THE BURDENS THAT YOU CARRIED AND ALL OF YOUR MISTAKES, YOU`RE LOOKING FOR A PLACE TO LAY THEM DOWN, I HOPE YOU FOUND IT NOW, I HOPE YOU FOUND IT NOW.

 
Jag har sagt det förr men det finns nog få saker som är så bra för min självkänsla som att inse hur otroligt cool jag var som liten. När jag känner mig allmänt skruttig plockar jag fram fotoalbumen med bilder från när jag var 1-3 år och beundrar mig själv en stund. Jag menar, om jag var sådär cool då, när jag inte kunde vara något annat än mig själv, då måste det nog finnas kvar lite coolhet än idag också.
2012-06-30 @ 15:39:19 Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()


IT`S DIFFERENT NOW I SWEAR, THERE`S SOMETHING IN THE AIR TONIGHT AND I CAN ONLY STARE AT THE GLIMMER OF THE NIGHT LIGHTS.

 
Igårkväll fotograferade jag för första gången på evigheter med något annat än telefonkameran. Här är resultatet. Åkte iväg till Sundom med Mathias och tillbringade kvällen med Oskar, M-L och Johannes. Lika knasigt som vanligt. 
 
2012-06-30 @ 12:11:32 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


LATE AT NIGHT I LIE AWAKE, THINK I SHOULD GO, CATCH A TRAIN TO STRANGER TOWNS WHERE NO ONE KNOWS ME.

 
Min slöhet fortsätter. Har fått en del gjort idag men har varit totalt osocial. HIMYM har varit mitt sällskap.
2012-06-28 @ 22:23:42 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


WHAT CAN I COMPARE YOU TO, A FAVORITE PAIR OF SHOES? MAYBE MY BRIGHT RED BOOTS IF THEY HAD WINGS.

 
Dagens glädjeämne nr 2: Att jag äntligen fått mina tavelhyllor köpta och uppspikade på väggen (tack Evelina & Anders och tack Pappa!). Det här projektet påbörjades för ganska exakt ett år sedan, och nu börjar många av bilderna vara aningen föråldrade. Har en hel hög med människor som ännu ska få komma upp på hyllorna, men först måste nya bilder knäppas och fler fotoramar skaffas. Och kanske en till hylla införskaffas...
2012-06-27 @ 16:46:55 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


AND MY HEART KNOWS HOW TO BEAT BUT IT DON`T KNOW HOW TO BEAT RIGHT

 
Dagens glädjeämne nr 1: Suits is back! Gotta love it! Helt klart en av mina absoluta favoriter, och jag hoppas på att det bara blir bättre nu när första säsongen är avklarad.
2012-06-27 @ 16:35:21 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


I`VE SPENT TEN YEARS TRYING TO SING THESE DOUBTS AWAY BUT THE WATER KEEPS ON FALLING FROM MY EYES.

 
Vissa dagar är lite gråare. Jag har ingen ork och regnet öser ned utanför fönstret. Jag jobbar men får inget gjort och måste snart cykla till sjukhuset. Kommentarer som jag andra dagar skulle skratta år svider idag. För det regnar och jag är trött. 
 
Jag läser igenom evighetsgamla funderingar och tycker om känslan av att hitta egna ord som gång på gång beskriver så bra, även om jag var något mer dramatisk på den tiden. 
2012-06-27 @ 12:30:22 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


MIDSOMMAR DEL 2: NYKARLEBY

 
 
 
         
  
 
Efter en sväng upp till lägenheten för att packa om väskan hoppade jag på lördag eftermiddag i bilen med David, Fredrik och Edith och körde iväg mot Nykarleby och min kära Hanna (och några till). Tillbringade hela kvällen nere vid Andra sjön. Inga stora planer och kravlöst sällskap. Vi grillade, åt raberberpaj på bryggan, spelade Alias, njöt av solnedgången, filosoferade över livet, skejtade och hoppade höjdhopp och bara annars njöt av tillvaron. När solen började gå upp igen åkte jag och killarna tillbaka mot Vasa, och jag kunde inte låta bli att sitta och småle hela vägen hem. Just nu njuter jag konstant, och det är väl bara att tacka och ta emot när livet är så här härligt!
 
2012-06-25 @ 00:32:43 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


MIDSOMMAR DEL 1: NÄRPES

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Åh. Jag blir glad ända in i själ och hjärta när jag får umgås med de här människorna. 
Midsommarafton firades med förlovningsfest för Malin & Jonas nere i Rangsby. Där fanns en massa människor, smörgåstårta och fint väder. Jag fick leka med Ika och tönta mig med resten av mina favoriter. När festen var slut bäddade jag ner mig på Tove & Mickes vardagsrumsgolv, och lördagen inleddes sedan med frukost ute i solen. Hann dessutom träffa Evelina & Anders en stund innan bussen åkte tillbaka till stan.
Happy happy, joy joy!
 
 
2012-06-24 @ 21:28:49 Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()


CAN`T FIND ANOTHER WAY AROUND, AND I DON`T WANNA HEAR THE SOUND OF LOSING WHAT I NEVER FOUND.

 
Idag har jag köpt ett par skitsnygga shorts för att fira det faktum att jag på dagens joggingtur orkade springa 5 km. För någon vecka sedan var jag heldöd redan efter 1 km. När man är så duktig får man skämma bort sig själv lite. Speciellt när det är första dagen på evigheter som man faktist har pengar på kontot. Men med den investeringen tog också de ekonomiska utsvävningarna slut för den här lönemånaden. Jag gör ett stenhårt försök att bli lite mer ekonomisk. Och de senaste veckorna har jag konstaterat att man kan överleva på förvånansvärt lite pengar. Sånt är också fint att märka.
 
Nu ska jag bädda ner mitt frusna jag under täcket och se på Gilmore Girls. Bra avslutning på dagen.
 
2012-06-21 @ 22:31:23 Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()


IF YOU HIDE YOURSELF DEEP INSIDE, DEEP INSIDE, IN TIME YOU HAVE NOTHING LEFT TO HIDE, THERE`S NOTHING LEFT INSIDE.

 
Råkade ligga vaken och läsa till klockan fem imorse. Så idag har jag återhämtat mig genom att vara katt- och husvakt. Inte särskilt krävande. Har legat på soffan och läst, sovit lite, 9gag-at, provat systers kläder och utnyttjat föräldrarnas matförråd. Totalt kravlös dag. Såna behövs också ibland. 
2012-06-20 @ 20:21:33 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


PLEASE DON`T GO, PLEASE DON`T LEAVE ME ALONE, A MIRROR IS SO MUCH HARDER TO HOLD.

 
weheartit
 
Just nu är jag så väldans nöjd med livet. Allt är så fint hela tiden. Idag har jag jobbat på kontoret men egentligen mest bara pratat med Julia. Sen traskade jag till stan och åt glass med Malin och efter det satt jag i en bil med Johannes och Mathias och tittade på regnet och pratade om tjejer/killar. Nu har jag avslutat dagen med att ha en Edith sittande på min soffa i några timmar. Så många fina människor på en dag. Man blir alldeles överväldigad.
2012-06-19 @ 23:58:41 Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()


IT`S LIKE THE WORLD JUST WON`T STOP SMILING.


 
 
De ljuvliga sommardagarna och sommarkvällarna bara fortsätter. Ikväll blev det grillning och poolhäng hos familjen Rabb. Härligare människor - och sötare barn - får man leta efter! Dock lyckades ingen av värdarna fastna på bild, tyvärr.

Nu är jag allmänt glad i hjärtat och ska småningom söka mig mot sängen så jag orkar jobba imorgon.

2012-06-18 @ 22:36:30 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


GIVE LOVE TO THE ONES WHO CAN`T LOVE AT ALL, GIVE HOPE TO THE ONES WHO GOT NO HOPE AT ALL.


 
 

 
 
 

Det utlovade regnet uteblev och vi hade en extremt fin fest igårkväll. Grillmat, sommarbål, ståuppkomik, skön musik och sköna människor. Kan inte vara annat än nöjd och peppad för att göra det ännu finare nästa gång - som inträffar 12 augusti ifall nån undrar. Där emellan ska vi hinna med ett beach party på Strömsö också, den 15 juli. Det blir också kalas! 

Nu ska jag dra mig upp ur sängen (den här sovmorgonen var sannerligen välbehövd) och traska mot stranden. Det är sol och en bra bok som gäller tills jag sticker iväg till Sundom ikväll. Ha en solig dag!

2012-06-18 @ 11:21:32 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


RAIN TURNS THE SAND INTO MUD, WIND TURNS THE TREES INTO BONE, STARS TURNING HIGH UP ABOVE, YOU TURN ME INTO SOMEBODY LOVED.

 
 
Allmän Vassor-feelis och fyra av de finaste och knasigaste människor jag känner <3

Vi har haft en riktigt lyckad helg på Vassor. Lite över 20 pers som spelat volleyboll, grillat, bastat, lyssnat på undervisning, haft tichuturnering och sovit alltför lite. Nu är jag ungefär dödstrött, men ska bara hoppa i duschen så bär det av till Sion för att förbereda kvällens garden party. Det blir kalas! Imorgon ska jag bara sova, läsa och äta.
2012-06-17 @ 14:15:42 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


I WATCH THE STARS FROM MY WINDOW SILL. THE WHOLE WORLD IS MOVING AND I`M STANDING STILL.


Bilderna ovan har Daniela fotat och plockat ihop, och motiven är från gårkvällens fest i Karperö. Eftersom vår kära Julia blivit politices magister bestämde vi oss för att överraska henne med fest hemma hos Hanna & Jonathan, och det blev fantastiskt trevligt. Somrig mat, trevligt folk och fantastiskt charmiga bebisar. Själv lyckades jag inte ta några bilder, jag blir aningen för distraherad för fotograferande när det finns många människor runt mig...

Annars kan jag konstatera att den här veckan blivit ganska tung. Nackdelen med att ha ett flexjobb är veckor som denhär, när man inte jobbar särskilt intensivt men ändå jobbar dygnet runt hela veckan. Det finns alltid något kvar som måste ordnas och samtal som måste ringas. Idag har jag iallafall hunnit med en del sista minuten-förberedelser inför söndagens Garden Party i Sion och dessutom fått ordning på min egen lägenhet. Nu skulle jag helst stupa i säng eller kasta mig på en strand, men nu ska helgens ungdomsledarweekend förberedas (jag gör saker i tid, I know...). 
2012-06-15 @ 13:13:31 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


OH NO, YOU NEVER LET GO, THROUGH THE CALM AND THROUGH THE STORM YOU NEVER LET GO OF ME.

weheartit

Jag, Steffi och Jonnis har styrt kosan mot Jeppis idag. Vackert så - Jeppis är trevligt - men sammanträdet vi sitter på börjar kännas aningen långdraget. Kan ju säga som så att jag nog hellre legat på en strand och tagit vara på värmen. Men jag är allmänt glad och harmonisk ändå. Och ikväll blir det fest. Om jag hinner hem. Och i helgen blir det Vassor. Vassor är ungefär likhetstecken med sommar.
2012-06-14 @ 15:26:03 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


ME AND MY ELEVATOR.


De senaste dagarna har jag underhållit mig med att ta kort på mig själv så fort jag står i hissen. Kan konstatera att jag har en förkärlek för "luta-mot-väggen-posen" och fjärde våningen.

Idag har jag legat på beachen med syster. Bland annat. Jag skulle helst inte göra något annat alls än att ligga på stranden och sitta på gräsmattor. Allt som kräver minsta lilla tankerverksamhet känns ganska overkill just nu. Tyvärr hopar sig tankeverksamhetsuppgifterna på hög.. Men det löser sig! Det är sommar!
2012-06-13 @ 21:40:21 Permalink Bara Jag Kommentarer (0) Trackbacks ()


I WAS BUILDING UP A WALL, AND YOU OFFERED ME A DOOR. I WAS HOPING FOR SILVER SPOONS, WHEN YOU HANDED ME A SWORD.

Har haft en riktigt fin diskussion ikväll. Ibland krävs det att man pratar om gamla bekanta saker med nya människor för att man ska vakna till liv. Oberonde av hur konstigt jag mår och hur borttappad jag kan känna mig mellan varven, kan jag inte låta bli att tro på Gud, tro på människor och tro på församlingen. Och jag kan bli så uppgiven och känna mig så maktlös i all min längtan, och samtidigt bli så inspirerad, taggad och förväntansfull. Och jag kan bara - i enlighet med Jossans senaste blogginlägg - konstatera att de drömmar Gud ger oss är drömmar som är för stora för att vi själva ska klara av att genomföra dem. Och livet är spännande och underbart, even though I´m a total mess most of the time, eller kanske just därför.

Och att sedan läsa Underbara Claras fina fundering om hur självförtroende egentligen är överskattat, blev som pricket över i:et ikväll.

Det må låta hårt men jag tror att det är viktigt att vi tvivlar på oss själva ibland, vi har ju så ofta fel! Att vi faktiskt ångrar saker vi har gjort – vi sårar ju varandra. Jag tror att det är bra att känna sina brister och fel. Jag tror att det är mänskligt att kunna bli ledsen av hårda ord och kritik. Och att det är nyttigt att tvivla på sin förmåga ibland. Det manar till självrannsakan. Jag tror inte att människor med okränkbart supersjälvförtroende som ett pansar omkring sig är de som faktiskt tar sig någonstans. Jag tror inte att de utvecklas överhuvudtaget. De människor som verkligen gör skillnad för sig själva och andra är de som har rädslor, tvivel och komplex som efterhängsna kompisar – men kör ändå.

Läs hela inlägget här! Det är bra!

Och allt det här är nog aningen osammanhängande, men i mitt huvud är det klart som korvspad.
2012-06-11 @ 01:45:02 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


AND I FOUND THAT EVERYTHING THAT I TRY TO SAY FALLS DOWN ON THE GROUND BENEATH MY FEET.


En lördagkväll i min iphone. Har varit nere i Kronvik med Johannes, Oskar och Marie-Louise hela kvällen. Så otroligt vackert ställe att jag satt tyst ute på terassen i säkert en timme och bara njöt av solen, havet, lugnet och Johannes gitarrplinkande. Idylliskt som bara den. Dessutom har vi bastat, tagit årets första dopp och ätit korv. Och jag har fått årets första myggbett - inte bara ett utan närmare hundra.
2012-06-10 @ 02:30:49 Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()


BUILD ME A HOME INSIDE YOUR SONG.


Har sett Snow White and the Huntsman ikväll. Sevärd film, men trailern gav mig så höga förhoppningar att jag blev smått besviken när jag väl satt där i biosalongen. Det som störde mig mest (förutom Kristen Stewart) var "stilhoppen". Det var som att de försökt göra för många saker på en gång men inget riktigt fastnade eller berörde. Men Chris Hemsworth som spelar jägaren var iallafall sjukt snygg - så snygg att jag nu måste ta mig tid att se Thor som jag tidigare dissat.

Biotittandet skedde till den nu 23-åriga Hannas ära, och vi tog nästan upp en hel stolsrad med vårt gäng. Efter filmen åkte vi till Fredrik och åt äppelpaj och gosade med finaste vovven. Överlag väldigt trevlig kväll. (Det kan ju liksom inte bli misslyckat när man har med Söderlundare att göra.)
2012-06-09 @ 01:01:49 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


AND I JUST WANT SOMETHING THAT MAKES ME FEEL LIKE I`M NOT CRAZY, THERE`S SOMETHING THAT´S REAL.


Spenderar denna fredag på kontroret. Har hunnit jobba en hel del men har också youtubeat med Jonnis och käkat avskedstårta med Maria som slutar. Ikväll blir det födelsedagsbio med Hanna. Tummen upp för det. Nu ska jag boka Sverigekryssning!
2012-06-08 @ 14:41:38 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


I FELL THROUGH THE CRACKS AT THE END OF OUR STREET. LET`S GO TO THE BEACH, GET THE SAND THROUGH OUR FEET. BRING ON THE WONDER, BRING ON THE SONG.


Jag suger i mig solskenet som en svamp och njuter så extremt av allt som ens påminner lite om sommarväder. Spenderade hela eftermiddagen nere vid stranden med en bok. Sen blev det Zumba men Lina, en promenad till Brändö och en torsdagsöl med Elin. Och jag har konstaterat att det här med halvtidsjobb är en drömtillvaro, åtminstone just nu.
2012-06-07 @ 22:30:54 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


SUMMERTIME AND THE LIVING IS EASY...


Livet är allt bra fint. Idag har jag träffat min long lost twin brother och pratat turksvenska. Jag har planerat garden party, ätit bröd med leverkorv, gosat med kisse, sprungit längs stranden och suttit i kvällssolen på en brygga med J. Och nu planeras Stockholmskryssning för fullt. Livet är allt bra fint.
2012-06-05 @ 23:14:52 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


ÄN KLAPPAR HJÄRTAT MED FRISKA SLAG, OCH DEN LJUSNANDE FRAMTID ÄR VÅR.

Aaaand I´m back in business! Fick ett ryck och kodade ihop en ny design inatt. Sånt som händer. Det här känns lite mer jag (ja, jag har blivit rosa) och lite mer somrigt.

För att fira mitt fina designarbete kommer här några festliga studenter på bild. Jag hann ta mig till både Finby, Norrnäs, Pörtmossen och Sundom under lördagseftermiddagen. Tårtorna var goda, vädret var skruttigt och människorna var snygga. Och kvällen, som avslutades klockan fem på morgonen, blev en av de roligaste och flummigaste på länge. Vackert så.

Cattis, Emilia, Simone, Elina och Johannes är härmed allmänbildade. Grattis!
2012-06-05 @ 22:25:26 Permalink Paarrteeey! Kommentarer (0) Trackbacks ()


URSÄKTA RÖRAN

Bloggdesignen är under bearbetning, ursäkta röran!
2012-06-04 @ 20:37:51 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()