TRETTON ÅR AV SELFIES

Här kommer det ultimata ego-inlägget. Tretton år av selfies. För att jag tillbringade en natt med att gå igenom gamla bilder och det var ganska intressant att se hur man ändrats från år till år. Och nu i efterhand märker jag att det nog blev nån slags snabbgenomgång av mitt liv de senaste tretton åren. Som sagt, min organiserande hjärna blir ohälsosamt tillfredsställd av att få översikt över saker och ting, spelar ingen roll vad det gäller.
 
2002 (13 år)
Gick ut sjuan och började åttan på hösten. Här var jag ännu liten och oskyldig. Eller, inte så oskyldig kanske, hade (har) världens sjukaste kompisgäng och vi var ganska vilda mellan varven... Men det känns ändå som att jag ännu var barn här.
 
2003 (15 år)
Oj, vad jag ville vara cool. Det här var nog året med stilen med stort S. Jag försökte vara skejtare och rockig och emo before emo was a thing. Kajalpennan och det svarta nagellacket var mina bästa vänner. Samtidigt blev min tro viktigare för mig och jag engagerade mig i kyrkan mer och mer.
 
2004 (16 år)
Nian var fenomenal och jag trivdes suveränt med att vara äldst i skolan. När jag sen började gymnasiet på hösten var jag nog lite lost och förvirrad jämfört med året innan. Men vi hade roligt mest hela tiden och härjade mycket, både på SÖFF och hemma hos oss.
 
2005 (17 år)
Känns som nåt mittemellan år, för när jag ser på bilderna konstaterar jag att jag var helt olika personer 2004 och 2006. Tydligen hände det nånting. Minns iaf att jag hade svårt att veta var jag hörde hemma, kände mig sliten mellan mina två kompisgäng och hade dåligt samvete ganska ofta då det kändes som att jag alltid svek någon. Hade mitt första jobb den sommaren och jobbade som sommarvärdinna på Frank Mangs Center.
 
2006 (18 år)
Blev "vuxen"och började tydligen se lite mer ut som den människa jag är idag. Hade mitt första egentliga förhållande och livet gick bergodalbana. Jobbade i växthus på sommaren (som den Närpesbo jag är), skrev lite student på hösten och funderade på att åka till Australien efter gymnasiet.
 
2007 (19 år)
Tog studenten och tillbringade sommaren i kassan på Nissfolk. Började musiklinjen på FKF på hösten eftersom jag inte hade en aning om vad jag ville göra med mitt liv. Flyttade hemifrån och bodde på rådhusgatan tillsammans med Nicolina. Hade folk i vår lägenhet mest hela tiden.
 
2008 (20 år)
Blev färdig från FKF och hade en extrem sommar med både galna äventyr med Ika och mitt första sommarteam i Europa. Visste fortfarande inte vad jag skulle göra med livet så jag började på socialpolitik på ÅA. Flyttade till kinamuren med syster. Var kär och tillbringade mycket av hösten i Närpes.
 
2009 (21 år)
Mådde ganska dåligt hela året och hade svårt att vänja mig vid "studielivet" som i princip var ganska innehållslöst. Var på team under sommaren och jobbade heltid på skolfoto Norden under hösten. I slutet av året flyttade syster ihop med sin kar och jag flyttade till den lägenhet jag fortfarande bor i.
 
2010 (22 år)
Mådde bättre och var mycket mer social och det var mycket kyrka och mycket engagemang överallt. Ändå har jag svårt att riktigt veta vad som hände det här året. Under hösten jobbade jag på Skolfoto Norden igen. Var på Europateam på sommaren och for till Filippinerna i december.
 
2011 (23 år)
Har inte så mycket koll på det här året. Åren flyter liksom ihop mer och mer... Jobbade iallafall på dagis hela vårterminen och började jobba i Sion på hösten och trivdes extremt bra med det.
 
2012 (24 år)
Skaffade helt tydligt iphone, för efter 2011 finns inget annat än telefonbilder. Blev klar med kandin tror jag? Jobbade halvtid i Sion hela året. Började känna mig rastlös och instängd under hösten och hade ganska många stora tankeprocesser på gång.
 
2013 (25 år)
Lite krisigt år. Men hade en fenomenal sommar med mycket Närpes. Sade upp mig från Sion till hösten och jobbade istället på YA-internatet fram till nyår. Var sjuk mest hela tiden, och speciellt hösten var tung och jag hade galet mycket graduångest, klarade inte ens av att öppna dokumentet.
 
2014 (26 år)

Ett konstigt år på många sätt. Jag blev färdig med studierna och fick fast tjänst och vuxenpoängen trillade in. Men jag vantrivdes med tillvaron och mådde inte alls bra. Så nu är jag här och har ingen aning om vad jag ska göra med livet, men känner mig ändå konstigt lugn och tillfreds trots knepiga omständigheter. 
2014-12-16 @ 15:42:44 Listor och sånt Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback