Belgien


Jonas och Hanna påväg till Belgien :)

Från Eskilstuna styrde vi våra två minibussar mot Belgien. Vi körde först ner genom Sverige till Helsingborg där vi tog färjan över till Helsingør i Danmark. Körde genom Danmark på natten och på morgonen tog vi färjan över till Tyskland. Vi körde genom Tyskland hela dagen och på kvällen, efter 28 timmars svettig bussresa kom vi fram till Bryssel där vi mötte våra kontaktpersoner. Därifrån körde vi ännu ungefär en timme tills vi kom till Charleroi.
Gänget delades upp i två grupper, dramagänget bodde i en församling i Fontaine l´Eveque, där dom blev omhändertagna som kungar och drottningar. Pastorsparet var italienskt och gästvänligheten var överväldigande och vi överöstes med allmöjlig intressant mat ;D
Musikgänget placerades ut i en annan församling, i Marchienne. Den församlingen var litet äldre och fanns i något som tydligen varit ett slott en gång i tiden :) Även vi trivdes alldeles utmärkt :)

Första dagen vi var i Belgien hade vi helt ledig och spenderade hela eftermiddagen i en stor fin park där vi solade, spelade kort, spelade fotboll och klättrade i träd ;)
De följande dagarna spenderade vi genom att på förmiddagarna ställa oss på någon marknad med gitarren och sjunga medan folk från de lokala församlingarna gick runt och delade ut flyers och bjöd in till konserterna som vi hadde på kvällarna.
De flesta förmiddagar var vi uppdelade, dramagänget i sin del av stan och vi, musikgänget i vår del av stan.
En dag var vi dock tillsammans och drog både drama, dans och musik på ett torg.

(en del bilder från teamaction.org)
Eftermiddagarna hade vi lediga, de flesta av oss utnyttjade tiden till att sova och nån dag åkte vi tex iväg och sökte upp en tvättmaskin...:P Kvällarna sen hade vi som sagt konserter, turvis i de båda församlingarna. Onsdag och fredag var vi i Fontaine l´Eveque och torsdag och lördag i Marchienne.


bilder från konserterna i Fontaine l´Evequeallmänt "efter-mötes-flipp" ;)från konserterna i Marchienne

Överlag var Belgien ett av mina favoritställen, hade jättekul. Mycket tack vare vår tolk Benjamin; förolämpningarna haglade varje gång vi satt runt matbordet och vi hade hysteriskt kul ;D Och konsertkvällarna var jättebra, speciellt i Fontaine l´Eveque hade vi jättebra möten med massor av folk :) Och varje kväll blev flera stycken frälsta :)
2008-07-29 @ 17:42:57 Teamliv Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback