YOGHURTGODIS/KAKOR/WHATEVER - DET ÄR I ALLA FALL GOTT!

 
 
Så just nu lever jag på dessa yoghurtgodisar/kakor/whatever. Otroligt gott och relativt nyttigt (även om man kanske inte borde äta så mycket av dem som jag gör för tillfället...). Det enda du behöver är en liten ungsform, blåbär, turkisk yoghurt, honung, vaniljsocker, en frys och lite tålamod.
 
 
 
Lägg blåbären i ungsformen, frysta eller färska spelar ingen roll. Sen blandar du ihop yoghurt, honung och lite vaniljsocker. Receptet jag utgick från första gången var 2 dl yoghurt, 1/3 dl honung och 1 msk vaniljsocker på 2 dl blåbär. Men numera höftar jag betydligt mera och använder nästan en hel burk yoghurt varje gång jag rör ihop det här. Det går förstås också att pröva med andra bär, jag har prövat med frysta mangobitar, men det var tyvärr ingen hit. Mangon var så sur och skarp att jag bara åt upp yoghurten runt omkring och lämnade fruktbitarna. Färsk mango kanske skulle vara ett bättre alternativ.
 
Sen är det bara att lägga in plåten i frysen (och hoppas på att du har lite större frys än jag) och vänta tålmodigt åtminstone fem timmar, gärna över natten. När ditt tålamod tar slut tar du fram plåten igen, låter den stå några minuter och skär sen upp plattan i mindre bitar. Det blir godast om de får stå en liten stund så att man inte behöver bita sönder sina tänder för att tugga. Give it a try!
 
 
2015-01-27 @ 15:10:00 Tips Permalink


Kommentarer
Postat av: hanna som vill träffa dig

tack för receptet! jag provade laga igår och nu väntar jag bara på att de ska tin upp så jag får äta det! jag hade lite problem med att få honungen jämt fördelat...nu är det mest lite guldklimpar här å var ;)

2015-02-20 @ 12:33:41
URL: http://campcaluyong.weebly.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback