be real to me now

Prata om sången inatt å nu kan ja definiera va de e ja vill.
Ja vill kuna sjunga på riktit så att ja kan jöra nånting me de.
Ja vill stå på scen, int för att synas men för att ja älskar att göra de å när ja gör de ja älskar att göra ärar ja Gud.
Å de e han som ha gett mej gåvorna, ja har ju ingenting i mej själv.
Å ja vill sjunga, int för min egen skull, bara för att ja tycker om de, utan så att de gör en skillnad, så att de betyder nånting för andra människor.
Ja vill sjunga Honom rakt in i deras hjärtan.

..och jag söker skönheten i allt jag ser hör tänker och känner för jag vet att den alltid finns där om man söker noga och min själ längtar efter allt det vackra men mest av allt längtar jag efter Dig och jag vill aldrig släppa taget för jag är livrädd för att falla och jag vet att jag går under utan Dig i mina andetag. Egentligen betyder inget annat någonting och jag förstår inte varför jag alltid springer ut i sanden och stannar där tills allting rasar och Du måste lyfta mig igen. För egentligen vill jag skriva och sjunga bara för Dig och egentligen vill jag existera bara för Dig. Det handlar inte om brist på mod, längtan eller styrka, det handlar om trygghet och att kunna förtrösta och jag vet att jag vet att jag vet men jag glömmer alltför ofta.
jag hösten 05. å mitt hjärta ropar fortfarande samma sak. livrädd för att falla och jag vet att jag går under utan Dig i mina andetag. Och egentligen vill jag existera bara för Dig! Och jag vill aldrig släppa taget.


Å ja e proffs på att trassla in mej själv.
Aj.
Å såra andra människor...
Jesus.

låt mig rinna gråten och brusten längs parketten...

Jeg gir alt til deg
For jeg vet du vil ha det
Mine to fisker, mine fem brød
gir jeg til deg
Jeg gir alt til deg
Alle mine tårer Alle mine sår
de gir jeg til deg

Kom omslutt meg Jesus
Jeg er din
(Ungfila-alt til deg)

Nu e ja bara liten.
2008-07-30 @ 12:54:44 Permalink Andas Kommentarer (1) Trackbacks ()


Gijón, Spanien

 Eftersom jag redan berättat litet om resan mellan Belgien och Gijón och vårt traileräventyr i frankrike ids jag inte säga så mycket om det. Resan tog iaf igen 28 timmar och efter ungefär hälften av den såg jag såhär trött ut och var ännu tröttare :P


Eftersom jag redan berättat en del tar jag det kort och lägger in bilder istället.
Första dagen i Gijón var även den någorlunda ledig och vi spenderade både eftermiddagen och sen också kvällen på stranden. :) De övriga dagarna delade vi ut flyers på eftermiddagarna och hade konserter på kvällarna, två kvällar i en park nedanför kyrkan och två kvällar på en stor festival; svarta veckan hette den och pågick i tio dagar.


huset där jag, Emilia, Hanna och Pripple bodde. På tionde våningen. Hos en gammal mysig tant. Som inte kunde ett ord engelska. Och gav oss kaffebröd till frukost. :D

     
   
bilder från våra parkkonserter.
becka, jonas och axel
axel och jonas. med koncentrerad min ;)
trött trummis? callis gömmer sig bakom förstärkarcasen
lokalt band, fallin out of the sky kanske dom hett? jätteduktiga.
becka o rasse
roadning pågår
jonatan, vår lilla glädjespridare :)

   
   
   
parkchill :)

   
     
 dramabilder från festival-"konserterna"

   

     
emilia, julia, callis å tomppi e dödströtta och uttråkade nere i ett parkeringshus klockan 1 på natten...:P

 
glass vid stranden..:)


2008-07-29 @ 18:48:10 Permalink Teamliv Kommentarer (3) Trackbacks ()


Belgien


Jonas och Hanna påväg till Belgien :)

Från Eskilstuna styrde vi våra två minibussar mot Belgien. Vi körde först ner genom Sverige till Helsingborg där vi tog färjan över till Helsingør i Danmark. Körde genom Danmark på natten och på morgonen tog vi färjan över till Tyskland. Vi körde genom Tyskland hela dagen och på kvällen, efter 28 timmars svettig bussresa kom vi fram till Bryssel där vi mötte våra kontaktpersoner. Därifrån körde vi ännu ungefär en timme tills vi kom till Charleroi.
Gänget delades upp i två grupper, dramagänget bodde i en församling i Fontaine l´Eveque, där dom blev omhändertagna som kungar och drottningar. Pastorsparet var italienskt och gästvänligheten var överväldigande och vi överöstes med allmöjlig intressant mat ;D
Musikgänget placerades ut i en annan församling, i Marchienne. Den församlingen var litet äldre och fanns i något som tydligen varit ett slott en gång i tiden :) Även vi trivdes alldeles utmärkt :)

Första dagen vi var i Belgien hade vi helt ledig och spenderade hela eftermiddagen i en stor fin park där vi solade, spelade kort, spelade fotboll och klättrade i träd ;)
De följande dagarna spenderade vi genom att på förmiddagarna ställa oss på någon marknad med gitarren och sjunga medan folk från de lokala församlingarna gick runt och delade ut flyers och bjöd in till konserterna som vi hadde på kvällarna.
De flesta förmiddagar var vi uppdelade, dramagänget i sin del av stan och vi, musikgänget i vår del av stan.
En dag var vi dock tillsammans och drog både drama, dans och musik på ett torg.

(en del bilder från teamaction.org)
Eftermiddagarna hade vi lediga, de flesta av oss utnyttjade tiden till att sova och nån dag åkte vi tex iväg och sökte upp en tvättmaskin...:P Kvällarna sen hade vi som sagt konserter, turvis i de båda församlingarna. Onsdag och fredag var vi i Fontaine l´Eveque och torsdag och lördag i Marchienne.


bilder från konserterna i Fontaine l´Evequeallmänt "efter-mötes-flipp" ;)från konserterna i Marchienne

Överlag var Belgien ett av mina favoritställen, hade jättekul. Mycket tack vare vår tolk Benjamin; förolämpningarna haglade varje gång vi satt runt matbordet och vi hade hysteriskt kul ;D Och konsertkvällarna var jättebra, speciellt i Fontaine l´Eveque hade vi jättebra möten med massor av folk :) Och varje kväll blev flera stycken frälsta :)
2008-07-29 @ 17:42:57 Permalink Teamliv Kommentarer (0) Trackbacks ()


Eskilstuna

Tänkt att ja ju nog måst berätta lite ordentligt om resan åxå för dom som e intresserade, bättre att skriva lite här än att berätta samma sak 40 gånger :P Så ja skriver ett inlägg om varje ställe vi ha vari på, lägger upp lite bilder å berättar va vi sysslade med där. Det ja minns, börjar endå vara ett tag sen...:)

Först ut är Eskilstuna.
Där samarbetade vi med en nystartad församling, Agape, som fanns i stadsdelen Nyfors. I just den delen av stan finns mycket invandrare och vi fick också höra en hel del finska på gatorna. Vi bodde allihop i en annan församling men jobbade mest med dem från agape. Vi hade ganska lugna förmiddagar, med frukost och bön och efter lunchen gick vi ut på stan och hade konserter. Två dagar var vi på ett torg i centrum och hade konserter och två dagar var vi i nyfors på ett torg alldeles utanför agape.bilder från teamaction.org

På kvällarna hade vi möten i församlingen som fanns i en liten källarlokal dit det rymdes kanske 40 personer alltsom allt. Men det blev riktigt fullt flera av kvällarna och vi teamare fick sitta på golvet :) Vi hade härliga möten, enkelt å massa Jesus! :)


posing inne på Waynes Coffee :P
Jag personligen trivdes jättebra i Eskilstuna och det kändes som att vi faktist fick göra någon nytta :)
Nyfors in my heart! <3
2008-07-29 @ 15:17:50 Permalink Teamliv Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hej

Jag är hemma.
Det känns skönt.
Det känns tomt.
Saknar ren.

Men nu ska ja organisera mitt liv lite.
Sen kankse ja återvänder.
2008-07-28 @ 13:47:28 Permalink Teamliv Kommentarer (1) Trackbacks ()


Polen

Sitter pa ett bibliotek i en liten by som har ett langt och invecklat namn, nagonstans i polen ....:P
Bor i en kyrk(?)sal har under. Jaaa... int e de ju som hemma precis...:P Intressant me nya upplevelser a andra kulturer... :) Tva "riktiga" teamdagar kvar, sen tva resedagar a sa e vi hemma igen. Konstigt.
Nu bar det av ut pa byn en stund fore maten, ska fosoka hitta naga bybor som fortstar tillracklit med engelska far att man skall kunna kommunicera med dem...:)
Fridens!!
2008-07-24 @ 11:34:17 Permalink Teamliv Kommentarer (1) Trackbacks ()


I don´t wanna end up where you found me

Klockan börjar vara tillräckligt mycket för ett filosofiskt/flummigt blogginlägg...:P Ja anser der vara onödigt att ägna dyrbar tid till att sova när man kan göra det i bussen imorgon. Kan ju isället göra en massa vettiga *host* saker nu istället....

Att göra innan vi åker iväg imorgon:
-ladda min telefon
-gå i duschen
-äta en vaniljvåffla
-hitta ett passligt verktyg att öppna min batteriförpackning med
-bestäma klädsel. Jättevarmt, varmt eller nästan svalt? Det är frågan.
-lägga ny musik i mp3-spelarn.

Min väckarklocka står på 5.45. Halv 6 ska vi packa i bussen.

Jag vill ha rågbröd. Och köttbullar, potatismos och lingonsylt.

Ja slapp in på socialpolitik. funderar en del på hur det skall bli när man kommer hem igen. för nu lever man nog litet som i en bubbla. Har umgåtts med samma människor nästan dygnet runt i 6 veckor nu. Dom e fantastiska men visst traskar man på varandras nerver ibland.

Saknar evelina. Hon e i bosnien. Får int tag på henne. Gissar att hon saknar ström så hon int kan ladda telefon.
På tal om telefon kommer jag nog att ha grym telefonräkning när jag kommer hem... Det går grymt med pengar här. En vanlig resdag går det nog långt över 20 €... Skitdyrt på alla bensinstationer, speciellt i Frankrike! mitt morgonmål som bestod av en smörgås och dricka blev omkring 8€...När man då e på resa två dygn i sräck blir det en hel del pengar...:/

Det som åxå gör resorna intressant e att man aldrig vet vilket språk kassörskan talar när man vaknar upp och tar paus på nån bensinstation. Vår första paus var det spanska, dom två följande franska, och dom sista tyska...:P Motorvägarna i frankrike och tyskland är för övrigt ganska tråkiga. Ser likadant ut överallt. Spanien var mer omväxlande.

Men ja gillar franskan bättre än spanskan. Man lärd ju sej tilåme lite franska i belgien, Ja kan åtminstone säja tack för maten på båda språken. Merci por la norityr/Gracias por la comida. Å fatige' betyder trött på franska. De e bra ti allt.
Aaah, trebian! Aaah, mui bien! Polska kan ja int alls däremot. Fast leo nog försökt lära mej va flytväst e före vi for. men de va ett långt ord, ja glömd de mesamma. äsch.

ja söker en låttext ja hörd igår å tyckt va så beskrivande men nu minns ja ju int va de va... typist.

since you´ve been around....

Ibland ägnar man väldigt stor tankeverksamhet ti int så jättestora saker. Eller saker som e små men har potential att bli betydelsefulla. Eller som man vill ska bli betydelsefulla men int existerar. Ännu.

Rosie Thomas, Joshua Radin, Jason Mraz, Lifehouse, Leeland, Audioslave, Coldplay, Hillsong, MercyMe å massa till ha ja ren spela sönder denhär resan.

lucky to have been where I have been, lucky to be coming home again
2008-07-22 @ 05:26:47 Permalink Livet Kommentarer (3) Trackbacks ()


Nürnberg

Befinner mej på hotell i Tyskland nu. Har suttit i bil sen klockan 22 igårkväll, det blev ganska jämt ett dygn. Plus hela morgondagen, startar 5 på morgonen igen.


jag å callis flippa i bussen
Långa bussresor kan bli ganska intressanta nog...:P Jag fördriver mesta tiden me att lyssna på musik å försöka sova. Vi har en provisorisk säng i bakluckan ovanpå all packning där jag låg en stund åxå, faktist ganska bekvämt, med fin utsikt över släpkärran! ;D
Vet int egentligen va ja ska berätta... En vecka kvar nu. Lär bli ganska intensivt program. Det som är kul är iaf att vi alla kommer att bo på samma ställe, nu har vi varit uppdelade i olika lägenheter ända sedan vi var i Eskilstuna.

Kan lägga in några bilder från stället där vi bodde i Barcelona och vår avfärd igårkväll iallafall...:)Hanna&Pripple kollar film i köksskrubben ;)
huset där vi bodde; vid balkongen till höger
jag igårkväll före avfärden
vi och en del av vår packning
området där vi bodde

Saknar er alla där hemma!!
Och saknar ordentlig mat! :P

Teamet kan mest beskrivas med
Jesus
svett
vitt bröd och choklad
"Öppna nån sej?!?"
"hej hallååå!"
fritt å frankt


Hitta några bilder av hela teamet på  teamaction.org


i Vasa...


...och i Eskilstuna

den som vill se mera bilder kan kolla här


2008-07-21 @ 22:53:21 Permalink Teamliv Kommentarer (1) Trackbacks ()


Goodbye Barcelona, Poland here we come!Såhär ser jag ut efter en hel dags shopping i Barcelona :D

Hitta mittiallt internet här i lägenheten där jag och tjejerna bor här i Barcelona så ja måst passa på att skriva lite! :D
Även om datorn är oladdad och jag måste stå i köket med datorn på spisplattan för att nå till ett eluttag (det finns ca 4 stycken i hela huset, i köket, WC och i ett av sovrummen). Vi bor 8 tjejer i en liten liten 4-rummare, det är madrasser på varenda liten golvyta förutom i köket :P Idag börjar vi dock packa ihop eftersom det bär av mot Polen inatt. Sover i bussen inatt, åker hela dagen imorgon, sover på hotell i Tyskland nästa natt och sen åker vi tills vi kommer fram, troligtvis kvällen/natten därpå. Så det blir mycket buss nu igen. Och här i Spanien är det kokhett!! Och fuktigt! Igår var nog den varmaste dagen vi haft hittills, och då stod vi mitt på ett torg under siestan när alla andra är smarta och sitter inne eller på nåt cafe och vilar. Men då härja vi för fullt med dans å drama, gissa om ja blev kokad i mina tjocka dansbyxor å dubbla t-sjkortor!!! Pina! Men de e roligt! :D :D
Men börjar nog på riktigt ha en del hemlängtan nu, börjar vara så trött och programmet är så intensivt. Ska bli skönt att komma hem och träffa folk, sova i min egen säng, äta rågbröd och annan finsk mat, göra vad man vill när man vill, vara helt ensam när man känner för det.... :)
Men ja kommer nog att ha grym team-abstinens åxå sen när jag kommit hem! Å sakna alla!! <3

Försöker ladda upp lite bilder men det lyckas inte alltför bra...antar jag får vänta tills jag kommer hem....
Men har enorma mängder med bilder....:P

Lyckades vid senare tillfälle....:)

 

utsikt på vägen mellan Gijón och Barcelona
mina sommarben i polen...;P
jag å rasse rockar :D
jag å axel dansar
drama i Gavá, Barcelona
konsert i San Boyd (?)
mitt å Hannas extremt lilla å smutsiga rum
jag en konsertkväll i Gavá
2008-07-20 @ 15:59:14 Permalink Teamliv Kommentarer (4) Trackbacks ()


Gijón


I am now in Spain.
Befinner mej i norra spanien, i en kuststad som heter Gijón, ca 200 000 invånare.
Bor tillsammans med Emilia, Hanna och Pripple hos en gammal dam som int kan ett ord engelska, i en lyxlägenhet på tionde våningen...:P Fatta hur skönt de e att få sova i säng efter två veckor på luftmadrass!! :D
Finskt morgonmål saknar jag dock, har levt på vitt bröd och choklad på morgnarna både i Belgien och här...

I söndagst åkte vi från Belgien (där jag för övrigt trivdes jättebra och kände mej riktigt hemma, människorna var jättetrevliga), via Frankrike till Spanien. Resan tog omkring 28 timmar och någonstans i frankrike blev det ett extra avbrott eftersom hjulet på kärran pama och vi fick stå längs en motorväg och väntpå en bärgningsbil...:P
Och eftersom det var söndagkväll var det aningen svårt att få tag på ett nytt kärrhjul men till sist lyckades det och vi kunde fortsätta vår resa. Efter vissa kommunikationsproblem med killen som hjälpte oss få ett nytt hjul....:P
Små äventyr e allti bra :D

Första dagen i Gijo´n bestod av sovmorgon, slappande på beachen, träffa lokala ungdomar, å mera beach. Njöt för fullt av mörkret och värmen och sprang omkring och lekte i vågorna och innan vi åkte hem på natten simmade jag å julia i atlanten i mörkret. Bara den kvällen var för mej värd alla uppoffringar den här sommaren!! :D
sommarflicka i allra högsta grad!! :D
Onsdag och torsdag delade vi ut flyers å spelade gitarr i gathörn på eftermiddagarna och hade konserter nere på ett torg här nära kyrkan på kvällarna.Torsdagkväll predikade jag på engelska....:P en utmaning eftersom tolkens engelskakunskaper var ytterst begränsade... :P men det gick bra endå...:)
Igår var vi nere vid gågatan vid stranden och hade drama och sjöng medan vi delade ut flyers och på kvällen åkte vi ner till en annan strand där det var MASSOR med folk. Dom har tydligen nån tie-dagarsfestival här nu, som tomatkarnevalen fast minst 10 gånger större :D Så där bland alla människor drog vi fram gitarren och sjöng och apade oss med våra draman.. hur kul som helst :D Men kvällen slutade med regn, regn och ännu mera regn så vi var alla väldigt blöta och trötta innan vi var hemma igen.

Idag regnar det åxå. Mycket. Kom just till kyrkan, blir snart lunch å sen ska vi vel bestämma vad vi ska göra av denhär regniga dagen...:P Vårt program e ganska beroende av bra väder nog, så vi får se va som händer.. :)

Måndag bär det av till Barcelona, en vecka där, sen ennu en vecka i nån liten by i Polen nånstans å sen bär det av hem.Saknar alla där hemma jättemycke, men vill int för nå i världen fara härifrån!! Trivs som fisken i vattnet!!
Hasta luego!
2008-07-12 @ 12:13:58 Permalink Teamliv Kommentarer (3) Trackbacks ()


Belgien

Hej pa er!
Sitter pa ett internetcafe i Belgien nu, i en stad ja int vet va den heter, ca en timme fran Bryssel...
Har int sa mycke tid men tankt iaf skriva och informera om att ja fortfarande lever och mar bra.
Har ar sjukt varmt, och var buss har ingen AC =svett,svett och ater svett... :P
Kom hit igar efter 28 timmars resa fran eskilstuna, och skall vara har till sondag.
Manniskorna ar mysiga och ja trivs hur bra som helst.
Imorgon blir det konsert pa nan marknadsplats, ledig eftermiddag a sen konsert pa kvallen.

Tack for mejj!
2008-07-01 @ 21:15:24 Permalink Teamliv Kommentarer (2) Trackbacks ()