MALIPAYONG BAG-ONG TUIG!

Hej och hopp! Och gott nytt år!

När ni åt er nyårsmiddag där kring sextiden på kvällen igår inledde vi det filippinska nyåret med att stå på en mörk sandstrand och se på raketer från hela halva Leyte. Sen klättrade vi uppför ett berg i mörkret, jag barfota eftersom det var så brant att mina flip-flops föll av mig. Väl framme hittade killarna en ödla som de dödade, flådde och grillade och efter en hel massa flippande-bland annat ett helt gäng crazy pinoy som sjöng lovesongs-lade vi oss ner på en hög palmblad uppe på ett tak och sov under den stjärnklara himlen. Dock blev det aningen för kallt för att kunna sova helt bra, så jag njöt av stjärnorna istället. Kring fem på morgonen fixade vi en brasa och värmde oss och i gryningen, litet före sex, tog vi oss ner för berget och promenderade hem igen.

LÄTT den bästa nyårsafton jag upplevt hittills!

Idag tar vi det bara lugnt eftersom det inte blev så många minuter sömn inatt. Det har spöregnat hela dagen och vi befinner oss nu i Ormoc hemma hos familjen Pettersson (på väg hit satt vi på ett bilflak och vi blev geeenomblöta allihopa). Vi ligger på madrasser på golvet och slöar hela gänget och blir bortskämda med god mat. Ska sova här inatt. Imorgon åker vi tillbaka till Merida och har en gudstjänst och sen på eftermiddagen åker vi iväg mot Tacloban där vi ska förnya våra visum. Det blir en natt på hotell och sen åker vi vidare till Samar för att få se litet mer av Filippinerna än bara Merida. Ska bli superkul. Hoppas bara att vädret är på vår sida. Kring jul och nyår är det allra mest regnigt och stormigt här, vilket verkligen märks idag.
Nåja. Imorgon är det exakt en vecka tills vi påbörjar hemfärden. Känns otroligt vemodigt. Skulle lätt kunna stanna här länge till. Men visst blir det trevligt att komma hem också, även om kulturchocken kommer att bli väldigt stor.
2011-01-01 @ 13:05:37 Teamliv Permalink


Kommentarer
Postat av: Lilian

En nyårsnatt på ett tusenstjärnigt hotell på Filippinerna låter oförglömligt! Själv fick vi nöja oss med ett fyrstjärnigt hotell i Tammerfors.

2011-01-01 @ 15:01:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback