöombyte :) Looking forward to it!

 

Gonatt!

2009-10-14 @ 21:17:21 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


Huvudvärk och resfeber

Är hemma från jobbet idag. Får litet dåligt samvete när jag bara tar ledigt "hela tiden"(måste ju ta ledigt när jag ska till skolan) men iofs börjar det vara så lungt på jobbet nu så vi ändå mest bara sitter och tittar ut i luften eller får hitta på något "tvångsarbete" för att ha nånting att göra.
Men dagens frånvaro beror på blodsockerbergodalbana.
Sockret har åkt av och an hela natten och morgonen och nu när jag fått ordning på det kommer följderna: extrem huvudvärk. Så jag ligger på soffan och hoppas på att det snart ska bli bättre. Jag är inget fan av piller men nu skulle det nog sitta bra med några. Men medicinskåpet är tomt och jag orkar inte gå till apoteket... :P

Istället försöker jag tänka på något annat, och lyckas distrahera mig med det här:Jag blir så otroligt res-sjuk! Vill ut, bort, iväg! Inte för att jag inte trivs här, men för att jag vill se nya platser, uppleva nya saker!! ÅÅÅH! :P Den här killen har rest runt i 42 länder under 14 månader och dansat :) Sjukt kul grej! :D

För en stund sedan var jag för övrigt väldans snål på att bryta min sötsaksstrejk men jag klarade mig :P Snart har det gått en vecka, det är ganska stort för mig som är typ största godisgrisen som finns :P
2009-10-14 @ 12:03:44 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


Idag och imorgon

Idag har jag:
-haft extremt svårt att släpa mig ur sängen till jobbet
-jobbat iallafall
-låst ut mig
-varit i skolan på en tröög föreläsning, men helt najs ändå :P
-njutit av att göra ingenting
-kollat några avsnitt idol med syster, Jonas och Davud
-varit uppe för länge för att morgondagen ska flyta riktigt bra.... :P

Imorgon ska jag:
-försöka vakna i tid och släpa mig till jobbet
-träffa Anton! :D
-kanske träffa Jullan??? :)
-försöka gå och sova en rimlig tid....

(ursäkta min extremt dåliga och innehållslösa uppdatering på sistone :P)
2009-10-13 @ 22:47:46 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tea and symphaty

Vilken bra dag jag haft alltså :)
Bortsett från att jag tvingades diska en timme i morse har det bara varit roligheter. Lovsångsövning, gudstjänst (har jag sagt att jag tycker om min församling!? :D), kebab och gapskratt på calzone med ett helt gäng härliga typer, och till sist avslutades kvällen precis med te, tortillarester, musik och idols med Jonas och Davud (som för övrigt är helt sjuka! ;P).
Nu ska jag hoppa i säng så jag orkar till jobbet imorgon. Tänk om man skulle fått ha höstlov....
Men det är inte så många veckor kvar på jobbet. Två kanske.

Återvänder med mer material för intresseklubben imorgon :P

Sov sött och dröm om alla småkryp du mött!
(oj, det var länge sen.. :P)
2009-10-11 @ 22:24:36 Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()


goodmorning sunshine!

Vaknade för en timme sen. Jag <3 sovmorgon. När man har dem helatiden uppskattar man dem inte lika mycket, men när man får sova ut bara en eller möjligtvis två morgnar i veckan uppskattar man det desto mer!

Gårkvällen blev riktigt lyckad trots allt! :) Lyckades släpa mig ur soffan och ta mig till Doo Bop med Jonas och Davud och lyssna på litet funk. Sen blev det favorit i repris med ABC-shopping och tacos och tortillas hemma hos mig. Hämtade upp Jenny och Basse också, och även Stefan joinade. Hur kul som helst! :)
Nu har jag dock ett stoooort berg med disk (från gårkvällen plus från resten av veckan :P) jag borde göra något åt innan jag åker iväg på lovsångsövning och gudstjänst.

Hmm... försöker dra ut på det men det är väl lika bra att börja på så man blir klar nångån... :P
Om jag inte återvänder till bloggen mer så vet ni att jag drunknat nånstans bland all disk...
2009-10-11 @ 10:57:08 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tjohej!

Har bänkat mig i soffan och överväger att spendera kvällen tillsammans med mina nya NCIS-säsonger. "Inget liv"/"genomtrött latmask som inte är van att jobba 8-16 fem dagar i veckan", välj det alternativ ni föredrar ;P

Men jag har iallafall köpt ett par skor idag! Utan att ens behöva söka, de bara dök upp rakt framför näsan på mig under min provianteringstur till cittari. Och jag fick dem för 15 euro, jippijeijj! :)
Och varma är dom! <3

Nu ska jag bara ha ett par skitsnygga högklackade och högskaftade svarta stövlar också. ;P

Dessutom har jag haft en röd och svart dag. Röd kamera, röd halsduk och rött läppstift (typ första gången i mitt liv jag använder läppstift), me lajk!

 

Jepps, that´s about it. Eventuellt orkar jag släpa mig till Doo Bop en sväng och lyssna på litet musik ikväll, enligt vad vi planerade igår, men just nu känner jag mig aningen för slö. Dock är jag ändå aningen för sällskapssjuk för att bara sitta ensam i soffan hela kvällen... Hmm.. dilemma.

Nån som vill kolla NCIS med mej? :P

 

OCH, min godis/sötsaksstrejk går verkligen bra, betydligt bättre än förväntat!! :)

2009-10-10 @ 18:19:43 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


So i´m asking you is it safe? Is it safe to land?

Jobb (massören saved my day!), bandövning, ungdomsmöte, småflipp, cykla hem, bråka med syster, sjunka ner i soffan och andas.

Det är så mycket som snurrar just nu att jag inte klarar av att sätta ord på något.

Har haft en jättebra kväll dock. Jesus, musik och människor är som sagt den ultimata kombinationen.

Och idag har jag inlett en enveckas godis- och sötsaksstrejk. Börjar med en vecka iallafall så får vi se sen..
(måst offentliggöra det här, annars kommer jag hinna ångra mig och strunta i det hela flera gånger innan veckan är slut ;P)

Så hoppas jag att dethär klippet kan förgylla er dag lika mycket som min!

 

IMORGON SKA JAG SOOOOVAAAA! (och städa, men det hör inte hit)

2009-10-09 @ 23:26:04 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


You are the reason that I sing

Vad vore livet utan musik?! Jag blir bara så lycklig av våra bandövningar.. :) Musik, Människor och Jesus. Den ultimata kombinationen ;)

Utöver jobbet har dagen alltså bestått av impulsshopping av NCIS(<3), ledarskola och bandövning. Och nu sitter jag och fnissar åt det här ;P

Och något annat har jag nog inte att säga. Förutom möjligen DÖÖÖÖÖÖ DUMMA FLUGA, DÖÖÖÖ!! (Den har surrat omkring här i över en vecka och jag har inte orkat göra något åt saken...)

Nu ett avsnitt NCIS medan jag väntar på att få hänga upp tvätten (så att jag har nånting att klä på mig imorgon. Det brukar vara positivt med kläder).

Hej hopp!

2009-10-08 @ 21:04:23 Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()


repeatrepeatrepeat

Okej, jag kom mig inte i säng så fort iallafall. Det blev en film (sunshine cleaning) och litet räksallad. Och nu har jag en känsla av att kombinationen 3 timmars powernap plus två stora glas pepsi max inte är den allra bästa för att kunna somna... :P Men jag ska nog strax göra ett försök iallafall.

Måste bara få uttycka min förundran över mitt totala beroende av en låt.
Breaking Benjamin-Breathe har snurrat sedan i lördags och jag kan inte få nog av den. Det finns vissa ställen i låten som på något sätt bara synkar med hela min varelse :P
Det har nog hänt sig förr med andra låtar men då brukar det vara för att kombinationen av musik och text är så genialisk. Nu är det något annat, för texten i sig är inget speciellt..
Men seriöst, jag kan ha den här på repeat hur länge som helst :P

 

(och jag undrar vad som gjort att jag just idag haft så många fler besökare än vanligt!?!)

2009-10-07 @ 22:37:19 Permalink Musik Kommentarer (0) Trackbacks ()


going back to sleep

Idag har jag uträttat storverk. Nämligen ett halvt avsnitt Bones samt en 3 timmars powernap på soffan.
För att känna att jag gjort något annat än jobbat idag släpade jag mig just till sale för att inhandla morgondagens lunch samt ingredienser till ännu en omgång räksallad (som en svensk förresten skällde ut oss för att vi inte hade i grillen i lördags! Han var ganska rolig... Skulle prompt ha nåt att "reta magen med" innan sin hamburgare... :P). Så nu ska jag äta en yoghurt och eventuellt kolla något serieavsnitt om jag hittar nåt intressant, sen blir det nog att dra täcket över huvudet igen. Har haft grym huvudvärk hela dagen och är totalt energilös. Hur jag ska orka med morgondagens packade schema har jag ingen aning om..

I takt med att min energi och mängden dagsljus sakta avtar börjar jag faktist tycka det ska bli skönt att återgå till det slappa studielivet snart. Vilket jag misstänker händer inom någon vecka. Och mitt studieliv kommer förresten inte alls att vara så slappt, det blir fulla dagar må-ti och förmiddagarna ons-to. Kvalitativa metoder, kvantitativa metoder och statistik here I come! :P Fredagar blir lediga dock ;)

OVER AND OUT!
2009-10-07 @ 20:23:00 Permalink Livet Kommentarer (2) Trackbacks ()


It makes me, it breakes me, I long to sing like you

Fastnade i det här med nostalgimusik efter i lördags.
Och nu har jag suttit här hela kvällen och gått igenom allt jag lyssnat på förr. Och nu.
Det har jag hunnit med idag. Plus en tvåtimmars powernap efter jobbet/skolan.

Började fundera på all musik som varit en viktig del av ens liv och vardag. Det finns så mycket som kopplas ihop med en viss tidsperiod eller händelse. Den här listan börjar redan från högstadiet. Så sjukt mycket minnen!!

Avril Lavigne, Deep Insight (som tydligen har en ny låt som spelas på x3m helatiden),Linkin Park, DC-talk, Sixpence none the richer, Delirious, La Rue (och den här låten är sjukt fin), Creed, Staind, Evanescence, 12 Stones, Saviour Machine, Kutless, Big Dismal, Jonah 33, Disciple, East West, Rudi Myntevik, Passion, David Crowder Band, Jeremy Camp, Jars of Clay, Day of Fire, Sonata Arctica, Negative, Watermark, Third Day, Nicole Nordeman, Den brustna vägen, Unity, Todd Agnew, Sarah Kelly, Jennifer Knapp, Matt Redman, Switchfoot, Shawn McDonald, Skillet, Kent, Live, Goo goo dolls, Audioslave,  en massa "FKF-låtar", som t.ex: Toto- Hold the line & don´t chain my heart, Aerosmith-Cryin, Leeland-Tears of the saints, Hellacopters-Toys and Flavours, Lenny Kravitz-Always on the run, Wild mountain thyme och massvis mer, Lifehouse, Rosie Thomas, David Gray, Until June, Joshua Radin, Jason Mraz, John Mayer, Takida, Duffy, Matchbox 20, Rob Thomas, Regina Spektor, Mavis Staples, Ungfila, JJ Heller, The Fray, Gavin DeGraw, Shinedown, Augustana, Melissa Horn, Toby Lightman, Sarah Siskind, Avantasia, Brooke Fraser, Breaking Benjamin, Paloma Faith

Frikyrkoungdom som jag är hör dessutom typ alla Hillsong och Hillsong Uniteds skivor till listan också... ;)

Har säkert glömt sjukt mycket, men dethär är ändå en stor del av det som format mig till den jag är idag... :)
(Det här gjorde jag nog mest för mig själv, jag betvivlar att ni kommer att orka lyssna igenom alla låtar jag valt ut ;D)
2009-10-06 @ 21:48:05 Permalink Musik Kommentarer (0) Trackbacks ()


You take the breath right out of me

 

Är smått utmattad idag. Kom hem från jobbet halv fem inatt. Men jag hade en helt trevlig kväll/natt. Så länge man har något sällskap att sucka över fjortsarna tillsammans med så går det bra! ;)

 

Idag är min mössa och Veronica Mars mina bästa vänner.

 

Har just ätit lunch tillsammans med familjen(minus en). Mums med biff och potatis. De enda gångerna jag äter kokt potatis är när jag är hemma och mamma lagat mat :P

 

Nu ska jag placera mig i soffan med VM tills Evelina bestämmer sig för en bra tidpunkt att åka tillbaka till stan.

Fast kanske en tur via affären först... :)

 

Överdoserar denhär låten.

2009-10-04 @ 14:25:03 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


ooops, shopping... :P

Idag har jag spenderat pengar igen. På fel saker :P Strumpbyxor fick jag iofs som jag skulle, och en mössa (likadan som ifjol <3 har tappat bort min gamla... :S) men inga skor. Men kläder blev det också trots att det inte var planerat... Menmen, what to do när man blir förälskad i fina reaplagg :D

Efter att ha fyllt mp3-spelaren med Breaking Benjamin imorse hade jag denhär låten som soundtrack under min shoppingtur. (Blandat med litet Paloma Faith mellan varven förstås :D) Tycker den är sjukt bra, även om texten kanske inte är nån höjdare.randig tunika (för 7€ :)) och ljuvlig röd halsduk :D

En stickad klänning hör till på hösten. Och helst knallröd förståss!

Kjolen har jag kollat på ganska länge, så jag bestämde att den får bli mitt sällskap ner till Åbo på plättfest om två veckor! :)

 

Och Evelina har köpt en stor fin helfigursspegel hon placerat mitt i vardagsrummet. Hon leker frissasalong allt som oftast och jag tackar och bockar njuter av att ha en ordentlig spegel! :)

2009-10-03 @ 18:02:59 Permalink Bara Jag Kommentarer (2) Trackbacks ()


och på tal om...

Sådär på tal om 3-4 år gammal nostalgi började jag lyssna på litet gamla låtar medan jag laddar mp3-spelaren.

Inget är mer sommaren 06 än Negative och Sonata Arctica! Speciellt denhär låten!

 

 

 

 

 

 

Finns så många fler men dethär är några av dem som snurrade mest den sommaren... Har en hel skiva med "julias glada julsånger sommaren 2006". Nostalgi! :D

2009-10-03 @ 10:29:57 Permalink Musik Kommentarer (0) Trackbacks ()


You´re so cold keep your hand in mine

Nostalgi. Denhär snurrade mycket där för tre år sen nån gång.

Och i början av sommaren iår. Varenda gång man var i närheten av Anton hörde man den spelas från hans telefon.

Idag snurrar den i min mp3-spelare igen :)

 

Nu tror jag bestämt jag ska ut på stan en stund. Behöver inhandla ett par varma strumpbyxor. Och kanske en snygg mössa. Plus att jag seriöst borde börja fundera på vad jag vill ha för skor, allt jag har håller på att falla sönder..

7-tiden åker vi iväg mot Närpes för att jobba hela kvällen och halva natten... :)

 

Ha en fin lördag!

 

 

2009-10-03 @ 09:44:27 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


Dagens konstaterande x2: Jag är blind!

Har varit hemma från jobbet en och en halv dag nu. Gårdagen spenderades i väntrummet på skolhälsovården och i soffan med NCIS (nu har jag bara ett avsnitt kvar... :I måste skaffa fram nästa säsong bums!! :P).

Idag har jag i princip bara suttit i buss. Hann städa litet här hemma först men eftersom jag hade ögonbottenfotografering på HVC i Närpes halv 4 idag hoppade jag på en buss kl 2.

På HVC konstaterade jag att jag är så gott som blind eftersom jag utan glasögon trodde att första bokstaven på översta raden var ett G (på en såndär syncheckningstavla ni vet... :P). Det visade sig sedan att hela tavlan bestod av siffror och inte bokstäver! ;P Kände mig litet snopen :P Satt och jämförde testresultat med Mattis medan jag väntade på att bli ännu mera blind (de droppar läskiga droppar i ögonen på en så att pupillerna vidgas och man blir blind på nära håll, för att kunna fota ens ögonbottnar... sen bländar de en så att man bara ser blåa bollar i 10 minuter efteråt!) och när allt var klart hoppade jag på en buss tillbaka till stan. Hann vara i Närpes 55 minuter allt som allt :P I bussen satt jag däremot över 2 ½ timme...

Man hinner tänka en hel del i bussen. Kunde till exempel konstatera att det finns vissa nackdelar med att inte vara i Närpes så ofta. Som att man nästan helt kopplar bort den världen när man inte är där. Vilket resulterar i att det som egentligen är mer än ett halvår bara känns som några få veckor.

Nu överväger jag att fara på bio. Kanske.
Och så överväger jag att fara i jobb imorgon också. Har ju inget annat planerat så jag kan väl lika bra åka hem med Elin och Tom och stå i Fagerögrillen några timmar. Brukar vara trevligt det också.

Och nu har intresseklubben fått tillräckligt att anteckna för ikväll :P
2009-10-02 @ 18:51:22 Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()