AND ALL YOU HOLD ON TO IS BREAKING IN YOUR HANDS...

Tänker mycket på Filippinerna just nu. Ön Leyte som är den som drabbats värst av tyfonen är också den ö där vi var för några år sedan och där jag fortfarande har bekanta. Jag har också vänner från Finland som är där som volontärer just nu. Har fått veta att svenskarna och finnarna har klarat sig och nu tagit sig till storstaden Cebu, men allt är totalförstört. Har sett bilder och filmer från missionärerna Andreas & Lailas hus där taket slitits av och mycket förstörts. Så tänker jag på alla de människor jag mötte då för tre år sedan som bara bor i hyddor gjorda av bambu och bananblad... Ibland förstår man inte hur bra man har det...
 
 
Om man vill vara med och hjälpa till kan man t.ex. betala in en summa på Sions katastrofkonto FI58 4970 1010 7224 17 och ange referensnummer 1119, så går pengarna oavkortat till FSPMs (finlands svenska pingstmission) missionärer som jobbar i ett av de värst drabbade områdena. Pengarna går bland annat till nödvändigheter som vattenrenare, ris, konserver, medicin och tältdukar.
 
 
Lånar Marias och Andreas facebook-uppdateringar...
 
"Vi lever, men hela Leyte är utslaget. Allt är totalt demolerat. Elektriciteten väntas vara tillbaka om en månad. Eftersom maten och vattnet höll på att ta slut i Merida, for vi idag till Cebu (på en annan ö) för att samla ihop till hjälpsändningar. På tisdag väntas en ny tyfon, men be att den tar en lång omväg runt Leyte! Vi vill inte ha några fler katastrofer. Tack för all omtanke och alla förböner!"
Maria Söderlund
 
"Vi aker till cebu idag dar vi har mobiltackning och internet. Allt ar utslaget I leyte. Alla storstader. Elektricitet. Internet. Vatten borjar bli daligt. Vi har med oss alla svenskar och finnar och kommer stanna I cebu och se till att hjalp borjar floda till leyte darifran. Maten ar slut pa butikerna I merida och bensin kostar dubbelt sa mycket. Pa den 40km langa vagen till ormoc sag jag att nastan alla hus var utan tak. Enorm skadegorelse. Har aldrig sett nagot liknande. Vi ar bara overlyckliga att alla lever. Vrrkligen ett guds mirakel."
Anderas Pettersson
 
2013-11-10 @ 22:32:44 Livet Permalink


Kommentarer
Postat av: Benjamin

Overkligt, speciellt med tanke på att vi var där, och att dom områdena tydligen drabbats värst..

2013-11-13 @ 15:15:00
URL: http://twitter.om/benjaminstreng

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback