sommarsommarsommar








Dagen har bestått av kalasmatrester, solsken och gräsmatta, bra bok, solsken och studsmatta, date med ika, mera solsken, glass med jessica, fredde, tove, elin och tom, frustration över syster som går och sova kl 22 och därmed ockuperar vårt rum, msn-diskussioner och plansmidande med minsta syster. Resten återstår att se.

Det är sommar!!! :D
2009-05-31 @ 22:00:16 Permalink Bara Jag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Studentdimission

Lördagen bestod av:
1. Försovning. Evelina väckte mig kl 9 fastän väckarklockan skulle ha ringt kl 8.. stress
2. Studentdimission. Evelina och hennes fina kompisar samt en massa vackra FKF:are! <3


Chotte, Becka o Daniel

genomvackra Tilda med sagolikt vacker klänning!

min fina favorit-Maria

vackraste syster!

Cindy! <3


Evelina och Sara

3. Stresspackning
4. Avfärd mot Närpes
5. Uppvaktning av studenter.
For en sväng via Pörtom till Emelie på hemvägen och sen till Majda när vi kom till Näsby


Majda och Evelina

6. Festförberedelser hemma.


7. Studentkalas med massvis av trevliga gäster!

Kattis :D

Andrea, Camilla och Nixell

Emma och Roger

8. Körde Felicia ner till Nämpnäs
9. Plockade upp Ika, Ann, Tove och Micke
10. Till Nämnäs och grilla hos Fredde och Jessica
11. Skjutsa folk till Fagerö
12. Köra runt med Ika
13. JP några minuter
14. Fagerö
15. TB med Ika, Björn och Macke
16. HEM 03.30
2009-05-31 @ 14:09:07 Permalink Paarrteeey! Kommentarer (0) Trackbacks ()


Evelinas Yrkesdimission









Måste bara lägga upp några bilder på min genomsnygga syster som nu är utexaminerad frisör och student :D Satt på ungefär två timmar lång dimission och sen for jag och Wickman och åt kebab när Evelina for på festmiddag med sin klass. Nu borde jag egentligen sova, så att jag orkar upp till hennes studentdimission imorgon. Suck och pust ;)
2009-05-29 @ 23:51:51 Permalink Frozen moments Kommentarer (0) Trackbacks ()


Det är sommar!

Och jag njuter för fullt!

Gårkvällen planerade jag in en filmkväll med jennie. Det var dock typ 1 ½ år sedan vi träffats bara vi två och hunnit prata riktigt på riktigt så mitt i allt hade tre timmar gått och filmen fortfarande osedd. Lika bra det! :)
Sen satt jag hemma i soffan i min ensamhet och andades in sommarkvällsluften genom fönstren och bara njöt.

Nu ska jag försöka få i mig litet spaghetti, städa IGEN (tycker det alltid är kaos här fast jag städar konstant...) och sen ut på stan och hämta några grejjer åt Evelina innan dimissionen. Programmet är ganska fullt över helgen.

ikväll 18.00 Evelinas yrkesdimission i botniahallen
imorgon förmiddag Evelinas studentdimission
hem till Närpes och via några studentkalas
16.00 Evelinas examens-/studentfest
och sen ska kvällen spenderas med Ika och Tove. Troligtvis blir det att lyssna på Alexandra på J&P.
Söndagen borde jag tillbaka till stan och vara med i lovsångsteamet men jag tror jag måste avstå. Behöver få vara hemma den dagen. Eventuellt lämnar jag hemma några dagar men småningom måste jag tillbaka till stan så jag kan koncentrera mig på att skriva uppsats.

Återkommer eventuellt med nånting intressantare nån annan gång ;P
2009-05-29 @ 13:55:37 Permalink Livet Kommentarer (6) Trackbacks ()


jag har ingen rubrik att ge er









1. okej, så mina nya skor färgar av sig. Tänkte att jag skulle "gå in dem" så jag tog på dem när jag gick till stan och mina fötter är nu flera blåa sträck rikare ;P Verkligen snyggt! :P 2. & 3. Lördagens outfit, med eller utan leggings... 4. Passade på att köpa collegetunikan/klänningen jag suktat efter ett tag nu. Den blir perfekt i sommar. Jätteskön och mysig! Perfekt att resa i!

JO, så föll jag i kärlek med en (för mig) ny parfym: CKin2u. Mitt hår doftar av den. Mums!


Nu ska jag fördriva tiden ute på balkongen en stund medan jag väntar på att klockan ska bli fyra och jag får börja leva igen. Måste tvätta mina händer, diska, gå i duschen, blablabla. Man blir ganska handikappad utan vatten och avlopp...
2009-05-28 @ 14:23:57 Permalink Frozen moments Kommentarer (0) Trackbacks ()


why you keep screaming at the top of your head?

Försökte sitta uppe så länge som möjligt i natt så att jag skulle kunna sova bort halva dagen idag men allt misslyckades. Så nu måste jag klä på mig och gå ut och ner i andra ändan av huset (och det här är ett långt hus!!) till bastun i A-trappan för att få gå på toaletten. Pust. Vattnet och avloppen är avstängda 8-16 idag. Jag börjar bli verkligt trött på denhär renoveringen. Trött på att lyssna på borrmaskiner dagarna i ända. Speciellt frustrerande är det när man försöker plugga och få något vettigt gjort och hela huset vibrerar.... Jupp, ja e smått bitter på alltihopa :P
Nåja, ska väl ta vara på tiden och försöka få mina ärenden uträttade och lösa mina klädproblem inför lördagen.
Men först litet chris cornell. Fattar inte riktigt vad som tagit åt honom med denhär skivan, men hej, jag gillar hans röst anyway så...

2009-05-28 @ 09:58:40 Permalink Musik Kommentarer (0) Trackbacks ()


throw my heart out on the stones and i´m almost gone

Nu for nog humöret och orken någon helt annan stans. Blä.
Men ja borde väl nog släpa mej iväg iallafall. Int för att picknick i denhär stormen är alltför frestande direkt men...

Men åååh vad jag njuter när jag får vara ensam. Bara andas och göra precis vad man vill.

David Gray är det som gäller idag. Och det är våren 08.


Imorgon blir det mera shopping. Har ännu inte fått någon ordning på vad jag ska ha på mig på Evelinas studentfest... Skorna har jag ju nu men, ååh, inget blir riktigt bra hur jag än gör... :S Borde antingen införskaffa en trevligare topp eller något att ha utanpå... funderade på något i stil med denhär men det blir ändå aningen tråkigt... :/

Ååh, jag blir så glad av att kolla på alla bilderna på min skåpdörr! Men får hemlängtan också.Lördagkväll ska jag spendera med Ikkis, så det så! <3

Nepp, jag lämar nog hemma ikväll och njuter av lugnet istället. Har ingen vidare lust med blåst och massvis med människor just nu.
2009-05-27 @ 16:14:30 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tjohoo

Har varit genomflitig idag. Sprang på stan hela förmiddagen och uträttade massa ärenden. Och köpte skor till examensfesten på lördag!! 49 euro på cipcap. Me lajk!! :)



Hämtade krispsykologiböcker från tritonia också så nu är det bara att börja på med nästa uppsats. Fick min studiestödsansökan inlämnad, handlade mat, funderade på examenspresent, och hämtade mina framkallade foton från posten! Så eftermiddagen gick åt till att fixa min 2008-vägg. Kom dock fram till att jag får lägga alla teambilder från förra sommaren på något skilt ställe, fick inte hela 2008 att rymmas på ett ställe...:P



Nu ska jag pausa en stund med mega-räk-ägg-smörgås och kolla ett avsnitt one tree hill innan det blir picnic på kaserntorget ikväll :D
2009-05-27 @ 14:13:24 Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()


Jag:

-känner ett starkt behov av att få nåt slags ordning i det kaos som nu är min lägenhet. Kommer förhoppningsvis att spendera morgondagen med att städa och fixa. Är dock alltför trött för att göra något åt saken nu.

-har jämställdhetskursen ur världen, efter kvällens påfrestande seminarium med typ hundra uppsatsredovisningar. (16.15-20.15. = LÄNGE! ) så om det inte vore för mina inplanerade sommarstudier skulle jag annars ha sommarlov nu.

-har firat den avklarade kursen med Jullan, Hanna, godis och twilight. Börjar bli seriöst trött på den filmen, den är mest bara irriterande nu :P

-borde hitta en examenspresent åt syster.... :S Samt införskaffa typ hundra rosor till alla övriga studentvänner!

-ska ut på stan och söka skor imorgon. Ett par högklackade gladiatorsandaler att ha på examenskalas, tack! Försökte leta i huvudstaden men utbudet var dåligt... Hoppas på bättra lycka här, jag brukar faktist ha lättast för att shoppa i Vasa. Jag vet ju var jag ska leta här.

-söker väl tydligen en kämppis tills hösten, så hör av dig om du är intresserad eller vet nån som kunde vara det.. Jag är dock inte världens socialaste varelse, be prepared for that!

-tycker det känns som att jag har hundra saker att göra. Men det är inte så farligt egentligen, det är mest trevliga saker.

-har pållår på fingrarna! läskit!

-njuter av sommarvädret
2009-05-25 @ 22:58:46 Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()


Teamhelg i Sibbo

Hemma igen. Om förra teamhelgen var fantastisk var den här ännu ännu ännu bättre! :)
Fredagen var tung och jobbig men lördag och söndag bara njöt jag för fullt! Vi är ett så härligt gäng iår! Och jag är så taggad! Skulle nästan kunna åka iväg ut nu genast! Men det är ännu 3 ½ vecka kvar. 17 juni börjar vi på på riktigt. Först en vecka i vasa, (nästan) en vecka i Ekenäs på pingstkonferensen, sen Svergie, Belgien, Kroatien och Polen.

Här kommer några bilder från helgen ifall nån vill veta vad vi sysslat med! Fredagen bestod av undervisningspass på kvällen, lördagen undervisning på förmiddagen och sång- och dramaövningar på eftermiddagen. Lördagkväll blev det grillfest och kubb, och senare på kvällen fotbollsmatch. Sommarfiilisen var på topp! :D Söndag delade vi upp oss och jag, Emilia, Tomppi, Anton och Andreas for till Gesterby och hade ansvar för gudstjänsten där. Efteråt blev vi bjudna på fantastiskt god mat hos några församlingsmedlemmar. Fick nypotatis, gräslökssås, grillade kycklingfileer, och sen bärkvark till efterrätt. LYX! Söndag eftermiddag bar det av mot österbotten igen, kom hem 9-tiden ikväll. Nu är jag trött, glad och otroligt förväntansfull inför sommaren!

(torsdagen var jag alltså på konsert i pirkkahallen i tammerfors tillsammans med 10 000 andra kristna. Ganska häftigt, och riktigt bra var det. Körde till Esbo och sov hemma hos Edith den natten, och fredagen spenderades på stan i Helsingfors innan vi åkte till Sibbo)


Elin, Sofia och Julia på grillfest

Edith

Anton blev poppis som lekfarbror

kubb=sommar!

jaha? :D

världens sötaste!

Elin å jag var moraliskt stöd vid fotbollsmatchen

Tomppi å Tiina slåss av nån anledning om Jodes tröja...

solen sken och ändå regnade det. Konstigt! :)

Lukke å Anton väntar på maten

Gråssö-Andreas
2009-05-24 @ 23:00:28 Permalink Teamliv Kommentarer (1) Trackbacks ()


Leaving for the weekend


hmm.... har en viss ovana att snurra på mitt hår. ALL THE TIME.... :P

Om en en kvart bär det av mot Tammerfors tillsammans med Edith och Jode. Ska på konsert med Michael W Smith. Förhoppningsvis vaar e dånåt!! Sen inatt kör vi vidare mot Esbo och sover hos Edith en natt. Fredagsdagen ska jag försöka hinna träffa Nicke och sen på kvällen kör vi igång med vår andra teamträningshelg, den här gången i Sibbo. Återvänder på söndagkväll. Jag har en känsla av att jag kommer att vara totalt slutkörd när jag kommer hem! :P

Har så gott som allt packat, lyssnar på Tonic och andas, har uppdaterat innehållet på min mp3spelare och ska plåstra om mina hälar. Måste ännu komma ihåg att söka fram konsertbiljetten och sen bestämma mig för vilka skor som ska följa med i väskan.. :P Skor är ett ständigt dilemma, speciellt när man har sjuka fötter som helst inte vill ha skor alls!
Och så måste jag printa ut uppsatsen jag ska opponera på måndag.

Ha en trevlig helg allihopa! :)
2009-05-21 @ 14:41:37 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


And these photographs keep me alive.

Den här dagen bara försvann. Panikskrev uppsats fram till klockan 4 när den till sist åkte ner i postlådan. Kvällen har jag bara spenderat med att kolla serier. Dessutom påbörjade jag ett nytt dekoreringsprojekt.


Jag handlar i tro på att jag får stanna kvar i denhär lägenheten, för jag vill verkligen inte flytta :S

Jag föredrar att ha mina minnen där jag kan se dem och påminnas om dem alla dagar istället för i ett undanstoppat album eller i en mapp på datorn.
Jag föredrar att ha alla människor jag älskar där jag kan se dem och påminnas om hur viktiga de är för mig.

Dessutom plockade jag ut närmare 300 bilder från ifjol och iår som jag skickade in till framkallning. De hamnar upp på resten av skåpen och min skjutdörr.

Första skåpet är min tackkorts/skolkortsvägg. Andra skåpet är samlade minnen från mestadels högstadiet men också litet från gymnasiet. Tredje dörren består av syskonbilder och bilder av mig själv när jag var riktigt liten. Hemma i Närpes finns två skåpdörrar med rubriken 2006. En halvdan 2007-dörr existerar också och nu kommer alltså 2008 och en början till 2009.


Här syns en av mina 2006-dörrar. Med vissa störande renoverings-inslag...
2009-05-20 @ 23:28:55 Permalink Frozen moments Kommentarer (0) Trackbacks ()


oh how i wish i was that strong, oh how i wish i never did anything wrong



Lyssnar på Jonna på myspace. (rubriken citat från hennes låt All I Fear). Tror bestämt jag ska försöka få tag henne eller Tilda och skaffa mig ett exemplar av hennes skiva "Out of light" imorgon. Missade hennes skivrelease förra veckan på grund av kvällsföreläsningarna men jag ska såklart skaffa mej en skiva. Seriöst, kan inte få nog av hennes låtar! Så underbart vackert!

Åh, får gåshud varenda gång!


Sådär på tal om nånting helt annat:
Blir alltid snål på att köpa nya serieboxar när jag går förbi filmhyllan på citymarket eller annan random affär. Jag har följt så få serier (ungefär noll) och alla första säsonger är så billiga så jag har svårt att hålla fingrarna från dem. Men alla serier är ju faktist inte så bra, och jag har ändå tillräckligt med dem jag ser på nu. Har massvis med säsonger kvar på dem alla innan jag hinner ikapp med de nyaste avsnitten.

Nu börjar uppsatsen vara under kontroll. Jag är inte nöjd, allt blev så ytligt berört, men det får duga. Fixar det sista imorgon innan jag postar den.

Nu natten.
2009-05-19 @ 22:41:34 Permalink Musik Kommentarer (1) Trackbacks ()


Paus

Börjar bli lite trött på denhär uppsatsen, det känns som om jag tagit mig vatten över huvudet och valt ett alltför brett ämne att skriva om. Speciellt när man har så lite tid på sig. Imorgon ska den läggas i postlådan. Pust. Tar en välbehövd paus nu.

Jag har träningsabstinens. Inget att göra åt saken dock, eftersom mina fötter vägrar tränga in sig i någon sorts skor överhuvudtaget. Mina hälar måst nog vara extra känsliga, tycker jag har skavsår konstant.

Nä, nu ett avsnitt Greys Anatomy, sen butiken. Sen kanske jag lyckas återgå till skrivandet...:P

Hoppas ni har en fin dag! :)
2009-05-19 @ 15:37:48 Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()


Här hemma ...

Här hemma doftar det målfärg och spår av renovering finns i varje hörn.
Jag trampade just i mammas nymålade tröskel. OJ.





Jag damsugar min luftmadrass och vädrar min sovsäck inför sommarens äventyr.





Men mest tar jag det lungt på min underbara systers säng i det som en gång var mitt rum. Helt klart det bästa rummet jag bott i hittills. Det har så passliga hörn att krypa in i och så passligt golv att sitta eller ligga på.





Det är också väldigt avslappnande att ligga och lyssna på en 13-årings tankar, funderingar och problem. Hon är bäst, min syster. Nuförtiden syr och designar hon också sina egna kläder när hon har tråkigt.



 
Nämde jag att hon är helt fantastisk?

Jag har också funderat ut vad jag ska köpa Hanna i 20-års present.

Men allra mest sjunger mitt hjärta glädjesånger. Lättnaden och glädjen är obeskrivlig.
Jag njuter och andas.
2009-05-18 @ 20:54:53 Permalink Andas Kommentarer (1) Trackbacks ()


Glädjetårar

Och plötsligt får man ett telefonsamtal som förändrar hela ens tillvaro.
Jag tror aldrig jag känt en sån otrolig lättnad och lycka så plötsligt förut. Jag började stortjuta och gapskratta på samma gång! Min teamavgift blir betald av en anonym otroligt godhjärtad själ. TACK TACK TACK!!

TACK JESUS!

Jag sa ju att det skulle fixa sej... :)
2009-05-18 @ 19:38:39 Permalink Teamliv Kommentarer (1) Trackbacks ()


ta hem mej!!

Nepp. Jag sticker hem till Närpes över natten och hoppas på att problemen får en lösning av sig självt och att humöret förbättras av Näsbyluften.

Börjar iallafall ha uppsatsen någorlunda under kontroll. Men den kommer att bli för lång :P Det finns för mycket intressant att skriva om :P

Lyssnar på en blandning av Disciple och Shinedown. Passligt för att bli av med lite agressioner.

2009-05-18 @ 14:20:00 Permalink Livet Kommentarer (2) Trackbacks ()


SUCK


blööööö...

Även inatt drömde jag att jag bröt mig in i en lägenhet. Denhär gången en som existerar på riktigt, och allt såg precis ut som det gör i verkligheten. Annars brukar mina drömmar rådda till saker och ting, så att jag VET att jag är på en viss plats men det ser helt annorlunda ut. Men nu var allt som i verkligheten, förutom att en hög med mina skolböcker stod under databordet så jag snattade tillbaks dem. Och egentligen bröt jag mig inte in för dörren var olåst fast ingen var hemma. Så jag gick in och städade och diskade, haha. Och smet sedan iväg. Skum dröm! :D

Den här dagen har börjat på alla möjliga oangenäma sätt men jag är glad ändå.

Vaknade först 07.15 av ett samtal från sjukhuset. Min polikliniktid skulle skjutas upp. Okej för det, men måste dom ringa så sjukt tidigt??
Sen kunde jag inte somna igen pga att byggkararna i trappan härjade å ropade. Måste vända upp och ner på rummet för att hitta mina öronproppar. Halvsov fram till kl 11.
Fick en fin elräkning som går ända från när vi flyttade in här förra sommaren och den är på 111 euro. Jippiiii, för jag har ju så väldigt mycket extra pengar just nu. Plus en äcklig räkning från skolhälsan också. SUCK.
Och mina sönderskavda hälar svider :S

Men om jag ignorerar räkningarna är jag nog riktigt glad ändå. Evelina kommer hit snart med lite grejer åt mej och jag har lite grejer åt henne.



Okej, besöket av syster; inte alltför trevligt. Suck. Jag måste antingen börja söka ny kämppis eller ny lägenhet. SUCK SUCK SUCK! Jag orkar verkligen inte med det!! Och jag orkar verkligen inte bo med någon annan känns det som!! Men jag vill inte bo helt ensam heller för då möglar jag ju bort! Ååååh! Då borde jag ju egentligen ha hittat en lägenhet och vara påväg att flytta ren, onödigt att betala hyra för juli när jag är borta hela månaden men jag kan ju inte börja flytta medan jag är borta heller, och jag kan inte börja med sånt när jag kommer hem sista juli och behöver en lägenhet att bo i!! Och om jag hittar en lägenhet nu innan jag far måste jag betala dubbel hyra för juni, både här och nya lägenheten! NÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ, nu vill ja bäre liip!!

Nu ska ja lyssna på lite agressionsmusik på hög volym innan jag tar itu med uppsatsen.
2009-05-18 @ 10:54:28 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


sometimes goodbye is a second chance

Hela den här dagen har varit en odefinierbar känsla. En sentimental sådan. Eller något ditåt. En känsla iallafall. Eller flera. Och det känns som om jag behöver uttrycka något. Både åt specifika människor och bara i allmänhet. Mest handlar det om att jag vill kunna informera människor om hur mycket dom betyder för mig, också människor jag egentligen inte har kontakt med längre, eller människor som nuförtiden mest bara är minnen, eller människor jag knappt känner. Och också fast jag sitter här i min välbehövda ensamhet och är noll social och oftast inte orkar umgås betyder ni alla jättemycket.

Jag läser om kvinnors våld mot män och funderar på hur jag ska spendera morgondagen. Troligtvis framför datorn med mina böcker och min uppsats. Men egentligen längtar jag efter att få åka hem, bara för en kväll, och köra runt och prata prata prata.

På torsdag blir det Michael W Smith-konsert i Tammerfors. Efter det blir det troligtvis att fara raka vägen till Nyland, eftersom vi har teamträningshelg i Sibbo den här veckan. Fredagen har jag reserverat till att träffa Nicke, och resten av helgen blir det fullt upp med undervisning, planering och övningar.

En gång idag kände jag mig riktigt vacker. Som en sommarflicka på riktigt. Men sen gick mina fötter sönder, då blev allt litet jobbigare.

Nepp, måste förflytta mina skriverier till något mindre offentligt ställe. Gonatt! :)

2009-05-18 @ 00:23:39 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


Lördagskvällen i bilder


Macke, Lotta, födelsedagsbarnet Linnea och Maja

Heidi och Torkjell

Jonas och Davud

Beni...

...och David hade kommit hela vägen från Esbo.



och sen blev det biljard med snygg-Hanna!

jag var ju bäst förståss! ;D


2009-05-17 @ 22:42:05 Permalink Paarrteeey! Kommentarer (1) Trackbacks ()


Shopping

Nu har jag fått min kamera tillbaka. Först några bilder av gårdagens vill-ha och gårdagens inköp :)



Min planerade utstyrsel till systers student/examensfest: linne 9,90 Gina Tricot, svart kjol 19,90 GinaTricot



Dessutom vill jag ha ett par riktigt fina och riktigt högklacakde gladiatorsandaler att matcha till, som de här tillexempel:



Så inhandlade jag en välbehövlig vår/sommarjacka för 9 euro på H&M:



mot bättre vetande slog jag också till och inhandlade lite sommarkläder tills teamet (som jag dock invigt redan...:P)


denhär tunikan för 15 € (50 % rea) som jag känner mig som en 5-årig sommarflicka i


 och dessutom denhär finfina tunikan!



Nu ska jag skriva lite uppsats innan jag återkommer med fler bilder från gårdagen..:P
2009-05-17 @ 18:40:14 Permalink Frozen moments Kommentarer (0) Trackbacks ()


flummdrömmar

Har sovit alltför länge, till 13.15. USCH! Jag börjar bara drömma massvis med skumma och sjuka grejjer när jag sover så länge. Undrar verkligen varifrån min hjärna plockade allt jag drömde nu på förmiddagen!! Det var massa sjuka detaljer men maintheme var att jag var på juthbackamarknaden och blev polare med Björn Rosenström som höll sin konsert i ett kassabås i en mataffär! Varifrån kom han för det första!! Seriöst, jag brukar aldrig lyssna på honom, och har inte hört nåt om honom eller ens tänkt nåt på evigheter!! Dessutom gjorde jag inbrott hos en killes farmor och farfar, blev fast av Ivars Kaj för att jag lämnat min väska i en affär (bara därför, inte för inbrottet :P), och hade teamplanering i en idrottsarena (mina flummdrömmar innehåller alltid team på ett eller annat sätt nuförtiden).

Nu ska jag försöka få tag på min kamera. Sen är det uppsatsen som gäller hela eftermiddagen, gudstjänst kl 18 och förhoppningsvis hinna träffa min Lina nångång under kvällen!
2009-05-17 @ 12:51:15 Permalink Why so serious? Kommentarer (0) Trackbacks ()


fairytale

Har haft en riktigt riktigt skön dag och kväll! Härligt omväxlande.

Dagen spenderade jag största delen ute på stan och jag snålade på en massa fina kläder. Har inhandlat min outfit till systers student/frisörexamenskalas idag, den ska jag visa upp senare!

Sen satt jag hemma på balkongen och njöt av solen en stund innan jag började kvällens kalasande hemma hos Jennie och Linnea med att fira att Linnea blivit 21-åring. Där fanns massa trevliga människor och massa goda tårtor.
Sen for jag till king´s en stund och lyssnade på musik och uklassade hanna och alexandra i biljard ;D

Så hoppade jag på en pakethållare och for till Jullan och kollade eurovisionen tillsammans med dom tidigare nämnda biljardspelarna.
Jag blir så glad av Norges låt, och jag blir så glad bara av att kolla på killen, han är ju så söt! :D Surt att det gick så dåligt för Finland bara, dåliga tycker jag faktist inte vi var iår!!
När poängen var räknade och utdelade och vinnarlåten framförd än en gång avslutade jag kvällen med pizza tillsammans med Jonas och Davud.

Jag tog en massa foton också under den tidigare delen av kvällen men kameran lyckades jag lämna på king´s... :S

Nu börjar tröttheten komma smygande så nu blir det nog att krypa under täcket. Men först en till genomlyssning av vinnarbidraget! :)
2009-05-17 @ 02:07:01 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


the clouds in your eyes, down your face they pour

Ligger hemma och slöar. Hade tänkt fara till Sion på vårens sista vanliga ungdomssamling men sen skulle Wickman komma efter bilen så jag lämnade hemma så att han skulle få nyckeln. Nu vet jag inte om jag ska släpa mig iväg och söka upp folk eller om jag ska fortsätta ta det lungt här hemma. Funderar på att gå och köpa en chipspåse och ta filmkväll. Har massvis med filmer jag inte kollat. Som sagt så trivs jag väldigt bra i min ensamhet för tillfället. Och det kanske är bra att ta vara på den så länge jag kan så att jag orkar vara social i sommar... :P
Försökte bjuda hit Evelina och Wickman också efter att dom kommit från flyget men fick inget napp på mitt erbjudande om mat och film...
Men imorgon måste jag iallafall träffa folk! Kanske en sväng till Linnea, eventuellt eurovisionen någonstans, eller så tar jag mig till Åminne och träffar Ann på något sätt eller kanske till och med till Närpes. Får se.

Råkade somna en stund här tidigare på dagen, är fortfarande helt snurrig i huvet...
2009-05-15 @ 20:16:42 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


And only the heartaches have given me sight

Idag är också en Joshua dag.

Alltså jag har nog blivit betydligt duktigare på att stiga upp på mårnarna på sistone! Kan ha någåt att göra med att jag också blivit betydligt duktigare på att gå och sova innan klockan 3. Plus att solen lyser redan 6 på morgonen, så man vill ju inte riktigt sova hur länge som helst. Idag steg jag upp 10. Riktigt passligt.

Nu sitter jag och läser "Can men do it?"; om diskriminering av män i Norden och samtidigt klottar ner litet tankar och ideér i mitt uppsatsutkast. Jag blir förvånad över hur intressant jag tycker allt det här är!

Har en diffus tanke om att gå på loppis idag men egentligen har jag ju inga pengar att spendera så det kanske vore aningen dumt att inleda sig själv i frestelse.. :P

Har ingen aning om hur helgen kommer att se ut... Vill jättegärna hem och träffa folk men om jag är hemma skriver jag nog inte alls uppsats.. Om jag hade ett fordon skulle jag kunna ta mig ut till Åminne på lördagkvällen och få träffa Ann iallafall men Evelina tar bilen av mig ikväll. Dilemma. Och nästa helg är det teamhelg igen så då slipper jag inte heller hem.. :/

Jag och Hanna kollade Matrix igår. Första gången för henne, säkert närmare tionde gången för mig. Men den är sjukt bra.

Dagens tips: Om du får studentbladet i postlådan kan du ju förresten slå upp sidan 7 och läsa mina funderingar om hur du känner dig effektiv utan att göra någonting alls! ;D

Jag fick en underbart fin bröllopsinbjudan på posten igår. Min fina vän Sofia ska gifta sig i sommar. Men jag, dumma mej, kommer hem 4 dagar för sent för att hinna på bröllopet! ÅÅÅÅH!! Det, plus att missa hela känslan av närpessommar är nog dom största uppoffringarna jag gör för teamet.

Nu tillbaka till studierna.
2009-05-15 @ 10:41:12 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


Jobb!

Och förresten! Jag har fått jobb till hösten! Från och med den 24 augusti jobbar jag som alltiallo/layoutplanerare på Skolfoto Norden! Jippiiii! :D
2009-05-14 @ 15:23:05 Permalink Livet Kommentarer (5) Trackbacks ()


I had a dream that I could fly from the highest swing

Har haft en kolossalt skön dag så långt. Tog mig som sagt till Tritonia, där jag stod bland kvinno-, mans- och könsforskningshyllorna i en knut uppe på fjärde våningen i säkert en timme och bläddrade i böcker. Det finns så otroligt mycket intressant, jag hittade på hur många uppsatsrubriker som helst medan jag stod där (skulle till exempel vara jätteintressant att skriva om jämställdhet/kvinnosyn inom olika religioner-främst kristendom, judendom och islam) men jag håller mig nog till min jämställdhet ur manligt perspektiv. Lånade hem sju böcker och åkte sen till gymmet. En halvtimme konditionsträning på cykel och löpband och sen en kilometer i bassängen. Och varm bastu efteråt. Ljuvligt!

Sen traskade jag in till stan, träffade på Jullan på jim&jill och blev otroligt snål på att shoppa kläder till sommaren. Hittade en lång college-tunika/klänning som skulle vara perfekt att ha med leggings lite svalare dagar i sommar! En sån vill jag absolut ha!!

Bjöd mig själv på sen lunch i form av kyckling-bacon bagel på Arnold´s och började studera en av böckerna jag lånat: Ställd-förräderiet mot mannen av Susan Faludi. Superintressant om mansideal och könsroller!

Nu ska jag fortsätta studera här hemma (och försöka undvika att gå över till att planera sommarens garderob/packning istället) och hoppas på att 10 sidor går snabbt att skriva. Någon Närpesvisit över helgen blir det knappast om jag ska få det här färdigt innan onsdag.

Ann hade förresten en jättevacker låt på sin blogg som jag nu tänker stjäla och förgylla det här inlägget med. I fell in love with it!

2009-05-14 @ 14:58:22 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


These photographs keep me alive

Jag steg upp klockan 9 imorse! Helt frivilligt!! Okej, liten lögn nog.. Mest var det väl för att det hängde en lapp på hissen igår med ett hot om att nån skulle komma och inspektera ens badrum från klockan 9 idag. Då är det ju nog trevligare att vara vaken, speciellt om man får någå trevliga byggkarar på besök ;D (Elin och jag analyserade förövrigt mitt beteende här för några veckor sedan och kom fram till att jag är väldigt duktig på att falla endast för musiker, och då speciellt gitarrister....HAHA :P Men byggkarar kan också vara väldigt fina ;D)

Nåja, ingen har synts till ännu och jag är pigg och på gång så jag ska ta bilen, som jag har till mitt förfogande nu medan evelina är i sverige, och åka till tritonia och söka litteratur och män och jämställdhet och män inom traditionellt kvinnliga yrken. Har en 8-10 sidors uppsats som ska kastas i postlådan nästa onsdag så det gäller att skriva som en tok nu...:P

Så har jag även planerat in ett gymbesök någon gång under dagen, men annars är det nog bara pluggandet som gäller!

Idag är en Joshua Radin dag. Vaknade till these photographs imorse. Ytterst angenäm väckning.

Jag fyndade förresten ett par skor igår! Har varit i stort behov av ett par vanliga tygskor att använda till vardags så när jag hittade ett par låga tygskor a la converse-stil på citymarket för 9,95 (ursprungspris 19,95) åkte dom ner i min korg.
Dessutom lyckades jag också fynda två böcker jag länge sökt (andra och tredje delen i triologin om den mörka materian) och de kostade bara 1 euro styck! Tadaa! :)

2009-05-14 @ 09:00:24 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tom på ord.

Jag är helt tom på ord och det frustrerar mig. Jag försöker organisera mig själv och lyckas relativt väl, jag har passligt mycket att göra och solen skiner. Men jag är tom på ord och det är aldrig bra.

I need words
As wide as sky
I need language large as
This longing inside
And I need a voice
Bigger than mine
And I need a song to sing You
That I've yet to find
I need You,
Oh, I need You
I need You,
Oh, I need You
To be here now
To be here now
To hear me now
To hear me now

David Crowder-I need words

Men annars är det John Foreman och Switchfoot som gäller idag. Tillsammans med studieplanering och MinPlan, småstädning och tvättande, sol på balkongen, samma vanliga pengabekymmer, jämställdhetsföreläsning och en inplanerad långpromenad ikväll.

Vill träffa Närpesfolk över helgen, men orkar inte vara hemma. Hur göra?
Jag är fortfarande i alltför stort behov av  min ensamhet. Hoppas jag förändras tills sommaren, annars kan det bli jobbigt.
2009-05-13 @ 13:45:21 Permalink Andas Kommentarer (2) Trackbacks ()


Kvällsmys


Har spenderat hela dagen med att tvätta fönstren och bara annars storstäda. Länge tog det men fint blev det. Vi har en utsikt igen :D Planerade att ha tekalas ikväll också men folk var inte riktigt på hugget så vi får ta det en annan kväll. Lika bra det, för jag var nog för trött för att vara social. Har skrivit färdigt en artikel, kollat en film, och läst lite om jämställdhet tills morgondagens föreläsning. Nu ligger jag och myser och njuter av att ha det städat och fint runt mig. Ska bara andas en stund och sen ska jag nog krypa under täcket och vänta på väckningen som nuförtiden är 7.30 när byggubbarna anländer och börjar borra i trappan...:S

Gonatt! :)
2009-05-11 @ 23:51:23 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


I´m back!


kanske man borde bli blondin? :P

Jag är tillbaka i Vasa igen efter en helt fantastiskt bra teamträningshelg i Vörå. Kom hem 19-tiden igår och somnade nästan genast. Tvingade mig upp 21-tiden och gick till piccolo så jag skulle ha nåt att äta till kvällsmat och sen satt jag och hanna i köket och med näsorna upptryckta mot fönstret och diskuterade eller bara var tysta tillsammans tills klockan 12. Avslappnande.

Idag är jag helt ledig bortsätt från att det kanske skulle vara bra att börja planera min uppsats lite mer ingåendeoch så ska jag skriva färdigt en artikel.
Men jag tänkte iallafall utnyttja det fina vädret och börja tvätta fönstren. Det hör till våren och jag tycker det kan vara riktigt roligt! :)

Men först litet om helgen! Vi är ett riktigt bra gäng iår, och jag är otroligt förväntansfull inför sommaren!
Fredagkvällen ägnade vi bara åt att lära känna varandra, satt tex i 3 timmar och lyssnade på varandras livshistorier, superintressant! :) Lördagen hade vi frukost 7.30 (!! :P) och sen körde vi igång med undervisning hela förmiddagen. Efter lunch blev det bön och sen mer praktiska funderingar kring hur vi ska lägga upp konserterna, vem som ska sjunga vilka låtar och sånt. Lördagkväll var det möte i friförsamlingen vi huserade i så där medverkade vi. Jag berättade bland annat litet om hur det var att vara på team förra året och sen ledde jag lovsången tillsammans med Jode, Elin och Tiina. Efter mötet åt vi grillkorv med församlingen och pratade med en massa söta tanter och gubbar. Och alla visste vem mamma var och att jag var från Närpes, haha :D Resten av kvällen bestod av fotbollsspelet, flippande och utklädningsshow :D
Sen stupade vi i säng. Söndagen var det lika tidig väckning och sen hade vi undervisning fram till eftermiddagen då vi började packa ihop och städa undan och åkte hem :)


Gråssö å Anton spela ett antal pingismatcher om vem som ska bjuda vem på glass i sommar!

Edith och Jullan

Det kan alltid vara bra med hörselskydd ifall biljardspelandet bli alltför högljutt! :P

Vi teamare är alltid totalt normala :D Andreas å Tomppi

sötaste Edith jag känner!!

Jag och Tiina!

hippie-brudgummen Julia B, bruden Elin, random Julia och pirat-Edith

2009-05-11 @ 10:27:23 Permalink Teamliv Kommentarer (4) Trackbacks ()


Adjö och farväl


Nu bär det iväg till Vörå! Team team team!!
Ska bara fylla min mp3-spelare med musik och sen traskar jag iväg med min packning till Sion. Avfärd klockan 18.00
Återvänder någon gång på söndag!
Ha en fin helg allihopa!
2009-05-08 @ 16:30:29 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


Dagens:

planer: tvätta kläder, packa, gymma, skriva slutuppgiften färdigt, skriva en artikel, åka till Vörå och påbörja sommarens team!
saknar: iik! <3
bästa: Emilia-besök och teamstart
sämsta: byggkarlar och borrande i trappuppgången
frukost: äggsmörgås
klädsel: pyjamas än så länge
humör: förväntansfull
vill ha: pengar till allt som behöver införskaffas inför teamet. Och till teamavgiften... Och mejl av krispsykologi-lärarn så jag vet om jag kan tenta mina sommarkurser eller int!
längtan: efter att få komma hem till Närpes nästa helg och köra runt i en bil och prata av sej
låt: Augustana-Boston
2009-05-08 @ 09:49:43 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


Picnic

Den här veckan har jag varit ganska lugn när det gällt bloggandet....:P
Och det blir troligtvis bloggpaus i helgen också, far iväg till Vörå på vår första teamträninghelg ikväll och kommer hem på söndag. Jag kan knappt sitta stilla, vill fara iväg genast!!! :D

Gårdagen bestod av finskatent, sociologislutuppgift, tupplur, Emilia-besök, kebab, ledarskola, picnic och diskussioner.
Jag, Emilia, Hanna, Jonas, Bianca, Edith, Nicco och Julia for ner till Hovrättsparken på kvällen och trotsade blåsten och hade picnic. Aningen kyligt var det men roligt ändå :)


Jullan, Nicco å Emppu

Jonas, Hanna, Edith och Bianca

latmaskar :D
2009-05-08 @ 09:32:40 Permalink Paarrteeey! Kommentarer (0) Trackbacks ()


This day so far

Idag har jag varit duktig!
Hoppade upp ur sängen ren 8-tiden (blev igen väckt av borrandet i trapphuset, måste börja sova med öronproppar) och åkte sen iväg med pappas bil när han kom till stan. Först blev det gymmet och simhallen nån timme och klockan tolv for jag iväg till Skolfoto Norden på arbetsintervju. Min första riktiga arbetsintervju! Jag kunde nog ha skött mig bättre men får väl hoppas att det går bra... :S Sen fick jag åka till DNA och hämta min telefon, så nu har jag den äntligen tillbaka! <3
Var dessutom en sväng till skolan och pratade med studiehandledaren om mina planer på sommarstudier. Planerar att läsa in och tenta tre kurser krispsykologi under sommaren, vilket om det lyckas leder till fullt studiestöd och bostadsstöd juni-augusti. Då behöver jag åtminstone inte oroa mig över hur jag ska få hyran betald! Så jag hoppas verkligen det här går vägen, det skulle befria mig från en hel massa onödig oro :P Väntar bara på att få höra från utv.psykologi-proffessorn nu, som jag redan kontaktat. Har dessutom också mejlat FPA för att kolla upp om mina planer kan fungera.... :)
Hoppas hoppas hoppas!

Nu ska jag föra tillbaka bilen åt pappa och sen försöka skriva litet på slutuppgiften innan jag far till skolan på föreläsning 16-20.

Fridens liljor! ;D
2009-05-06 @ 13:27:50 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


Julia:

-äter mumsiga svampmakaroner direkt ur kastrullen och dricker juissi

-har finskakursen så gott som avklarad, kvar är bara en studentskrivningsliknande tent på torsdag som inte borde vara något större problem att få godkänd. Överlevde både föredraget och intervjun alldeles fint.

-har påbörjat kursen om jämställdhetsperspektiv i socialpolitiken. Verkligt intressant!

-ska inom två veckor ha författat en 8-10 sidors vetenskaplig uppsats om jämställdhet. Men hej, det är iallafall ett intressant ämne!

-har påbörjat slutuppgiften i sociologi och vet nästan ungefär vad jag ska skriva

-har hittat ett eventuellt sätt att överleva sommaren ekonomiskt: behåll studiestödet juni-augusti med hjälp av 15 studiepoäng. Var jag skall hitta poängen är dock problemet... Hoppas på att få litteraturtenta några krispsykologikurser som jag ändå planerat in till mitt andra biämne. Besök hos studiehandledaren nästa.
(Hjälp, isåfall kommer jag att ha 90 sp när jag börjar igen i höst, det är halvvägs till kandidaten på ETT år!! Jag kommer ju att få för mycket!! :P)

-tycker om regnet som trummar mot fönstret

-ska lägga sig i sängen med sin bok nu, och försöka somna inom vettig tid så att hon orkar med morgondagens fullspäckade program.
2009-05-05 @ 22:33:28 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


I want to live a simple life



Igår  när jag kom till stan fick jag min födelsedagspresent av Hanna, tavlan här ovan. Ljuvlig! Hanna är definitivt min favoritkonstnär! :D

Renoveringen har börjat. Det ska bytas rör (och en massa annat) i hela trapphuset i sommar och vattnet kommer att vara bortkopplat allt som oftast. Tur att man inte ska vara här så mycket. Men dom har redan börjat, vaknade av äckligt borrljud imorse och dom håller fortfarande på. Frustrerande.

Snart bär det av till skolan. Har finska 13-16 och jämställdhetspolitik 16-20 tror jag, så det blir en ovanligt lång skoldag.
Fasar för finskaföredraget men jag ska väl överleva på något vis.
Imorgon blir det arbetsintervju och mera jämställdhetspolitik. Torsdag finskatent. Fredag deadline på slutuppgiften i sociologi och sen bär det av till Vöra på vår första teamträningshelg. Can´t wait! :)

Nu ska ja börja leta mej till Academill.

2009-05-05 @ 11:18:26 Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()


kvällspromenader

Det handlar mer om känslan, lugnet, än om bilderna i sig.
Vasa 040509








Närpes 030509







2009-05-04 @ 23:27:28 Permalink Frozen moments Kommentarer (0) Trackbacks ()


vårregn

Jag njuter av det gråa vårregnet idag. Har bara varit ute en liten stund men det var så varm och doftade så gott. Ska just ta mig ut på en promenad. Jag borde egentligen fundera färdigt på min finskapresentation tills imorgon men jag kommer inte riktigt nånstans så jag tror litet frisk luft kan vara bra.
När jag försökte få något gjort på eftermiddagen idag slutade det bara med att jag somnade. Och Hanna bredvid mej. Vi sov hur länge som helst, jag hade kollat på klockan 3-tiden och när vi vaknade var den halv 7 och Bianca ringde på dörren. Hon ska bo här några dagar.
Finskan stör mitt annars lugna humör idag. Har både föredrag och intervju imorgon. Usch. Men efter det är det slut! Bara tenten på torsdag kvar!

Nu ut! :)
2009-05-04 @ 20:16:52 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


I´m falling in love with your favourite song



Denhär har av någon icke-existerande orsak snurrat i mitt huvud hela dagen.
Jag har ätit pizza. Från casa. Med kyckling, persika, soltorkade tomater och mögelost. Mums. Nu ska jag kolla ett avsnitt One Tree Hill och sedan tror jag det blir en sen kvällspromenad. Jag tycker om Näsby på söndagkvällar.
Och jag har sköna mysbyxor och känner mej otroligt...förnöjsam...just nu.
2009-05-03 @ 20:15:22 Permalink Musik Kommentarer (2) Trackbacks ()


cravings

JAG VILL HA PIZZAAAAAA!! Kom fram till att det är sjukt länge sedan jag ätit pizza! Säkert långt över en månad sedan! Och jag vill ha, NU! En casapizza! Mums! Och så vill jag ha Ika-sällskap och köra runt i näsby och ignorera att jag borde skriva en kolumn, ett finskaföredrag och ett sociologiarbete...:P Planerar att återvända till vardagen först imorgon :D Får dock inte tag i fröken just nu.

Har spenderat eftermiddagen med samma fina människor som igår. For till Kstad och åt glass. Årets första.
Sen har jag legat hemma och halvsovit, är totalt slut. Jag har sovit 7 timmar inatt (imorse/förmiddags) men jag är ändå helt död. Brukar bli så när man går och sova efter att det blivit ljust ute.

Imorgon bär det av till Vasa igen. Näst sista veckan som innehåller skolarbete. Finskan avklaras denhär veckan, efter det är jag en fri kvinna! ;D Då är det bara slutuppgiften i sociologi och en 4-dagars jämnställdhetspolitik-kurs plus tent kvar.

Hmm... Om inte annat får jag nog ta en promenad eller nåt så jag kommer mig ut, kan inte sitta inne när det är en sån här perfekt solig-slö-söndags-närpeskväll. Kanske en till tur ner till Strandhem?
2009-05-03 @ 18:48:21 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


bilkväll


gårkvällens utstyrsel

Hela gårdagen tog jag det ytterst lungt. Enda jag egentligen lyckades med var att ta en promenad runt finby.
Kvällen däremot hade jag hur kul som helst! Agerade chaffis åt ett gäng ytterst trevliga människor! Körde runt i Kristians mercedes och var RÄIJDI med han, Ann, Nea och Nicke. Kom hem först närmare 5-tiden på morgonen.
Nu blir det väl att fara och återlämna bilen och sen hoppas jag på dejt med Lina idag, och kanske hinna träffa Ann och Ika litet också.

Ann å Nea, räijdihäjten sjölv ;D Ni je bare fö bäst! :)


Kristian å Ann

å kameraskygga nicke får å va me på bild :)
2009-05-03 @ 12:15:28 Permalink Paarrteeey! Kommentarer (0) Trackbacks ()


sparade ögonblick


jag nere vid bastustugan idag

Ibland känns det som om jag borde be om ursäkt för att jag skriver så mycket. Ingen kan ju orka läsa allting. Men så slog det mig att ingen behöver läsa allting heller. Jag skriver ju faktist mest för min egen skull och om någon annan ibland råkar hitta något ni tycker om att läsa är det ju bara ett extra plus. Så jag tänker inte be om ursäkt. Och jag tänker fortsätta skriva mycket. Tråkiga saker, roliga saker, vardagliga saker, tankar och funderingar. Och mycket bilder blir det också. Och just idag tänker jag mycket och känner att jag behöver dela det med någon. Ingen specifik, bara någon. Då passar bloggen bra.

Ibland skulle jag vilja kunna spara alla mina tankar. Eller okej, kanske inte riktigt alla, men alla vettiga tankar. Och känslor också för den delen. Funderade vidare på alla minnen jag har från olika platser när jag körde ner till Nämpnäs. Bara påväg till Nämpnäskorsningen tänkte jag på en camping/cykeltur för många många år sedan, en tv-låda som bars över åkrar, en jomppatimme när pojkarna i klassen stampade sönder en bro och måste gå och be om ursäkt, en cykel som skulle cyklas hem en natt, bilar och hus som städats på vargstuback och en massa annat.

Sen kom jag ner till Äggrundsvägen och oj vad många gånger man kört den vägen och oj vad mycket minnen jag har från Strandhem!!

Barnläger med vattenkrig, johan som fastnade med sin Saab nedanför bastustugan, en natt när jag aldrig ville fara hem, hundra korvgrillningar både ute och inomhus, världens sämsta grillutrustning i form av ett skrangligt ungsgaller och plastgafflar, jenny och jag som traskade över isen till nån släkting för att hämta ved en vinter, naurukoulu, en sagoberättarkväll med random söffare, årets första bastu+dopp ifjol, alla talkodagar, fästingskräck, när vi fick skrubba hela bastustugan eftersom en fågel sluppit in dit över vintern, en försvunnen vedkorg, dansövning....

Om man dessutom lägger till alla andra äggrundminnen jag har från andra ställen blir det ännu mer överväldigande :D
Olaglig bilkörning innan jag hade körkort, plocka fisk med ämbar, grill na grisrompår hos Boltin, fågelholksgitarren min (sparad på vinden!), båtturer, vrid ved, bravoglassfloden, Rudi Myntevik och Allers, världens minsta bastu...

Jag vill kunna spara allt. Tänk om jag om fem år har glömt allt det här! Jag har redan glömt mycket som just då när det hände var jätteviktigt. Jag vill kunna gå tillbaka till vilken händelse som helst och minnas den perfekt. Kunna spela upp den på nytt.


jag var ledare på barnläger (04?)

dansövning sommaren 04

jag rensar fisk, fina Jennie på nån ungdomshelg för många år sen.

Ivar och Flinck på Strandhem för ett antal år sedan, våren 06 :)

jag nån natt och linnea me kjellas hattin :D

ett av roligaste korten jag har :D Boltin å Jenny på Strandhem :D

random grillkväll

zed, evelina (som var blond på den tiden) och kajsa

fina jennie

Dagens soundtrack har för övrigt varit en intressant blandning av Avantasia, Sarah Siskind och Nickelcreek. Jag är full av kontraster har jag insett. Inte bara i min musiksmak. Men folk kanske inte märker det så mycket... Skulle någon följa efter mig i alla sammanhang jag rör mig i skulle man nog märka att jag är väldigt...omväxlande eller flexibel eller anpassningsbar eller något ditåt. Ibland tror jag det är negativt men jag hoppas det är något bra. Jag trivs på de flesta ställen och med de allra flesta människor och i de allra flesta sammanhang. Men ibland undrar jag vilken Julia som är den "riktiga" Julia eftersom jag nog aldrig kan få ihop alla mina roller på samma gång... men allt är nog riktigt och äkta. Allt är jag. Men jag har så många olika sidor jag visar bland olika människor... Men det kanske alla har.

Nu får det räcka med filosoferande.
2009-05-01 @ 19:35:39 Permalink Kommentarer (3) Trackbacks ()


cykeltur


Jag saknar hästarna och ridningen. På sistone har det slagit till allt oftare.
För er som inte vet så var jag hundraprocentig hästtjej från ettan i lågstadiet till ettan eller tvåan i gymnasiet, alltså tie eller elva år. Ridlektionerna slutade jag med i slutet av högstadiet men istället började jag hjälpa till i stallet där min kompis hade sin häst. Jobbade där ibland, red ibland, fick ridlektioner ibland. Jag saknar det. Inte ridlektionerna, dem har jag inget behov av, men hästarna och ridturerna. Att stiga upp klockan 5 på julaftonsmorgonen och fara till stallet och börja jobba, ridturer klockan 8 på morgonen i minusgrader och glittrande snö, galoppera på stubbåkrar och allt annat härligt.

Var just ute på lång cykeltur (i grym blåst!!) och åkte förbi stallet och cyklade längs vår gamla ridväg. Och det slog mig hur mycket minnen jag har förknippade med massvis med platser här i Närpes. Inte bara stallet utan längs hela vägen jag cyklade fanns massvis med platser som får mig att minnas vissa händelser eller personer. Man märker det nu när man inte är hemma så ofta.

Nu ska jag åka till gravgården en sväng och sen ner till Strandhem och njuta av solen en stund. Men några bilder från min cykeltur :)


gamälbroen

snygg frisyr, höll på att blåsa bort :P
2009-05-01 @ 16:32:01 Permalink Frozen moments Kommentarer (2) Trackbacks ()


glad första maj!

Gårkvällen blev förvånansvärt lugn. Och lyckad fast jag inte gjorde sådär jättemycket.
Åkte till Anders med Ika och Ann och satt där med honom och John ett bra tag. Sen for vi ut och körde ett tag, och till sist måsta vi föra hem Ika stackarn som lyckades bli sjuk sådär passligt till vappenfirandet. Efter det körde jag ett lass med folk till hallis och sen satt jag, Ann och Anders hos Lille och skrattade tills dom där närmare ett-tiden också skulle till hallis och jag åkte till TB efter litet mat åt mej och sen hem och kollade film. Riktigt skön kväll faktist. Inte så mycket drama! :P

Nu funderar jag på att ta mej ut och gå eller cykla eller nåt, känner att jag behöver röra på mej lite. Och det är jättefint ute!
Sen blir det grillmat med familjen och säkert vid något tillfälle årets första lösglass från Tinas glass.


mina gullungar ute på gräsmattan utanför Anders

Syster kom in en sväng. Och Ika låg på soffan och halvsov :)

som tyyyp vackrast i världen? :)

Tillsammans med Anders och Lille saknar man sällan underhållning :P



2009-05-01 @ 11:16:14 Permalink Paarrteeey! Kommentarer (0) Trackbacks ()