SÖNDAG-MÅNDAG

Ungefär såhär tillbringades hela söndagen. Åkte ut till Vilanova i la Geltru med tåget redan på morgonen och låg på stranden tills kvällen. Checkade in killarnas lägenhet och blev runtvisade i Vilanova av Christian innan vi åkte tillbaka till Barcelona på kvällen.





Idag har vi shoppat och sovit. Och Jessica och Elin har dessutom klippt sig. På spanska. ;)
Kvällen avslutade vi med middag på en tapasrestaurang där vi fick smaka en hel del intressant. På bild bl.a. lax med wasabiglass (!) och "Iberian pork " och bläckfisk. Nu sover tjejerna (jag sov innan middagen) och om en timme ska vi traska iväg till busstationen och påbörja hemresan (som tyvärr blir väldans lång på grund av mellanlandningen i München)
2011-05-31 @ 00:32:18 Permalink Adventures Kommentarer (0) Trackbacks ()


MISSINASSEN-UPDATE

Jag har svårt att sova. Därav uppdateringarna på den konstiga tiden.

Ikväll vann FC Barcelona Champions League mot Manchester United med 3-1. Vi kollade matchen på bigscreen med tiotusentals andra vid triumfbågen. Och nu har hela stan blivit tokig. Vårt hostel är extremt lyhört, man hör exakt vad som händer ute på gatan, så att sova inatt är inte allt för lätt.

Även om jag aldrig tidigare brytt mig i fotboll måste jag säga att det var en otroligt häftig upplevelse att vara med ikväll. Skulle inte kunnat ha tillbringa kvällen på nåt bättre sätt. Bilder och film kommer nån annan dag.

Nu har vi två dagar kvar här innan det bär av till Finland igen. Imorgon ska vi ut till Vilanova och hälsa på killarna och ligga på beachen.
2011-05-29 @ 05:15:51 Permalink Adventures Kommentarer (0) Trackbacks ()


FREDAGEN I BILDER

Inledde fredagen med litet demonstrationer och diverse upplopp. På grund av det stundandet valet har demonstranter ockuperat placa Catalunya och när man försökte få bort dem därifrån uppstod vissa oroligheter. När vi var påväg ner till Ramblan möttes vi av folk i mängder, poliser överallt och mellan varven sköt man till och med (med gummikulor) för att få undan folk. Det var också en upplevelse...




Sen var det mest shopping som gällde hela dagen; vid köpcentret Mare Magnum nere vid hamnen och inne längs Ramblan.





Dessutom tog vi en sväng via de gotiska kvarteren.


Kvällen tillbringades på vår terass med musik, mat, en vinflaska och vår korkskruv som så vackert blivit döpt till "FIEMIEURO!"

Dagens sista timmar tillbringades på moviebar across the street från vårt hostel.
2011-05-29 @ 05:11:06 Permalink Adventures Kommentarer (0) Trackbacks ()


TORSDAGEN I BILDER

Sagrada Familia (wow), random promenader genom stan och parker halva dagen, ett besök vid triumfbågen, och på kvällen godaste middagen hittills på finaste stället hittills-ThaiGardens.
2011-05-29 @ 04:34:11 Permalink Adventures Kommentarer (0) Trackbacks ()


AND SOMEDAY ALL THAT`S HAZY THROUGH A CLOUDED GLASS WILL BE CLEAR AT LAST. AND SOMETIMES WE`RE JUST WAITING FOR SOMEDAY.

2011-05-26 @ 23:34:50 Permalink Andas Kommentarer (0) Trackbacks ()


ONSDAGEN I NÅGRA BILDER

förmiddagskaffe och promenad på La Rambla

Jessica och Elin nere vid hamnen

Ett likadant foto existerar från 2008, men då är det Emppu-pemppu jag poserar tillsammans med.

Idag blev en beachdag

Sen middag på en restaurang i vårt kvartet. Det är så mycket billigare att äta lyxigt här en hemma. I love it! Av respekt för Elin och hennes kräftlika färg väljer jag att inte visa några bilder på henne från kvällen. ;)
2011-05-26 @ 01:28:21 Permalink Adventures Kommentarer (0) Trackbacks ()


WELL I`M GONE THIS SONG´S YOUR LETTER, CAN`T STAY IN ONE PLACE...

Sitter på flygplatsen och ska försöka fördriva två timmar på nåt sätt nu innan flyget går. Det finns en risk att jag somnar på nån bänk eftersom jag sovit ganska exakt två timmar inatt och sen kört bil i fem timmar.

Men snart, snart, snart är vi i Barcelona. Fatta vad skönt det blir. En hel vecka med sol, strand, shopping, caféer, god mat, gott sällskap och snygga spanjorer! ;)
2011-05-24 @ 09:57:39 Permalink Adventures Kommentarer (0) Trackbacks ()


LOVE IS IN THE AIR


Pojkvän? Vad ska man med en sån när man har sju såhär hotta "karar" i sin lifegrupp!
Och nu dessutom upphängda på väggen ovanför sängen!

När jag fyllde 23 tog mina lifeisar som uppgift att hjälpa mig på traven på förhållandefronten och gav mej några underhållande alternativ på nya dejter. Kasper, Brynolf, Sergej, Alf, Jean, Fjalar och Balthasar.
2011-05-23 @ 13:57:33 Permalink Människor Kommentarer (3) Trackbacks ()


AT THE END OF MYSELF

Jag är totalt slutkörd. Har inte många energiceller kvar. Den här dagen har varit extremt tung. Väldigt trevligt sällskap och fina samtal har jag dock hunnit med, som tur är.

Men vilken tur att det bara är en dag kvar till Spaniensemestern. Får bara hoppas att den där arma vulkanen håller sig i skick så vi slipper iväg. Och att jag hinner fixa allt som ska fixas imorgon. Jag har levt på bristningsgränsen några dar nu...

Jesus.

At the end of myself, at the end of the day
I can find little else but the courage to say
I need you
that´s all
I need you
2011-05-22 @ 23:43:45 Permalink Andas Kommentarer (0) Trackbacks ()


WHAT IF YOU COULD HEAR THIS SONG... WHAT IF I FELT LIKE I BELONG...

Jag är egentligen för trött för att skriva men det börjar vara så länge sen. Jag är i Närpes och jobbar men fick feber once again. Tur i oturen så betyder det att jag idag istället för att jobba haft tid att skriva uppsatsen som har deadline om mindre än ett dygn. Fyra sidor kvar som ska skrivas imorgon.

Imorgon blir det full rulle igen trots mina once again stabila 37,0 grader. Närpes på dagen och Vasa på kvällen. Har kört mellan en hel del de senaste veckorna och börjar bli litet trött på det. Det tar så mycket extra tid.

Sen är jag igen mitt inne i en analysera-mig-själv-period. Så där snurrar mina tankar väldigt mycket. Och frustrationen är stor över att jag inte riktigt lyckas få ihop min egen bild av mig själv och den bild andra verkar ha av mig.
2011-05-20 @ 00:41:33 Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()


SUOMI <3

WOHOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO! CRAZY SHIT! FINLAND VINNER HOCKEY-VM. MOT SVERIGE! MED 6-1!

Nej, jag lyckades inte hålla mig från hockeyn trots allt. Blev tvungen att se sista perioden. Och glad är jag för det!
2011-05-15 @ 23:06:17 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


I TOLD YOU TO BE PATIENT, I TOLD YOU TO BE FINE

Det här är så vackert så man går åt. Och det vackra orginalet kan man lyssna på här.
2011-05-15 @ 22:08:59 Permalink Musik Kommentarer (0) Trackbacks ()


OH THE DIFFERENCES THAT OFTEN ARE BETWEEN EVERYTHING WE WANT AND WHAT WE REALLY NEED.

Fågelskådning i Larsmo skären!

Wow vilken helg! Åkte tillbaka till Vasa efter några jobbdagar i Närpes. Fredagen tillbringades med Elin, god mat på Fransmanni och ishockey på Mällis. Och resten av helgen har jag varit ute på en villa i Larsmo med några av mina favoritmänniskor. Och vi har pratat, pratat, pratat och pratat litet till. Välbehövligt, inspirerande och nyttigt. Nu på kvällen blev det gudstjänst i Nykarleby och nu sitter jag hemma och äter blomkålssoppa och överväger om jag klarar av att se Sverige-Finlandmatchen eller inte. Det lutar mot inte, mina nerver är för svaga.

Nepp. Istället ska jag sova bort förkylningen och febern så jag orkar med ännu en intensiv vecka. Och sen blir det solsemester!! ;D
2011-05-15 @ 20:41:43 Permalink Paarrteeey! Kommentarer (0) Trackbacks ()


EVERYTHING THAT WE ARE FOR YOUR GLORY. TAKE OUR HEARTS NOW, HAVE IT ALL NOW, LET OUR LIVES SHINE THE LIGHT LIKE THE MORNING

Hej. Tänkte bara säga att jag lever och att livet är spännande och roligt och stressigt.
Min syster öppnar sin salong i Närpes centrum (i Bjon-huset, med ingång från baksidan) på lördag. Ni kan ju gå dit och äta tårta, dricka eko-kaffe och boka en klipptid eftersom jag själv inte hinner. Jag kan försäkra er om att hon är den bästa frisör jag nångång haft.
2011-05-12 @ 23:38:45 Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()


I LOVE MY GIRLS <3

För ganska exakt ett år sedan träffades vi för första gången. Tredje gången vi träffades hade vi picknick utanför missionshuset, mitt i övermark centrum. Så ikväll tog vi favort i repris och picknickade i solen. Tänk vad mycket som hunnit hända på ett år. För ett år sedan kände jag knappt de här tjejerna. Idag är de en oerhört stor del av mitt liv. Mina skyddslingar, mina älsklingar, mina barn, mitt hopp för framtiden, mina förebilder, min inspirationskälla och min motivation! KÄRLEK TILL ER! <3

2011-05-12 @ 00:15:04 Permalink Människor Kommentarer (3) Trackbacks ()


WE`RE CAUGHT IN YOUR FREEDOM

Jag gillar läget. Även om all tid som inte tillbringas på jobbet tillbringas med att tänka på eller skriva om antingen organisationer eller ätstörningar. Även om mitt sociala umgänge för tillfället mest består av 5-åringar, tre "tanter" och en praoelev. Och litet buskar, träd och nån planteringsglad kund däremellan.


Men det är vår. Och jag blir sådär fjantigt småkär i allt och ingenting och jag viftar med ögonfransarna åt allt som rörs.
*
Och mitt blodsocker hålls i fin balans tack vare Guardian-mätaren jag har lånad i två veckor.
*
Och jag fick träffa bästa Tove igårkväll och låna ut min soffa åt henne.
*
Och jag lekte hippie-indian idag när jag gick runt på biblioteket och njöt av att peta på böcker.
*
För jag har en hel sommar som är nästan alldeles oplanerad och då ska jag läsa böcker så det står ut genom öronen på mig. Varenda oläst bok som står i bokhyllan och hälften av dem på biblioteket.
*
Och jag har bara två arbetsveckor, tre inlämningsuppgifter, en gruppdiskussion och en uppsats/litteraturanalys kvar tills sommarlovet.
*
Och imorgon åker jag till Närpes och träffar mina life-tjejer och familjen.
*
Och helgen ska tillbringas på en villa i Larsmo tillsammans med de bästa. Tjejsnack FTW!
*
Och jag åker snart till Barcelona tillsammans med två av mina allra bästa vänner!


Så man kan ju liksom inte annat än vara glad.
2011-05-10 @ 22:22:02 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


YOU´LL JUST COME BACK RUNNING, HOLDING YOUR SCARRED HEART IN HAND

Sorry. Jag har lite fullt upp nowadays. Har ett skolarbete kvar som har deadline ikväll, sen kanske jag hinner skriva några rader på riktigt. Men ni kan få en några år gammal låt-som jag av någon orsak fastnat för- att lyssna på så länge.

2011-05-10 @ 17:56:28 Permalink Musik Kommentarer (1) Trackbacks ()


THE HOPE IS WE HAVE SO MUCH TO FEEL GOOD ABOUT

Jag säger BLÄÄ
-för att tillbringa morsdagen i Vasa istället för med familjen i Närpes.
-för att tillbringa hela helgen med att skriva evighetsmånga inlämningsuppgifter i organisationssociologi.
-för de två stressiga veckorna framöver.

Men jag säger HURRA
-för pluggpauser i form av Star wars.
-för att jag trots skolarbete fått ha en relativt lugn helg. Behövligt.
-för att tillbringa tid ensam med sig själv ibland.
-för romarbrevet 12:9-21
-för att inse litet av vad man vill göra med sitt liv.
-för solsken, gröt, pyjamasbyxor och stortröja.
-för mamma idag.

Och jag skriker ett lyckligt vårskirk över att få åka iväg till Barcelona om ganska exakt två veckor och två dagar!
----

och jag konstaterar att dethär inlägget inte lyckades bli publicerat igår när jag skrev det.
2011-05-08 @ 15:26:15 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


OM DU ALDRIG PROVAT HUR KAN DU DÅ VARA SÄKER? JAG BÖRJAR TRO ATT JAG BÖRJAR TRO ATT VI KAN GÅ GENOM ELD.


Har varit hårmodell åt Evelina nu på förmiddagen. Suttit i hennes skola och chillat i frissastolen. Det hela resulterade i en riktigt lyckad, något uppdaterad vårfrisyr och en finfin festuppsättning.

Nu sitter jag och lyssnar på Oskar Linnros, som snurrat i mitt huvud sedan gårkvällen, och har vårfiilis. Ska städa upp min kaoslägenhet och min kaosgarderob och sedan ta itu med alla hundra skoluppgifter som ska göras innan tisdag.
2011-05-07 @ 13:17:04 Permalink Bara Jag Kommentarer (0) Trackbacks ()


RANDOM SEKUNDER

Det här är kul. Och kanske litet litet inside på sina ställen. Random sekunder från EC.
2011-05-06 @ 23:59:10 Permalink Check this out Kommentarer (0) Trackbacks ()


I WILL BE WEAK, UNABLE TO SPEAK, STILL I WILL CALL YOU BY NAME

Jag har för bråttom för att hinna med bloggande just nu kan vi väl helt enkelt konstatera. Nu sömn innan jag ska upp klockan 6 imorgon!
2011-05-05 @ 22:56:18 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


...


Hahaha. Ligger och gapflabbar åt damnyouautocorrect.com istället för att skriva sociologi. Sånt som händer. Några minuter till och sen ska ja vara effektiv resten av kvällen!
2011-05-04 @ 18:30:02 Permalink Check this out Kommentarer (0) Trackbacks ()


AND YOU WOULD FIND A RESTING PLACE, WHERE STARS WOULD LIGHT THE MOON AND TREES WOULD BEND WITH SACRED GRACE, BENEATH THE SILVER MOON


Vackert. Den här killen är helt klart min nya favorit. Hans musik är perfekt, precis så som jag vill ha det.
Den lugnar ner mig.
2011-05-02 @ 23:21:30 Permalink Musik Kommentarer (0) Trackbacks ()


´CAUSE IT`S A LONG WAY HOME WHEN ALL YOU`RE LEFT TO CARRY IS A HEART OF STONE AND THE WEIGHT OF MOST THE WORLD.

Det är mycket nu. Men idag är jag så sjukt trött att jag inte orkar vara stressad. Har lidit av sömnbrist i två veckor nu.

Idag insåg jag också hur otroligt mycket skolarbete jag egentligen borde ha inlämnat imorgon. Inte en chans. Somnade när jag skulle börja på nu efter jobbet och skulle nog inte ha vaknat om jag inte hade ställt väckarklockan för att påminna mig om att hoppa i duschen.

Nej. Idag är mitt humör inte det allra bästa. Vilken tur då att jag just får sticka iväg och träffa Jullan. Det brukar hjälpa. Och förutom den dejten är dagens glädjeämne att jag inte börjar jobba förrän 10.45 imorgon. SÖMN, ja tack!
2011-05-02 @ 20:01:42 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


DET HÄNDER I SUNDOM

Lördagkvällen i bilder.
2011-05-01 @ 23:17:17 Permalink Paarrteeey! Kommentarer (0) Trackbacks ()


KÄRLEK <3


Seriöst alltså. Tror det här är något av det finaste någon gjort för mig. När jag kom hem till Närpes ikväll möttes jag i dörren av mina celltjejer dom gav mig ögonbindel och ledde mig in i vardagsrummet. Där stämde de upp i denna vackra sång. Sen blev det trerätters middag och all världens roligheter.
Knäppt vad fina människor det finns och hur glad man kan bli!
2011-05-01 @ 22:37:49 Permalink Människor Kommentarer (0) Trackbacks ()


WE`VE COME ALIVE IN YOU, SET FREE TO SHOW THE TRUTH. OUR LIVES WILL NEVER BE THE SAME.

2011-05-01 @ 12:46:43 Permalink Musik Kommentarer (0) Trackbacks ()


WE`RE GIVING IT ALL AWAY, AWAY. WE`RE GIVING IT ALL TO GO YOUR WAY.


Fy vilka sköna typer alltså! Fatta att man får ha så fina människor runt sig!
Bilden är danielas, från förra söndagens EC-efterparty på pikku quattro. Det var vilt.

Igår firade vi vappen med att fira världens bästa Oskar som blir 17 år på måndag. Det var också vilt. Bilder kommer ikväll.
2011-05-01 @ 12:42:44 Permalink Paarrteeey! Kommentarer (0) Trackbacks ()