Till Julia Lytzen

Du e kniven i mitt hjärta
som tog bort min lilla smärta
O du stackars liten
du slog den första spiken
Du tog en liten Plutt
före hennes lilla skutt
Sluta knyta håret
och sluta slå det
Du fick ingen i Warszawa
när du sluta tala
så nu ska du börja försöka
att hitta någon bra
som är allt va du vill ha
Du kan sluta sticka
jag har ändå ingen bricka
Ta ett gott råd av Anton
så kan du få en fjanton
Men nu får du fixa ditt hus
så tar vi inte din fjärils rus
Som tur är behöver du inte fixa håret
för ingen tar såret
men du fick ju alla myggen
när du vände mig ryggen
Dina fötter är nog bra
fast inte dom jag vill ha
Men ta det lungt
för jag talar bara strunt
Du är nog mycket bra
till och med mer än vi kan va.

Ilpikonna


Oj Ilppis, varför måst du bo så långt bort som Sibbo? :P Ilpo e min nya matchmaker, här e dom två starkaste kandidaterna just nu:


Grisgubben i Kroatien (han had två grisar på flaket). Vi körde om honom 3 gånger och varje gång viftade Ilpo med en skylt med min telefonnummer och skrek PLEASE, CALL HER med sin allra mest desperata röst... :D


Påven skulle enligt Ilpo vara ett perfekt alternativ; han lever i celibat så han skulle inte få röra mej och så är han gammal så när han dör får jag ta över hela katolska kyrkan, haha :D


2009-07-30 @ 15:58:42 Permalink Teamliv Kommentarer (2) Trackbacks ()


Home sweet (?) home




On the road. Andreas bilder.

Jag är HEMMA. Det är så absurt och konstigt alltihop. Igår morse var jag i hamnen i Tallin, morgonen före det i Warszawa, morgonen före det nånstans på nån väg i Polen och ännu innan det i Kroatien... Det är över 5 veckor sedan jag senast varit i den här lägenheten. Det är över 6 veckor sedan jag klockan 2 på dagen ännu inte pratat med någon människa. Den här tystnaden och ensamheten är förbryllande men än så länge ytterst behaglig.
Det är nog över 6 veckor sedan jag senast sovit en 11-timmars natt också.

Det första jag gjorde när jag kom innanför dörren igår med mina hundra väskor var att kasta mig på sängen och gråta. Just då var jag så otroligt trött (kanske inte så konstigt när man varit på resande fot i ganska exakt 3 dygn, alltså 72 timmar...) och hela jag var en enda blandad känsla och jaa... Det var otroligt skönt att komma hem och vara ensam men samtidigt så sorgligt.

Just nu dricker jag Red Bull (nytt beroende? ...fast egentligen bara för att jag lever på resterna från resan för att jag inte handlat mat ännu) och tvättar min tredje tvättmaskin. Bäst att helt enkelt slänga allt som legat i väskan i maskinen, även om det är rent... Reseväska har en egen "doft" som smittar av sig på allt som ligger i den tillräckligt länge. Nu är det bara sovsäcken kvar, och den behöver sannerligen också en ordentlig tvätt.

Min telefon ligger i Jullans bil. Råkade glömma den där i yrseln när vi kom hem till Sions parkering.
Min kamera ligger på en bänk i Warszawa. Fast den ligger ju knappast kvar där längre. Jag sörjer inte särskilt mycket dock, vi var inte direkt bästa vänner.

Mitt kylskåp är tomt bortsett från all halvsmält presentchoklad jag fyllde det med igårkväll. Mitt konto är också tomt. Oj så det kan gå. Men jag hittade iallafall en 5 euros pirkkasedel i posten så jag ska väl överleva ;D

Saker jag saknat:

Nu kom farbror och kusin på snabbvisit (papi blev orolig när jag inte svarade i telefon:)) så nu har jag litet pengs. Citymarket nästa!! :D
2009-07-30 @ 13:45:26 Permalink Teamliv Kommentarer (0) Trackbacks ()


What a beautiful day

Publicerar gårkvällens inlägg nu, blogg.se fick stärv.... :P


Dagens middag


såhär ser man ut när man duschar med kläderna på....

till och med Ilppis fick en del vatten över sig... :D

Tomppi försöker städa upp förödelsen efter vattenkriget...

Wow vilken kväll alltså! <3 Hade en jättetung förmiddag, jag var så otroligt trött. Har någon inflammation eller något i halsen och munnen så det tar jättemycket energi av mig. Men på eftermiddagen åkte vi till poolen och delade ut lite flyers om kvällens konsert och sen låg vi bara och solade och hoppade i vattnet några varv! SÅ skönt och jag fick definitivt tillbaka litet energi! Sen fick vi middag bestående av MEGA-pizzor! :D
Och kvällens konsert sen!! WOW! :D Gud har verkligen fått göra något denhär veckan och han har berört så många av dehär ungdomarna vi har lärt känna! Jag bara satt och log som ett fån och skrattade för mig själv i slutet av konserten, jag var så otroligt lycklig! Det här är ju det bästa som finns! Att se killen som blev frälst i onsdags och andedöpt i morse stå och be för sina kompisar som blev frälsta och andedöpta ikväll.... :D
Sen avslutade vi konserten med värsta röj-partyt och hoppade runt och sjöng solution...
Kvällen avslutades med ett ordentligt vattenkrig, först ute på gatan och sen inne i duschen :D Det gick dock aningen våldsamt till så både dörrar och duschslangar flög....

Jag <3 teamliv!



2009-07-26 @ 12:39:28 Permalink Teamliv Kommentarer (1) Trackbacks ()


pics

Är fortfarande trött, sjuk och har hemlängtan. Men visst njuter otroligt jag av att vara här ändå, det vore bara kul om man hade litet mera energi. Idag blir det konsert vid poolen (där det samlas flera tusen människor varje dag) på eftermiddagen och sedan kvällskonsert här i zadarska (ungdomscentret där vi bor). Jag har en predikan att planera till kvällen så egentligen borde jag inte sitta här och nörda mig... :P Men jag tänkte iallafall bjuda på några bilder från de två senaste kvällarnas sena flummigheter. Vill ni läsa mer om vad som sker kan man ju alltid kika in på team actions hemsida och klicka sig in på nyheter.


soff-i-propp och ilpikonna


hej jag heter julia och jag bor i ett tält


våra småflickor! <3 sofia å skrutten/babyborn/JB/Juli AB/Bengan/AC

pojkarnas logi/samlingssalen (här är sååå snyggt och lyxigt om man bortser från kaoset VI skapat! :P)

undertecknad snattade ilpikonnas brills

sen mittiallt hittade jag elin och ilpo i min säng (okej, min madrass)!

Always-Hillsong går på repeat idag. Cause all You are is all I want, always. Draw me close in Your arms, oh God. I wanna be with You, I wanna be with You.

Nu åter till planeringen... oj Jesus...
2009-07-23 @ 12:27:53 Permalink Teamliv Kommentarer (2) Trackbacks ()


Hemlängtan



Tjohej. Jag har en traktor i halsen och en extra kamin i mitt huvud. Har mest bara legat på sängen idag, precis som igår kväll. Hade sån grym huvudvärk igår, och idag har det kännts som om jag skulle ha 39 graders feber trots att mätaren visar 36... skumt!

Idag har jag faktist haft en del hemlängtan sådär riktigt på riktigt. Sådär så att det kändes som om jag väldigt gärna hade legat på min egen säng hemma i lägenheten. Jag saknar lägenheten. Och närpesmänniskor.
Men jag vet ju också att det kommer att vara skönt att vara i lägenheten bara första kvällen och sen kommer jag att få team- eller överlag människoabstinens. Och i Närpes händer det ändå inte så mycket fast det känns som att man missar massor när man är borta hela sommaren (för andra året i rad).

Men jag saknar Ann och Ikkis. Och Tove, Jessica, Fredde, Malin, Elin... ja hela gänget!! Och en massa andra människor som jag kanske inte umgås med så jätteofta men som ändå saknas när man inte har dem i närheten! Men man har ju några sommarveckor kvar så kanske man lyckas få lite närpessommar också. Sitta i en bil på epee-parkeringen tills två på natten fast man ska upp nästa morgon, simma vid kråsin, köra runt i en bil och klaga på hur tråkigt allt är, fara till kstad på heltokiga chaffisuppdrag,  vara barnvakt år Ika och Ann... <3 :D

Och så saknar jag Felicia. Och till och med Evelina litet ;) Dom är nog fina mina systrar.
2009-07-22 @ 21:24:52 Permalink Teamliv Kommentarer (6) Trackbacks ()


Kroatien <3

Kroatien då ja. Underbart! Vi befinner oss i en stad som heter Osijek som har omkring 100 000 invånare. Fantastiskt fin stad, iallafall det vi sett av den hittills, och det trots att mycket av staden blev förstörd i kriget i början av 90-talet (finns fortfarande kulhål kvar i nästan alla hus).

Vi hade sovmorgon i morse och sov till 11 ungefär. Efter frukosten for de flesta av oss ut och utforskade staden. Så fint och så skönt ställe! Ingen stress trots att det är en relativt stor stad. Shoppade en massa drickbart och en ny mascara och sen sökte vi upp en pastarestaurang där vi fick världens största och jättegoda matportioner!
Sen skyndade vi oss tillbaka för att hinna med bilen som åkte till poolen. Och vilken pool sen!! Eller... 5 pooler rättare sagt! Såna ställen borde man ha där hemma! Helt gratis att gå in på området och där fanns hur stora gräsmattor som helst (längs med ån/floden som rinner genom staden) och 5 stora fräscha pooler! LOVELY! Låg där på gräsmattan några timmar och blötte ner oss med jämna mellanrum när det blev för varmt.
När vi kom hem fick vi middag tillredd av Tomppi, Andreas och Emilia: tagliatelle och köttfärssås. Mums!
Efter det hann jag datanörda mig en stund innan vår infosamling, och efter det stack vi nästan hela gänget ut på stan och köpte glass på världens härligaste uteservering. Jag njuter SÅ när det är varmt och mörkt på samma gång! Det här är dessutom ett sån där stad som vaknar till liv på kvällen, folk sitter ute och umgås och uteserveringarna är fulla. Ljuvligt!!
Var ute hela gänget ett tag och sen tog jag en promenad med Emppu och satt nere vid ån. Så stilla och skönt!
Jag är helt förälskad i den här staden alltså! ;D
Imorgon skall vi träffa några lokala ungdomar och ha lite program tillsammans med dem och likadant på onsdag tror jag. Sedan torsdag, fredag och lördag blir det konserter för hela slanten! Äntligen, känns som om det var länge sedan sist!

Jag är så sjukt lycklig alltså!!


vår gata



Elin och Edith utanför vårt hus, ungdomcentret Zadarska 19 som drivs av en församling här i Osjiek och missionärer från Assemblies of God i USA


 
Elin och stadscentrumet... :P


tjejlunch :D


typ världens godaste sallad med rökt skinka och yoghurtdressing. 34 kruna= ca 5 €uro


2009-07-20 @ 23:55:27 Permalink Teamliv Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kära dagbok...

Gårdagens bussresa var den mest dramatiska hittills. Startade från Grodkow (Polen) nån gång efter 9 på morgonen. Körde genom Tjeckien, Slovakien och Ungern innan vi till sist där kring 2-tiden på natten kom fram till Osijek i Kroatien.


Lunchpaus på ett IKEA nånstans i Tjeckien! Vilken glädje!

Tack Jesus för köttbullar och potatis!! Inhandlade även en del svenskt godis. Mums!




Sen blev det drama vid gränsen mot Ungern. Slovakiska polisen stoppade oss och ville ge oss 700 € i böter eftersom vi inte hade köpt ett 2 € klistermärke när vi kom in i landet (ungefär som en biljett för att få köra på motorvägarna i Slovakien). Efter mycket förhandlande (och en del böner av dem som satt kvar inne i bilen ;)) slapp vi undan med böter på 160 €...
Sen hade vi dessutom vissa problem när vi äntligen slapp poliserna, eftersom vi måste köpa några liknande märken för de ungerska vägarna, och det hela slutade med att vi körde in och fastnade på någon konstig liten väg som var blockerad av en massa långtradare. När vi äntligen slapp ut på den ungerska motorvägen märkte vi att kärran var öppen och tydligen hade varit det ända sedan vi startade från Polen. Kom fram till att det nog måste ha suttit en ängel på kärran när den inte åkte upp... :)



Några timmar in i Ungern var det dags för nästa dramatiska händelse. Mitt i allt fick vi punktering på ena minibussen. Som tur var fick vi inte sladd eller något, fick bara lungt köra in till sidan av motorvägen. Fick litet flashbacks från förra året när kärrans däck fick punktering mitt på en fransk motorväg en söndagkväll. Men iår hade vi iallafall ett reservdäck så vi kunde fixa problemet själva.




Angel och Bengan sitter på en parkering i Ungern och väntar på att däcket ska bli fixat.



Snyggast i stan! Eller i minibussen...
Under den senare delen av bussresan hade jag, Tiina, Anton och Edith spelhåla på bakbänken i ena bussen.



När vi äntligen kom fram till Ungerska gränsen blev det även där litet drama. En skräckinjagande tant ifrågasatte syftet med vår resa och trodde att vi försökte smuggla in alla utrustning vi hade i kärran. Det hela slutade med att vi framförde en av danserna för henne, dels för att övertyga henne och visa vårt konsertupplägg, dels för att det var så knäppt att dansa i tullen :P

2009-07-20 @ 19:44:47 Permalink Teamliv Kommentarer (1) Trackbacks ()


trötthetsgrubblerier

Snyltar på Jodes dator en stund. Jag <3 Mac. 
Har inte fått internet att fungera på min egen dator på hela veckan.

Idag har polackerna åkt hem och vi har städat. Så har vi ätit pizza med enorma mängder ost på. Två gånger. Fast iofs bara en fjärdedels pizza första gången och litet mindre än en halv andra gången. Dom var aningen mättande. Sen har vi bara suttit och nördat oss vid våra datorer, spelat Ticchu och chillat. Skönt. Nu är det bara jag och Emppu som är vakna, Tiina sitter och sover i en fåtölj och resten ligger i sina sängar. Funderar på om man ska släpa sig i duschen ännu i natt eller om man ska orka stiga upp imorgon istället. Åker iväg mot Kroatien kl 9 imorgon. 15 timmars bilresa. Jag trivs.

Just nu känns det som om jag skulle kunna fortsätta med teamlivet i en halv evighet. Känns nästan aningen skrämmande att vi kommer hem nästa onsdag... Men visst, nog blir det ju skönt att komma hem också. Träffa alla människor man saknar sönder sig efter när man är här.
När jag kommer hem är det krispsykologi som gäller för hela slanten. Ska få två uppsatser skrivna på tre veckor. Så börjar jag jobba i slutet av augusti också, det blir intressant. Har fortfarande ingen aning om hur jag ska ta mig till och från jobbet dock. Och så blev det bestämt att Evelina nog fortsätter bo med mig. Det är jag glad för, det är trevligt och bekvämt att ha sin syster som kämppis. 

Nu är jag helt genomtrött... men man får ju sova i bussen imorgon. 

Min telefonladdare is missing. Det skulle just vara typiskt om jag blev av med den i Polen iår igen... Som tur är så är Fjanton också smart och har en LG-telefon+laddare!

Nu sova förrän jag blir alltför flummig!
2009-07-19 @ 01:35:14 Permalink Teamliv Kommentarer (0) Trackbacks ()


blaha

Snabb update. Ska gå och sova strax, är jättetrött!
Dagens program har bestått av frukost, fönsterskrapning, haltimmes sovpaus, lunch, en timmes sovpaus, fönsterskrapning, dusch, kvälls"konsert", kvällsmål, kvälls/avslutningssamling, datanördande och nu sängen. Imorgon är det bara städning, litet fönstermålande och pizza som gäller, och på söndag kör vi mot Kroatien.

Nästa måndag kör vi hemåt mot Finland. Känns extremt overkligt och konstigt.
2009-07-17 @ 23:47:58 Permalink Teamliv Kommentarer (0) Trackbacks ()


knackkorv i mitt hjärtaaaaaa....


jag har spenderat den senaste månaden tillsammans med världens mest underbara gäng! <3
(Foto: Edith)

Plöööp. Jag har ingenting vettigt att säga. Jag är bara litet prat-/skrivsjuk.
Frukost klockan 8 imorgon. Om jag går och sova nu får jag alltså sova 6 timmar.
Har sovit alltför litet denhär veckan men haft konstigt mycket energi ändå. Det är ju tacksamt :P

Jag har ätit en tjock biff ikväll och det var så ljuvligt gott med litet riktig mat!
Är såå snål på rågbröd med ägg och pickles! Mumma! :P

Jag borde sova, jag borde sova, jag borde sova.
Känner ett visst behov av att slåss med nån. Tyvärr tror jag Anton redan gått och sova... :S

Jag saknar min lillasyster. Båda två. Det finns en liten 10-årig polsk tjej här som liknar min minsta syster så mycket så jag blir helt knäpp!

Mina tankar är aningen flummiga och splittrade just nu, är aningen trött.
Så trött att jag om jag vore Anton skulle ha börjat sjunga om Sverige och korvar för flera timmar sedan! Ikväll sjöng han om en blomma som hette Tim och pratade med en lat ko....

jaaja, nu sova. Imorgon blir det Free Hugs på stan! :D
2009-07-17 @ 02:05:14 Permalink Teamliv Kommentarer (0) Trackbacks ()


by the way...

Förresten, om du vill läsa mer om vad vi håller på med kommer det så ofta vi bara hinner uppdateringar på team actions hemsida: teamaction.org. Extra beskrivande är min artikel om vad teamfiilis är... ;D
2009-07-16 @ 14:48:46 Permalink Teamliv Kommentarer (0) Trackbacks ()


Life in Grodkow, Poland


Elin och jag på konserten igårkväll

Nu sitter jag helt ensam i "skolan" där vi bor. De andra har varit och simmat nu på förmiddagen och nu är de på lunch. Jag lämnade här för att städa och tvätta litet, och bara ta det lungt. Så skönt att vara helt ensam, känns som evigheter sedan  sist... Och det är det väl också... :P
Nu på eftermiddagen blir det att skrapa och måla fönster igen, och ikväll blir det väl någon form av konsert nog.
Trivs nog riktigt bra här i Polen! Vi jobbar tillsammans med ett polskt team på 15 personer, och dom är jättetrevliga  allihopa, och betydligt fler än förväntat kan engelska så det går helt bra att kommunicera med dem också. :)
Det enda som är smått frustrerand är fukten och maten. Här är så varmt och fuktigt så man tror att det ska bli imma på väggarna inomhus. Och maten; frukosten består av vitt bröd med marmelad eller någon slags mjukost, till lunch får vi ris, litet kött och sallad och klockan 20.30 fårvi kvällsfika bestående av samma sak som frukosten. Tur att det finns butiker fulla av BILLIG mat! :P Men jag saknar riktig mjölk och rågbröd!
Men annars njuter jag för fullt av teamlivet. Vi har varit tillsammans ganska exakt en månad i sträck nu... <3
Känns helt overkligt att det bara är en och en halv vecka kvar. Livet där hemma känns så avlägset!

Nu ska jag börja göra mig iordning för att skrapa färg från fönster!
2009-07-16 @ 14:25:51 Permalink Teamliv Kommentarer (0) Trackbacks ()


Fönstrerskrapning i Polen :D

Skriver bara hej här nu sådär snabbt.
Befinner mig i Grodkow i Polen. Har spenderat förmiddagen med att skrapa gammal målfärg från fönster i hettan.
Skönt med litet fysiskt arbete emellanåt.
Om 10 minuter ska vi bege oss mot kulturcentret där vi ska ha eftermiddagens och kvällens program, så nu blir det strax roadning! Nu ska jag ge datorn åt en polack föt en stund, men förhoppningvis finns internet kvar här hela veckan så jag kanske hinner uppdatera litet mer!

Saknar er där hemma!!
2009-07-15 @ 14:53:31 Permalink Teamliv Kommentarer (0) Trackbacks ()


Belgienveckan


Avfärd mot Polen om en timme. Är litet trött och sliten just nu, sov ungefär 2 timmar inatt. Det finns ju så mycket annat man kan göra på natten när man har hela dagen på sig att sova i bilen!

 Internet försvann igår så att jag inte fick sparat det jag skrev, så det kommer här istället: Äh, jag smög ut tillbaka.

Sitter ute på en sten med datasladden i dörren så att den inte går i lås. Laddar upp litet Belgien-bilder. Har varit på två olika ställen här, först tre dagar i Verviers somm var en riktigt mysig stad, där vi bodde ungefär på samma vis och i samma standard som vi gjorde i Belgien ifjol också (alltså musikgänget....) God mat fick vi iallafall, och mycket!! :) På fredagen åkte vi sen vidare till Liége, som är en lite större stad, ca 500 000. Vi bor cirka 20 minuter utanför staden i typ Viellers le Bouillet eller nånting annat lika konstigt på en gata som heter Rue De Huy :P Vi bor på värsta lyxstället, superfräscht här!! Typ nån lyxig lägergård eller liknande :) Vi har fyra duschar här!!! LYX av gigantiska mått! :D Har kört en del gatukonserter på båda ställena och sen har vi haft tre större kvällskonserter. Det har varit en sådär halvlugn vecka, men det är nog tur eftersom största delen av gänget snörvlar och hostar som tokiga och allt som oftast är det någon som ligger i sängen med feber. Nu börjar det vara min tur, halsen känns dubbelt så tjock och huvudet dubbelt så tungt..

Nåja, nu ska vi börja städa och packa.. Have to go.
2009-07-13 @ 07:08:10 Permalink Teamliv Kommentarer (1) Trackbacks ()


Rue De Huy :P

Nu sitter jag i minibussen ute på gården där vi bor på Rue De Huy i Liége i Belgien å snattar nåns netti.
Har hunnit ladda upp litet mera Eskilstuna-bilder men tror jag måste bege mig in nu... annars låser dom ut mej... :P Ska gå in och kolla om jag hittar något internet där istället... :P Om inte så... försöker jag väl hitta internet nånstans i Polen istället! Åker ditåt imorgon så.  Frid!
2009-07-12 @ 23:32:07 Permalink Teamliv Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ledig förmiddag


Har ledig förmiddag/eftermiddag. Halv två blir det lunch och sen kör vi igång med bön, konserter på järntorget än en gång och sedan möte i Agape. Har laddat upp litet Eskilstuna bilder på ansiktsboken nu ifall någon vill kolla.
Tänkte nu bara ge er en kort liten update, jag har ännu en artikel att skriva och en predikan att planera innan lunchen. Plus att jag borde gå till Ica en sväng. Det är så kul att gå i svenska matbutiker, betydligt roligare än hemma där det bara finns samma gamla vanliga saker :P

Idag är det iallafall inte riktigt lika outhärdligt hett som de tidigare dagarna, det finns litet moln på himlen och det har till och med regnat litet.

Nåja, I´ll be back later.
2009-07-03 @ 12:04:40 Permalink Teamliv Kommentarer (1) Trackbacks ()


Eskilstuna-bilder

Jag ligger på en heltäckningsmatta på ett kyrkgolv och dricker isbitar och förgås. Här är SÅ hett. Förmiddagens konserter var nästan outhärdliga alltså... jag gick runt med schal på huvudet och blev kallad minimuslim :P



Ibland hittar man litet internet här i kyrkan där vi bor (Fristadskyrkan i Eskilstuna), men ibland funkar inget annat än facebook :P Nu håller jag iallafall på att ladda upp litet bilder från Ekenäsveckan på facebook, så man kan ju kolla där ifall man är intresserad av vad vi har sysslat med.

Delar med mig av några Eskilstuna-bilder dock, innan jag sticker iväg till järntorget för tre konserter till innan kvällens kvällsmöte.


jag o angelina på båten

angelina o edith

gårdagens konsert på järntorget

konsert på fristadstorget idag

angelina

drama
2009-07-02 @ 16:09:09 Permalink Teamliv Kommentarer (0) Trackbacks ()