WHERE YOU BEEN HIDING LATELY, WHERE YOU BEEN HIDING FROM THE NEWS? BECAUSE WE`VE BEEN FIGHTING LATELY, OH WE`VE BEEN FIGHTING WITH THE WOLVES.

Har en känsla av att jag kommer att se ut såhär hela hösten. Läderjacka, röd halsduk och favoritmössan.
 
Jo hej. Blogginspirationen försvann tydligen hastigt och lustigt. Det är höst och jag jobbar och träffar folk och ser på serier (HIMYM och Dark Angel som bäst). That´s about it. Idag har jag sprungit, städat, serie-nördat, jobbat och sjungit. Nästa vecka inleds höstens föreläsningar. Kan bli kul, kan bli tungt.
 
 
I´m still going strong med min Diabetes-skärpning. Nästa vecka ska jag till sjukhuset, och för första gången på väldigt länge ser jag fram emot det. Det går verkligen inte smärtfritt, och jag förstår mig inte på min kropp ens hälften av tiden, men jag försöker åtminstone och det känns bra. Det tråkiga är att jag går upp i vikt, vilket nästan hör till när man får ner sina värden.
 
För att ta det från börjar innebär typ1-diabetes att kroppen inte producerar hormonet insulin. Insulinet hjälper kroppen att ta upp näring och reglerar sockernivån i blodet. Jag måste alltså tillföra kroppen insulin varje gång jag äter något, annars tas näringen inte upp och sockret stannar i blodet - vilket i sin tur gör att jag börjar må riktigt dåligt. Att jag inte skött mig så bra har bland annat inneburit att jag inte fått i mig den mängd insulin som min kropp egentligen behöver.
 
Ju högre blodsockervärden (på grund av för lite insulin), desto mindre näring tar kroppen upp. Lägre värden däremot, förutsätter mer insulin som gör att kroppen tar upp näring bättre och dessutom ökar fettlagringen extra mycket. Men vikten får bli ett senare problem. Några kilon hit eller det är verkligen inte hela världen när man jämför med det faktum att mina läkare konstaterat att jag knappast lever tills jag är 40 om jag inte skärper mig.
2012-09-13 @ 23:06:00 Diabetes Permalink


Kommentarer
Postat av: lottaregina

Här sitter jag (på jobbet) och läser din blogg och saknar dig. Bara så du vet. Bra att du är duktig med diabetesen. heja heja! Luv

2012-09-14 @ 16:01:46
Postat av: Johanna

Jag hejar också på dej! Och tänk vilken inspiration du kan vara för dem som kämpar med mindre saker:) å du kan alltid höra av dej om du behöver en promenad- eller annan sorts träningskompis

2012-09-14 @ 19:27:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback