NIO SAKER MAN MÅSTE GÖRA ÖVER JUL OCH EN SAK JAG SKA BÖRJA MED.

 
Paketera julklappar i sista minuten. Jag brukar vara relativt bra på att köpa julklapparna i tid, men tillbringar oftast kvällen innan julafton med att söka igenom mina skåp efter presentpapper och snören. Lite mysigt det också.
 
Fira mammas födelsedag och pynta granen och sova över hos mamma och pappa dagen innan julafton.
 
Äta rökt kalkon i mängder. Och lutfisk med vitsås. Det är det viktigaste.
 
Bygga pussel! Det här är egentligen ingen tradition hos oss, men i år känner jag att behovet är stort. Har redan den här veckan tillbringat all ledig tid med att pussla och lyssna på ljudböcker. Så avslappnande.
 
Se julfilm och sova syskonbädd på golvet hos mamma och pappa. På julafton ska vi alla systrarna sova på golvet i vardagsrummet hos mamma och pappa. Eftersom mamma och pappa inte längre bor i vårt barndomshem och vi inte har några egna rum i deras lägenhet har det här blivit vår nya tradition.
 
Ligga på soffan i pyjamas och läsa böcker hela juldagen.
 
Äta risgrynsgröt med fruktsoppa. Eller bara fruktsoppa med mycket vispgrädde. Sååå gott.
 
Festa i Närpes med gymnasiegänget på juldagskvällen! Det hör till att vi samlas hela gänget och förfestar tillsammans, och det är faktist något av det jag ser fram emot mest med hela julen. Så fantastiskt roligt att få träffa allihop igen. Det här är världens bästa tradition.
 
Ha maratonprojekt med filmer eller någon serie. Att se alla tre sagan om ringen filmerna börjar höra till traditionerna för min del. För två år sen tog jag mig igenom alla Harry Potter-filmerna över julen och för tre år sen tillbringade jag ungefär varje minut mellan julafton och nyår med att se på Buffy. Överväger ett Star Wars-projekt iår.
 
 
Nästa år ska jag börja skicka julkort. Tycker det är så väldans roligt att få julkort från mina vänner (speciellt när julkorten är bilder på söta bebisar!). Så nästa år ska jag ta mig i kragen och pyssla ihop nåt fint!
 
2014-12-22 @ 00:19:34 Livet Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback