SUMMER EVENING BREEZES BLEW, DRAWING VOICES DEEP FROM YOU, LED BY YOUR BEATING HEART.

Eftersom det är sommar återgår jag till att ivrigt dokumentera allt som händer. För att jag ska ha något att leva på när oktober kommer. Den här helgen har jag tvingat mig själv att vara någorlunda ledig även om det finns mycket jag borde göra. Men lite tid i solen behöver man för att orka (intalar jag mig själv för att dämpa mitt dåliga samvete).
 
Fredagen tillbringade jag på jobb och sedan med säsongens första Strampen-middag med Elin och Maria och lite andra trevliga människor. 
När Elin drog iväg på jobb cyklade jag ner till stranden och satt på en sten och stirrade i en timme. Också skönt.
Sen blev det att åka hem och byta till nåt varmare och möta upp Elin igen när hon slutat. Han med både Fondis terass och Mällis. Kul kväll med kul tjej.
På söndag sov jag alldeles för länge, men när jag äntligen släpat mig upp cyklade jag ner till stranden och stekte några timmar, för första gången i år. Sen blev det kafferep hos Tove&Micke och jag hann bli uppdaterad om det senaste innan resten drog vidare till Närpes.
Så jag åkte hem och klädde mig varmare - i min loppisskjorta och mina nya favoritskor (även de från loppis).
...och hamnade i Kvevlax på godisfest hos Elin och Andreas. Riktigt skön kväll! 
2013-05-26 @ 00:37:21 Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()


I JUST DON`T BELIEVE I`M READY FOR TODAY.

 
Jag är så galet trött på att göra hundra olika saker men aldrig kunna göra något till hundra procent. Och kanske jag inte gör hundra saker men med två heltidsjobb och studier och ett liv känns det lätt så. Det är liksom inte så lätt att räcka till, och jag klarar inte av att vara varken fokuserad eller motiverad. Och jag får skylla mig själv, det är ju jag som satt mig i den här situationen. Men bara en vecka av det värsta kaoset kvar nu. Och det ÄR ju roligt (för jag trivs verkligen jättebra på internatet trots att det är lite rörigt) - jag blir bara så väldigt trött och splittrad och omotiverad. Och så funderar jag mycket på hösten och hur jag ska få mitt liv att gå ihop och om jag någonsin ska lyckas bli klar med mina studier när jag priotriterar så mycket annat hela tiden.
 
Och idag är jag bara alltför trött och ofokuserad för att lyckas använda dötiden på jobbet till något produktivt, därav denna ramsa.
2013-05-23 @ 21:10:00 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


LATELY I`VE BEEN, I`VE BEEN LOSING SLEEP, DREAMING ABOUT THE THINGS THAT WE COULD BE.

Dagens äventyr: att ta sig från jobb 1 till jobb 2 med cykel. Vanligtvis kommer jag och teknik ganska bra överrens, men inte idag. Min plan var att använda maps-appen på telefonen för att bestämma den smidigaste vägen att ta sig till Gamla Vasa med cykel. Det hela fallerade dock totalt när jag blev anvisad att köra ut på vägar där det var förbjudet att gå eller cykla. Vilket resulterade i en lååång omväg... Men det är okej. Idag är en bra dag. Även om det blir 15,5 timmar jobb.
 
Vi tar en dagens och tre gårdagens. 
 
Gårdagen bestod av jobb, tandläkarbesök med rotfyllning, galet mycket loppisshopping (materiell lycka i allra högsta grad) och världens skönaste kvällslänk. Idag sitter jag mest och för tungan över min konstiga tand som känns som att den är avhackad med en propp i. Helt platt är den. Det blir tydligen ett långt projekt det här.
 
Tjohej. Back to work!
2013-05-22 @ 17:42:26 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


I`VE GOT NOTHING TO GIVE YOU BUT A LONESOME SONG.

 
Den här helgen har jag inte gjort mycket utöver att bara existera. Har haft sådan fruktansvärd tandvärk sedan mitt tandläkarbesök i fredags, så tillvaron har varit aningen smärtsam. Har varit hög på värktabletter mest hela helgen. Så det första jag gör imorgon är att ringa och boka en ny akuttid (och hoppas att det inte tar tre månader den här gången...). BLÄ säger jag bara. Varför ska allt som har med tandläkaren att göra vara så ångestfyllt och smärtsamt!?
 
Nåja. Har iallafall varit till Närpes och fått mig klippt och invigt shortssäsongen. Vädret är ljuvligt men mitt humör tillåter mig inte att njuta av det fullt ut. Töntigt, jag vet. Det får vara slut med det nu. Är dock rädd att jag kommer att drunkna i jobb de två närmaste veckorna, eftersom jag börjar jobba 200% nu. Och fortfarande inte har lyckats få undan allt skolarbete... 
 
Deppigt idag tyvärr. Kan bero på att klockan är mitt i natten och jag sitter på jobbet och längtar efter min säng. 
2013-05-20 @ 00:04:24 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


HERE WE ARE, HOLDING ON, BABY WE`RE HOLDING ON TO THE WORLD.

Jag lever trots tystnaden. Eller, nätt och jämt just nu. Har tillbringat förmiddagen hos tandläkaren tillsammans med mina vänner skräcken och ångesten. Nu sitter jag på internatet och jobbar och bedövningen har precis släppt. Och jag börjar sakta men säkert inse att de två tänder som borrades i idag inte är någon av de tänder jag egentligen har problem med. Efter att ha väntat sedan februari på att få min akuttid... Grattis till mej säger jag bara. Känner mig smått överväldigad av hopplöshetskänslor.
 
För att skapa lite fredagsfeelis denna ångestfyllda dag tänkte jag iallafall lägga upp några bilder från förra helgen som var både lång och innehållsrik.
 
På fredag mötte jag upp mina kära klasskompis Jonna (klasskompisar som träffas några gånger om året. Only at socialvetenskapliga institutionen...) och gick till Leipätehdas för att lyssna på Comfort Addict och Timshel. Trevligt sällskap, trevliga samtal och trevlig musik.
På lördag käkade jag middag och såg på Iron Man 3 med Johannes och Mathias. På söndag sjöng jag i kyrkan och njöt av dessa två sötungars sällskap.
En hel massa annat roligt inträffade också och det får den första bilden för "ta-kort-i-hissen-säsongen" symbolisera.
2013-05-17 @ 14:18:00 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


TRUE STORY!

 
Om att genusfrågor inte är enbart kvinnofrågor, om att våld mot kvinnor inte är ett kvinnproblem utan ett mansproblem och om att vårt samhälle behöver sunt ledarskap som tar avstånd från den sexistiska kultur vi lever i. Vi behöver alla vara sådana ledare.
2013-05-10 @ 11:54:54 Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()


THEY SAY THAT YOU MAKE BEAUTY OUT OF ASH, BUT SOMETHING HAS TO BURN BEFORE YOU CAN, SO I WILL TRUST YOU WHILE I AM SOMEWHERE IN THE SHADOWLANDS. YOU WON`T LEAVE ME, YOU SEE ME, THIS IS NOT THE END.

 
 
Måste bara lägga in den här för att påminna mig själv om att skaffa biljetterna till Provinssi. Och sen en helt annan låt som också fastnat de senaste dagarna. Black Diamond Heavies - Oh, Sinnerman. Lyssna, lyssna.
 
Kan informera om att livet är lite hektiskt just nu med två jobb och en massa skola, men har en relativt ledig helg med endast telefonjour på internatet och kyrkjobb på söndag. Så det blir mycket uppsatsskrivande och en hel del trevligare grejjer också. Som Timshel-konsert på Leipätehdas imorgon. Eller idag blir det väl.
 
Såg annars Oblivion på bio ikväll. Helt feelis film om än lite klyschig på nåt sätt. 
 
Annars vill jag mest boka resor och göra spännande saker. Som att utbilda mig till studiehandledare eller göra nåt annat helt otippat.
2013-05-09 @ 23:47:00 Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()


SOMEDAY WE WON`T CALL THIS HOME, SOMEDAY DEATH WILL LOSE IT`S HOLD, BUT UNTIL THEN WE WILL HOLD ON, HOLD ON.

I fredags pratade jag på Uprising om att leva mitt i kaoset (och inte bara överleva) och idag hade jag sällskap i solen av söta Jossan. Den första bilden har jag snattat av Jonnis.
 
Idag var min enda lediga dag den här veckan så jag bestämde mig för att skippa allt som heter studier (som jag egentligen borde ha ägnat mig åt) och bara njuta. Sov länge, lunchade med Jossan och satt i solen på en brygga hela eftermiddagen. Mot kvällen mötte jag upp Tove&Micke på O´Malleys för att kolla hockey och sen hann jag träffa en hel massa trevliga människor innan jag nu stupar ner mellan mina nya fräscha lakan. Måste bara lugna ner mig lite innan jag kan sova, därav blogginlägg. Så mycket mer har jag väl inte att säga just nu. Jobbet går bra, solen lyser och livet är behagligt. 
2013-05-05 @ 01:51:00 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


GLAD FÖRSTA MAJ!

Sista minuten-planer är oftast de bästa. Har firat vappen med middag hos Tove&Micke i Sundom. Fenomenalt. 
Tove och Lisa var allmänt söta och mops-Emil charmade alla.
Lisa hade med partymustascher. Feeest. Och mot slutet av kvällen spände Fredde huvudlampan på studenmössan och cyklade hem.
Inledde första maj med att lyssna på Fredde och Vasa sångargille vid stadshuset. Sen blev det picknick i Hovrättsparken med resterna från gårkvällen. 
Emil var fortfarande lika söt och fungerade som famnvärmare. Och så finaste nyblivna Sundombon.
Feelisfolket.
Och så hela gänget förutom Matti. Och bilden snattade jag av Linda.
2013-05-01 @ 19:23:42 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()