SO IF I WERE YOU MY FRIEND, I`D LEARN TO HAVE JUST A LITTLE BIT OF TRUST.

 
Efter en hel dag där det vettigaste bestått av en lunch med mamma och resten bara varit sömn och alltför mycket New Girl har jag äntligen lyckats ta mig själv i kragen. Har deadline på en uppsats om "den svarta teologins urpsrung och utveckling" inatt. Jag har nu skrivit hälften och är värd en bloggpaus och en chokladbit. Tjohej. 
 
Min poäng är väl kanske att livet är lite grått och trist idag. Känner mig allmänt sunkig och i behov av lite gymtid. Började på med träningen i helgen men när jag efteråt hostade mer än på länge vågade jag inte riktigt fortsätta. Och nu lider mitt humör. Kanske borde göra ett nytt försök imorgon.
 
Over and out. 
2013-01-31 @ 17:44:00 Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()


TO DO SMALL THINGS WITH GREAT LOVE.

Här följer fortsättningen på mitt senaste inlägg. För samtidigt som jag funderar över vad jag vill göra med mitt liv och längtar efter att få vara passionerad över något, trivs jag faktist väldigt bra just nu. Ibland är det som att det här med att "drömma stort" bara blir press och prestationsångest. Och jag har konstaterat att det kanske inte alltid krävs storverk för att jag ska kunna göra något vettigt här i världen. 
 
Jag är unik, och varje relation jag har är unik. Åt varje människa jag möter kan jag ge något av mig själv - något som ingen annan kan ge åt den personen. Och kanske det är det allra viktigaste jag kan göra med mitt liv: att försöka göra livet lite lättare och gladare för dem jag möter. 
 
"To know even one life has breathed easier because you have lived - that is to have succeded."
Ralph Waldo Emerson
 
De flesta av er har säkert hört berättelsen om Josef från Gamla testamentet. Josef som blev såld som slav av sina bröder och som i slutändan blev Faraos närmaste medhjälpare. Jag läste berättelsen för några dagar sedan och funderade över hur Josef kände sig när hans bröder kastade honom i brunnen eller när han satt i fängelse för något han inte gjort. Det står inget om hans reaktioner i Bibeln, men han satt i fängelse i åtminstone två år och jag kan bara gissa att det måste ha känts ganska sunkigt rätt så ofta. Det jag vanligtvis fäst mig vid i den berättelsen är att Gud välsignade Josef och att han i slutändan styrde över hela Egypten. Men  det jag reagerade på nu var att Josef var sjutton år när han blev såld som slav och trettio år när han till sist stod inför Farao. Där emellan hände en hel massa otrevliga saker. Betydligt otrevligare än mina små vecko- eller månadslånga livskriser. Men om inget av det jobbiga hade hänt hade Josef antagligen aldrig kommit till Egypten och antagligen hade hela halva Egypten gått under i hungersnöd, och Josefs bröder likaså. Josefs bröder som överlevde och blev Israels stamfäder - ursprunget till ett helt folk.
 
Ibland har Gud en så mycket större plan för våra liv än vad vi har, och en helt annan tidsplan. Och det försöker jag påminna mig om när det känns som att livet står stilla och jag trampar på stället. 
 
2013-01-31 @ 00:50:00 Permalink Livet Kommentarer (4) Trackbacks ()


"I DIDN`T ALWAYS KNOW WHAT I WANTED TO DO, BUT I KNEW THE KIND OF WOMAN I WANTED TO BE." - DIANE VON FURSTENBERG

 
Jag brukar inte ge nyårslöften. Däremot brukar jag skriva ner saker jag vill åstadkomma under året, saker jag vill satsa extra mycket på och sånt jag längtar efter. I år har mitt målformulerande varit en extra lång process och en av de saker jag tänkt allra mest på är att jag vill att 2013 ska bli året då jag kommer fram till vem jag är, vad jag tycker om och vad jag vill. Jag märker att jag är inne i någon sorts "ut med det gamla, in me det nya"-process just nu och jag gillar det. På en del områden uppdaterar jag mig själv totalt och på andra områden känner jag bara ett stort behov av att definiera det jag är eller tycker om. Jag har plötsligt behov av helt annan musik än jag lyssnat på de senaste fem åren, jag är mitt uppe i att planera en uppdatering av min lägenhet, jag känner ett stort behov av att definiera min klädstil mer än tidigare och jag fyller bokhyllan med böcker jag älskar och kastar ut allt annat.
 
Men det här är ju bara små detaljer. Den stora biten har jag fortfarande inget grepp om. Min stora sorg det senaste året är att jag inte kunnat definiera vad jag drömmer om eller vad jag är passionerad för. Jag behöver ha nånting att sträva efter, någonting att längta till, något att jobba mot. Det vill jag hitta det här året. 
 
 
2013-01-28 @ 23:56:31 Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()


OH MY, FEELS JUST LIKE I DON`T TRY, LOOK SO GOOD I MIGHT DIE, EVERYBODY LOVES ME

 
Jag är lite till mig över att Suits har börjat igen efter världens längsta vinteruppehåll. Jag har tjatat om serien tillräckligt många gånger för att ni ska förstå att jag gillar den, så den här gången tänkte jag specificera mig en aning. Harvey Specter/Gabriel Macht. De ögonen och det leendet. Jag dör. Ungefär. Smälter åtminstone. Dessutom är Donna, Harveys sekreterare, är så galet snygg och passligt konstig. Major girl-crush indeed. Det finns så många snygga människor här i världen.
 
2013-01-25 @ 21:45:00 Permalink Filmer & Serier Kommentarer (1) Trackbacks ()


"LET´S EAT GRANDPA!" OR "LET`S EAT, GRANDPA!"

 
 
 Jag tror bestämt att jag blir tvungen att kasta in en och annan välskriven svensk bok bland alla mina engelska tegelstenar. Sitter och skriver artikelreferat igen och konstaterar att mitt svenska ordförråd börjar bli icke-existerande. Speciellt det här med att översätta från engelska till svenska börjar bli jobbigt. När jag är inne i riktigt intensiva läsperioder märker jag det till och med på mitt talspråk - jag hittar inte orden och får använda engelska istället.
 
Har faktist funderat mycket på språk de senaste dagarna och diskuterat språkbruk i flera olika sammanhang. Jag har retat mig extra mycket på att folk verkar ha så svårt att skriva. Bara sånt som att man särskriver ord på svenska men skriver ihop på engelska - what the...?!? Jag vet att jag själv har en hel del ovanor när jag skriver blogg, både medvetna och omedvetna (jag överanvänder förstärkningsord och tankstreck, skriver ihop uttryck som mittiallt och iallafall, struntar i subjekten, skriver långa eller ofullständiga meningar och allt möjligt annat) men jag anser mig ändå ha ett relativt vettigt språk. Man blir trots allt ganska miljöskadad av att skriva vetenskapliga texter på löpande band. Bloggen blir sen en knasig blanding av avslappnat talspråk och gammaldags favoritord som "dock". Word och jag har en ständigt pågående fight om min ordanvändning eftersom programmet anser att en stor del av mitt ordförråd "kan kännas gammaldags/invecklat och byråkratiskt".... 
 
Jaja. Allt möjligt kan man tydligen fundera över för att slippa skriva artikelreferat.
2013-01-25 @ 14:44:00 Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()


DRENCH MY SOUL AS MERCY AND GRACE UNFOLD, I HUNGER AND THIRST, I HUNGER AND THIRST.

 
Har jobbar tolvtimmarsdag idag och är aningen seg. Men ja. Mycket att känna och lite att skriva.
2013-01-23 @ 22:56:13 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


SO NOW I`M WALKING ON A TIGHTROPE WIRE, TOO FAR OFF THE GROUND

 
Det finns inte så mycket spännande i min omgivning att fotografera just nu så ni får titta på mitt fagra anlete och (hälften av) min nya favoritklänning en stund istället. Vanlig tisdag på jobbet i övrigt. Skrattar och jobbar och flummar och hostar. Är i alla fall feberfri nuförtiden så jag mår relativt bra. Är bara arg och frustrerad över att jag inte kan träna. Men sånt är livet. Ikväll ska jag iallafall hänga med Totten och då kan man ju inte annat än vara glad.
2013-01-22 @ 15:29:26 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


"I LIKE THE WAY YOU DIE, BOY."

En av låtarna från filmen som fastnade...
 
Har sett Django Unchained ikväll och måste konstatera att det var en av de bästa bioupplevelser jag haft på ett bra tag. Väldigt rått förstås, men det får man väl räkna med när man ser Tarantinofilm. Blev fascinerad av Christoph Waltz redan i Inglorious Basterds men där var hans karaktär riktigt obehaglig, så det var extra kul att se honom som fenomenala Dr. Schultz nu. En enda scen på de två timmarna och 45 minuterna kändes småtrög, annars var koncentrationen på topp hela tiden. Att jag den senaste veckan pluggat de svartas historia i Amerika - från slaveriet tills idag - gjorde ju inte heller filmen mindre intressant. Om du bara får chansen (och inte är alltför känslig), se den! Trailer finns till exempel här.
2013-01-21 @ 23:40:00 Permalink Filmer & Serier Kommentarer (1) Trackbacks ()


HERE TONIGHT WE CROSS THE BORDER THAT DIVIDES US AND OURSELVES.

Här kommer en hög med bilder från de senaste dagarna. Soundtracket finns här. Enjoy.
 
Inledde helgens trevligheter med att få besök av Bianca på torsdag. Långa behövliga diskussioner och en hel del tyst slöande också. Damen själv fastnade inte på bild, men när jag en morgon blev bortskämd med färska scones kunde jag inte låta bli att dra fram kameran. På lördagen skiljdes vi åt och jag åkte iväg till Närpes för att gosa med kattbebisarna en sista gång innan de flyttar.
På kvällen blev det inflyttningsfest hos Ika med bland annat dessa snygga människor. Man blir ju glad bara av att titta på dem.
Kylskåpspoesin som Ika fick i inflyttningspresent blev till stor glädje. Mest för gåvogivarna själva. Som att bygga pussel fast roligare.
Jag och Tove blev überkreativa och skrev många fina (och några mindre fina) hälsningar på kylskåpet. Sen bar det iväg till Logen där det fanns ett visst överflöd av raggare. Riktigt rolig kväll. Dessutom lyckades jag ta mig hem relativt tidigt (innan valomerkki iallafall...). Tummen upp för mig.
På söndag blev det att traska iväg till bussen och åka hem till Vasa för att sjunga i kyrkan. Fina grejer. Fina människor. Överlag mest bara fint hela tiden.

Avslutade helgen med att äta nachos (eller egentligen mest ost) och ligga på soffan med dessa favoriter. 
 
Sämre kan man ju ha det tycker jag.
 
(Har snattat två av bilderna från Anns instagram och en från Sions instagram.)
2013-01-20 @ 23:22:00 Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()


SHAKE, SHAKE, SHAKE, IT`S ALL WHAT YOU MAKE OF IT, TAKE WHAT YOU WILL. YOU KNOW, KNOW, KNOW YOUR ONLY MISTAKE IS IF YOU STAND STILL.

 
Måste pausa lite i min "effektivitet". Tritoniadag är det som gäller (är fortfarande förvånad över att jag kom mig upp ur sänge imorse, men det hjälpte nog att min nattgäst Bianca redan var uppe och hade kokat gröt åt mig...). Är inne på mitt tredje artikelreferat för dagen och det börjar smaka trä. Speciellt när det handlar om teorier kring välfärdsstatens nedskärningspolitik. Inte den mest inspirerande 40-sidors artikel jag läst. Lyssnar på det här och det här och dricker mintkakao för att peppa mig en aning. Och snart åker jag hem. En timme kvar. Sen ska jag ligga på soffan med Bianca hela kvällen och imorgon blir det Närpes och inflyttningsfest. Så månne jag inte ska klara av att vara effektiv i en timme till.
2013-01-18 @ 13:20:15 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


CAUSE YOU`VE GOT ME RIGHT WHERE YOU WANT ME, A TSUNAMI TIDE ROLLS OVER THE LANDSCAPE THAT WE BUILT A HOME IN, INSIDE OF OUR MINDS.

2013-01-17 @ 13:55:34 Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()


PUT YOU HAND IN MINE, CAN YOU READ THE SIGNS? I`LL NEVER LOSE YOU, I COULDN`T CHOOSE TO IF I TRIED.

Tjohej vilken lustig dag. Vaknade halv tolv, skrev en skoluppgift om svart frihetsteologi, tog en powernap och skrev en skoluppgift till. Kvällen har jag tillbringat i Sundom med extremt intressanta församlingsdiskussioner och nu fortsätter jag skriva skoluppgifter om teoretiska perspektiv på socialpolitiken. Extremt trött är jag tydligen eftersom jag sover så mycket men effektiv lyckas jag vara ändå. Och glad är jag mest hela tiden. Utöver det har jag totalt snöat in mig på mina nya favoriter Imagine Dragons, Morning Parade och Young the Giant. Lovelovelove.
 
 
2013-01-14 @ 22:03:19 Permalink Musik Kommentarer (0) Trackbacks ()


DREAM YOUR DREAMS BUT DON`T PRETEND, MAKE FRIENDS WITH WHAT YOU ARE.

 
Så galet vacker låt av bästaste Timshel. De här killarna blir bara bättre och bättre för varje gång jag hör dem!
2013-01-13 @ 13:11:00 Permalink Musik Kommentarer (0) Trackbacks ()


SING OUT IN THE AGE OF WORRY, AND SING WORRY, WHY SHOULD I CARE?

 
Har haft en riktigt rolig impuls-tjejkväll. 2/3 av sällskapet var helt nya bekantskaper och inget är ju roligare än när man träffar nya människor man synkar med på direkten. Blir lite glad i hjärtat och återfår hoppet för mina sociala kunskaper.
 
Har funderat en del på det här det här med att vara social senaste dagarna. Det är konstigt hur olika människor uppfattar en beroende på i vilket sammanhang man träffats/umgås. Ganska ofta känner jag att jag får hålla mig själv tillbaka för att inte helt ta över en diskussion eller ett sammanhang, ibland är jag lite lugnare och tystare och nån enstaka gång blir jag riktigt blyg och försvinner. Tyvärr verkar det som att alltför många mött den tysta Julia och tror att hon är den "vanliga" Julia, och det gör mig riktigt frustrerad. Ska nog ta och bli lite bättre på att synas och höras i Vasa också, och inte bara i Närpes... ;)
2013-01-13 @ 01:11:00 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


LIKE A MIGHTY STORM STIR WITHIN MY SOUL, LORD HAVE YOUR WAY, LORD HAVE YOUR WAY IN ME.

 
 
2013-01-12 @ 14:24:00 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


IT`S CLEAR ENOUGH TO ME, THE UGLINESS I SEE IS EVIDENCE OF WHO I NEED.

 
Ibland lyckas man inte åstadkomma särskilt mycket alls. Idag var en sådan dag. Tanken var att plugga men motivationen vägrade att infinna sig. Istället låg jag på soffan och såg på House medan jag tuggade på lite sallad och kände mej febrig och onödig. Så jag slutade med det och gick till bokhandeln för att hämta ut lite böcker jag beställt. Och köpte en dokumentförstörare. Vad är väl roligare än det!? Tomorrow I will shred paper like there´s no tomorrow. Men först en stund med mina böcker och lite sömn. Man kan inte vara effektiv och nödvändig och nyttig hela tiden men man kan ju njuta av livet ändå. Thank God for that.
2013-01-10 @ 21:49:00 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


HEAR, HEAR THE NOISE THAT MOVES SO SOFT AND SLOW, THAT´S THE SOUND OF FRESHLY FALLEN SNOW.

Sen ibland är det som att all kyla och allt mörker är värt det när vintern plötsligt blir sådär magiskt vacker. "God, this time you´ve really outdone yourself". Varsågod, lite ljusterapi!
2013-01-09 @ 16:16:00 Permalink Livet Kommentarer (2) Trackbacks ()


DON`T BE SCARED TO WALK ALONE, DON`T BE SCARED TO LIKE IT. THERE`S NO TIME THAT YOU MUST BE HOME SO SLEEP WHERE YOUR DARKNESS FALLS.

E tar illt i longår. Om jag hade minsta antydan till hypokondriska anlag skulle jag vid det här laget vara ganska övertygad om att jag har lungcancer. Men i och för sig har jag efter 4,5 vecka av hosta och feber nu blivit snuvig. Man kanske inte snorar om man har lungcancer. Fast vad vet jag. Det börjar tära på humöret iallafall. Igår var jag sur och bitter på mitt jobb som jag egentligen älskar och tidigare i veckan har jag varit bitter på diverse stackars människor. När jag drömmer att jag kastar glas på folk, då börjar det vara illa ställt. 
 
För att pigga upp mig fixade jag ihop den ultimata spotifylistan.
 
2013-01-07 @ 19:32:53 Permalink Musik Kommentarer (2) Trackbacks ()


HOW COME, HOW COME, HOW COME I`M NOW ON A ROAD HOLDING OUT MY THUMB? IF YOU KNOW MY DESTINATION, PLEASE, BUY ME THE FASTEST CAR AND THROW ME THE KEYS.

 
Blev med hatt igår. Har ingen aning om när jag ska använda den men den var lite för fin för att jag skulle klara av att lämna den i butiken, när den nu var på rea och allt. Så kan de gå. 
 
Dagen har hittills gått åt till att läsa böcker och "avskeda" Johannes som åker in i militären imorgon. Nu ska jag ta en ovanligt kort sväng till kyrkan och sen göra mitt bästa för att åka direkt hem till soffan. Att bli frisk snart skulle liksom inte vara helt fel tänker jag. 
 
Världens roligaste blogginlägg hejhej. Ha en fin kväll!
2013-01-06 @ 15:10:20 Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()


"I AM SARUMAN. OR RATHER SARUMAN AS HE SHOULD HAVE BEEN."

 
Det här med att jobba som vanligt är nog inte något för mig riktigt än. Jobbade heldag på kontoret idag och har varit totalt slut hela kvällen. Sov några timmar genast jag kom hem och känner mig febrigare och hostigare än på flera dagar. Ska nog inte göra annat än läsa och sova den här helgen. Men först det ultimata nörderiet part 2 - Lord of the Rings: The Two Towers Extended Edition. Oh how I love these movies och vilken tur att jag inte har koll på hur många gånger jag sett dem, då skulle det bli pinsamt. Hela första filmen kan jag i princip utantill och jag kan fortfarande citera långa scener ur den, även om jag inte är lika fanatisk som jag var när jag gick i höstadiet. ;)
2013-01-04 @ 22:23:00 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


FAVORITER HÖSTEN 2012.

Här kommer sista delen av mina 2012-favoriter. Det har varit en bra men på många sätt ganska jämn och händelselös höst. Nu önskar jag mig en spännande vår istället.
 
Myste med kattungar och hälsade på systers hus i Gottböle.
Plötsligt måste man ha mössa och vantar och kvällarna tillbringades helst inomhus.
Det blev höst på riktigt och jag hade höstens första föreläsning.
Firade både Elin och Johannes med roliga utekvällar.
Jag blev träningsberoende.
Det var full vinter i Närpes.
Och jag var i Närpes mest hela tiden.
Fredde&Åsa hade inflyttningsfest och vi festade loss på Rocktails.
Vi julfestade i Åbo.
Jag jobbade flitigt.
Hade välgörenhetskonsert och julmöte i Sion.
Hade mitt livs segaste hosta och firade jul med familjen.
Tillbringade juldagen med de bästa.
Obligatoriskt mellandagsnördande och en DooBop-kväll.
Välkomnade det nya året både i Sion och i Tjärlax.
2013-01-04 @ 19:28:00 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


FAVORITER SOMMAREN 2012

Sommaren 2012 var helt klart en av de bästa på länge. Att jobba halvtid och dessutom ha två veckors full semester var ultimat. Jag gick nog lite överstyr när jag skulle välja bilder, men allt det här gör mig så glad så det gör inget. Det är ju med mörka vinterkvällar i baktanke jag tagit alla bilder och sparat alla minnen.
 
Satt nere vid stranden varje ledig sekund, också innan det var tillräckligt varmt för att sola.
Tillbringade flera sköna kvällar i ute i Sundom.
Slöade så mycket jag bara hade tid med.
Ordnade Gardenparty och hade allmänt hög festfeelis.
Hade några perfekta kvällar nere i Kronvik. 
Firade midsommarafton på Malin&Jonas förlovningskalas med bland annat dessa fina.
Firade midsommardagen vid Andra Sjön. Perfekt.
Random Vassorhelg tillsammans med bl.a. Snygg-Mathias
Tio dagar av galenhet på KDS.
Strampenmiddag och klassfest med älskade 9D.
Villaliv med syster och mys med hennes kattungar.
Slödag på bryggan med Tove och Jessica.
Sommarmat, sommarhand och sommarben.
 
Helkväll med legenderna Nicke och Beni.
Picknick på Strömsö och teater med David och syster.
Sommarens ljuvligaste båttur tillsammans med favoriterna.
Vasa invaderade Närpes en kväll.
Hade mitt älsklingsfår som inneboende en hel vecka.
Hängde med fint folk på Konstens natt.
Lyssnade till Jerusalem på Humle.
Var med på ännu ett gardenparty och hade privat köksunderhållning av Jakke och Simon.
 Många långa Strampenkvällar.
Sommarfötter och kräftkalas.
Och avslutningsvis festival med Johannes och Jonathan.
2013-01-03 @ 16:32:00 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


FAVORITER VÅRVINTERN 2012

Det hör ju till att göra någon form av samanfattning av det gångna året såhär kring nyår. Här kommer min. Gick igenom alla mina telefonbilder från året som gått och plockade ut några favoriter. Favoritmänniskor och favorithändelser. Det blev en hel del så jag delar upp det i tre delar. Enjoy.
 
Mitt sällskap under vårvintern bestod till stora delar av Mathias, Johannes, Oskar och Marie-Louise. Det blev många sena kvällar i min lägenhet och jag har mängder av underhållande filmer av sjungande pojkar som jag inte kommer att dela med mig av här. Dessutom jobbade jag tillsammans med Mathias på kontoret vilket gjorde arbetsdagarna så mycket roligare.
När jag inte jobbade satt jag på Tritonia och skrev på min kandidatavhandling. Som tur var började solen lysa och det närmade sig vår. Livet blir så mycket lättare när det är ljust ute.
Dessa individer hörde också till de stora ljuspunkterna i vintertillvaron. KÄRLEK.
Sen blev det påsk och EC och vi spelade och spelade och spelade med vårt fenomenala team. Systrarna var mina glädjespridare i vardagen. 
Efter fyra år fick jag äntligen ut mina kandidatpapper.
Jag hade en skön helg i Malmö med det här fina gänget. 
Och så hade jag en fantastisk långhelg i Åbo över första maj. Den helgen levde jag nog på i en hel månad efteråt. 
2013-01-02 @ 17:28:38 Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()


I`M WAITING FOR SOMETHING BEAUTIFUL, OH, SOMETHING BEAUTIFUL.

Min teori om förväntningarna på nyårsafton stämde mycket bra. Hade en ytterst gemytlig kväll tillsammans med Jessica, Johan, Tove och Micke. Blev bjudna på trerätters i bastustugan allra längst ner i Tjärlax. Satt i bastun, smällde några raketer, skålade in det nya året kl 00:04 och blev allmänt mys-slöa efter tolvslaget. När vi sen begav oss hemåt hämtade jag upp Ika från en annan fest och det slutade med att vi snurrade runt i Näsby tills klockan närmade sig halv fem. En väldigt fin start på det nya året måste jag säga. Hejhej 2013!
 
Den sista bilden föreställer "sprakastickorna" som jag och Tove förtvivlat försökte få fart på för att kunna ta fina bilder.... Sen konstaterade vi att det nog inte var sprakastickor utan nån slags långa tändstickor...
2013-01-02 @ 16:01:15 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()